Vastaus Marttilan Marille

JANHONEN MATTI 28.06.2011 10:14

Ruotsista pääsee Tanskaan sekä lautoilla että siltaa pitkin. Samoin Tanskasta Saksaan. Kun olet eka kertaa menossa niin neuvon sinulle kontailemattoman ja helpon reitin Helsingborg-Helsingör ja Rödby-Puttgarden.

Scandlinesin lautta: Helsingborg-Helsingör. Opasteet lauttasatamaan on hyvät ja ne alkaa jo 4-tieltä ennen Helsingborgia.. Lauttoja lähtee vuorokaudenajasta riippuen 12 - 30 min välein, joten aikatauluja on turha vilkuilla. Lipun osto käy kätevästi satamassa lippukopilta Visalla. Huom. voit ostaa kerralla myös kombibiletin Helsingborg-Helsingör-Rödby-Puttgarden. Lauttamatka kestää juuri sen verran, että ehtii kahvilla lautan ravintolassa.

Ajomatka Helsingör-Puttgarden n. 200 km on lähes koko matka moottoritietä.

Scandlinesin lautta: Rödby-Puttgarden: Lauttoja lähtee puolen tunnin välein. Lauttamatka kestää n. tunnin ja sinä aikana ehtii syödä laivan ravintolassa. Useita eri tyyppisiä ravintoloita)

Lautoille ajo on tehty helpoksi ja se sujuu vauhdilla osaksi siitä syystä, että lauttojen kaistat on leveitä.

Tästä linkistä saat lisätietoa lautoista http://www.scandlines.se/farja/

Ja tässä tietoja tuosta siltavaihtoehdosta jos se kiinnostaa http://uk.oresundsbron.com/page/34

Siltavaihtoehdolla on aika kova hinta vallankin jos m-auto >6m ja täytyy huomata, että siltavaihtoehdossa ajomatka kasvaa.

MUHONEN LAURI 28.06.2011 16:14

Kiitoksia Janhosen Matille erittäin selkeistä ohjeista myös minulta,itämeren kierros suunnitelmissa.

LÖNNQVIST LEIF 28.06.2011 21:06

Janhosen Matti tuossa kertoi siltavaihtoehdosta Juutinrauman yli, se pirskeles maksaa mansikoita ja pidentää ajomatkaa noin 54 km/sivu jos ajaa Ruåtsin läpi mennen tullen. Itse käytämme lauttavaihtoehtoa aina kun mennään Tanskaan, lautalla juuri sopivan mittainen kahvitauko Helsingborgin ja Helsingörin välillä, noin 20 min. Hyvää matkaa Lefa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.