Matka Puolaan !!

POHTO MARTTI 09.05.2011 20:26

Oli tarkoitus matkustaa Puolaan, mutta ensi vastustus oli kun tässä yritin hiukan tiirailla matkaa laivalla gyndiaan ja siitä sitten matkaa Krakowaan päin,no finnlinesin sivut tökkii..

-En ihan saanut kaikkia tietoja mutta jotain 600-700€ olisi tullut hintaa 2+1+1 ihmistä 2 koiraa ja AS-auto ,mikäli nyt kerkesin asian oikein hinnoitella..vähän kallis meikä budjetille..lähetin vielä tiedustelun mutta odottavan aika on pitkä..lähtö kun olisi ihan 2 viikon kuluttua.

-No sitten tuossa ajattelin että mitäs jos ajettais via balticin kautta..eipä tuokaan oikein innostanut kun tallinnasta matkaa kohteeseen 1300km..

-Naulana arkkuun vielä se että ilmoitus tänään vaimolta sekä lapsilta että aikaa on rajallisesti käytössä.. eli 3 viikkoa..!

-Luovunko koko ajatuksesta..ei sitä koko lomaa jaksa istua ratin takana, matkaa edes takas 2600km.. hki-puola hki.

Oliko ehdotuksia!!!!

LAHTINEN ERKKI 09.05.2011 22:30

Tallinna -Puolan raja väli on ihan mukavaa ajella lomallakin.

AHOLA JARI 09.05.2011 22:35

Ai tuossako kilometrejä liikaa? Mielipidekysymys.. ;) Sama matka melkein kuin Hgistä Kilpisjärvelle..

Meillä samaan aikaa tarkoitus ajaa reilun 4 vkon aikana tuplat. Pari päivää 400-500km/pvä. Sitten 1-2 lepopäivää, ja vielä yksi ajopäivä. Sitten 2 vkoa Adrianmerellä.. Yksi viikko matkoihin per suunta.

Samalla tyylillä takaisin eri reittiä.

Kyydissä kulkee samanlainen kokoonpano, paitsi koiria kolme ja hyvin on Puolan kulkeminen viaBalttia parina viime kesänä toiminut.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2011 klo 22:39:48 Oops! Välistä jäi copy+paste; 2 ajopäivää + 1 lepopäivä..

POHTO MARTTI 09.05.2011 22:43

Lisä mausteena vielä tuo että pärnua kauempana ei olla käyty,joten kaikki siitä ales päin on ihan ummikkoa.

Etsi leirintä.. tauko..matkaparkki.. ym. tuo lisä värinää matkan tekoon, niin ja ne kertomukset puolan liikenteestä, kuulemma se väistää jonka hermot pettää!

PATJAS HANNU 10.05.2011 09:07

Liikenne on todellakin erilaista ulkomailla. Virosta alaspäin pitää silmät olla tarkkana niin eteen kuin taaksekkin päin. Mutta äkkiä siihen rytmiin pääsee kiinni. Väistää aina pientareelle kun joku tulee takaa kovempaa ja tietenkin myös silloin kun vastaantulevan ohittajaa joku myös ohittaa. Välillä on todellakin vastassa kolmea autoa rinnakkain. Ei muuta kuin asennetta peliin ja joustavia väistöjä niin siellä kyllä pärjää. Toisaalta kun tulee takaisin kotiin niin Suomen liikenne tuntuu tosi tylsältä.

RANTALA SEPPO 10.05.2011 10:01

Hei! Sinne vaan Krakovaa kohti pisin Via Balticaa, ei ole matka eikä mikään :-D Olemme ajelleet monena kesänä Balkanille pitkin via Balticaa. Kun ajaa parina päivänä pitkän rupeaman, onkin jo perillä kohteessa!

