Vihdoinkin eri maissa toimiva nettitikku

HÄNNINEN JUKKA 20.05.2011 08:36

Tilasin ja latasin yli 50 maassa toimivan ja vieläpä hyvin edullisen nettitikkuuni sopivan sim kortin. 0,59/MB kun elisan vastaava hinta on päälle 3 euroa/MB. Käykääpä katsomassa : www.abroadband.com

Ovat laatineet suht vaikean tilauslomakkeen, mutta onnistuu se tilaaminen kun aikansa pähkäilee. Maksaa muuten postituskuluineen alta parinkympin ja samasta puljusta voipi tilata myös nettitikunkin kohtuulliseen hintaan.

Mulle systeemi työnsi samantien 2 kappaletta simkortteja, mutta sehän oli vain hyvä, sillä toimituskuluja ei mennyt toisesta simistä lainkaan ( se toinen maksoi 9,90)

HINTIKKA ARI 20.05.2011 08:46

Tosi hienoa että tulee halvempia kilpailijoita.

Valitettavasti tuo 1 MB tulee aika nopeasti kun nykyisillä nettisivuilla on paljon kuvia joten ei tuollakaan hintaa kannata vielä huvikseen surffailla. Tärkeät asiat toki hoitaa ja maksaa siitä käytöstä. Kehoitan kuitenkin laittamaan selaimesta automaatiisen kuvin latauksen pois päältä... sillä säästää paljon rahaa. Tutuilla sivuilla kun et niitä kuvia välttämättä tarvitse.

NYYSSÖNEN KAJ 20.05.2011 08:47

Aika likeella sitä hintaa minkä maksan Vodafone Portugal Pre Payd mokkulayhteydellä.

Hinnaksi sillä muodostui 0,53 €/MB

LATVALA MARKO 20.05.2011 09:32

Jos tarvii vaan pohjoismaissa nettiä, Nii ruotsalainen Icenet on ihan toimiva ratkaisu. Toimii Ruotsi, Norja ja Tanska ja Osassa Saksaa. Kiinteällä kk-maksulla rajattomasti nettiin ja toimii jopa ihan pohjois norjassakin. Maksaa muistaakseni jotain 28 euroa/kk. Ja suomessakin parempi yhteys kun suomalaisilla tikuilla, jos ajelee Tonio-Kilpisjärvi väliä. Sen verran lähellä ruotsin rajaa, että nappaa kentän sieltä.

HÄNNINEN JUKKA 20.05.2011 19:36

Mikäpä näissä yllä mainituissa. Ja hyvähän se on muistaa, että ei pie plörätä skypien, leffankatseluiden, jne jne kanssa. Ja halvemmallakin piäsöö, ensteks määttä vaan Portugaliin ostamaan se halvempi syndsteemi.

Ekstei seetanan pöljät älyä, että tämä on ensi tapaus, kun voi kotiinsa (ja ihan mihe tahansa) ennen reissua tilata prepaid simkortin ja vielä halvalla ja ennenkaikkea ennen reissulle lähtöä.

Voi fidyyn posket ja muut maailman kummajaiset ! - Olisitte riemuiten hihku-tömistely - iloisia annetusta vinkkitiedosta, jonka ihan vahingossa bongasin joltain saitilta. Ettekä aina vaan huomauttelisi eoäolennaisuuksia tämänkaltaisissa tosi isoissa assieissa.

Terveiset Hartolasta Gasthaus Campin Koskenniemeltä, jonne on kokoontunut merkittävä yhteenliittymä, joka maailmallakin hakee (löytämättä ainakaan ens hätiin mieleentulevasti) vertaistaan : RUTUsakki tiätty.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2011 klo 20:05:37 vertaistaan.

