koiramyönteiset leirintäalueet Saksassa, Itävallassa ja Italiassa

SVENSK PETRI 19.05.2011 17:40

Olemme viikon päästä lähdössä vaunun kanssa Trave-Garda. Mukana on kolme koiraa. Leirintäoppaissa usein merkintä, että hyväksyvät yhden koiran tai eivät ollenkaan. Löytyisikö vinkkejä koiramyönteisistä leirintäalueista

HAAPANEN TIMO 19.05.2011 18:07

ACSI - kämppäriopas löytää vain 283 aluetta joihim koiria ei saa viedä. Kysymissäsi kolmessa maassa on oppaan mukaan 1886 aluetta joihin koiria sa viedä. Asia ei tietysti mulle kuulu, mutta eikös koirat kannattaisi viedä hoitolaan jos turistina aikoo olla ja joitain paikkoja kierrelläkkin.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 19.5.2011 klo 18:09:07 Tulipa sinne kirjoitusvirheitä. Sori.

SVENSK PETRI 19.05.2011 18:20

Leirintäalueet hyväksyvät kyllä usein sen yhden, jopa kaksikin koiraa, mutta kolmannen kohdalla alkaa jo tulla stoppi. Koirat kulkevat matkoillamme mukana, koska ne ovat rakkaita perheen jäseniä. Ilmastoituun vaunuun voi jättää koirat nukkumaan hyvinkin muutamaksi tunniksi, että pääsee nähtävyyksiin yms. tutustumaan,

Anu Svensk

OLLIKAINEN PEKKA 20.05.2011 07:25

Meillä kulkee kolme borderterrieriä aina mukana ulkomaan vaunureissuilla. Kertaakaan ei ole ollut ongelmaa leirintäalueilla. Toki ollaan ECC-kirjasta valittu alueita, joilla ei oletusarvoisesti ole koirakieltoa.

Suhtautuminen kämppärillä voi tietysti olla erilaista, jos mukana onkin esim kolme saksanpaimenkoiraa tai vaikka rottweileria. Ne kun saattavat jo sitten pelottaa kanssa-asujia.

P

KIVIOJA HANNU 20.05.2011 07:56

Vaikka monelle leirintäalueelle, jonne normaalisti saa viedä koiria, ei niitä suvaita sesonki aikan (heinä - elokuu). Kannattaa tiedustella koirien sallimista ilmoittautumisen yhteydessä. Viime vuonna Innsbruckissa meille kävi niin. Emme tarkistaneet oppaasta tietoja, emmekä tulleet mainninneeksi asiasta ilmoittautumisen yhteydessä, kunnes juuri kun olimme saaneeta leiriytymisen valmiiksi, tultiin meille huomauttamaan koirasta. Olisimme saaneet olla seuraavaan päivään asti, mutta lähdimme saman tien toiselle alueelle (Innsbruckissa), jossa koirat hyväksytään.

PATJAS HANNU 20.05.2011 08:29

Timppa oli sitä mieltä että koirat pitäis viedä hoitoon reissun ajaksi? Jos oikein ajatellaan niin kun jättää eukon ja lapset hoitoon kans niin sittenhän sitä vasta on villi ja vapaa matkustelemaan. Meillä on koira ollut alusta asti mukana matkoilla ja mitään ongelmia sen suhteen ei ole ollut. Tuleepahan pidettyä ajon aikana sopivasti jalottelutaukoja. On mukavaa lähteä aamuisin koiran kanssa lenkille metsästelemään tuoreita sämpylöitä aamupalalle.

SVENSK PETRI 20.05.2011 12:29

Meillä mukana kaksi senioridalmista ja yksi sheltti eli ei mitään yleisesti pelottavia rotuja. Ollaan toistaiseksi vaunuiltu vain via Balticaa Berliiniin ja nyt olisi tarkoitus matkustaa adrianmerelle asti. Onko väliä kumpaa kautta koirien kanssa menee Salzburgin vai Brennerin kautta, meinaan onko sopivasti pysähdyspaikkoja ja Italian puolella kämppäreitä joihin koiran voi viedä

A. S.

KUJANPÄÄ MARKKU 20.05.2011 16:18

Koiruuksista muuten mitään ymmärrä enkä niitä riesakseni ota, mutta täytyy myöntää, että tällä reissulla Saksa - Itävalta - Slovenia - Kroatia - Unkari olen nähnyt toistaiseksi paljon 'sivistyneitä' koiruuksia, paljon enemmän kuin kotomaassamme jossa nelijalkaiset vennamot haukkuu kaikkee mikä liikkuu.

Aurinkoisia päiviä ite kullekin ja hymyä huuleen.

HAAPANEN TIMO 20.05.2011 16:30

En minä vaimoa kotiin jättäisi, mutta koirat ja lapset kyllä toisinaan, tekisi hyvää kaikille. Mulla ei ole kumpienkaan kanssa miettimistä.

@timppa

VIRTANEN JUKKA 23.05.2011 16:03

Me ollaan kahden (tosin kyllä pienen) koiran kanssa oltu kahtena kesänä yhteensä neljä kuukautta pitkin Eurooppaa. Kerran Saksassa ja kerran Espanjassa ollaan saatu pakit portilla. Jos luettelossa on koirakielto, niin se varmaan pitää. Käsittääkseni Saksassa näitä on jonkun verran. Muualla ei juuri kieltoja ole. Yksi, kaksi tai kolme koiraa, tuskin kukaan laskee. En ymmärrä sitä, että jos koiran kerran ottaa, niin miksei sitä sitten lomalla kestä. Ainakin meidän koirat on ihan intona, kun huomaavat, että autoa pakataan. Kyllä se niillekin on vaihtelua, kun ei tarvitse koko aikaa kotinurkissa pyöriä.

HALINEN HARRI 23.05.2011 16:45

Samaa ihmettelimme mekin kuukauden ajan kuin Kujanpään Markku. Ei Saksassa, Itävallassa alueilla koirat räkyttäneet kuten meidän suomalaisten. Millähän ovat saaneet ne hiljaisiksi. Vaikka toinen koira kulki turvavälin etäisyydellä saattoi koirat kenties toisiaan vain katseella. Katsekin kääntyi kun isäntä/emäntä vähän murahti. Meillähän on Suomessa tuo pystykorvarotu jota on tosi vaikea saada hiljaiseksi. Joskus kun näkee suomalaisen kouluttavan koiraansa, siitä lähtevä kouluttajan ääni on pahempi kuin koiran haukunta. Luetaan kirjallisuutta kuinka koiraa tulee kouluttaa tai annetaan se osaavien tehtäväksi. On ilo seurata hyvin koulutetun koiran toimintaa.

SVENSK PETRI 25.05.2011 08:09

Kiitos kaikille vinkeistä, huomenissa startataan Finnlinesillä Traveen :) Mukavaa kesää kaikille,

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.