Tallinnasta Liettuan ja Puolan rajalle Sasnavaan on 617 km. Sasnavasta Krakovaan 686 km. Se on siinä! Sasnavassa on käypä leirintäalue yhdeksi yöksi, toiletti vähän vekkuli 10 euroa oli hinta viime vuonna, maksu käteisellä. On kuin ok-talon takapiha, talossa on pub/kahvila. Rauhallinen maaseutu-camping. Jopa löytyy sauna ja kylpytynnyri, niitä en tosin suosittele.... http://www.europe-camping-guide.com/en/list/lithuania/marijampole/6361/

Krakovassa on upea Smok-camping. http://www.smok.krakow.pl/

Paluumatkalla on usein yövytty Rakarissa, Latviassa, sieltä voi ajaa suoraan Tallinnaan satamaan (208 km), täältä saa Autoliiton alennuksenkin.Alueen tunnus on jättikokoinen tuoli tien reunassa. Riian lahti on n. 500 m päässä, siellä oli viime kesän lämpimin uimavesi! Matala ranta, vesi oli puhdasta. http://www.baltichotelsonline.com/en/Salacgriva-hotels-Rakari-camp/guest-house-Rakari.html

Jos jaksaa ajella parina päivänä 11-12 t putkeen, on perillä lomailuun mukavasti aikaa. Puolan tiet ovat paljon parantuneet, moottoriteitä rakennettu. Kunhan muistaa, että vastaantulijakin väistää, niin matka sujuu ok.

Matkaamme auto+vaunu -yhdistelmällä (12m) ja hyvin on sujunut joka vuosi autoilu via Balticalla ja Puolassa ja perillä Balkanilla.

Hyvää lomaa toivottavat Seppo ja Marjo-Riitta

POHTO MARTTI 10.05.2011 11:12

Kiitoksia kannustuksesta Seppo ja Marjo-Riitta, täytyypä miettiä vielä toisenkin kerran tuota matkan tekoa..linkit kiitos niistä ja vinkeistä..

Määränpäänä on itseasiassa auswits, tuo karmiva menneisyyden museo. Lähinnä näin kasvattajana olisin tehnyt matkan kurinpidollisessa mielessä ketunhäntä kainalossa,.. teininaisiin joita tällä vielä on kotosalla ,niin olisi hyvä käydä näyttämässä miten "ennen vanhaan elettiin" kun joskus tuntuu että liian hyvin on asiat naisilla ja niistäkin naristaan..

Martti..

KIVIOJA HANNU 10.05.2011 11:52

n. 50 km:ä Rigasta etelään, on Zorgi niminen paikka jossa on Carusel niminen leirintäalue (maatalon yhteydessä), on aika suosittu paikka suomalaisten matkalaisten välietappina. Oikein viehättävä paikka. Sitten Puolan puolelle tultaessa, Suwalkista käännyttäessä itään päin n. 18 km, on paljon kehuttu Wigryn luostari, jossa on leirintäalue, paljon katsottavaa ja luostarissa ihan OK ravintola. Mitä tulee puolalaiseen liikennekulttuuriin, niin viime vuonna vietimme muutamia vuorokausia Warsowassa Astur-Camping123 leirintäalueella, joka on kaupunki alueella ja vilkkaan moni kaistaisen kadun varrella. Pois lähtiessä mietimme mitenkähän onnistuu pääsy kapeasta portista vilkkaalle kadulle 12 m:n vaunuyhdistelmällä. Ei mitään ongelmaa, heti kun tulimme kytikselle kadun varteen, niin ensimmäinen auto pysähtyi ja antoi meille tietä. Vastaavaa tapahtui Puolassa useamman kerran. Lisäksi vaihtelua puolalaiseen valtatiehen tuo matkan varrella olevat pikkukaupungit, joiden läpi tiet kulkevat.

RANTALA SEPPO 10.05.2011 16:23

Käyttäjän lisäys viestiin 10.5.2011 klo 16:25:32 Hei, Auschwitz on vaikuttava paikka, vetää mielen hiljaiseksi. Olikin paljon laajempi alue kuin olin kuvitellut sen olevan.

Suolakaivos on myös mahtava kokemus http://fi.wikipedia.org/wiki/Wieliczkan_suolakaivos

Rekkaparkeissa olemme myös yöpyneet, on ollut turvallista.

terv Marjo-Riitta ja Seppo

MANNINEN RISTO 10.05.2011 16:58

Wielizckan suolakaivokselta pari kilometriä itäänpäin on leirintäalue. Nimeä en nyt muista.

HAAPANEN TIMO 10.05.2011 18:04

Meillä on aina ollut normaaleilla kesälomareissuilla laskukaava, kilometrit jaetaan reissupäivillä eikä luku saa ylittää kolmeasataa, mielummin vähemmän, mutta ei yhtään yli. Teillä tulisi n. 125 km. keskimäärin, aivan ihanteellinen määrä, mun mielestäni.

