Unkariin menossa

HAKKARAINEN RISTO 25.05.2011 14:32

Oltaisiin menossa Baltian kautta lyhintä reittiä ensimmäistä kertaa Unkariin. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä matkaparkeista tai leirintäpaikoista menomatkalle? Tai muita mainioita vihjeitä. Lueskelimme keskusteluistanne Puolaan menosta alkupaloiksi. Niin, matkamme voi kenties jatkua vielä Romanian ja Bulgarian maisemiin, jos aika sallii ja istumavärkit kestää.

Terkuin Risto & Anna-Maija

LAINE RAIMO 25.05.2011 15:05

Viime kesänä kävimme kylpylälomalla Unkarissa ja matkasta on picasawebissäni muutamia kuvia https://picasaweb.google.com/laineet/UnkarinKylpy2010# . Mukana on myös muutamia vapaaparkkeja, joissa yövyimme, joten niistä voinee olla joitain vihjeitä Unkarin matkallenne. Saattaa siellä galleriassani olla myös aiempien kesien Unkarin matkoista kuvia, koska olemme olleet siellä lähes joka kesä.

HALINEN HARRI 25.05.2011 20:56

Jos matkanne varrelle Unkarissa osuu kylpyläcampingejä (thermal camping, niitä on siellä paljon) ottakaa huomioon että niiden kivennäisaine- ym rauta, kloori, sinkki jne pitoisuus vaihtelee. Usein altaiden vesien sisältö luetellaan jo portilla taulussa. Tämä vain sen vuoksi jos olette allergisia joillekin aineille. Itse emme ole mitään ongelmia kylläkään kokeneet, mutta erään tuttavan sinkkiallergia ärsyyntyi ikävästi ja tätä kautta paljastui hänelle.

KORHONEN ELISA 25.05.2011 23:17

Puolan Krakovassa oli viime kesänä siisti, edullinen ja ystävällisellä palvelulla Camping Clepardia (25 € yö/5 hlöä + auto). Olisimme olleet toisenkin yön ja tutustuneet kaupunkiin, mutta kotiin oli jo kiire ja työt odottamassa. Krakovasta ajaa päivässä Budapestiin, jossa ihan hyvä paikka nimeltä Haller Camping. Heillä oli suomenkielinenkin opas kaupungista. Noin 600 m metroasemalle, jolla taasen pääsi hyvin huristelemaan minne sitten halusikin. Unkarissa Balaton-järven ympärillä paljon kämppäreitä, mutta taso vaihteleva. Valitettavasti meille osui vähän alhaisempi taso emmekä yhtä yötä kauempaa viihtyneet kun sääkin oli sateinen.

HAKKARAINEN RISTO 26.05.2011 22:51

Kiitos vinkeistä, odottelemme jatkoakin. Ajattelimme Unkariin päästyämme poiketa heti alkajaisiksi Miskolc'in kaupunkia kiertelemään ja vuoristossa käppäilemään pikkuisen ennenkuin pustan aakeet laakeet alkavat. Mielenkiintoista varmaankin kuulla uutta. Kertoilkaahan tarinoita, monenlaisia. Yhdymme sitten kuoroon kunhan pääsemme paikkeille. terv. Risto & Anna-Maija

KATEISTO EERO 27.05.2011 16:42

Kiertelimme pari-kolme viikkoa sitten Balatonia. Pohjoisrannalla aika länsipäässä oli hieno leirintä nimeltä Autocamp Eldorado, jossa auto ja kaksi henkeä maksoi 15e ja hintaan sisältyi runsas aamiainen leirinnän ravintolassa.Tien toisella puolella oli rautatieasema. Lukekaapa nopeasti aseman nimi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.