Ryöstö Venetsiassa

PENNANEN JUHANI 11.07.2011 00:22

Matkalla Riminiltä Venetsiaan pysähdyimme ostoksille Iber Lado markettiin 2 kilsaa ennen Fusinan leirintäalueen liittymää.Oltiin ostoksilla noin 20 minsaa ja kun tultiin takaisin huomattiin että äutossa oli käyty. Auto totaalisesti putsattu. Tekotapa sama kuin 5 vuotta sitten Pisassa, Ruuvimeisseli tai vastaava lukkopesään ja päälle kova isku, keskuslukitus pomppaa ylös ja sitten sisään.Ammattilaiset asialla. Oli lauantai iltapäivä ja parkkialue täynnä autoja ja ihmisiä. Kaikki verhot autossa kiinni, ei mitään esineitä näkyvillä.Mutta kun olet Suomesta saakka liikenteessä niin toki nää veijarit tietää että pitäähän siellä tavaraa olla.Eikä siellä hälyttimet auta. Tiedän tapauksia jossa hälyttimet huutaa ja tavaraa kannetaan ulos mutta kukaan ei välitä.Ainut keino on että toinen(meitä oli kaksi) jää aina autoon mutta mitä lomailua se on!! Onneksi vakuutukset oli kunnossa.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.07.2011 07:35

Ryöstö Seraljissa, siinä olis ollu enemmän hohtoa.

Ei vaan, ikäviä tommoset. Meille kävi vastaava Tallinnassa ja sen jälkeen ollaan käyty lyytin kanssa noissa marketeissa vuorotellen.

HYTTILÄ ESKO 11.07.2011 08:09

Kaveri oli joku vuosi sitten Gardalla. Jätti raukka vaununsa kadulle portineteen ja meni tutkimaan campingia. Tuli takaisin niin oli vaunu tyhjä samoin se portilla norkoillut jengikin poissa.

HAAPANEN TIMO 11.07.2011 08:24

Ovia yhdistävä hyvin näkyvä ketju ja asunto-osan oven tehokkaan näköinen varmistus olisi ehkä ohjannut kaverit seuraavaan kohteeseen.

@timppa

LALLO ARJA 11.07.2011 21:35

Kyllähän siitä onkin jatkuvasti huomauteltu siitä maalaisjärjen käytöstä näilläkin sivuilla. Taas tuleekin esiin, että on käytetty liiankin hyvin. Kannattaisi jo vihdoinkin muistaa seikka, ei yksin vaunua tai autoa vartioimattomalle alueelle. Tyhjennys käy vikkelästi enkä suinkaan kemssaa tarkoita.

Jorma Heinonen

Käyttäjän lisäys viestiin 12.7.2011 klo 13:19:32 Susittelenkin hälyttimen käyttöä kotona ollessa, vai onko liian tyyristä karavaanarille. Niin eikä pieni järjenkäyttökään olisi pahasta, jos sattuu olemaan.

Jorma Heinonen

LUKKARINEN RAIMO 12.07.2011 09:03

Espanjan Torrevieja. Auto parkissa tienvieressä. Etuovien välissä ketjulukitus. Asuinosan ovessa turvalukko. Väliverho kiinni ja asuinosassa valot päällä. Aamulla keittiön ikkuna rikottuna ja kaikki pengottu sisällä.

HÄNNINEN JUKKA 12.07.2011 10:12

Raimon tapauksessa auto lienee ollut yksin/yön yli/pimeässä jolloin nuo ikkunan kautta menemiset ovat tavallisia. Ihan jokapäiväistä on ovista sisään meneminen kun asukit ovat kahvella tai ostoksilla. Osoittaa melkoista extreme- henkisyyttä (päätöntä rohkeutta) lähteä reissuun ilman turvalukkoja ja turvaketjua. Niitä kun vielä saa niin helposti ja itse asennettuakin ja kaikenlisäksi eivät ole kalliita. Onhan selvää että rosmo mieluummin menee autoon, jonne pääsee yhdellä titaanikärkisen tiirikan iskulla, kuin tuplalukittuun.