Tuossa muutama yöpymispaikka Via Balticalta: http://tinyurl.com/5tqtj4a

Tuolla odotellaan Suomalaisia: http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm

@timppa

PASANEN MIKKO 10.05.2011 20:07

Terve. Eikun via Baltikalle vain! Onhan se ajelu siellä valillä haasteellista, mutta kyllä pärjäilee. Päästelee niitä rekkoja välillä vain ohitse. Eilen puolen päivän aikaan lähdimme Tallinnasta, viime yö Riian lähistöllä kurjassa paikassa!!! No nyt Puolan Suwalkissa, lähellä keskustaa; http://maps.google.fi/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&q=camping&aq=&sll=54.094537,22.933874&sspn=0.028188,0.07081&ie=UTF8&rq=1&ev=zo&split=1&radius=1.72&hq=camping&hnear=&ll=54.095141,22.933874&spn=0.028187,0.07081&z=14 . Paikka on lähellä keskustaa viehättävän pikku hotellin piha-alueella, kaikki palvelut toimii.

SILMUNEN HANNU 10.05.2011 20:26

Haluaisin sanoa sen, neljän nuoren äitinä, että ketään en veisi keskitysleirille opetusmielessä, enkä missään mielessä, ellei toinen sinne ehdottomasti halua.

Ja lapsen/nuoren kyseessä ollessa teroittaisin vielä kunnolla etukäteen minkälainen paikka iokeasti on, sillä varsinkin nuoren mieli on todella herkkä, ja keskitysleirin kauheudet livenä nähtynä voivat aiheuttaa ahdistusta ja masennusta siinä määrin, ettei se ole toivottavaa kenellekään.

En halua hyppiä silmillesi, sinunhan lapsistasi on kyse enkä heitä tunne, mutta olen viimeiset puoli vuotta seurannut, miten lapseni ystävä on riutunut anoreksian kourissa, mikä sai alkusysäyksen ahdistuksesta minkä Suomessa tapahtuneet koulusurmat aiheuttivat (onhan toki takana varmaan muutakin) mutta joku on sitten se viimeinen pisara, mitä mieli ei enää jaksakaan.

Ehdottaisin Auscwitsin sijaan Terezinin entistä juutalaisten ghetto-kaupunkia Tsekeissä; se on nimittäin myös valoisa ja toivorikas paikka, minne Euroopan taiteellisesti lahjakkaat juutalaiset kerättiin odottamaan keksitysleirille vientiä. Siellä vanhemmat halusivat kasvattaa lapset ikään kuin heille olisi selvää, että jonain päivänä elämä on normaalia, ja kaupungin motto oli jotain senkaultaista että " Niin kauan kuin luodaan uutta, on toivoa elämästä".

Niinpä kaupungissa oli hieno kuoro, orkesteri, teatteri, kirjallisuuskerhoja, runonlausuntaa, taidekoulu, kirjapaja jne..eli lapset ja aikuiset loivat kaiken tämän kultturellisesti valtavan rikkaan toiminnan itse, ja nyt tuo kaikkion museoituna entisiin majoitus ja koulurakennuksiin.

Terezin on sotien jälkeen asutettu taas tavallisilla ihmisillä, mutta koko pieni kaupunki on kuitenkin tällä hetkellä ikään kuin valtava museo, missä voi aistia hyvin erikoisen ja erityisen ilmapiirin. Sieltä lähtevät myös kiskot, mutta siellä elää usko ja toivo ja elämän liekki. Sitä myös käyetettiin aikoinaan propakandanomaisesti kertomaan maailmalle hieman vääristynyttä käsitystä siitä, miten juutalaisia kohdeltiin, ja siksi sen asukkaille sallittiin erivapauksia kaiken tuon taiteellisen omavaraisuuden suhteen. Jotta siis muu maaimla kuvittelsi,. että kaikissa leireissä asiat ovat näin hyvin.

Anteeksi jos nyt puutuin asiaan mikä ei minulle kuulu, mutta voisihan täsät keskustella laajemminkin. Että miten kukin koke keskitysleirit, ja haluavatko kaikki niille lainkaan mennä.

