Via Balticaa Wieniin

AARNIO JUKKA 22.05.2011 23:41

Wieniin ollaan siis menossa asuntoautolla ja tavoitteena on selvitä perille n. neljässä päivässä. Lännen kautta on kuljettu jo vuosia, mutta nyt olisi tarkoitus ensimmäisen kerran käyttää lyhyempää reittiä. Muutamat asiat vaan tässä askarruttavat. Jos menen iltalaivalla Tallinnaan, mihin voisi turvallisesti jäädä yöksi, kun Viking Line on perillä vasta klo 22.30?

Lyhin reitti etelään menee kai Varsovan kautta? Aiemmin muistan lukeneeni tällä saitilla kauhukertomuksia tuon kaupungin läpiajosta. Pitääkö vielä paikkansa? Onko kokemuksia paremmista reittivaihtoehdoista?

Kaikki muutkin vihjeet matkan varrelle ovat tervetulleita

IPATTI VEIKKO 23.05.2011 10:08

MAksullisia ja ilmaisia paikkoja löydät sivulta www.koti.mbnet.fi/pes1tol.

HAAPANEN TIMO 23.05.2011 17:52

Tallinna: https://picasaweb.google.com/timppahaapanen/Tallinna#5373079746570609234

Via Baltican paikkoja Puolan pohjoisrajalle asti: http://tinyurl.com/3vwls4v

@timppa

KORHONEN ELISA 23.05.2011 19:05

Viime kesänä ajettiin tullen mennen Varsovan läpi ja todettiin, että turhaan jotku pelottelee Varsovassa ajamisesta. Meillä oli Tom-Tom päällä ja sen avulla ajo sujui erittäin jouhevasti. Suurkaupungissa on tietty suurkaupungin liikenne, mutta väitän, että paremmin saatiin kaistaa vaihdettua Varsovassa kuin kotimaassa. Vilkku vain päälle ja varovasti oikealle tai vasemmalle niin heti alkoi löytyä tilaa naapurikaistalla. Paikalliset on oppineet, että jos meinaa itse päästä joskus jonnekin vaihtamaan niin paras antaa muillekin tietä. Tottakai ajettiin varovasti, mutta kokemus Varsovan läpi ajosta oli yllättävän positiivinen. Sen sijaan keskustan ränsistynyt cämppäri oli sarjassa "kiitoseienääuudelleen". Ainut hyvä juttu oli, että tuli sen "respasta" ostettua Varsovan kartta, jota saattaa tarvita ensi kuussa, kun palaillaan reissusta jälleen Varsovan läpi. Puola on ollut meille positiivisia yllätyksiä täynnä - eikä vähiten edullisten ruokiensa puolesta. Juuri kotimarketista tulleena ja yli 70 € köyhempänä haikailimme, että kuinka paljon enemmän sillä oliskaan saanut Puolassa. Siispä tulomatkalla auto pullolleen tuliaisia Puolasta!!!

PASANEN MIKKO 23.05.2011 19:33

Terve. Reilu viikko sitten ajelimme Warsovassakin ja voin allekirjoittaa nuo Elisan kokemukset. Se vain, että tuntuu kuin koko Puola olisi tietyö projektien alla. Varsovan ohikulkuteitä parannellaan aika massiivisesti, ja se tietysti tuo jonkinlaisia haasteita selvitä hermoilematta siellä ajelua. Camping 123 nyt ei niitä tähtiä kovin monta ansaitse, mutta kyllä siellä pärjäilee.

OJANSIVU PENTTI 23.05.2011 21:07

Heippa vaan.

Kaksi viikkoa sitten tultiin Kroatiasta kotiin . Ensimmäinen yllätys Puolan puolelle oli 3.5 ja kaikki kaupat kiinni. Tekstari kotiin ja saatiin tietää että siellä vietettiin vappu päivä. Ei muuta kun nokka kohti Warsovaa ja siellä toinen yllätys, maa ihan valkoinen lumesta. Mutta kämppäri Wok oli ilonen yllätys. Harvoin itäpuolella näkee niin puhdasta ja siistiä että voin kyllä suositella. Matka keskustaan noin 10 km. Bussi pysäkki ihan lähellä ja respalta sai aikataulun ja ostaa liput. Vieä oli suomen kieliset ohjeet.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.