LUKKARINEN RAIMO 12.07.2011 12:09

Niinhän siinä kävi, kuten yllä mainittu. Varkaille lienee tullut kiire, koska en havainnut mitään hävinneeksi, vaikka sisällä oli kiikarit, inventteri työkaluja yms. Lääkelaukku pengottu, ja sieltä ehkä Buranat hävinneet. En tiedä miten olisi käynyt, jos olisin itse ollut sisällä. Nukuin nimittäin samalla paikalla useita öitä kun lapsenlapset oli käymässä- Silloinkin laitoin turvalukon kiinni ja kuskin ovesta sisälle ja sen jälkeen turvaketju. Olis ollu ehkä "nokialaiselle" käyttöä.

HÄNNINEN JUKKA 12.07.2011 13:11

Nokialaisen käytössä on se riski, että vierailija loukkaantuu ja harmistuu pahoin. Siinä huonossa lykyssä losahtaa sitten itselle plitikat.

Plussanpuolella yöpyessä on hyvä jättää vähän verhoa raolleen ja vaikka patterivalo sisälle palamaan.

Maailmalla suurta menestystä saanutta koirahaukku-cd levyä voi myös harkita. Sellaisia on myynnissä esim. huuto.net matkailuautot ja -vaunut ossiossa tai maddogalarm@gmail.com

LUKKARINEN RAIMO 12.07.2011 15:36

Eikös parempi (ja kalliimpi) on sisätilaan asennettava "koira", joka reagoi liikkeeseen auton ulkopuolella, eikä hauku jatkuvasti. Ei taida vain olla suomessa myyjiä, mutta saahan netin kauttakin

KUJANPÄÄ MARKKU 12.07.2011 16:14

Jukka on hauska mies. Yrittänyttä ei laiteta, mihin?

HÄNNINEN JUKKA 12.07.2011 17:30

Ei hevin laiteta Veli Kujis ! Naurettava ja naurattaa yrittävähänkin on yrittäjälle vain hyväksi.

Jokapaikassa on vähän varjosta, puuntakaa, tai millä tahansa hyväksyttävän rajamaille ulettuvin keinoin koettava saada tuotetietoa jaelluksi.

Kymmenet jonsei vieläkin useammat suomalaiset karavaanarit ovat lauleskellen ilosta hihkuen naureskelleet saatuaan hypysiinsä kauttani edullisen turvalukon, turvaketjun tai jonkun. Minä näitä ihan tarpeeseen tarjoan. Samalla valistan. Sehän on positiivista vaimitä Kujis?

Ekstrana tarjoan tietoa miten turvaketju tehdään: -kolutaan kolme rautakauppaa ja ostetaan 2,5 metriä 0,5-08 mm kettinkiä, sinkitty on hyvä, ei ruostu heti. -kolutaan uudelleen ne kolme ja ostetaan (jos löytyy) kaksi kpl sakkelia -kolutaan ja ostetaan kaksi sinkilärengasta ja niihin ruuvit (jos löytyy) -porataan n.03-04mm poralla reiät oven sisäpeltiin ja ruuvataan kiinni sinkilärenkaat Viritetään ketju ratin kautta ovesta oveen. HUOM! Tuotekuvaus saattaa sisältää virheitä nimikkeiden osalta ! Hintaa näille romppeille kertyy sitten melkein samanverran kun valmiille tuotteelle. Mutta askartelu ja ajelu piristää. Sitäpaitsi kaupoissa on hyvä vertailla hintoja ylejään sekä tehdä muita heräteluonteisia ostoksia. Tarrat saapi tilata sitten multa jos huvittaa 3kpl = 5,-

KUJANPÄÄ MARKKU 12.07.2011 17:38

Joopa, mutta ei sulla hirvipillejä satu tuotevalikoimastasi löytymään.

No hei, älä ota tota vakavasti.

Käyttäjän lisäys viestiin 12.7.2011 klo 17:40:46 Oikeesti noi kettingit on hyvä juttu.

HÄNNINEN JUKKA 12.07.2011 18:06

Hyvä kun varotit. -Mä kun oon niin herkkä ja tosikko äijä. Tunnen kyllä perikotaisin tän hirvipillijutun. Ja ne jotka sen on ostaneet tai ostavat, ovat ihan samassa asemassa kuin muutkin.