Itse en halua Auscwitsiin, mutta Terezinin koin "hyvänä opetuksena" siitä, miten vaikeissakin tilanteissa ihmisessä itsessään on valtavat voimavarat, ja niillä voi selvitä läpi sen kauheuden niin, ettei elämä valu hukkaan, ole pelkkää kuoleman odottelua, vaan on kallisarvoisia ja jopa nautittavia hetkiä viimeiseen saakka.

t.Kaarina

HJELM ARTO-VEIKKO 10.05.2011 22:07

Auscwitsiin en halua mennä, en pysty. Jos sen läpi kävelisi ajattelematta niin miksi ihmeessä olis siellä.

t jelmi

Käyttäjän lisäys viestiin 10.5.2011 klo 22:13:12 Liikenteestä Patjas kirjoitti oleellisimman, kyllä siellä pärjää.

KANTOLA TIMO 10.05.2011 23:26

Kiitos edellisille kirjoittajille!

Puolassa on niin paljon muutakin nähtävää kuin ne keskitysleirit, joita tuskin kukaan ihan oikeasti haluaa nähdä.

Käykää vaikka mieluummin katsomassa Chestochovan musta madonna matkalla Krakowaan. Ja voihan Krakowassakin käydä vanhassa kaupungissa ja juutalaisghetossa. Joskus heinäkuun alussa siellä on musiikkifestivaalit... Wielitzskan suolakaivos on ihan must.

Ei muuta kuin aamun ekaan laivaan kohti Tallinnaa!

Nopeasti yli ja kohti Suwalkia, jonne ehtii illaksi. Toisaalta yön voipi ottaa vaikka Pärnussakin jo ja käydä Siauliain ristikukkulallakin matkalla. Sekin on mykistävä paikka ja kertoo ihmisten uskosta minunmielestäni mielyttävämmin kuin keskitysleirit.

POHTO MARTTI 11.05.2011 09:01

Kiitos Kaarina mielipiteestäsi!

Totta on että lapset kokevat kuka mitäkin, kuka tuskastuu kuka ahdistuu kuka oivaltaa, jokainen omalla tavallaan käsittelee asioita. Sitä emme voi tietää vaikka kuinka haluaisimme lapsillemme parasta, mikä on loppu tulos.

Lapseni ovat asiasta tietoisia mitä siellä on aikoinaan tapahtunut..koulussa on opetettu..ja kun olemme tehneet retki suunnitelmaa niin ovat halunneet itse sinne mennä!!

Matkalla jonnekkin tuntemattomaan, niin kuin tässä meidän tapauksessa olen kiitollinen saamastamme avusta, -oli kyseessä sitten itse kohteeseen tai siellä päin olevia,- leiriytymiseen liittyvistä kommenteista, helpottaa suuresti matka suunnitelmia.

Jatkamme reitti suunnitelmaa..

t. Martti..

SUOMI SEPPO 11.05.2011 09:24

Terezin:issä näyttäisi olevan leirintäaluekin. Autocamp Kréta. Todennäköisesti taso itäblokki mutta hinta EU. En ole koskaan käynyt. @seppo

IPATTI VEIKKO 11.05.2011 10:44

www.koti.mbnet.fi/pes1tol sivulla on Puolan moottoritieparkkien (70) -leirintäalueiden (530) - matkaparkkien (320) -vapaaparkkien (1366) ja kameroiden (2370) koordinaattia jotka saat haettua AutoRouteen ja näet kartalla kaikki kerralla. Ja vieläpä koordit kahdessa eri muodossa.

POHTO MARTTI 11.05.2011 11:08

V.Ipatilta tuli varmaan hieno kartta koordinaattoineen,mutta kun en omista tuota- mikä lie- auto-routea, siinä taas lisää opittavaa ennen matkaa. Navikaattori on MIO C520 nimeltään, mutta vähän vanha peli,-lisätään vielä paperi kartat mukaan (vielä ostamatta) niin ei ihan eksytä ;)

HAAPANEN TIMO 11.05.2011 16:44

Auscwitsissä kävin joskus viitisentoista vuotta sitten. Mulla kokemus oli oikeastaan vapauttava. Nuorena tuli luettua kasapäin kirjoja, hyviä ja huonoja, joissa asiaa eritavoin käsiteltiin. Tavallaan paikalla käynti helpotti varsinkin Exoduksen (Leon Uris -57 ) taakasta. Se taisi olla nuorelle pojalle liian kova luettava koska sitä kolmekymmentä vuotta mietin.

@timppa

MANNINEN RISTO 11.05.2011 18:35

Ja tuolta ristikukkulalta Siauliaihin päin muutama kilometri on camping Grazina, Masiuliškių g. N 55,97269° E 23,32710°. Uimarantaa ei ole, mutta uima-allas on.

