camping Norjan Kirkkoniemessä

BJÖRN KARI 01.07.2011 22:10

Moi onko kenelläkään tuoretta tietoa Kirkkoniemen leiritä tai parkkialueista. Olemme menossa kala ja maisema matkalle niihin maisemiin Heinäkuussa, en ole kuitenkaan löytänyt varmaa tietoa camping paikoista edes netistä. Lähinnä tarvittaisiin turvallinen paikka vaunulle ja sähköä tietty, tarkoitus on tehdä pistomatkoja lähiympäristön nähtävyyksiin Kirkkoniemestä. kiitos etukäteen vinkeistä ja hyvää kesää kaikille. Harjoitteleva aloittelija (kb)

JANHONEN MATTI 02.07.2011 09:40

Tässä tuhti Norja paketti. Kirknesistä' aiunakin sivulla 110

Camping www.kirkenescamping.no

VALTONEN MARTTI 02.07.2011 14:15

Harmi kun eivät näytä sivuaan, toivottavasti on vaan joku päivitys menossa.

JANHONEN MATTI 02.07.2011 15:17

Eipä näy avautuvan linkki. Toinen harkitsemisen arvoinen paikka on Pykeija. Se ei ole minkän tien varrella vaan ihan ikioman hyväkuntoisen tien päässä

Pykeijassa on pieni piha-camping jossa voi yöpyä ihan luvallisesti. Pykeijahan on Varangin vuonon etelärannalla oleva n.200 asukaan kylä vastapäätä Vesisaarta. Asukkaista suuri osa on kveenien jälkeläisiä ja pieni osaa vielä suomeakin. Taitaa kalastus sielläkin olla vaihtunut kuningasravun pyyntiin, kun siitä tienaa kalastusta paremmiin. Pykeijassa on muuten tämä kuuluisa Jäämeren sauna josta voi kipaista vaikka Jäämereen uimaan, jos on vara hävitä "munakaupassa".

PÖNTINEN PEKKA 03.07.2011 14:11

Noin kuusi kilometriä ennen Kirkenesiä on vasemmalla Kirkenes Camping. Ihan asiallinen paikka. Maksoi 18.6. 220 Nkr sähköllä ja suihku muistaakseni 10 Nkr.

Muuten Varangin reissulla tuli todettua, etteivät Cappelens Kart- kartan leririntäalue- merkinnät pidä lainkaan paikkaansa. Vadsön Statoililla kävin asiaa selvittämässä. Pari vuotta vanhassa (ja myös tämän vuoden painoksessa) on kuulemma merkittynä leirintäalueita, jotka eivät ole olleet toiminnassa yli kymmeneen vuoteen. Itseltämme meni puolenkymmentä aluetta ohi suun, kun niitä ei ollutkaan ja lopuksi yövyimme Vadsön kirjaston kupeella hiekkakentällä ranskalaisten ja saksalaisten kanssa. Varmat kämppärit Varangilla löytyvät Kirkenesistä, Vestre Jakobselvistä ja Berlevågista.

Käyttäjän lisäys viestiin 3.7.2011 klo 14:18:07 Lisäksi varoitan Norjan tullista Neidenissä, jos menette Näätämön kautta. Asiasta tarkemmin tällä palstalla otsikolla "Norjan tulli Neidenissä".

KUJANPÄÄ MARKKU 03.07.2011 19:54

Mä oon aina kummeksunut porukoita jotka lähtevät Suomen lyhyestä kesästä hakemaan kohteita jossa norjalaiselle villapaidalle on käyttöä. Nyt vois olla villapaidan paikatkin paikallaan.

VALTONEN MARTTI 03.07.2011 21:49

Heinäkuisessa Berlevågissa on nähty karvahattupäisiäkin. Taatusti alkuasukkaita. En silti kummastele jos noille rannoille mieli halajaa. Sitäpaitsi sielläkin on ne lämpökautensa, lyhyempiä vaan.

LINDROOS LAURI 03.07.2011 22:42

Hep hep, Berlevåg on upea paikka (kiva leirintäalue = symppis pitäjä) ja sinne mieli halajaa, vaikka Markku ihmetteleekin :-) Myös Pykeija on kiva pikkukylä, mutta se saunallinen paikka ei vaunua sallinut. Jossain rantahiekalla saattaisi ehkä yöpyä, mutta ei saa sähköä..., joten viimeksi palasimme lähtöpisteeseen Inariin. Kannattaa huomioida myös Nuorgamin leirintäalue Suomen puolella, on tosi siisti ja siitä on helppo tehdä pistoja Varangille. Kivaa reissua t. Lauri

VALTONEN MARTTI 03.07.2011 23:23

Lähitulevaisuudessa Suomikin tulee olemaan Jäämeren rantavaltio jos nuo ilmastovouhottajat ovat oikeassa ja meren pinnat nousevat. Nythän lähin ranta on 13 kilometrin päässä Suomen rajasta joten pannaanpas hiukan lissää hiilidioksidia ilmastoon jotta matka lyhenee...