Tossa viime keväänä näin kaukaa peuran tulevan yli tien, jarrutin, toinen meni just nokan edestä, pysähdyin, ja kolmas mulliturpa posahti kylykeen 600 euron edestä.

On tää mahtavaa 2G yhteydellä ! Siis näin noista viidestä kolme ja yksi tormasi.

Täällä ON taas helle ..

KUJANPÄÄ MARKKU 12.07.2011 18:06

Siinä olis sitten ollu hirveen pillin paikka.

HAKKARAINEN TAPANI 12.07.2011 21:30

Turvaketjuja ja turvalukkoa on käytetty, mutta ikkunasta sisään pääsee erittäin helposti. Vähän vääntöä ja ikkuna paksahtaa auki salvat ryskyen. Kokemus Roomasta viime syyskuulta. Paikka oli vilkas marketin parkkipaikka keskellä päivää. Paljon meni, vakuutus korvasi, mutta kaikkea ei voi korvata. Esim jo otettuja kuvia Sveitsin alpeilta, Roomasta ym. Konsulaatin mukaan parkkipaikan lähellä romanialaisten leiri. Saattoivat olla iloisia leiriläisiä tai sitten ei.

Käyttäjän lisäys viestiin 18.7.2011 klo 22:18:02 En kauhistellut. Kerroin, jotta jotkut älyäisivät toimia viisaammin, kuin me.

LALLO ARJA 12.07.2011 22:43

Olenkin edelleen sitä mieltä että Italiassakin kannattaa jättää auto yksin vartioimattomalle parkkipaikalle. Näin pääseekin omaisuudestaan helpoiten eroon ja saa sitten kauhistella saitilla kuinka on mahdollista. Suomessahan ryöstöt tapahtuvat kotipihalla.

Jorma Heinonen

MANNINEN RISTO 13.07.2011 07:39

Niin olis. Kaveri kertoi kun se kaverin kaverin jne. kertaa n. 11 kaveri on ajanut yli kolme vuotta hirvipilli autossa. Yhden hirven on sinä aikana nähnyt ja sekin oli pellolla menossa tiestä poispäin. Onhan vahva todiste pillin tehosta. Pitäspäs vakuutusyhtiöltä vaatia alennusta vakuutuksiin jos on tuo pilli.

HANNUS ARI 15.03.2013 09:18

Ilmeisesti kaikilla vakuutusyhtiöillä on ehdoissaan rajoitus, minkä mukaan moottoriajoneuvoissa tai as.vaunuissa olevaa korvataan irtaimistoa yhteensä max. 2000€ asti? Lisäksi tähän liittyen oudolta kuullostaa, että jos yli 2000€:n polkupyörät on vaikkapa leirintäalueella as.autossa tai sen lähellä korvaus maksimi on tuo 2000€. Sen sijaan mikäli pyörät on kauempana autosta ne korvataan laajasta esinevakuutuksesta täydestä arvostaan.

POHTO MARTTI 15.03.2013 11:54

No mites tässä nyt näin kävi kun kaveri ryöstettiin ja hyviä neuvoja tuli heti perään..niin kyllä täällä on hyviä ohjeita tullut etukäteenkin.

Mietin tässä nyt että voinko lähteä ollenkaan matkaan, on kettingit on turvalukot mutta kaltereita ole ikkunoissa eikä katolla ja sitten se kaikkein kauhein juttu olen menossa yksin..pitäisikö ottaa ruokaa mukaan niin paljon ettei autosta tartte kuin tankatessa ulos mennä ja pesäpallomaila varmuuden vuoksi jos nyt kumminkin joku härkäpäisesti sisään yrittää.

Mietin nyt tässä että perunko koko matkan..

NYYSSÖNEN KAJ 15.03.2013 12:42

Kaikkiviisat eivät pidä neuvojista. Munka minkäs sille mahtaa. Muistakaamme että Suomi on EU maista yksi turvattomimmista maista, joten se leimaa jo puheemmekin näissä asioissa. Tosiasia saattaapi olla toisenlainen: että on suurempi todennäköisyys kuolla liikenneonnettomuudessa kuin tulla ryöstetyksi.