IPATTI VEIKKO 11.05.2011 20:58

Mielestäni navigaattorin omistaja voi hyödyntää valmiita koordinaatteja. Jos sä haluut Autorouten voin laittaa sinulle vanhemman version joka toimii kuin uusikin,

POHTO MARTTI 11.05.2011 21:32

Tuossa kordinaattoreiden viidakossa on se ongelma, että missä on ko.paikka. Eli jos matkaa suunnitellaan katsomalla paikkaa kartalta, niin mistä selvittää nuo leirintä..lepo.. ym. paikat.. -Osasinko nyt mitenkään asiaa tuoda ymmärrettävästi esiin, jos seikkailen Puolassa ja minulla on vain lista kordinaatio pisteistä esim. 18.61388,53.00138 mistä hitosta minä tiedän missä suunnassa tuommoinen paikka sijaitsee, ennen kuin näpyttelen sen naviin. -Via Balticaa pitkin Pärnysta -Auschwitz ja sen varrella olevat leirintä paikat ym nähtävyydet, olisi kova sana, joita täällä ihan kiitettävästi onkin tuotu esiin. -Kyllä minulle aukeaa pikku hiljaa nämä asiat ja kiitoksia kaikille asiaan osallistujille,paljon on opittu ja paljon on vielä opittavaa.

RANTALA SEPPO 12.05.2011 14:54

Hei,

kannattaa ehkä varautua selittämään nuorisolle mitä tien varrella seisoskelevat, vähäpukeiset nuoret naiset ovat. Tähän surulliseen näkyyn en totu koskaan. Tietyillä tienpätkillä heitä löytyy.

terv Marjo-Riitta

LALLO ARJA 12.05.2011 18:40

Mielestäni turhaa asiantonta löpinää on tälläkin palstalla aivan liikaa. Asiakokonaisuus vaihtelee ilotytöstä Auscwitsiin ja kaikki siltä väliltä, liikenteellä pelottelua unohtamatta. Noo turhaa urbaanilegendojen toistoa ja turhaa pelottelua ajo balttiassa. Eihän siellä sen kummempaa kuin muuallakaan tuo liikenne ole Suomen ja Espanjan välillä. Itse vain on asennoiduttava oikealla tavalla, niin kyllä reissulla pärjäilee. Paremmin kuin monen lajitoverien kanssa.

Eihän se Auscwitsikään mikää kummallinen paikka ole, tosin sakemannien pahojen töiden muistomerkki. On mielestäni hyvä jos käy lapsilleenkin vilauttamassa tekoja mihin, on ollut osallisena myös muutama Suomalainen. On hyvä myöskin käydä mittailemassa Bierkenaussa eli Auscvitsc 2, tekojen laajuutta. Paikka sijaitseekin parin kilometrin päässä pääpaikasta. Itse olen vieraillut paikalla useammankin kerran ja voinkin todeta että olen käynneistä jotain sentään oppinutkin.

Balttian reitillä voikin aivan huoletta käyttää vapaaparkkeja, mm. huoltamoiden pihoja. Myöskin vanhoilla raja-asemilla voi nukkua koska, niissähän on edelleen kamerat jotka valvovat kulkijoita. Vartioituja häkkejä on tienposket väärällään, myöskin leirintäalueita on aika tiheässä. Hinnoittelukaan ei aina ole länsimaista tasoa, useinkin kevyempää kuin esim Suomessa. Kehoittaisinkin karistamaan turhat ennakkoluulot reissuiltaan, unohtamatta kuitenkaan varovaisuutta.

Warsovassa ja Krakovassa onkin leirintäalueet melkein kaupungin keskustoissa. Joten, ratikoilla tai busseilla pääseekin hyvin keskustoihin. Ratikoissahan ei maksu aina ole kovin tarpeellinen jos tarkastaja ei satu yllättämään. Wielizkan suolakaivoksilla onkin otettava huomioon että muistaa ottaa lämmintä vaatetta mukaan koska, siellä ei lämpötila aivan helteisiin saakka yllä ja sinne maan uumeniin pääsee vain opastetuilla käynneillä. kaiken kaikkeaan näkemisen arvoinen paikka. tosin onhan niitä katsottavia paikkoja aina Tallinnasta Puolaan saakka, että on syytä tietenkin harkita etukäteen mitä katselee ja mitä jättää katsomatta. Muuten ei taida vuosikaan riittää matkaan.paitsi jos, haluaa ajella välimerellesiin maisemiin, että saa käydä yön yli nukkumassa vaikkapa Italian rannikolla ja kiireen vilkkaa takaisin Suomeen.