LEHTIMÄKI TAPIO 21.05.2011 00:00

Kun kyselin kevväämmällä nettitikuista, sain vinkinnä; leirintäaluella on ( voi olla ) ilmaisia, Nyt 3 viikkoa etelämpänä kierreellänä; Budabest, Haller Camping, ilmainen netti. Balatonila 3€/ 1h. Nyt Tsekkeissä; Camping Sokol, Praha: 4€/24h.Hyvin ovat toimineet, eli; Suuri Kiitos vinkeistä. PS. Jos joku on menossa Budapestiin, voin lämpimästi suositella Haller Camping'ia. ACSI-kortilla 15€/vrk*; paikallisella valuutalla maksaessa alle 15€. Hyvä palvelu ja likellä kaikkea kiintoisaa.

*4 yö ilmainen.

HAAPANEN TIMO 21.05.2011 08:37

Kyllä ainakin minä täällä kotona hypin tasajalkaa, mutten kerennyt sitä ilmineeraamaan kun laittelin autoon vesiä ja grilli puhisi takapihalla. Puolenpäivän jälkeen olen siellä Hartolassa.

@timppa

HIETALA PEKKA 21.05.2011 08:44

Sanokaa nyt hyvät toverit kuinka kauan sitä voi iltalehteä selata tuolla MEGABITILLÄ eli kuinka paljon se netin käyttö OIKEESTI maksaa siis vaikka puolituntia tms..... Pekka

LAHELMA JUKKA 21.05.2011 18:52

Omaa netin käyttöä voi seurata ilmaisohjelmalla Netmeter, jossa on kattavat tilastoinnit. Ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.ilmaisohjelmat.fi/netmeter#esittely. Se Megabitti on melko vähän nettiselailua, varsinkin jos sivut sisältävät paljon kuvia ja erilaisia muita lisukkeita.

RAUTAVUORI JORMA 21.05.2011 19:17

Nyyssösen Kajlle: Moi

Ostin talvella Portugalista Vodafone-mokkulan, jonka käyttö maksoi 1 euroa/h. Mokkula maksoi vähän alle 30 euroa ja siihen kuului 6 h käyttöaikaa, aika kulki 5 min jaksoissa eli esim. 20 min 1s vähensi käyttöaikaa 25 min. Minimi lisälatausmaksu 10 euroa eli 10 tuntia käyttöaikaa.

Mokkuloita on siis niilläkin kahdenlaisia, en tiedä kumpi parempi, riippunee käyttäjän tarpeista.

Liikkui myös tietoja, että toimisi Portugalista ylöspäinkin muissa maissa muttei toiminut.

LALLO ARJA 21.05.2011 19:27

Mikä halvatun tikku, Minulla on dna netti mokkula ja toimii euroopan kaikissa maissa. Jopa Espanjan liittymässä 14,60 kk en käytä missään maassa prepaidia koska nettiin pääsee missä maassa tahansa, jopa ilmaiseksi. Kannattaakin lopettaa jo vanhat höpinät nettitikuista.

Terveisin Jorma Heinonen

Käyttäjän lisäys viestiin 22.5.2011 klo 21:16:30 Tuoltahan niitä on saanut dna lta. jo kymmenen vuotta ainakin. Tuntuu riittävän hyvin reissutarpeisiin, paitsi jo on kovasti päivittäin repiä sormiaan netissä. Ilmaisiakin yhteyksiä on maailma väärällään, ihmettelenkin mikä on pihistäjille tullut kun ylimääräisiä pitää maksella. hyvin käy eurooppalaiset liittymän kortit ja pelittääkin vielä. Tiedänkin kuinka esim Espanjassa menetellään liitymien ym muidenkin asioiden kanssa, olenhan nie numeron omistaja, pankkitilin, paikallisen netti ja puhelin liittymän haltija. lisäksi on oikeus ostaa auto mpyöra asunto ym muuta mukavaa. kaikkeen tälläiseen tarvitaan nie numero Espanjassa. Joten en usko että mustatuntuu asioita kannattaa jaaritella.

Terveisiä Jorma Heinonen

RAUTAVUORI JORMA 21.05.2011 19:35

Mullekin tuollainen!

