Ostokset Gdyniassa

HÄNNINEN JUKKA 08.05.2011 22:17

Kun nyt enstekertaa olemme Gdyniaan menossa, niin antakaapas yst vinkkejä mistä sujuvasti ostostella pakolliset oluet, viinit ja miksei jotain muutakin , kotiinpaluulaivaa odotellessa.

Dresden on mahdottoman mukava kaupunki ! Täällä kiireettömyys ei ole fraasi.

HAAPANEN TIMO 09.05.2011 17:06

Mun mielestäni siellä ei ole sellaisia turistin tankkauskauppoja kuin esim. Saksassa. Mulla on kuitenkin arvaus. Lähellä satamaa olevissa Litukoissa on kovia tarjouksia, arvaus perustuu Suwalkin Lidlin Liettualaisille ( muillekkin ) suunnatuissa kaljanhinnoissa siellä pohjoisrajalla. Kuvassa Garmin löytämiä litukoita Gdyniassa, Se Ulica Morska 116 on ainakin sataman vieressä.

Aiotko Hartolaan? Juodaan siellä sitten yksi purkki.

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 09.05.2011 17:12

Kiitokset Timppa, juomme purkilliset Hartolassa !

Käyttäjän lisäys viestiin 9.5.2011 klo 21:57:38 Yst tarkenna Timppa vielä, ovathan nuo Lidlit Gdyniassa ja sitten , tiedätkö voikohan niissä maksaa Visalla vai pitääkö lähteä euroja zlotyiksi vaihtamaan ?

PAANANEN PAULI 10.05.2011 11:44

Vastaan tuohon " miksei jotain muutakin " jos tykkäätte ostaa merkkivaatteita, niin pyörähtäkää ostoksilla Fashion Outlet Centressä, joka on Gdanskin kupeessa ( Gdynian ja Gdanskin välihän on vain vaivaiset 17 km ) Outletin katuosoite on ul. Przywidzka 8 80 - 174 Gdansk www.fashionhouse.pl

Kävimme viime kesänä shoppailemassa merkkivaatteita ko. paikasta ja sen ravintolatarjontakin oli oikein kelpoista ! Helposti Outletissä puolipäivää vierähtää.

Itse aion takuulla tänä kesänä ostaa Puolan Chanelia käsivarrelleni keikkumaan eli : Batyckin laukun ( ja ehkä toisenkin, + lompakon ) tämän todella kuuluisan ja laadukkaan puolaistehtaan, tehdas on Gdanskissa, käsintehtyjä laukkuja myyviä liikkeitä on myös Gdyniassa, laukkukauppa on osoitteessa ul. 10 Lutego 11 D. H. Batory Gdynia, Batycikin nettisivut www.batycki.pl

Pakko myöntää, että noi Euroopan Outletit on yksi " paheeni " mutta minkäs teet kun se kuuluisa Sulo Vileeni iskee : ostin kun halvalla sain !

Hyviä ostosreissuja Euroopan Outletteihin toivottaa : Arja ( Pauli ei todellakaan ! )

LAIHO HANNU-PEKKA 10.05.2011 14:44

Kun toiset diggaa muotia ja laukkuja, annan vihjeen eväspuolesta. Muutama kilometri Gdynista Berliinin suuntaan, Rumiassa, on paikallinen supermarket ostoskeskus jossa mm. Auchan. Jos haluat edullisia puolalaisia makkaroita, herkullista palvilihaa, savujuustoa, muita elintarvikkeita yms. tavaroita käy siellä.

HÄNNINEN JUKKA 14.05.2011 13:36

Kiitokset näistä hyvistä vinkeistä - jälkikäteen, sillä Saksasta ostettu prepaid nettiyhteys lakkasi toimimasta Puolan puolella. Ensi kerralla sitten.

Lidlistä löytyi kyllä ihan sopivasti kaikki pakolliset ostokset ja jotain paikallista erikoismurkinaa edullisin hinnoin. Visa vinkui vaivatta liiterissä ja myös Morski-kadun varrella olevassa toisessa marketissa. Erikoista oli kauppojen sisällä oleva erillinen kassa, jonne olusia väkevämmät juomat piti erikseen maksaa. Puodeissa hillui useampi pultsarinoloinen enempivähempi promilleissa ja näinpä parinkin tyypin tunkevan taskuihinsa viinaksia. Monikin sen huomasi, mutta kukaan ei ollut moksiskaan.

Zlotyja sai helposti vaihdetuksi rajantuntuman huoltoasemilla, pömpelissä istui neito aamuvarhaisesta iltamyöhään ja mielellään vaihtoi käteistä paikallisiin oravannahkoihin.

Finnlinesin konttorilta tuli parin kilometrin ajomatka laivalle. Suht hyvin oli viitoitettu ja toimiston virkailija antoi selkeän kartan. Englantia puhuttiin, ei suomea eikä saksaa. Laivaan sai ajella ihan omin avuin. Ensimmäistäkään viittoilijaa eikä opastajaa näkyt mailla halmeilla. Meitä tuli kaksi asuntoautoa Gdyniasta. Ainoat koko laivassa, joka oli edellisiltana lähtenyt Rostockista. Henkilöautoja oli noin kuusi kappaletta !

ARO PERTTI 15.05.2011 22:06

Kaikki alkoholijuomat Saksasta.Puolaiset käyvät ainakin olut ostoksilla Saksassa koska alkoholivero olueesta siellä on Zero %. Siellä Gdansk-Sopot-Gdynian kehätiellä on suuri SuperMarket jonka nimen olen unohtanut mutta jossa oli kassoja muistaakseni n.70 ja tavaraa vaikka millä mitalla.Puolan omat alkhoolijuomat ovat pääasiassa kivihiilestä valmistettuja :-((( Kaikenlainen muu tavara on Puolassa varmasti edullista. Ainakin monet sinne ajavat rekkakuskit tapaavat ostaa rakennustarvikkeita, niilä voi vaikka Hymeriä vahvistaa vaikka moottori sängyllä..-))))

HAAPANEN TIMO 16.05.2011 18:20

Jos saapuu Puolaan Saksan itärajalta ja aikoo ostaa olutta Saksan puolelta joutuu ostamaan painavia ja hankalia lasipulloja, tölkkejä ei kaupoissa ole.

Puolan puolella joutuu 0,5 l tölkistä maksamaan peräti n. 0,5 € ja valikoimaa on tolkuttomasti: http://epuszki.pl/www_polskie/polskie_a.htm

Viinipuolella Saksa tietty on omaa luokkaansa Puolaan verrattuna.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.