Portimãostakaj

HALINEN HARRI 15.03.2013 12:53

Tuli mieleen onko liittomme sivuilla ohjeita näihin ryöstöihin varautumiseen ja tässäkin kirjoitussarjassa mainittuihin suojauskeinoihin. Eipä olisi pahitteeksi Turvaihmisten laittaa oikein kuvallista tietoa (asennuksista) ja ei sitä tarvitse mainonnaksi sanoa jos maininta mistä ko tuotteita saa (esim. elektronisia hälyttimiä) enkä tarkoita tässä turvalaitteilla ketjumetritavaraa/henkilöautohälyttimiä vaan esim. liikkeestä reagoivia. Voihan niitä netistä hakea mutta kun kaikenlaista tietoa on jaossa ei tarkempi paneutuminen olisi pahitteeksi.

NYYSSÖNEN KAJ 15.03.2013 13:06

Liittoomme kuuluvan kerhon sivulta löytyy tietoa nimenomaan matkailuun liittyvästä turvallisuudesta.

http://rutusakki.fi/index.php?p=1_21_Karavaanarin-turvallisuus

HALINEN HARRI 15.03.2013 13:19

Kaj! Et sitten lukenut/ymmärtänyt mitä kirjoitin. Sieltähän löytyy sitä yleisasiaa jota saa lukea paremmin/laajemmin kirjoitettuna vaikka Autoliiton sivuilta ja oppaista joskus jopa viikkolehdistä. Lue aiempi kirjoitukseni, kyselin/etsin aivan toisen tyylistä tietoa. Kyllä niitä osoitteita tarvitaan vaikka kuinka haukuttaisi ko. toimintaa kaupalliseksi, on vaan luotettava siihen että ostaja ymmärtää mitä tekee. Ei nykysuomalaista voi enää taluttaa liekassa.

HANNUS ARI 15.03.2013 16:02

Kiitokset Kaj linkistä! Kyllä tuosta ainakin minulle oli hyötyä. Uusitieto oli esimerkiksi se, että rikosilmoituksen varkaudesta voi tehdä vasta kotimaassa. Se helpottaa, kun ei tarvitse paikallisen poliisin kanssa pilata lomapäiviä.

KATEISTO EERO 15.03.2013 19:27

Milloin tämä käytäntö on muuttunut?

AHONEN KAI 15.03.2013 19:51

" Uusitieto oli esimerkiksi se, että rikosilmoituksen varkaudesta voi tehdä vasta kotimaassa. Se helpottaa, kun ei tarvitse paikallisen poliisin kanssa pilata lomapäiviä. "

On siinä papparaiset taas "rututietonsa" päästäneet melkoiseen laukkaan ;))

Smör smör

ALAVIUHKOLA MARKKU 15.03.2013 20:16

Ahoselle ja muillekin epäilijöille: Tieto rikosilmoituksen teosta vasta kotimaassa pitää paikkansa. Nimimerkillä niitä satoja vastaanottaneena samoin toinenkin tekstin sinne kirjoittaja.

KOSKINEN OLLI 15.03.2013 20:35

Eikös se ole niin että nämä rikoksen uhrit on aina samoja tyyppejä?

AHONEN KAI 16.03.2013 15:05

If:n Jostain ulkomailla-opuksesta:

"jos sinulle sattuu ulkomailla varkaus-, palo- tai hirvivahinko tai autollesi tehdään ilkivaltaa

1.Estä lisävahinkojen syntyminen. 2.Tee rikosilmoitus ja pyydä siitä itsellesi kopio.

Jos ajoneuvosi on varastettu kokonaan, ota heti yhteyttä Ifiin. Tee rikosilmoitus vahinkopaikan lisäksi välittömästi myös kotipaikkakuntasi poliisille Suomeen. 4.Korjauksen osalta noudata sivun 8"

Tänään noita vakuutusyhtiöiden sivuja kun katselin niin toisaalla If on myös näköjään toista mieltä, vuoden sisällä kun kirjoittelet korvaushakemusta, homma on hallussa.

Ei ole ihme että vakuutusmaksut on korkeita, kun kotona vielä on vuosi aikaa säätää, mitä kaikkea vahinkoa viime vuonna sattuikaan. Vahinkopäivänkin voi vetäistä hatusta.