SANDBERG MIRJA 21.05.2011 19:49

Kiersin keväällä Portugalin ja Espanjan ym matkan varrelle osuvat maat, enkä saanut toimivaa nettiyhteyttä millään kämppärillä ennenkuin Liettuan Pajiesmeniaissa. Fuengirolan kämppärillä olisi saanut ostaa aikaa, mutta kelpuutettiin vain UK-maissa myönnetyt Visat. Kyllä Hännisen Jukan löytämälle kortille on varmaan käyttöä, ellei parempia löydy. Terv Pepe

HÄNNINEN JUKKA 22.05.2011 17:04

Niinpäs on Pepe, ja Timo heti oivalsivat, että mistätahansa ostettu nettitukku (mokkula ) joka toimii lähes joka maassa Euroopassa on löytö ja lipun ja hatun noston arvoinen uutuus. Etenkin niille, joilla on tarve päästä selaamaan sähköpostiaan päivittäin. Mulle sen pitäis tulla postissa ens viikolla, kerron sitten kokemuksia.

ANTTILA MARKKU 22.05.2011 17:49

Hölmönä kysyisin,eikö esim.huawelin mokkulaan blu tuut yhteydellä tai samsungin läppäriin sovi ulkomaiset sim kortit esim. tuo ruotsalais operaattori.Vai olenko ymmärtänyt ollenkaan mistä te kirjoittelette kun puhutte nettitikusta ja saman operaattorin sim kortista?Onko ne jotenkin lukittu toimimaan ainoastaan yhdessä?

Käyttäjän lisäys viestiin 22.5.2011 klo 17:51:22 Eikö saman valmistajan laitteita myydä ympäri eurooppaa joten taajuudet pitäs olla samat.

RAUTAVUORI JORMA 22.05.2011 18:39

Vielä hölmömpänä kysyn, että jos allaoleva tähän ketjuun 21.5. klo 19:27:07 tullut teksti pitää paikkansa, niin miksei kaikki halua sellaista?

"Mikä halvatun tikku, Minulla on dna netti mokkula ja toimii euroopan kaikissa maissa. Jopa Espanjan liittymässä 14,60 kk en käytä missään maassa prepaidia koska nettiin pääsee missä maassa tahansa, jopa ilmaiseksi. Kannattaakin lopettaa jo vanhat höpinät nettitikuista."

Eikös ole halpaa ja toimii koko Euroopassa?

HÄNNINEN JUKKA 22.05.2011 19:25

Bluutuutillahan nettiin pääsee joka ukko ihan mistä vaan. "Mikä halvatun tikku" ja "mokkula" ovat vain internetyhteyden väline, erittäin paljon edullisempi vain. Sinne halvatun tikkuun tai mokkulaan saa joka maasta ostaa simkortin, mutta vain ostomaassa toimivan. Ja ennenkuin sen voi ostaa, niin pitää olla osoite ko. maassa. Nämä prepaid-nettiyhteydet (simkortit) saapi ostaa turistikin. Pari vuotta sitten ne toimivat (ainakin Vodafonen) ostomaan rajojen ulkopuolellakin. Nykyään - eli viimeisen parinkuukauden kokesten mukaan - ne lakkaavat toimimasta toispuorajaa. Tämä uusi abroadband lupaa toimivuuden yli 50 maassa - samalla hinnalla - eli 0,59/minuutti. Ja uuden kortin voi sitten tilata vaikka Olhaon kämppärille. Tai vaikka kaksi kpl simkortteja.. Hinta on edelleenkin aikaisempiin ja erityiseesti pluutuuttiin verrattuna erityisen edullinen.

Käyttäjän lisäys viestiin 22.5.2011 klo 19:32:39 eikun siis 0,59 per MegaBitti ja yhdellä MB:lla lukee hemmetin paljon sähköposteja ja sääennustuksia. Ei kai kukaan julkisesti tunnusta maksavansa Iltalehden lukemisesta netissä. ?Seiskalehden vielä jotenkin ymmärrän ...

