Tiemaksut Itä-Euroopassa 4500 kg asuntoautolle

MÄENPÄÄ JUHANI 13.06.2011 13:35

Hei

Olen lähdössä Puolan kautta Kroatiaan ja tarvisisin viime hetken tietoa seuraavien maiden tiemaksukäytännöistä:

Tsekki: Joutuuko elektronisen Premid-laitteen ostamaan vai maksetaanko siitä pantti, joka saadaan takaisin? Mikä on hinta ja minimi ladattava maksumäärä?

Slovakia: Autoliiton sivuilta saa sen käsityksen, että yli 3500 kg matkailuautosta ei tarvitse maksaa elektronista tiemaksua. Pitääkö paikkansa? Pitääkö tämän asemasta ostaa tarra? Jos joutuu ostamaaan elektronisen laitteen, niin saako pantin laitetta palauttaessa kokonaisuudessaan heti takaisin?

Unkari: Käytössä on varmaan tarra, jonka voi ottaa 1 vrk, 7 vrk, 1 kk jne?

Slovenia: Maksetaanko tietulliasemilla ajetun matkan mukaan?

Kroatia: Maksetaanko tietulliasemilla ajetun matkan mukaan?

On se pkeleen hankalaa matkustaa painavalla autolla.

Kiitos vastauksista.

Juhani Mäenpää

MANNINEN JUHA 14.06.2011 11:35

moro.3500kg ajoneuvolle slovakiassa ostetaan tarra ja laitetaan tuulilasiin .unkarissa maksetaan maksu käy huoltoasemalla .lukulaite on maksullisen tien päällä joka lukee rekisterikilven eli kun maksat maksun muista ilmoittaa rekisteritunnus oikein mutta tämä koskee 3500kg painoisia ajoneuvoja.slovakiassa pitää ajoneuvon paino ilmoittaa tarraa ostaessa myös.

AIRIKKA ISMO 14.06.2011 12:09

Croatiassa maksu suoritetaan kopeilla, sama systeemi kuin Italiassa... Ja Unkarissa kun ostat "matrica vigneten" rajalta tai huoltsikalta muista ilmoittaa auton kansallisuus eli FIN........

Tuossa linkkejä ja vinkkejä tietulleista Euroopassa ja muutakin infoa....

http://www.croatiaapartments.net/croatia_tourist_information_europe_highway_tolls.html

http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp

AHOLA JARI 14.06.2011 12:17

Se mikä koskee yli 3.500kg (esim. 4.5tn) m-autoa, on eri asia mitä 3.500kg tai alle. Autoliiton kirjassa on minusta paljon virheitä - ne huomaa kun ottaa "tasan 3.500kg" -lasit päähän; sellaisella autolla kun ollaan nyt Kroatiassa..

Näillä tasan tai alle 3.5tn -autoilla ei noissa maissa makseta kuin tietyistä motareista;

Slovakiassa min.1 pvää tarra tuulilasiin (huoltoasemilta) Sloveniassa samoin Unkarissa min. 4 pvää (ei tarroja), vaikka netissä maksu. Kuitti säilöttävä 1 v. Kroatiassa motarin alussa puomilta lippu mukaan, joka maksetaan poistutaessa motarilta (korkeus ja akselimäärä ratk., ei massa).

Mutta yli 3.5tn autoilla homma onkin eri, ja käytännöt vaihtelevat eri maissa

NIKOLA MIKKO 08.07.2011 16:53

Ajeltiin sovakian läpi pari päivää sitten 4,5 tonnisella.

Halusin ostaa rajan tuntumassa olevalta huoltsikalta vingnetin. Kun uulivat, että autoni painaa yli 3,5 tonnia, sanoivat, että täytuu hankkia Go Boxi, kuten Itävallassa ja maksu on kilometripohjainen.

Tein "Pikaratkaisun" ja ostin 3,5 tonnin auton vignetin ja menoksi.

Nyt olen selvitellyt asiaa unkarista käsin. Ja tässä vastaus.

Dear Mr. Nikola.

If you use Slovak motorways or expressways, you need to buy a vignette. We have 3 different types of vignettes, a week (7 days) a month (30 days) and a year (from 1.1.2010 – 31.1.2011). So it depend on how many days you are planning to stay in Slovakia. If not more than 30 days, a month vignette is enough for you. If more, there is a possible combination, all depend on how you plan to use our charged infrastructure. If you use road network of lower class, you do not need a vignette!! For specific information also about prices and road signs, please visit our web site here: http://www.ndsas.sk/vignettes/13284s http://www.ndsas.sk/dialnicne-nalepky/10790

Kind regards,

Ing. Zuzana Krajčíriková koordinátor pre zahraničné vzťahy co-ordinator for international relations

Národná diaľničná spoločnosť, a.s. Mlynské Nivy 45 821 09 Bratislava

Slovakian kieli ei minulta pahemmin taivu, mutta olettaisin, että alemman rivin merkit on M1 luokan ajoneuvoille yli 3500 kg. Hinta on sama, kuin 3,5 tonniselle vaikka merkki on erilainen. Joten synti ei varmaan ole suuri, vaikka ajelee 3,5 tonnin merkillä, kun ei ole oikeanlaista pyynnöstä huolimatta kyennyt ostamaan.

M

NIKOLA MIKKO 08.07.2011 17:02

Unkarin hinnat löytyy tästä linkistä:

http://www.motorway.hu/02Ematrica/01Dijtablazat2011

Tässä lista maksupisteistä. Homma onnistuu myös netissä ja puhelimella.

http://www.motorway.hu/02Ematrica/04ErtekesitesiPontok

M

PASKI ULLA 26.07.2011 09:02

huomioikaa tämä Puolan läpi matkaajat

Puolassa 3.7 jälkeen on pakollista hankkia via toll boxi yli 3,5 t ajoneuvoihin , sakko laitteen puuttumisesta voi olla jopa 1000 € paikan päällä maksettuna (moottoritiemaksut on silti maksettava normaalisti) via toll tiet löytyvät oheisesta osoitteesta http://www.viatoll.pl/en

terveisiä Juhanille ja Hannelelle

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.