Siinähän se kesäloma sitten hyvin vierähtääkin, pääsee heti palatessaan aloittamaan väsyneenä työt. Saa ainakin kehua naapureille ja tuttaville, että tuli oltua Italiassa kesäloma.

HAAPANEN TIMO 12.05.2011 18:46

Väännähän Jorma K, niitä kuvia vähän pienemmäksi.

@timppa

LUKKARINEN RAIMO 12.05.2011 18:51

Moro, ollaan parhaillaan Latvian etelä-rajalla erään ns. camping-alueen pihalla. Matkaa tultu Espanjan Torreviejasta viime keskiviikosta alkaen. Ajomatkat päivittäin noin 450-500 km. Aikaa kyllä mennut noin 7-8 h/pv, joka on kyllä riittävä, kun on vain yksi kuski. Puola on kyllä kaikkein haasteellisin ajettava älyttömän rekkaliikenteen ja "kamikatse"-ohituksien kanssa. Meillä meni Varsovan ohitukseen 2.5 h kokonaiselle 80 km-matkalle. Noilla rekoilla on kumma taipumus ohitella tosiaan ja tukkia 2-kaistaiset tiet. Kun toinen kulkee 92 km/h ja toinen 94 km/h niin eikun ohi. Ohitus kestää kilometrin jos riittääkään ja taas on uusi rekka edessä. Eli ei aivan ole koulutus mennyt kohdalleen. Baltian maat on kuin suomessa ajaisi joten niisssä ei ongelmia.

SILMUNEN HANNU 12.05.2011 18:52

Öh, enpä nyt muuhun jaksa puuttua paitsi siihen, että kyllä mainiosti ehtii kolmessa viikosa Italiaan ja siellä olosta sekä matkasta nauttia, eikä tarvitse väsyneenä kotiin palailla:) Se on saletti:)

Ja toisekseen, tällä ulkomaan palstalla on ollut keskimäärin hyvää ja asiallista ja antoisaa keskustelua!

t:Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 12.05.2011 20:03

Mihinkähän tuo Haapasen Timon viimeisin kommentti mahtaa liittyä, eiks se Jorma Koo huseeraa nykyisin siellä lankkusaitilla.

HAAPANEN TIMO 12.05.2011 20:16

Ihan ite on Jorma tuossa.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 12.05.2011 20:20

Tervehdys Veikko, yst laitkos mullekin sen Autorouten, vaikka vanhemmankin version. Vois vähän tutustua ja sitten soveltaa sitä miniläppäriin. Kiitos etukäteen! captainkiddjukka(at)gmail.com

HJELM ARTO-VEIKKO 12.05.2011 20:27

Vähäpukeiset nuoret naiset ovat Prahalaisen vitutskin katetraalin nunnia. Näin tuumasin pojille viistoista vuotta sitten kun ajoimme saksasta tsekkeihin. Näitä feikki nunnia näkee Italiassa ja Espanjassa Surullinen on ammatti ja asiakkaat.

t jelmi

YLINIEMI SEPPO 12.05.2011 20:49

Maailman vanhin ammatti.

KORHONEN ELISA 12.05.2011 23:02

Olis 3 viikon päästä lähtö laivalla juuri Gdyniaan ja sieltä matka jatkuu Berliinin ja Prahan kautta Italiaan Gardajärvelle ja Riminille asti. Sitten Baltian kautta takaisin. Aikaa ei ole kuin reilu 3 viikkoa ja kilometrejä tulee matkasuunnitelman mukaan reilu 5000. Kaksi kesää on reissattu suunnilleen samoilla kilometrimäärillä 3 viikossa ja käyty Italiassa ja Kroatiassa. Meille sopii tällainen reilu ajaminen, kun on kaksi kuskia. Välillä ajetaan pitkää päivää "putki punasena" ja sitten välillä on niitä lekottelupäivä rannalla yms. paikallaan oloa. Paljon ehtii nähdä ja ajaa 3 viikossakin! Töihin on palattava heti reissusta tulon jälkeisenä päivänä, mutta muuta vaihtoehtoa ei ole jos haluaa mahdollisimman tarkkaan käyttää loman reissun päällä.