HÄNNINEN JUKKA 22.05.2011 22:59

Jorma Heinoselle, joka Lallo Arja nimerkillä nykyjään reilusti allekirjoittaa., oman nimensä merkiten. Sinun kuviosi on hiukan eri kokonaisuus, kuin meidän eri maissa eripituisia aikoja viettelevien. Meillä tähän mennessä ( siis ennen tätä yllä mainitsemaani uutta abrdoadband.com :n prepaid sim-korttia) on ollut suurin hankaluus se, ettei ole ollut olemassa ylejään mitään prepaid simkorttia, joka toimisi monissa maissa. Nyt on ja se on ihan uutta. Kylvaan met tiedämme, että wlaneja ja wifejä löytyy. Ihan iisi juttu semmoiset löytää keskeltä kaupunkeja. Ihan iisiä tietää. Nyt ei tarvi mitään tietää, pyytää vaan tietsikkaa yhdistämään tähän uuteen abroadbandiin, jahka sen ensin ostaa.sen liitymän. Ja sitten joka maassa ja ihan missä tahansa voipi sillä uudella ja halvalle abroadband-yhteydellä surffailla joka jumalautan kuusen juurella ja koska vaan.

Comprendo ?

Käyttäjän lisäys viestiin 22.5.2011 klo 23:07:11 nih, ja se että niitä wifejä ja wlaneja kyllä löytyy, vaan kovin harvoin pääsee asuntoautolla edes muutaman kilometrin päähän niistä paikoista, vai mitä Jorma?

NYYSSÖNEN KAJ 23.05.2011 09:25

"Mokkuloita on siis niilläkin kahdenlaisia, en tiedä kumpi parempi, riippunee käyttäjän tarpeista.

Liikkui myös tietoja, että toimisi Portugalista ylöspäinkin muissa maissa muttei toiminut. "

Vodafone Portugal Pre Payd SIM-korttia saa kahta tyyppiä: 10€ = 10 tuntia käyttöä tai 10€ = 600 MB

Kumpi paras

Aikapohjainen sopii paremmin NetTV:v katseluun samoin kuin netin kautta videoiden katseluun.

Skype Videon kera 1/1 molemmalla eli kuluttaa noin 60 MB/tunti=1€ tai 1h = 1€

Megapohjainen taasen on eduksi kun surffaa lehden sivuja tai osallistuu keskustelupalstoille, sähköpostista puhumattakaan.

Mitä tämä on minulle maksanut

viime telven aikana aloitin aikapohjaisella koska kioskit ja jälleenmyyjät eivät yleiseti pidä varastossa kuin aikapohjaista. Kun saldo oli 0= ei aikaa vaihdoin samaisen SIM-kortin megapohjaiseksi. Ensimmäinen vaihtokerta meni pieleen koska saldoni ei ollut = 0 jolloin liittymätyypin vaihto ei onnistu! Vaihto onnistuu vain Vodafonen omissa myymälöissä.

Megapohjaista käytin keskimäärin 1200 MB edestä ja n. 150 tuntia per kuukausi ja tämä Maksoi 20€/kuukausi.

Jukan kertoma hankaluus saada toimiva yhteys jo Suomesta asti lähtiessä on vaikea Vodafonen tapauksessa. Kotimatkalle Portugalista varasin rutkasto yhteysMegoja 1800 MB josta edelleen tallessa on 387 MB eli 6€ arvosta.

Miten saada tämä kortti pysymään voimassa seuraavaa matkaa varten?

Tätä ajon selvittää kesän aikana: Kuka voisi maksaa 10€ Pre Payd kortilleni ennen kuin 6 kuukautta on umpeen. ja kuinka aktivoida se juuri ennen matkan alkua

Otan heihin (Vodafone Portugal) yhteyttä miten tämän voi tehdä. Samoin selvittä sen mitä tarkoitti heidän tarjouksensa 10 kertaisella hinnalla roaming, itse makson n. 31 kertaisen hinnan halki Euroopan.

LALLO ARJA 23.05.2011 11:43

si si, hyvin olen kuitenkin pärjäillyt tällä vanhallakin tikulla, jopa ilman kaupunkien keskustoja. vapaita verkkoja suorastaan kuhisee mailmalla. On minullakin hyvä tapa siirtyä maasta toiseen. 7.5 kk kestävän rissun aikana pysyttelin vain 3 kk Espanjan auringon alla. Loput ajasta menee eri maita kierrellessä. Miksipä matkailukulkineita omistaisinkaan jos pysyttelisin paikallaan, asunto olisi ehkä silloin edullisin tapa viettää aikaansa ulkomailla.

