Matkailuauton pituus+pyöräteline

NYBERG JYRKI 25.05.2011 20:30

Kuinkas tarkkoja ollaan Tallinnanlaivoilla (Eckerö-Line) matkailuauton kokonaispituudesta? Itse otin viimekerralla pyörätelineen ja fillarin sisään matkan ajaksi, kun auto on 696cm ja maksettu paikka 7 metrin mukaan. Useampikin kaveri on sanonut pitäneensä telineen paikoillaan ilman lisämaksua, Eckeröltä en saanut oikein selventävää vastausta ongelmaan, mitäs mieltä täällä ollaan, kun taas olis lahdenylitus ajankohtainen ? Lennu

KORHONEN ELISA 25.05.2011 23:07

Me myös tungettiin pyörät sisälle viime kesänä menomatkalla Tallinkilla. Tullessa ei viitsitty samaan ryhtyä eikä kyllä mitään mittauksia tai huomautuksia asiasta ollut.

NYBERG JYRKI 05.06.2011 18:56

Laitoinpa telineen pyorineen auton peraan,ei ainakaan etelaanpain sakottaneet. Terveiset aurinkoisesta Jurmalasta. Lennu

HALMEENMÄKI JUHANI 05.06.2011 23:47

Eikös tämän nyt pitäisi olla ihan maalaisjärjelläkin selvää? Laivassa on tietty määrä metrejä autoille. Se jaetaan ja maksetaan pituuden mukaan. Jos kaikki autot vaativatkin 50cm tai metrin verran enemmän tilaa, jää sitten autoja rannallekin. Ja tietysti ylipituudesta kuuluu sakottaa, se on vaan kilttiyttä että ei ole tehty näin.

KERÄNEN KAUKO 06.06.2011 16:07

Trawemùndessä paluumatkalla oli Irlantilaisia vaunujen kanssa. Siinä oli melkoinen polemiikki, kun he olivat vissiin joko vahingossa tai epähuomiossa, mutta ei tahallaan ilmoittaneet väärät mitat. Fillari mies otti rullan ja mittasi yhdistelmät ja autot. Joku rahamies siinä kävi sitten lopuksi ja laivaan ne tuli. Olen samaa mieltä, miksi alkaa yhtä metriä pihtaaman, jos kuitenkin käry käy, niin maksat ehkä paljonkin.

LEPPIKANGAS MARKKU 06.06.2011 16:37

Käytännössä, jos pyöräteline on sijoitettu ylös menee seuraavan etupuskuri sen alle. Tässä omasta ohjaamosta kännykuva viimekesältä kyseisellä linjalla. En tiedä paljonko edellinen auto oli metrejä ostanut mutta hyvin sovittiin. Välistä ei kyllä päässyt enää kulkemaan. -Leppis

HIETAVUORI JUHA 06.06.2011 20:09

Sitä on joskus joutunut saunasta lähtemään autokannelle tiivistämään jonoa jonkun säästelijän takia. Sitten vielä perämiehen kanssa tiukka keskustelu siitä kenen auto se nyt sitten on liian pitkä. yleensähän se ei ole sieltä häntäpäästä.

Kyllä perämiehet hommansa yleensä hallitsee mutta jos joka auto on "hiukan " ylimittainen niin kyllä se siellä loppupäässä tuntuu.

nimimerkki " Rannalle jäänyt "

AHOLA JARI 06.06.2011 20:37

Samaa pohdin kun 4 fillaria telineessä saa mitan näyttämään 7.2 m. Seitsemästä vain maksoin - puretaan, jos tilanne vaatii. Hki-Tall kelpas kyllä sekä täällä Kroatiassa..

Sama tilanne, että alle mahtuu keula, jos on tiukkaa - ei tosin rekan..

MÄNTYLÄ HEIKKI 10.07.2011 19:35

Olen ilmoittanut mitat sekä ilman pyöriä että niiden kanssa, ja käytännöt vaihtelee (viimeksi tänä kesänä Kroatian saaristolautoilla). Mutta en usko, että kyse olisi pelkästä "sormien läpi" katsomisesta; henkilöauton nokka kun mahtuu pyörätelineen alle.

LALLO ARJA 10.07.2011 20:22

Kyllähän yliviejillä sääntönsä on niitähän yleensäkin noudattavat. Kokonaismittahan on yleensä ratkaiseva tekijä, että turha marista jos siitä veloitetaan.

Jorma Heinonen, joskus jopa mitattu satamassa

HAKKARAINEN TAPANI 12.07.2011 21:43

Kyllä metrit ovat joskus tiukoilla laivojen autokansilla. On syytä ilmoittaa oikea pituus, siis pyörätelineitten kanssa tietenkin. Asia on päivänselvä. En haluaisi joutua henkilökunnan silmätikuksi autokannen ruuhkassa, jossa monesti sesonkiaikana kovalla kiireellä täytetään autokantta.

JOKINEN MIRA 13.07.2011 18:44

Viime viikolla Eckeröltä asiaa tiedustelin tai oikeammin varasin (ja maksoin) lisämetrin pyörätelineen vuoksi. Lisämetri pituutta maksaa 20€/suunta, kyllä se kannattaa maksaa, jotta ei laivaa lastatessa tarvitse turhia säheltää eikä vie muilta tilaa. T. Mira

HALINEN HARRI 14.07.2011 10:57

Tulipa mieleen yksi tapahtuma Norjasta, vuonon ylityksestä. Meillä oli sellainen korkea ja lyhyt Peugeot Pilot 80-luvulla. Kokonaispituus 4,95 m.
Ajoin lauttajonoon ja rahastaja tarjosi matlkailuautomaksua joka oli noin puolet henkilöautomaksua kalliimpi. Käytiin keskustelu mikä oikea maksu kun hintataulussa oli hinnoittelu alle 5m jne. eikä korkeusrajoitetta. Näytin ulkopuolella olevasta arvokilvestä auton mitan. Ei mies uskonut vaan haki mitan ja kaverin mittaamaan - olihan se alle 5 m.
Ilmiselvästi häntä harmitti kun asiakas olikin oikeassa, lieköhän ollut itse ollut taloudellisessa vastuussa linjan tuloksesta kun jäi saamatta muutama kymmenen NOK:ia. Minähän pärjäsin voitollani monta tuntia.

KANTOLA TIMO 16.07.2011 09:20

Helsingborgissa tarkastettiin pituus rekisteriotteesta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.