Milanosta Bodenseelle

NYMAN MATTI 07.06.2011 09:50

Olisko joku ajellut Milanosta Bodenseelle esim. Lindaun lähelle moottoritietä pitkin. Huomasin kartasta, että moottoritie menee suoraan alppien yli. Onkohan tällä moottoritiepätkällä pahempia mäkiä kuin Brennerin solan kautta ajettaessa? Vaihtoehtona on tietysti tuo Brennerin sola, joka on jo monesti ajettu lävitse. Ja onkohan vilkas rekkareitti arkipäivisin? Lisäksi nuo Sveitsin moottoritiemaksut vähän askarruttaa, mitähän mahtaisi maksaa auto+asuntovaunu.

Tarkoituksena on ajella heinäkuun loppupuolella sunnuntaina Lindauhin, jolloin rekkoja on tiellä vähemmän, mutta jos meneekin maanantaille, niin rekkaliikenteen määrä suhteessa Brennerin solaan olis kiva vertailu.

Kokemusperäisistä vastauksista kiitollinen!

Matti

JANHONEN MATTI 07.06.2011 13:28

Hei! kaima

Tässä ensinnäkin linkki josta löytyy tuota Svetsi-tietoutta mm. noiden tiemaksujen suhteen. http://www.sveitsi.fi/documents/sveitsi/Automatkailua%20Sveitsissa.pdf

Svetsin moottoritietarran hinta on 27 e ja se on maksettava niin autosta kun vaunustakin.

Milanosta ei kannata kiertää Brennerin solan kautta Lindauhun. Ihan käytökelpoinen reitti on Milano-Como-Lugano-Bellinzona-.S.Bernandinon tunneli-Chur--Vaduz-Bregenz-Lindau. Suurimmat nousut tällä reitillä n. 6 % luokka eli sopii vaunuille. Tämä taas merkitsee sitä, että rekoissakin löytyy. Tästä reitistä minulla on tuo tunneliisuus ajamatta kun meninkin toista tunnelia Luzerniin.

Toinen reitti joka sopii enempi m-autoille on Como-Lecco-Bellaggio-Chiavenna-St Moritz-Julierpass (2.284 m) Chur-Vduz-Bregenz-Lindau. Julierpassille mentäessä on 12 % nousuja ja alastulot sen mukaisia, joten ei se kovin hyvin vaununvetoon sovi. Mieleenkiintoinen reitti ja maisemat etenkin Julierpassilla ihan pysähtymisen arvoiset

Varaa aikaa - se Como-järven seutu ei ole hassumpaa aluetta ainakaan maisemiensa puoleen.

TUHKANEN JUKKA 07.06.2011 16:43

Kun jättää vinjetin ostamisen rajalle niin se maksaa 40/kapine eli auto+vaunu 80 euroa, ainakin viime kesänä.

JANHONEN MATTI 07.06.2011 17:43

Tulipa annettua alenneusta tuosta Sveitsin vignetestä, kun luotin nettisivun tietoon. Tässä virallinen linkki www.vignette.ch

Tämä linkki avautuu uk-versiona http://www.ezv.admin.ch/zollinfo_privat/informationen/00421/index.html?lang=en

NYMAN MATTI 08.06.2011 22:35

Kiitos veljet!

Sieltäpä mennään sitten San Bernardino tunnelin läpi Bodenseelle pariksi päiväksi ja sitten Reinin laaksoa pitkin kohti kotia.

t. Matti

JANHONEN MATTI 09.06.2011 08:22

Lindaussa yhtenä vaihtoehtona alueeksi on Park-camping http://www.park-camping.de/ Olen käyttänyt sitä monia kertoja sellaisena yhden yön paikkana. Ihan ok. paikkaja hienoissa maisemissa Bodenseen rannalla. Ajankohta huomioiden vaatii varmaan ennakkovarauksen..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.