YLINIEMI SEPPO 16.03.2013 15:30

If on kuulema ostanut myös Trykin,tulipa mulle vakuutusyhtiön vaihto.

NYYSSÖNEN KAJ 16.03.2013 17:43

Minun auton kylkeä kivitettiin Alicantessa vuonna 2007 ei silloinkaan IF vaatinut rikosilmoituksen tekoa. Otin kuvat vahinkopaikasta ja vahingoista lähetin ne IF:iin ja menin puolen vuoden sisällä käymään vahinkotarkastajalla. IF korvasi vahingon siististi ilman turhia muodollisuuksia.

KERÄNEN KAUKO 19.03.2013 19:10

Meillä on itse tehty cd-levy jossa on omaa puhetta, musiikkia ja koiran haukahduksia. Tehtiin jo 10 vuotta sitten... Ikkuniuissa susikoiran kuvat. On ihme jos joku uskaltaa tulla sisään.

SILMUNEN HANNU 19.03.2013 19:14

Toi kuulostaa lostavalta ajatukselta, mutta miten te laitatte verhot? Jos päivällä autossa pimennyverhto edessä joka luukussa, jottei rovo näe, etti kukaan olekaan sisällä, niin sekin vähän ihmetyttää, herättää epäilyksiä...Jos taas verhot mitenkään auki, näkee sisään, ettei silelä olekaan kukaan..?

t.Kaarina

AHONEN KAI 20.03.2013 02:50

Päiväaikaan marketeissa käymiseen kannattaa auto mikäli mahdollista parkeerata marketin sisäänkäynnin viereen invapaikalle, usein on ainakin saksalaisketjujen kaupoista näköyhteys liikkeestä pihalle.

Invalapun saa printattua netistä, laminointi alan liikkeessä euron pari.

Kaikki lukitukset tietysti, ja ikkunafoliot vain sen verran ylös ettei kaikki pikkutapit pääse luuppaamaan tupaan.

JYLHÄ HANNU 20.03.2013 08:31

Toivottavasti tuo oli vitsi. Invapaikat eivät ole todellakaan tarkoitettu varkauksien estoon. Vaikka ne paikat ovatkin 90 prosenttisesti vapaana niin silloin kun niitä tarvitaan, ovat ne todella tarpeen niille jotka ovat saaneet sen pysäköintiluvan lääkärintodistuksen perusteella.

Hämmästynyt HooJii

YLINIEMI SEPPO 20.03.2013 09:08

"Invalapun saa printattua netistä, laminointi alan liikkeessä euron pari" Niitä invalupia muuten tarkastetaan .

Krakowassa suolakaivoksen invaparkissa tarkistivat kaikkien luvat, voisko se olla petos jos käyttää väärennettyä lupaa?

ANTIKAINEN ESKO 20.03.2013 13:46
Autossa on hälytyslaite, myös takatallin ovissa kytkimet Integroidun auton käyntiovessa, kuljettajan ovessa ja takatallin ovissa isot tarrat, jotka kertovat hälytyslaitteesta. Takatallin ovet teljetty sisältä päin niin, että vaikka ovet aukaisisikin, eli rikkoisi lukon (helposti ruuvimeisselillä), takatallin ovia ei saa auki. Kerroin tästä systeemistä jo aikaisemmin, eli miten on mahdollista lukita ovet sen jälkeen, kun ne on pannut ulkoapäin lukkoon, eikä asuinosasta ole kulkutietä takatalliin. Molemmissa ovissa turvalukko, jota ei voi tiirikoida. Autossa on kassakaappi. Olen aikaisemmin jo kertonut, että jollei autossa ole kassakaappia, pankaa arvotavarat ja ylimääräiset rahat räsyyn käärittyinä WC-kasetin luukun taakse, sinne ei tiettävästi kukaan ole koskaan murtautunut. Uusin ajatukseni on, että hankin kaksi imukuppia, jotka kiinnitän vastakkaisiin asuinosan sivuikkunoihin. Imukupeista ohut sähköjohto rasiaan, joka roikkuu tiukkojen johtojen varassa ja on näkyvissä keittiön ja ruokapöydän välissä. Rasiasta johto "jonnekin". Antaa sen kuvan, että jos yrittää aukaista helposti murrettavan sivuikkunan, yhteys toiseen ikkunaan katkeaa ja laukaisee "jotakin". Kuljettajan oven tangosta lukolla varustettu ketju ohjauspyörään; on näkyvissä sisään kurkistavalle.