Jorma Heinonen

HAAPANEN TIMO 23.05.2011 19:23

Täytyihän tuo kortti tilata, sydeemi vaikuttaisi hyvältä, muttei se nettiyhteys kovin edullinen ole. Olisiko n. 6€/ tunti sekalaista käyttöä, vai miten ajattelette?

Maksun kertymistä voi seurata 14 päivän välein, siinä pieni sudenkuoppa. Kurkatkaapa tuo video: http://www.abroadband.com/en/FI/whatisabroadband

Mutta saako Telekom Austria kerättyä rahansa ympäri euroopan, kai maar sitten. Visalasku sieltä tulee, saahan sen perittyä.

Kortin tultua kirjaudutaan kortin numerolla ja PIN- koodilla. Aktivointisivu käynnistyy automaatisesti. https://www.abroadband.com/asmp/LoginMasterServlet/axpaaa3?userRequestURL=https%253A%252F%252Fwww.abroadband.com%252Fsettings&serviceRegistrationURL=&service=abroadband_ecare_settings&cookie=skip&level=0&ticket=BOBKKW&aaacookie=axpaaa3

Ellei vuoden aikana käytä lainkaan peritään kympin Stand by- maksu. Sopimuksen irtisanominen onnistuu netissä nopeasti.

Päälisinpuolin tuntuu aika hyvältä, katellaan kuinka lähtee toimimaan.

Jaahas, oli siellä toinenkin video: http://www.abroadband.com/en/FI/howtotour

Myyjä on vankka firma, ei tässä ole tarkoitus ketään huijata: http://www.abroadband.com/en/FI/legal

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 23.5.2011 klo 19:34:52 Eipä siinä käytön seuraamisessa taidakkaan mitään sudenkuoppaa olla. Laskuja voi seurata 14 päivän jaksoissa, mutta käyttöä reaaliajassa, näin päättelen kuvasta jonka videosta kaappasin.

HAAPANEN TIMO 25.05.2011 17:56

Eikös tämä Jukan löytämä, mun mielestäni loistojuttu, herätä enempää kiinnostusta.

Seurailin bittien kulumista, en ole koskaan aiemmin ollut siitä tippaakaan kiinnostunut. Tikulla surfaajien on oikein helppo katsoa kulutus, aivan suoraa näkyy ainakin tuosta saunalahden kuviosta ruudulla.

Avasin koneen ja nämä karavaarien sivut, meni 0,5 MB, sen jälkeen tuli varmaan joitain päivityksiä koska itsekseen kului 2 MB niin etten koskenut koneeseen puoleen tuntiin yhtään. Sen jälkeen kulutin yhden MB:n näiden sivujen selaukseen, 47 kertaa voi tälläisen sivun avata megalla.

Aamulla luin paikallislehden verkkoversion, olen verkkolehden vuositilaaja koska meillä jakelu on niin myöhäinen ettei lehteä muuten aamulla saa. Lehden luku, n. 40 min. olisi maksanut 2,5 euroa abroadband-tikulla. Jokainen uutinen ladataan erikseen, kuvia en montaa katsonut. Lehden luku ei ole mukana tuolla alhaalla olevassa kulutuskuvassa.

Hommahan menee niin ettei mitään mene sen jälkeen kun sivu avattu se on silloin "ostettu" . Jos näitä sivuja haluaa lukea vähillä biteillä pitää juttuja katsoa listamallilla, silloin kaikki ko. otsikon tarinat ovat kerralla auki, kiirettä ei ole, aika ei maksa. Kuvat on tietty sama homma, jos haluaa avata esim. tuolla toisessa osiossa olevan ilkeän kuvan likaisista tuhkakupeista, kuva on maksettu kun sen avaa, ja sitä voi katsella - jos järkytykseltään kykenee- vaikka koko päivän :-)).

