Kanarian karavaanialue

MYLLY JORMA 05.05.2011 01:57

Onko kenellekkään tuttu paikka? Sijaitsee Playa del Inglesin laitamilla. Taitaa olla lämpimin paikka talvisin EU:n alueella. Nyt kun Marokko pitää jättää laskuista pois, kun alkaa pommit paukkumaan siellä.

MYLLY JORMA 05.05.2011 02:00

Eikös se kuva tullutkaan?

ARO PERTTI 05.05.2011 08:52

Mitäs tosta DC 4 siipien suojassa olevasta paikasta sanoisi.Näyttää aivan sorakuopalta. Ennen oli Play de Inglisin beach täynnä isoja m-autoja ja kaikki uimarannan sosiaalitilat käytössä.

Miten ne Maroccon pommit sitä kylmentäneet on,eikö ole pikemminkin päinvastoin :-))

MYLLY JORMA 05.05.2011 14:27

Päinvastoin, paikat siellä vain kuumenee. Itsekkin istunut räjäytetyn kahvilan terassilla. Onko kenellään tietoa kyseisestä Kanarian paikasta? Itse ehdin ottaa vain kuvan ohimennessä.

HALME MARTTI 07.05.2011 22:07

Hirveesti ei ole tietoa, en ole asunut tai oleskellut alueella. Bussista olen katsonut monta kertaa ja kerran kävellyt meren puolelta ohi. Ei taida pahemmin olla mitään palveluja. Olisikohan jonkinlainen kausipaikka. Eihän siellä hirveesti palveluja tarvita. Meressä voi joten kuten käydä ainakin kastautumassa. Ahosen Jouko oleili viime talvena Gran Canarialla asuntoautollaan, joten hänellä saataa olla tarkempaa tietoa saaren alueista. Bussin ikkunasta näin, että Arquineginin lähelle banaaniviljelysten alueelle on lähivuosina ilmestynyt pieni caravanalue. En ole sitä aikaisempina vuosina nähnyt. Paikka näyttäisi mukavammalta, kuin tämä lentokonevanhuksen luona barrancossa oleva paikka. Kävelymatkan päässä on tämä pieni Arquineginin satamakaupunki. Tosin on sielläkin turisteja, erityisesti norskeja. Heillä on siellä monenlaista toimintaa, mm. norjalainen merimieskirkko ym.. Paikka löytyy inglesin suunnasta tultaessa ja näkyy hyvin esim. bussin ikkunaan meren ja maantien välissä. Paikka oli takavuosina pelkkää banaaniviljelystä. Henkilökohtaisesti pitäisin tätä paikkaa huomattavasti parempana. Kylässä on kaikenlaista elämää, kauppoja, baareja, ravintoloita ym. Tämän kuvaamasi paikan vieressä on ainoastaan pienlentokenttä, cartingrata ja Bahia Felizin lomakeskus. Ei kovin houkutteleva paikka ainakaan minun mielestäni. Tässä nämä laihat tietoni.

MYLLY JORMA 11.05.2011 01:59

OK! Kiitos näistä tiedoista. Pitää katsoa ensi talvena, mihin suunnistaa.

LALLO ARJA 12.05.2011 17:55

Maltan suuntaan minun nokkani taitaa ensi-talvena näyttää. Siellä riittääkin lämpöä aivan riittävästi. Kalusto mantereelle säilöön ja moottori-pyörä mukaan. tuparutuksi talveksi. eiköhän siellä maltalla ole halpoja kämppiä vuokralla. Alkaakin jo kyllästyttää tuo Espanjan ja Portugalin seutu on tullut senverran luurailtua niitäkin kulmia.

HALME MARTTI 14.05.2011 15:55

Kirjoitin 7.5 erheellisesti Jouko Ahosen matkailleen autollaan Gran Canarilla. Hänhän johti paperiliittoa. Oikea henkilö on Kai Ahonen. Anteeksi nimisekoilu. Odottakaamme Kain kertomusta matkailuautoilusta saarella. Olisikohan ihan häkissäkin piipahtanut? Ainakin keksi edullisemman Armas laivalinjan, jolla saarelle matkusti.

MYLLY JORMA 14.05.2011 17:31

Tuosta Välimeren lämpimyydestä niin tiedä. Vuosi sitten kävin valmismatkalla Kreetalla. Toukokuun viimeisellä viikolla viikon aikana paistoi pari päivää aurinko. Muulloin paleli melkein koko ajan. Täällä Las Palmasissakin toukokuussa illalla lämpötila laskee heti +14 asteeseen. Kämpässä ei mitään lämmitystä. Jos ei varannut vaatteita mukaan niin vilu tulee. Vakiasukkaat sanovat että näin kylmiä aikoja ei ole ollut miesmuistiin. Ilmasto lämpenee, mutta sää kylmenee. Ihmettelinkin että mihinkä ne etelän lämpimät yöt ovat kadonneet.

JANHONEN MATTI 14.05.2011 17:46

Vai meinaa Arja Maltalle. Sehän onkin vanha talvehtimispaikka kun kerrotaan apostolien Paavalin ja Luukkaan rutuilleen saarella jotain v. 60 paikkeilla.

