Löytyykö kokemuksia Gotlannista?

KUIVAS JYRKI 08.06.2011 21:31

Lapsiperhe suuntaa heinäkuussa Gotlantiin vaunulla. Mitä huonoa ja hyvää saarella on? Onko saari yhtä "ruuhkainen" kuin Öölanti? Millaisia ovat leirintäalueet, löytyykö rauhallisia alueita joissa uima-altaita tms. lapsille? Kaikki matkakokemukset ovat tervetulleita!

SAARELA HARRI 09.06.2011 09:08

Viime kesän kokemusten perusteella sanoisin että huonoa ei ollut mitään, hyvää sen sijaan paljonkin. Mahtavia maisemia, paljon mielenkiintoisia käyntikohteita, mahtavat fillarointi mahdollisuudet, jne... Ruuhkista ei voine puhua muualla kuin Visbyssä, ja nekin kestää yleensä muutaman minuutin, joten ei ne taida oikein olla ruuhkiakaan. Leirintäalueet rauhallisia, Visbyn keskustan lähellä olevalle leikkarille kannattaa tehdä varaus etukäteen, varsinkin viikonlopulle. Toiseen Visbyn lähellä olevaan "Peppi Pitkätossu-paikkaan" mahtunee ilman varauksiakin, kun se on niin iso. Siinä Peppi-paikassa lienee myös ajankulua lapsille. (Ei tullut testattua, kun oma jälkikasvu on jo ohittanut sen Peppi-ajan parikymmentä vuotta sitten.) Joillakin leirintäalueilla taisi olla uima-altaitakin, mutta yleensä meri on vierellä, ja varsinkin esim. Sliten leikkarin uimaranta on varsin sovelias paikka lapsillekkin uimista ajatellen. Summa summarum; mahtava paikka joka suhteessa !

KUIVAS JYRKI 11.06.2011 19:11

Kiitos kun kerroit kokemuksenne! Viimeisetkin epäilykset taisi nyt hävitä ja matkareitillämme on varmasti nyt myös Gotlanti. Mitenhän lauttamatkan kanssa on - pitäisikö paikka varata ennakkoon vai ajammeko vain satamaan ja luotamme hyvään tuuriin. Tarkoitus on mennä Oskarshamnista, se lienee edullisin ylityspaikka?

SAARELA HARRI 13.06.2011 08:59

Ei liene pahitteeksi vaikka tekeekin lauttavarauksen etukäteen. Lauttoja kyllä kulkee suht. tiheällä aikataululla, joten varmaan johonkin mahtuu ilman varaustakin. Me menimme Nynäshamnista, enpä tiedä onko Oskarshamn sen edullisempi.

TENHUNEN KYÖSTI 13.06.2011 09:10

Onko tietoo....mahtuuko lautoille >(läh. Nynäshamnista) 3 metriä korkea, alle 6 metrinen piironki?

SAARELA HARRI 13.06.2011 09:11

Jo vain mahtuu.

KUIVAS JYRKI 13.06.2011 17:14

Ok, pitääpä vilaista netistä lauttojen hintoja eri satamista. Ehkä kuitenkin luotamme hyvään tuuriin ja jätämme varuksen tekemättä. Tahtoo pukata stressin jos lomalla pitää olla sovittuna aikana sovitussa paikassa.

LÖNNQVIST LEIF 13.06.2011 18:33

Jos matkailu-kulkimella ollaan liikkeellä ja on vielä loma eihän silloin kannata ottaa stressiä, vaimon kommentti kuvastaa hyvin tätä kiireetöntä loma-asennetta kun kesäkuun alussa ajoimme Saarenmaalla Triigin lauttasatamaan tarkoituksena siirtyä suoraan Hiidenmaalle lyhkäsintä reittiä, "jos emme mahdu tähän aamulauttaan jäädään odottamaan iltalauttaa - onhan meillä vaunu mukana jossa voidaan viettää aikaa tai vaikka ottaa nokoset" Eli ei aikatauluja lomalla, kiitos Lefa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.