Vinkkejä Riikanmatkalle

HANNULA JANNE 17.06.2011 00:31

Hei! Olemme lähdössä vetämään vaunua etelään pääkohteena Riika. Suunta on meille kuitenkin uusi, joten voisiko joku kokenut antaa jotain hyödyllisiä vinkkejä. Ensinnäkin onko kokemuksia RigaCityCampingistä, onko se ihan rauhaton paikka, kannattaisiko yöpyä vähän syrjemmällä? Toiseksi, missä hintaluokissa mahtaa bensa olla nykyään Virossa? Kolmanneksi, onko sulaa hulluutta edes kuvitella ajavansa Venäjän kautta?

PUSSINEN JUKKA 17.06.2011 12:22

Jos kaupunkiin tutustuminen on "se juttu", niin Riga City Camping on erinomainen tukikohta. Suosittelen polkupyörien mukaanottoa.

Sensijaan jos haluaa lomailla kämppärillä, niin kannattaa huomioida, ettei alue ei ole mikään lomakeidas. Alue on iso ruohokenttä messuhallin takapihalla, rauhallisella Kiapsalan saarella, jossa ei ole paljoa liikennettä. Suihkut ja WC:t ovat siistit. Kipsalassa on ainakin yksi muukin pikku alue, mutta siitä minulla ei ole kokemusta.

PASANEN MIKKO 17.06.2011 12:53

Terve. Pussinen tuossa jo valoitti oleellisen, paikka ei mielestäni ole mitenkään rauhaton. Kolmisen vuotta sitten on viimeksi oltu siellä ja silloin maksuksi ei kelvannut, kuin Latvian lati. Tuoreempaa tietoa saattaa jollakin tietenkin olla. Vapun jälkeen kun Viron läpi ajelimme, bensan hinta taisi olla vähän yli euron, näin muistelen. Hyvää matkaa :-)

HAAPANEN TIMO 17.06.2011 15:21

Rauhallinen on, mutta pelkkä kenttä palveluineen, esim. uimaan ei pääse. Jos menet pyörällä kaupunkiin huomaa siltaa ajetaan oikeaa puolta Kipsalasta katsoen, vasenta takaisin. Bussipysäkki on heti sillan jälkeen Kipsalassa, silläkin pääsee.

Tuossa kartta: http://tinyurl.com/3b7r3fs Jukan mainitsema toinen alue on kartassa merkitty Stellpatz, en suosittele.

Entä tämä: http://tinyurl.com/3lgbof4 Jospa ajaakin Jurmalaan ja käy junalla Rigassa. Hiekkaranta ja Jurmalan mukava terassikatu.

@timppa

SARANPÄÄ MATTI 17.06.2011 15:22

Edellisiin kommentteihin vielä lisättäköön että ainakin vielä viime syksynä alueella oli huippunopea lähes ilmainen wlan, johon tunnuksen sai respasta. En muista tarkkaa hintaa, mutta käytännössä lähes ilmainen.

Erinomainen paikka kaupunkiin tutustumisen kannalta, onnistuu myös kävellen. Pyörä kuitenkin antaa mahdollisuuksia paljon lisää.

LÖNNQVIST LEIF 17.06.2011 20:22

Bensan hinnasta Virossa en osaa sanoa mutta taitanee olla parikymmentä senttiä halvempi litralta kuin kotimaassa, dieselin hinta oli alkukuusta 1,189/l melkein koko maassa. Lefa

REINI SEPPO 18.06.2011 18:30

Käys kattoon viestihaulla: Riika

Löydä paljon tietoa!

NIKOLA MIKKO 19.06.2011 09:16

Liitteessä Taloussanomien artikkeli polttoaineen hinnoista parin päivän takaa.

Mikko

HANNULA JANNE 19.06.2011 09:46

Kiitos kovasti vastauksista, ne valaisevat hyvin matkan suunnittelua! CityCampingiin taidamme parkkeerata koska kaupunkiin tutustuminen on päätarkoitus, leirielämästä aiomme nauttia paluumatkalla Viron puolella! Hyvää matkakesää kaikille!

NIKOLA MIKKO 19.06.2011 10:38

http://www.menaiset.fi//artikkelit/matkailu/lomakohteet/art2136-Jurmala-on-Latvian-Riviera.html http://www.menaiset.fi//artikkelit/matkailu/lomakohteet/art2136-Jurmala-on-Latvian-Riviera.html

YLISUUTARI JOUNI 19.06.2011 15:11

Löytyy Riikasta muitakin vaihtoehtoja leirintään kuin City Camping ja Jurmala. Olemme muutaman kerran yöpyneet Riikassa reissuillamme ja viihdyimme huomattavasti paremmin ABC-hotellin lertsussa kuin metalliverkkoaitojen keskellä City Campingissä. Jurmalassa on tietysti oma meininkinsä, joten ei sekään ole huono vaihtoehto, vaikka etäisyyttä Riikan keskustaan tuleekin tuntuvasti enemmän.

ABC:llä on muutama paikka karavaanareille ja viihtyisän vehreä pieni sisäpiha uima-altaineen. Paikka on silti pyöräilymatkan päässä Riikan keskustasta. City Campingin ainoa viehätys meille on ollut keskeinen sijainti.

Tässä linkki ABC-hotellin campingiin: http://www.eurocampings.co.uk/en/europe/latvia/campsite-abc-117034/

MANNINEN JUHA 21.06.2011 12:12

no mitäs järkee venäjälle on mennä kun se ei ole siellä päinkään .polttoaine on latviassa halvempaa kuin virossa nemo on jurmalassa oleva leirialue suhtkoht hyvä paikka vaikea sanoa muitten puolesta kun yksi tykkää siitä ja toinen tästä .muuten viabaltika on hyvä reitti ajella ja jos riikaan menette niin ajelkaa samalla ventspiliin tie on välillä vähän huono mut kiva paikka muuten eikä ole pitkä matka sinne.se siaitsee länsipuolella latviaa katsokaa kartasta.hyvää kesää ajelkaa varovasti.

PUSSINEN JUKKA 22.06.2011 09:21

Nemo muutti viimekesänä uuteen paikkaan. Se ei ole enää ollenkaan samanlainen kuin ennen. Onko se parmepi vai huonompi onkin sitten makuasia. Ainakin alue oli meidän vieraillessamme paljon rauhallisempi, kuin entinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.