Kuvassa alla on mun tämäniltainen kulutus, ajasta pitää vähentää se puoli tuntia jonka kone oli yksin käynnistämisen jälkeen. Olen lukenut sähköposteja, käynyt pankissa, tutkinut sääennustuksen, napsutellut tätä sivua n. 50 kertaa ym. juuri tähän mennessä on kulunut 6,6 MB eli 0,59€ X 6,6= 3,9€ Aivan siedettävä hinta mun mielestäni.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 25.5.2011 klo 17:58:00 Niin, reisulle lähtiessä läppäristä automaattiset päivitykset pois päältä, ne kerkiää sitten kotonakin.

HÄNNINEN JUKKA 25.05.2011 20:06

Täsmätietoa, monipuolista ja omakokemuspohjaista , kiitos Timppa taas kerran kun viitsit harrastaa aktiivisesti tuota tietojen onkimista ja saaliin jakamista !

Ens kerralla sitten Hartolassa viimeistään syynään sen Sun huussituulettimesi ..

Hupsista, jotenkin pääsi Picasasta noin painava kuva. Olisko aihekin noin painava, vaikka kaasujuttuihinhan tuo liittyy. Katsojille tiedoksi, että kuva on Hartolasta, jossa näin Timpan ansiokkaat viritykset täytettävään alukaasupulloon, sellaiseen hyvään ja edulliseen, ylitäytön estolla varustettuun tsydeemiin.

HAAPANEN TIMO 26.05.2011 17:53

Tänään aamulla olisi lehden luku maksanut 3,80€. Vaikkei aika vaikuta, mainitsen silti, 40 min. paikallislehden leskelua 6,5MB = 3,80€

Tämä illan istunto tuntuu kalliillta. Tunnissa sain menmään 25MB Hakuja Googlella, karttoja auki, kuvia auki, karavaanarit luin melkein kaikki. Euroja olisi mennyt 14,75.

Alkaa päästä käsitykeen siitä mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Videoita ei pidä avata lainkaan ja valokuvien kanssa täytyy olla tarkkana. Sähköpostit ja pankkiasiat hoituu edullisesti, näitä sivujakin voi melko huoleti katsella. Eikä lehden lukeminen - ainakaan mun lehteni- ole vielä liian kallista, kipurajalla kyllä.

Etelässä talvea viettävälle aivan liian kallis, normaaleilla lomareissuilla välttämättömiin tarpeisiin menettelee hinnan puolesta jos muuten toimii hyvin.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 25.09.2011 10:24

Tilasin tuommoisen äsken itsellenikin. Kahden päivän Saksanreissulla viime viikolla käytin surutta tablettia (siis tablettitietokonetta) hakeakseni paikkatietoja, sähköposteja, laittaakseni viestejä ja ostaakseni matkalippuja. 'Eihän parin päivän matkalle nyt kannata mitään eri simmejä hankkia! '

Toistasataa euroa kertyi Soneran puhelinmaksua.

Espanjasta ostan sitten Vodafonen prepaidin mutta kun on hauska päästä nettiin myös sinne hiljalleen ajellessa niin tuo on varmaan asiallinen hankinta.

mot

HALTTUNEN TEUVO 10.01.2012 12:01

Miten katsotaan paljonko bittejä on kuluttamatta, jos on Votafonen Pre Payd mokkulanetti käytössä?

NYYSSÖNEN KAJ 10.01.2012 18:28

"Miten katsotaan paljonko bittejä on kuluttamatta, jos on Votafonen Pre Payd mokkulanetti käytössä? "

Avaa Vodafone SMS ja katso siitä, Se tosin ei aina päivity mutta kuten kuvasta näkyy on saldoni mennyt 0 MB 9.1. mutta taasen pelittää kun kävin maksamassa 20€ jolla sain 1440MB joka ei näy viellä. Useimiten se päivittyy välittömästi.

HALTTUNEN TEUVO 13.01.2012 10:26

Kiitos tiedosta. Fuengirolan Vodafonella saa kahdella kympillä vain 1000 MB eli yhden GB:n.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.