POHTO MARTTI 13.05.2011 09:10

IPATTI VEIKKO tuosta Autoroutesta, voisin sitä kokeilla, eihän oppi ojaan kaada. Tässä on vain tullut niin paljon mietittävää näiden koordi..retki..ym. suunnittelun merkeissä etten tuota ehdotustasi miettinyt.

-Läppäriin tuo ilmeisesti menee ja käyttö rajallinen kun akku loppuu niin loppuu neuvot..inventterikin pitäisi vissiin hommata?

-Muutama kirja lainastosta työn alla joten asia valkenee vaihe vaiheelta, mikä maa ja mikä valuutta..Puola on. martti(at)pohto.netikka.fi on s-posti jos kerkeät asiaan palata.

-Täältä olen saanut ihan kiitettävästi neuvoja niiltä jotka matkaa ovat tuonne ales tehneet, ja niiden siivittämänä matkaan mennään.

PS..Muuten kyselyyn en vielä ole saanut vastausta Finnlinesiltä mitä ottavat tältä porukalta hki-gyndia joten menemme sitten hki-tallinna ja siitä matka kohti tuntematonta voi alkaa.

LALLO ARJA 13.05.2011 09:42

Niin,sinun tehtäväsihän se onkin tuo kuvien valvonta ja nimien kyttäys ja niistä huolehtiminen. Eiköhän huolehdita vain omista asioista, tosin vaikeahan on vanhaa tapaa muuttaakaan.

ihmeissään oleva ?

LALLO ARJA 13.05.2011 09:48

Herrat taas miettivät kuka kirjoittaa minnekin saitille, olisi kait tähdellisempääkin aihetta kirjoitella.

LALLO ARJA 13.05.2011 09:58

Niin Kaarina, ainahan asioista voidaan olla erimieltä. Kehoittaisinkin sinuakin lukemaan tämän sivun kirjoituksia hivenen tarkempaan, että ymmärtäisit mitä kirjoituksillani tarkoitan. Tapananihan ei ole hysterisoida asioita niin kuin monella kirjoittajalla näkyy olevan.

Auscwizista huomauttaisin vielä sen verran, Nuorison ja nuorten kävijämäärät ylittävät vanhemman väen määrät melkoisesti. En ole kuullut että sieltä joku olisi traumatisoivia kokemuksia saanut. Syyliset tapahtumiin luonnollisesti saaavat ja saivat kuten olemme uutisista viimepäivinä saaneet huomata.

Jotkut asiat on vain syytä pitää muistissa vaikka vanhojen aseveljien tekemiset eikä lakaista maton alle.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 13.05.2011 15:20

Sorry Timppa, nythän mä vasta hiffasin, hyvä kun muistutit, mietinkin miten tuo lallo tuntui niin tutulta, mutta tännehän "kirjoittaa jokainen automaattisesti omalla nimellään". Voi naisparkaa, jos joutuu ottamaan vastuun.

LALLO ARJA 13.05.2011 17:18

Herrat suonevat anteeksi vastuunkannosta, yleisesti ottaen kannan vastuun tekemisistäni ilman että siitä tarvitsee julkisesti kirjoitella saitilla. Varsinkaan tämänkaltaisella höpinäpalstalla. katsonkin että nuo teidän provosointiyritykset viisaammat jättävät omaan arvoonsa. Sikäli kun olen tämänkin saitin tarkoitusperän ymmärtänyt, tarkoitus ei ole puuttua henkilökohtaisiin nimien julkaisuihin. Katsonkin että provosoivilla teksteillä on omansa tarkoitusperät jotka eivät kuulu meidän, kunnon karavaanareiden käyttämille palstoille.

Suosittelenkin arvon herroja harjoittelemaan hyviä käytöstapoja vaikkapa Kaarina Suonperän kultaisen käytöksen koulussa. Koulussa on kyllä pieni osallistumismaksu /100 e ) mutta eiköhän siihen kolehti saada kerättyä kaikkien kaveri järjestöltä.

Tämä kommenttini riittäköön asian selventämiseksi hyvistä käytöstavoista.

