Leirintäalue lähellä Roomaa?

EKSTRÖM PERTTI 31.05.2011 12:37

Maanantaina 6.6. suuntana mm. Italia. Olisiko vinkkejä laadukkaasta leirintäpaikasta Rooman lähistöllä?

JANHONEN MATTI 31.05.2011 14:49

Vinkkejä on. www.villageflaminio.com

Respan edestä pääsee bussilla Rooman keskustaan ja takaisin. Respasta n. 500 m päässä juna-asema, josta myös pääsee s-junalla keskustaan viaflaminion asemalle, josta taas pääsee metrolla tarvittaessa eteenpäin. Lippuja myydään respassa.

IPATTI VEIKKO 31.05.2011 16:00

12,5 km säteelläkeskustasta löytyy liitteessä olevat lr-paikat.

HAKKARAINEN TAPANI 31.05.2011 21:58

Camping Roma Via Aurelialla on kyllä hyvä paikka kaikin puolin. Yhteydet keskustaan ovat mainiot. Mutta jos sinne menette, niin älkää jättäkö autoa vastapäisen supermarketin parkkipaikalle kaupassa käydessänne! Lähistöllä on mustalaisleiri ja autoihin on murtauduttu keskellä päivää. Konsulaatin mukaan myös autoja on lähtenyt rosvojen matkaan. Meillä lähti puolet irtaimistosta viime syyskuussa.

RUOTSALAINEN JUKKA 02.06.2011 21:41

Hei, kaksi vuotta sitten olimme Roomassa Villageflaminio. Viivyimme leirintäalueella viikon ja olimme hyvin tyytyväisiä. Alue on siis: suihku/wc tilat ensiluokkaista ja puhdasta. Alueella on uima-allas ja pieni kauppa. Leirintäalueen tien toiselta puolelta menee juna keskustaa noin 15-20 minuutissa.

Yhden vihjeen sallinette: kun menette alueelle, niin yrittäkää saada paikka alueen keskiosasta, jolloin saatte auton / vaunun puiden suojaan. Kesällä on sen verran lämmin, että jos kalustonne on suoraan auringon paisteessa koko päivän, niin lämmintä varmasti piisaa - myös yöllä. Suojaisia paikkoja siellä on, mutta asia pitää huomata heti leiriytyessä.

Suosittelen paikkaa kokemuksen perusteella. Jos olette pidempään Roomassa, niin hankkikaa heti viikon mittaiset julkisen kulkuneuvon liput. Toinen vaihtoehto on ostaa Rooman passit, jolloin saatte matkaliput ja pääsylipuista alennusta keskeisiin nähtävyyksiin. Reissaaminen metrolla on siellä hyvin kätevää.

EKSTRÖM PERTTI 04.06.2011 13:54

Kiitos hyvistä vinkeistä ja varoituksista, näistä poimittaneen passeli paikka!

HÄNNINEN JUKKA 04.06.2011 16:23

Jos valitset sen Flaminian, niin ole porkkanaakin tarkkaavaisempi, sillä alueelle sisäänajo tulee hyvin helposti ohitettua, sillä se on huonosti viitoitettu ja tulee ihan yllättäen se sisäänajon ohitus, jollei skarppaa.

JANHONEN MATTI 04.06.2011 17:12

Ja jottei portti tulisi ihan yllättäen niin alueen nettisivuilla on naviin koordinaatit. ja osoite. Jäi vielä sanomati, että alueella on oma ravintola - sillä mäellä - josta saa syötävän hyvää ruokaa. Siellä sijaitsee myös alueen info josta jaetaan sekä suullisesti että kirjallisesti Rooma-tietoa.

RUOTSALAINEN JUKKA 05.06.2011 11:56

Hei,

lisään vielä tähän keskusteluun jo toisen kirjoittajan mainitseman sisäänajon. Me löysimme leirintäalueen portin, mutta olimme vastakkaiselta kadun puolelta tulossa, josta ei saanut ajaa kadun yli suoraa portille. Yritimme löytää reittiä, että pääsemme vastakkaisesta suunnasta lähestymään porttia, jolloinka olisimme voineet kääntyä omalta kaistalta oikealle ja näin normaalisti kääntyä sisäänajoportin kohdalta sisään.

Hortoilimme ja emme löytäneet reittiä, jolla olisimme päässeen lähestymään alueen sisäänkäyntiä siten, että olisimme voineet kääntyä portin kohdalta oikealle.

Teimme "turistilähestymisen" ja ajoimme kielletyllä tavalla: käännyimme tulosuunnastamme vasemmalle ja ylitimme vastaantulevien kaistan ajan pienen pätkän vastaantulevien kaistaa portille. No toki teimme tämän lähestymisen turvallisesti ja rauhassa ilman mitään riskejä. Tällainen juttu tuli mieleen kyseisestä paikasta.

Jos muistan oikein, niin suihku- ja wc tiloissa soi klassinen musiikki jatkuvasti.

Hyvät reissut teille!

