Matkailuajoneuvo osana kiinteää loma-asumusta

YLISUUTARI JOUNI 06.07.2011 08:46

Tuli täällä Italiassa vastaan oheisen kuvan kaltainen "matkailuajoneuvo". Taitaa näitä vastaavia tosin löytyä kotimaastakin, mutta herää kysymys, kannattiko ostaa liikkuva matkakoti, jos sen ympärille piti rakentaa kiinteä rakennus. Mihin päättyy asuntovaunu ja mistä alkaa mökki? Lisää matkahöpinöitä: http://kaikkienkaveri.blogspot.com/

KUJANPÄÄ MARKKU 06.07.2011 09:09

Mulla heräs kysymys ja ihmetys jotta kuinka tuollainen voi tulla vastaan.

Ei vaan, italialaisilla on tyylitajua. Samantyyppisiä siellä näkee paljonkin. Tuo on tyylikkäimmästä päästä.

IPATTI VEIKKO 06.07.2011 10:43

Mahtaakohan ilmestys täyttää rakennuslain vaatimukset.

JORVA OLLI 06.07.2011 10:54

Jane ja Jone,kiva lukea taas hyvää matkapäiväkirjaa ja blogia, kiitos vaan jo etukäteen. Seurataan! :-))

HALMEENMÄKI JUHANI 08.07.2011 07:18

Sanokaa vaan mutta ei kauaa kestä kun Suomessakin alkaa näkyä tuommoisia. Hyvällä alullahan ollaan jo, kun vaunun vieresssä nököttää sitä isompi puuseinäinen "teltta", jollaisia´näkee useallakin alueella.

HYTÖNEN RAIMO 08.07.2011 15:57

Niinpä. Kilpisjärvellähän tuo on jo pitkään ollut totta norskien leirintäalueella.

RUOTSALAINEN JUKKA 08.07.2011 16:59

Hei, tulimme juuri Norjan ja Ruotsin reissulta. Oli mielenkiintoista katsoa minkälaisia virityksiä oli asuntovaunujen ympärille saatu aikaan. Etenkin norjalaiset kunnostautuivat tässä asiassa. Oli havaittavissa, että osa leirintäalueista oli aivan selvästi kantapeikkojen hallinnassa, jossa ei juurikaan ollut tilaa tilapäisille kävijöille. Näissä alueissa oli vaunujen ympärille viritetty jos jonkinlaista kiinteätä koppia. Ilmeimeisesti nämä toimivat "kesämökin" korvikkeena. Osa leirintäalueista oli taasen ilmiselvästi sellaisia, että siellä oli vain vaunuja ja autoja, jotka olivat aktiivisesti liikenteessä. Ruotsissa ei mielestäni tämä asia ollut ollenkaan sillä tasolla mitä Norjassa oli.

LATVALA MARKO 08.07.2011 20:26

Norjassa nuo rakennelmat on kyllä ihan olosuhteiden pakosta. Siellä ei kyllä telttasta jää putkiakaan jäljelle, kun tulee syksyn ja talven myrskyt. Monesti näkee, että pelkät asuntovaunutkin on kiinnitetty maahan kahdella vaijerilla tai köydellä. Itselläkin pari talvea sitten myrsky heitti rekan poikittain kesken tankkauksen ja vei sitten mennessään polttoainemittaritkin. Eli kyllä siellä saa teltat unohtaa.

LALLO ARJA 08.07.2011 20:32

Eiköhän niitä vaunujen ympärille rakennettuja asumuksia riitä meillä Suomessakin, ainakin Lahdessa tuntuu jo suhteellisuudentaju hävinneen. Olipa asiasta juttua karavaanareiden ihka omassa lehdessäkin. Paljon olikin väärin kohdeltuja jäseniä rakennustarkastaja muiluttanut. Niin sitä hyvät veljet pitää, haukutaan Norskeja samasta mitä itse tehdään.

Jorma Heinonen ei luvattomien koppien rakentaja.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2011 klo 11:03:03 Olenkin sitä mieltä, että kannaisi matkailuauton tai matkailuvaunun omistajien matkailla kulkineillaan vaikkapa Suomen leirintäalueita kiertäen. Saattaisivat havaita, jostain syystä karavaanareiden lisärakennus kyhäelmiä leirintäalueiden tonteilla. Sitä vain en ymmärrä mikä helkkarin tarve on raahata kaikenlaista rojua toisten mieliharmiksi yleisille paikoille. Lieneekö syynä se karavaanareiden muiden matkailijoiden kunnioittaminen , siirtämällä henkilökohtaiset kaatopaikat kaikkien näkysälle.

Terveisin Jorma Heinonen, ei leirintäalueista yleisiä kierrätyskeskuksia.

LATVALA MARKO 08.07.2011 21:58

Löytyyhän noita puutelttoja Halsualta, Masalastakin varmaan kymmenkunta. Osassa lattialämmitys ja ilmalämpöpumppu jonka voi kotoa lähtiessä soittaa kännyllä päälle. On sitten mukava lämpö, kun pääsee perille.

ANTTILA MARKKU 08.07.2011 23:25

Kyllä nuo etuteltat ja muut rakenteet jotka voi jättää paikoilleen vaikka vaunu tai auto on reisussa ovat ihan hyviä lisävarusteita ympärivuotisen käytön kannalta.Ainoastaan niiden alueiden joihin kyseisiä rakennelmia voi tai viitsii laittaa määrä on suomessa aika rajallinen.Voi olla että sellaiset alueet kuin esim. Maisansalo tai Jalavaniemi ovat palvelujen puolesta sopivia mutta kuinka asiaan suhtautuu alueen rakennusvalvonta?Antaahan tuollainen alue mahdollisuuden vapaa-ajan viettoon mökillä suht edullisesti.Siinä vaan tulee eteen se pohdinta onko asuminen kokoaikaisesti sallittua vai onko käytäntö sama kuin siirtolapuutarha mökeillä.Toisaalta sehän vaan nostaa vanhojen kusisten vaunujen hintaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.