Kroatian valuutta

KOIVISTO ESA 02.05.2011 11:42

Lomamatkan suuntautuessa tänä vuonna kyseiseen maahan kysyisinkin nyt käytännön kokemuksia maksamisesta Kroatiassa. Kunahan on heidän valuutta, mutta kelpaako euro maksamiseen kaupoissa, leirintäalueilla, huoltoasemilla, tms. Hinnastoissa näkyy joissain paikoissa ilmoitettu hinnat euroina. Kuinka asia todellisuudessa on?

VIRTANEN VELI-MATTI 02.05.2011 14:17

Muutaman kerran on tultu käytyä Kroatiassa ja todennut sen jotta eurot saa helpolla vaihdettua paikalliseksi valuutaksi. Maksaminen ei onnistu kuin poikkeus paikoissa kuten hotelleissa, josta kylläkin vaihtorahan saa takaisin kunina............

KOTILAINEN ISMO 02.05.2011 20:15

Heti rajalla voit vaihtaa paikallista valuuttaa ja sitä löytyy joka kadun ja kioskin nurkalta vaihdettavaksi. Euroilla ei juurikaan voi maksaa. Kroaatit ovat ylpeitä omasta valuutastaan ja ovat hiukan närkästyneitä jos yrität maksaa euroilla. Tori / rihkamakauppiaat on oma juttunsa, niille kelpaa kai mikä valuutta tahansa. Ja kyllä suurimmilla leirintäalueilla eurot kelpaa, mutta kunia tulee takaisin. Eli helpoimmalla pääset kun vaihdat maan valuuttaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.