KÄRKKÄINEN ESKO 13.06.2011 12:36

Olimme reilu kuukausi sitten vaimon kanssa Roomassa mukavalla ja ennen kaikkea turvallisella alueella. Alue on L G P Area di Sosta Camper 6 kilometriä Rooman keskustasta, löytyy Adacin Stellplatzfyhreristä. Vuorokausihinta CCI-alennuksella (20%) 12 €. Peruspalveluista puuttuu WC ja suihku. Langaton netti pienellä maksulla, myös pöytäkoneita käytettävissä.Alue on caravantarvikemyymälän yhteydessä. Kauppa lähellä. Suosittelen muillekin. Alueelta pääsee keskustaan bussilla ja tramilla vartissa. Rooma-passi maksaa 25 €/3 vrk

NIEMINEN RAIMO 13.06.2011 18:38

Tarkoititko Esko tätä paikkaa ? http://ra.fi/9eA2 koordinaatit 41.875311,12.555238 http://www.lgproma.it/ING/IMain.html

@rami

KÄRKKÄINEN ESKO 23.06.2011 01:44

Kyllä näyttäis olevan just sama paikka.

LALLO ARJA 23.06.2011 14:52

Kannattaa olla tarkkana Flamianin respan lähellä, paikka kuhisee Roomalaisia Kriminaaleja. Kalustoa ei missään vaiheessa kannata jättää vatrtioimatta. Seurailin pari vuottta sitten kun sakemannien autoa siivottiin Italialaisten konnien toimesta. Ilmeisesti ovat muutaman henkilökuntaan kuuluvan kanssa samaa porukkaa.

Jorma Heinonen tarkkasilmäinen karavaanari.

JANHONEN MATTI 23.06.2011 15:09

Kyllä se auton putsaaminen Flaminian respan edessä on aika riskaapeli homma. Ei siinä ilmeisesti ole autoa ihmeemmin katseltu saati vartioitu. Autoa ei kadulle voi respan kohdalla jättää (tiessä sillä kohtaa keskikaide) ja respassa selvitysparkin puolella lasiseinä joka mahdollistaa auton vartioinnin ja valvonnan koko asioinnin ajan. Respahan on sijainniltaan ns. eteen työnnettyä mallia ja respasta varsinaiselle alueelle on n. 400-500 metriä.

EKSTRÖM PERTTI 29.06.2011 18:07

Tervehdys italian reissulta! Yritin jo aiemmin kirjoitella jo matkalta, mutta hitaat yhteydet ilmeisesti (?) ehkäisivät tänne palstalle kirjoittelun. No nyt ollaan taas kotosalla ja reissu meni mukavasti. Flaminio Village löytyi pienen mutkan kautta, koska laitoin navigattoriin osoitteeksi Via Flaminia. Tällainenkin osoite löytyi 2 km Flaminiosta kaupunkiin päin. Siellä ei tosin ollut leirintäaluetta... No, a:n vaihto o:ksi korjauksen jälkeen löysimme oikean paikan ja teimme kunniakierroksen paluusuuntaan sillan yli ja ali takaisin kaupunkiin päin(oli opasteet tien vieressä) ja osuimme portille. Sisäänajo tuli tosiaan silti varkain, vaikka sen ohiajaessamme olimme merkille panneet. Itse alue täytti odotuksemme ja vehreiden puiden alla oli sopivasti varjoisa paikka autolle. Autopaikka tosin oli niin pieni, että markiisia sai vain metrin verran auki, jonka alla "terassimme" sitten oli. Alue oli siisti, palvelut hyvät ja saniteettitilat suorastaan upeat ja edelleen soi klassinen musiikki sopivalla volyymillä ; ) Yhteydet kaupunkiin olivat hyvät ja Roma -passi oli kannattava hankinta. Passilla sai ohittaa nähtävyyksien edessä kiemurtelevat jonot kuin konsanaan diplomaatit ja näin aikaa säästyi varmasti tunteja. Passi oikeutti vapaapääsyyn kahteen vapaavalintaiseen museoon ja lisäksi julkisia kulkuneuvoja sai käyttää vapaasti tällä 25 euron arvoisella passilla. Suosittelen! Kiitos vielä hyvästä "kämppäri" vinkistä! Sen verran voin vielä lisätä, että lukuisia kertoja ympäri eurooppaa kurvailleina ei olo ja elo roomassakaan tuntunut sen turvattomammalta tai turvalliselta, kuin vaikka täällä kotitantereilla. Normaalit turvarutiinit ja maalaisjärjen käyttö riittävät, pelottelut ovat turhia. Tyhjennetään täällä suomessakin taloja keskellä päivää, jos niikseen tulee. Mukavia reissuja vaan kaikille!

LALLO ARJA 29.06.2011 20:51

Ilmankos aina valitellaan kun on tullut käytettyä vähän liikaakin sitä maalaisjärkeä. Aina sitä kuulee uikutuksia kuinka rahat on viety lompakot kadonneet taskuista auto tyhjennetty. Katsonkin että on oma vika kun niin pääsee käymään. Minä sentään olen parikymmentä talvea kierrellyt pitkin eurooppaa mutta kerran vasta on auto putsatt. Sekin oli ensimmäisenä talvena ranskassa. Sen jälkeen en ole antanut tilaisuutta. En edes Italiassa missä rikollisuus rehoitta runsaammin kuin Espanjassa.

Jorma Heinonen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.