MANNINEN JUHA 13.05.2011 19:15

moi.lähdemme perheenkanssa heinäkuun alussa puolaan .lauantai iltalaivaan .ajelen yöllä pärnun ohi .sunnuntaina pidän ajo päivän ja ajelen augustoviin puolaan .maanantaina on reilu satakilometriä mikolajkiin. tiistaina reilu kolmesataa gdanskiin.siellä loppuviikkoon ja sit vaikka unkariin.ei ne matkat niin hirvittäviä ole välillä pitää ajopäivän ja välillä ottaa löysemmin .nyt toukokuussa mennään viroon .laivamatka edestakaisin maksaa eckeröllä 260eur.sisältää 2 aikuista 2lasta auto luokka3.hyvää matkaa vain.joskus tulin eteläpuolasta pawlowisesta 22tuntia tallinnaan se oli raskaalla kalustolla ja vähän hitaampaa .kilometrejä tuli yhdellä vedolla 1500km.

HAAPANEN TIMO 14.05.2011 09:02

Juha! Mikolajkista eteenpäin tie on erittäin mutkainen ( keskinopeus 50 km/h ) ja siellä Gdanskin päässä on tietyö, tai oikeastaan tien uusiminen. Varaa 7-8 tuntia siihen väliin.

@timppa

MANNINEN JUHA 16.05.2011 18:10

joopajoo.viime kesänä rytkyttelin sinne hissunkissun ei viiti autoa särkeä.oli siellä tietyöt menossa.tiet on välillä huonoja mut ajellaan varovasti vehkeitä rikkomatta.

POHTO MARTTI 25.05.2011 10:17

Tuosta Puolan leirintäalueista vielä sen verran, onkos tuo sähkö saanti pistokkeineen sama kuin meillä täällä kotosuomessa..toistaiseksi meillä kaksi tapaa vetää sähköt autoon.. vanha ja uusi pistoke..pärjääkö noilla vai vaatiiko adapteria.

JANHONEN MATTI 25.05.2011 11:37

Niillä pärjää ja jos ei pärjää niin eiköhän respasta löydy adapteri.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.05.2011 12:25

Viime kesänä parilla Puolan kämppärillä, molemmissa oli tarvis sellaiselle pistokkeelle, jossa maadoitusreikä keskellä pistoketta, sattui oleen myös sellainen roikka matkassa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.05.2011 13:37

Schuko roikassa tai adapterissa kannattaa olla nimenomaan "reikä keskellä" mallia jolloin se käy monessa maassa. Tuolla sivulla on kuvia eri maiden pistorasia malleista http://www.adaptelec.com/index.php?main_page=document_general_info&products_id=183 Eli kyseessä on tuo French style schuko

POHTO MARTTI 25.05.2011 13:51

-Kiitos tuosta selvis ongelma ja sattumoisin löysin rojulaatikosta sopivan adapterin.

-Varallisuutta kun kertyisi se verran että raaskisi asennuttaa auton katolle nuo aurinkokennot niin olisi vähemmän riippuvainen noista sähköistä.

KUJANPÄÄ MARKKU 28.05.2011 17:44

Katowicestä Varsovaan yhtä saatanan tietyötä. Varsovasta ylöspäin paikoin sileä tie kun pikkulapsen pylly, paikoin kuin hemorrhoidien runtelema karavaanarin reppu. Nyt Suwalkissa mukavalla pienellä pihakämppärilläN 54°05.602 ja E 22°56.068

KIVIOJA HANNU 28.05.2011 18:25

Huomenna (Sunnuntaina) ollaan lähdössä Tallinnaan ja tarkoitus ajaa Puolan läpi "itäista" reittiä, eli pääsääntöisesti tietä 19. Viimevuonna tuo Warsowa Katovicen välinen tie oli OK, mutta se oli viimevuonna.

Terv. Hannu ja Mia + "Rakki"

PASANEN MIKKO 28.05.2011 18:27

Terve. Markun kanssa helppo olla samaa mieltä nuista ravisteluista. Kolmisen viikkoa sitten ajeltu ehkä samoja peltoja. Ensimmäinen yö Puolassa olimme varmaan samassa "pihassa", viehättävä paikka, mutta sillloin ainakin se susikoira siellä nurkalla haukahteli aika voimakkaassti yölläkin. Niin Private Kemping on paikan nimi. Eikös ole upeat suihkutilat. Saimme nimittäin käyttöömme ne hotellin suihkutilat. Nyt viikko ajeltu ja juhlittu, nukuttukkin välillä... Saksassa. :-))

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.