LALLO ARJA 14.05.2011 21:44

Niinpä niin, Enhän minä siitä paavalista, mutta on mukava vaihtaa välillä maisemia. Muutenhan saattaa tämä reissaaminen käydä yksitoikkoiseksi. Tulihan sitä kierreltyä yli 12 000 km talven aikana ja paljon nähtyä, kaipaa kuitenkin aina uutta katseltavaa. Sillälailla matkailukin pysyy kiinnostavana.

PATOJA PEKKA 17.05.2011 12:39

Onko kellään oikeaa tietoa minkä tahansa kanarian saarten campingeista ja niiden palveluista?? Netistä ei yhtä Nautaa lukuun ottamatta oikein tietoa löydyä....

LUHTAKALLIO KEIJO 22.05.2011 03:45

Asun Teneriffalla ja olen kiertänyt saaria m-autolla useita vuosia. Voin vain todeta, etta turismista vastaavat Kanarian-hallintoelimet eivät ainakaan vielä ole ottaneet huomioon markkinasegmenttiä (matkailuajoneuvo), joka mannereuroopassa on räjähdysmäisesti kasvanut viimeisellä vuosikymmenellä. Manner-Espanja ja Portugali ovat jo vuosikymmenet sitten hoitaneet asiallisesti meidän eurooppalaisten karavaanareiden aluetarpeemme palveluineen Iberian niemimaalla.

¿Miksi Kanarian-saarilla EI? Pääsyynä lienee n.40h kestävä merimatka Iberian niemimaalta tänne Afrikan kupeeseen ja sen myötä hinta. Yhteensuuntaan hytti /auto/vaunuyhdistelmä ajankohdasta riippuen maksaa 550-850 ekua, tulit sitten Gran Canarialle, Lanzarotelle tai Teneriffalle. Perinteinen Acciona-yhtiö ajaa väliä Cadiz-Canarias-Cadiz ja Naviera Armas-yhtiö Portugalin Portimao-Madeira-Canarias-Madeira-Portimao. Uutena linjana Naviera Armas on tänä kesänä avaamassa reitin Canarias-Huelva (Andalucía)-Canarias. Olettaisin,että merimatkan hinta tänne "Köyhien Hawaijille" on esteenä isojen EU-maiden esim. Saksan, Ranskan, Hollannin karavaanareille ja sitäkautta painostus viranomaisiin päin on vähäistä.

Kanarialaisilla karavaanikumppaneillamme ei ole tapana käyttää camping-alueiden palveluja (se maksaa). Heillä on omia "yksityisalueita", joita he ovat vuokranneet ympärivuotiseen käyttöön viikonlopuiksi ja loma-ajoiksi. He ovat kunnostaneet alueensa talkootöinä ja heillä on siellä hyvä henki. Jos kauniisti osaa pyytää, antavat sinun majoittua pientä maksua vastaan alueellaan. Koska omat kanarialaiset eivät myöskään patista kaupunkeja ja kuntia investoimaan C-alueisiin, voitte ymmärtää, ettei poliitikot ole myöskään kiinnostuneita.

Kuten mainitsit, Teneriffalla on yksi ympärivuotinen "Nauta"niminen campingalue (saaren etelärannikolla, lähellä Los Cristianos'ia), jonne on rakennettu mökkitarjontaa ja jossa on mahdollisuus myös auto/vaunu kausipaikkaan. Siellä majoittuvat lähes kaikki ulkolaiset karavaanarit. Monipuolisella alueella on varjoisaa puustoa, uima-altaat, kauppa, kahvila ja hyvät saniteettitilat. N. kilometrin kävelymatka Las Galletas nimiseen kanarialaiskylään, jossa hyvät uimarannat (Atlanti) ja edulliset ruokapaikat ja marketit.

Toinen alue on La Lagunan kaupungin omistama Camping Punta del Hidalgo (saaren pohjoisrannikolla), joka sijaitsee nimensä mukaisessa kylässa (PdH). Erinomainen alue, kaunis kylä, jossa merivesialtaat vapaassa käytössa ja mahtavia kalaravintoloita. Ongelmana vain kausiluontoisuus, avoinna 15.6. - 15.9 ja sen jälkeen vain viikonloppuisin.

Kolmas on Camping Montaña Roja (saaren eteläosassa, lähellä Reina Sofia'n lentokenttää). Korkealuokkainen alue upealla paikalla merenrannalla, Teneriffan halltuksen rakentama. Ongelmana vain yrittäjävetoisuus. Kannattomana ilman uutta yrittäjää tälläkin hetkellä (olettaisin) pois käytöstä.

Gran Canarialla ei virallisia C-alueita, olen yöpyillyt siellä täällä.

Lanzarotella, Playa Blanca kaupungin liepeillä (saaren eteläosassa), vaatinaton alue.

Tämä tiedoksi sinne Suomeen. Itse olen näiden kokemusten myötä jättänyt m-autoni Malagalle, jonne saan residenttilentoja tosi halvalla tältä saarelta. Kun alkaa jokapuolinen Atlantin valtameri ahdistaa, pistän sulat pyllyyn, otan m-autoni tallista ja sujautan vaikka Lissaboniin tai Madridiin ja olen taas villi ja vapaa.

Kesällä tavataan! QueQue

Lisätietoja: campings.net/canarias

NIEMINEN RAIMO 22.05.2011 08:03

Paikkoja Teneriffalla. http://maps.google.fi/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&msa=0&msid=207626439363079380577.0004984b015dd35796412&ll=28.33823,-16.473999&spn=0.720392,1.639709&z=9 @rami

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.