En peitä ikkunoita verhoilla, annan mieluummin kaikkien selvästi nähdä, millainen "kohde" tämä auto on.

Onko muilla lisävihjeitä?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 20.03.2013 14:00

Ikään ei ole yhteenkään autoistani yritetty sisälle ilman lupaa. Melkoista tivolia näyttää olevan tuo turvavarustelu ja kauppias hykertelee, rihkama käy kaupaksi, pankaa varuilta vielä ne hirvipillit viheltämään.

Huumehörhö ei koskaan ajattele siten kuin me kuvitellaan, menee sisään minne pääsee ympäristöstä ja seurauksista välittämättä. Kuuluu taudin kuvaan ja vieroitusoireisiin. Ei lue eikä havainnoi minkäänlaisia tarroja tai varoituksia. Ammattirikollista ei jonkun kuppasen matkailuauton sisältö kiinnosta, se marssii myymälään ja hakee sen, mitä tarvitsee tai saa kaupaksi, usein tilaustyönä.

Lähinnä nuo kaikenlaisella diipadaapaalla varustetut sirkusvaunut säälinsekaisesti hymyilyttävät.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.3.2013 klo 09:57:54 Niin, ne parhaat lisävihjeet tulivat Janhosmatilta tuon toisen sama-aiheisen otsikon alla. Ymmärtääkseni siinä premissit perustuivat tykkänään terveen järjen käyttöön ja kiinalaisten hilavitkuttimien harkittuun käyttöön.

SAIKKONEN ERKKI 24.03.2013 16:37

Ihmetyttää tää ryöstökeskustelu, tuntuu, että kaikki rosmoilut on tapahtuneet muualla kuin camppareissä!!! Eikö ole varaa majoittua vartioituhin paikkoihin, vai mistä on kymysys?? Mulla ei ainakaan kymmeneen vuoteen Euroopassa ole tapahtunut mitään vastaavaa. No, toivottavasti ei vastaisuudessakaan!!!! Tosin ymmärrän m-autoon murtautumisen parkkialueilla olevan tuon ajatukseni vartioiduista camppareista olevan ulkopuolella, mutta kuitenkin......

JANHONEN MATTI 24.03.2013 17:22

Alkuperäiseen teemaan ryöstö Venetsiassa

Siellä voi tosiaa tulla ryöstetyksi, ei sorkkaraudan vaan ihan kassakoneen avustuksella . Ensimmäisen karraan kun siellä kävimme niin parempi puoliskoni haluasi hieman tunnelmoida ja halusi tarjota minulle kaputsinot Markuksen torilla, ihan siinä orkesterikorokkeen edessä. Tyyliin "sen kerran kun tällä ollaan niin....". Kahdeksan miestä soitti - vain meille - tangoa Hopeinen kuu. "Koskaan ei voi tulla tällaista iltaa.....". Tuskin tulee! Ne viulut vasta maskoi. 24,20 euroa kaksi kuppia kaputsinoa ja pari vesilasia. Kuitti on raameissa seinällä vieläkin.

HALINEN HARRI 24.03.2013 18:31

Ihan vaan vihjeeksi Italiaan menijöille: Opeteltaa italiaksi: "Anteeksi, unohditte antaa rahasta takaisin."

KUJANPÄÄ MARKKU 24.03.2013 18:54

Esmes Piazza del Duomon kupeissa Milanossa on tullut asiakkaitani ulkoilutettua. Pikkusen tyyristä, mutta mahtavaa. Sijoitukset aina kannattivat.

Varsinkin se kirkon kupeessa oleva holvijuttu ravinteleineen oli kymmenen vuoden ajan puheenaihe aina asiakkaita tavatessa.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.3.2013 klo 18:55:40 Siis asiakkaita myöhemmin kotomaassa tavatessa.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.3.2013 klo 19:03:45 Niin ja vielä se, että siellä alan messuilla tuli messuttua toistakymmentä vuotta.

Kuten alan messuilla muuallakin, toinen juttu se.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.