LATVALA MARKO 04.07.2011 12:06

Pöntisen Pekalle. Vähän ihmettelen, että miksi pitää varoittaa Neidenin tullista. Kyllä siellä on ihan samat säännöt ja määräykset kun muissakin tulleissa. On kyllä ihan ihan matkustajasta kiinni, jos ei ole tietoinen tullimääräyksistä. Ja Neidenissä saa kyllä keskivertoa parempaa palvelua verrattuna muihin pohjoisen tulleihin. Toki minulla kokemusta vaan muutamasta sadasta reissusta eri puolelle pohjois-Norjaa.

VALTONEN MARTTI 04.07.2011 14:12

Miun pittää tähän myös sekaantua, sorry. Mutta ihmisethän näitä "samoja sääntöjä" tulkitsee. Jos nyt jossain on tavallista geddumaisempi luonne osunut virkapaikan saamaan niin kyllä kohtelussa eroja syntyy. Tosin ei tuosta varoituksesta juuri hyötyäkään kellekään ole. Marko taas ammattilaisen ominaisuudessa varmaan tunnetaan jo tulleissa ja saa erilaisen kohtelunkin. Noista viidestä pohjoisen tullista juuri Näätämöstä ei ole omaa kokemusta....vielä.

PÖNTINEN PEKKA 08.07.2011 21:03

En tyrkytä mielipiteitäni enkä vähäisiä kokemuksiani teille hyvät kaiken tietäjät ja osaajat. Tullikokemuksestani olen jutellut monen karavaanarin ja muuten vain reissaavan kanssa ja kaikki ovat olleet kiitollisia tiedosta. Jopa norjalaiset yrittäjät.

En ole koskaan kysynyt keneltäkään lupaa, mihin lomamatkani suuntaan. Enkä aio jatkossakaan kysellä, saanko olla niin hölmö, että matkustan sinne, missä viihdyn. Vaikkapa Norjan pohjoisilla alueilla.

Olen edelleen sitä mieltä, että tämän palstan tartkoitus on, että jokainen saa kertoa omista kokemuksistaan. Niistä voi olla jollekin - ehkä ensikertalaiselle - vaikka hyötyä. Hyviä reissuja kaikille.

VALTONEN MARTTI 08.07.2011 22:46

Nostan hengessä hattua Pöntiselle, puhut ihan asiaa ja olet ymmärtänyt tuon pohjoisista pohjoisimman karun kauniin luonnon kiehtovuuden,

Kirjoittele jatkossakin kokemuksistasi niinkuin ne ovat.

NIEMELÄ TAISTO 09.07.2011 20:15

Morjesta vaan kaikille!Olimme Juhannusviikolla Pykeijassa saunomassa ja tässä tietoa cämppäristä,alue on kylään laskettaessa suoraan edessä noin 500:n metrin päässä kellertävän talon takana ja kyllä sieltä sai myös sähköä.Me yövyimme kylläkin saunan vieressä (luvalla) mutta siinä ei saa sähköä.Hyvää kesän jatkoa kaikille.Taisto

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2011 klo 20:21:51 Tässäpä vielä kuva alueesta missä cämppäri on.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.7.2011 klo 20:35:06 Ei oikein sattunut sormet kohdalleen, tämä on tietysti kuva saunasta ja alempana on kuva alueesta jossa cämppäri on. SORRY

PÖNTINEN PEKKA 10.07.2011 18:01

Kiitos Martti kommentistasi! Syytän kyllä vanhempiani tästä Pohjois-Norjan kiinnostuksesta. Veivät ryökäleet minut 1956 soputelttaretkelle Kilpisjärvelle ja Saanalle kiipesin neljän vanhana. Sitten mentiin Skibotn, Tromsö, Alta, Hammerfest reittiä 52-mallin Austinilla. Kun sitten tuli 70-luvulla oma ensimmäinen auto hankittua, suuntautuivat telttailu- ja vaellusmatkat useimmiten samoille suunnille. Olen kyllä kierrelyt myös Keski-Europpaa muutaman reissun aikanaan. Jostain syystä (nostalgia ?) on kuitenkin useimmiten nyt suunnattu tuonne kalottialueelle. Pohjois-Ruotsikaan ei mielestäni ole hassumpaa seutua. Edelleen kaikille hyviä kesä- ja tulevan syksyn reissuja.

RATILAINEN JOUNI 12.07.2011 08:50

Kyllä nuo kokemukset matkoilta ovat mielenkiintoisia ja mielestäni tarpeellisia. Olivatpa ne hyviä tahi huonoja. Ainakin meikäläiselle, joka on aloittanut tämän harrastuksen vastikään aivan alusta. Minulla vasta toinen kesä. Minulle ainakin viimekesäinen reissu pohjoiseen aiheutti sen että tämänkesäinen ja tulevat reissut suuntautuvat tuonne pohjoiseen Suomeen ja pohjoiseen Norjaan. Jatkakaa vain kirjoittelua kokemuksista ne ovat kyllä tarpeen, ja jos ei ketä kiinnosta ne voi jättää lukematta. Hyviä reissuja kaikille Caravaanareille tv. JR

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.