Auton maksaminen saksassa?

PUUMALAINEN JARKKO 30.04.2011 09:30

Hei, aikomuksenamme on ostaa kesälomareissun päätteeksi auto saksasta. Ostamme auton autoliikkeestä. Miten olisi turvallisinta ja kätevintä hoitaa maksu puoli?

KÄMÄ JUHA 30.04.2011 11:08

Jos aikaa on niin turvallisinta ja kätevintä on hoitaa nettipankissa maksu paikan päällä, mutta varaudu siihen, että autoa et saa liikkeestä ulos ennen kuin maksu näkyy heidän tilillä (muutama pankkipäivä). Toinen vaihtoehto on ottaa käteisenä raha mukaan Suomesta, ei ehkä turvallisin liekö kätevinkään tapa.

LAUKKANEN MAURI 30.04.2011 15:13

Kyllä se Saksalainen tykkää käteisetä!,kun rahat on mukana niin kaupanteko on helppoa.

Laki taitaa vielä kieltää yli 30 000€ viennin käteisenä ulkomaille ,mutta onko siinä laissa järkee vai ei?.

KÄMÄ JUHA 30.04.2011 15:30

Suomen pankin sivuilta...." Suomessa ei ole valuutansäännöstelyä. Varojen siirtäminen Suomesta tai Suomeen on vapaata" Ja jatkuu..."15.6.2007 alkaen kaikissa Euroopan unionin maissa sovelletaan lisäksi asetusta, jonka mukaan Euroopan yhteisön alueelle saapuva ja sieltä poistuva henkilö on ilmoitusvelvollinen, jos hänellä on mukanaan vähintään 10 000 euron verran käteisrahaa. Ilmoitus on tehtävä tulliviranomaisille tai muulle toimivaltaiselle viranomaiselle. On huomattava, että kyse on vain ilmoitusvelvollisuudesta. Asetuksella ei rajoiteta käteisrahan tuontia tai vientiä."

...eli eu:n sisällä voit liikutella rahaa vapaasti, niin paljon kuin jaksat tai kehtaat mukana kantaa, mutta jos viet eu:n ulkopuolelle niin ilmoitusvelvollisuus on 10000€:n kohdalla

http://www.suomenpankki.fi/fi/suomen_pankki/faq/Pages/muut_asiat.aspx#6

LAUKKANEN MAURI 30.04.2011 16:42

Anteeksi kauhasti väärä tieto(oletus),mutta minun tieto perustuu Osuuspankin neidin(kauniin sellaisen) tietoihin,he nimenomaan painostivat että valuutan vienillä on rajoitukset,se oli 2009,kun kävin Saksassa ostoksilla.

HALME MARTTI 30.04.2011 19:22

Tein 2001 seuraavasti: Sovin ennen Saksaan lähtöä oman pienen maalaispankkini kanssa siitä, että löydettyäni sopivan auton faxataan liikkeestä pankkiini tarvittavat tilitiedot ym. Sitten soitan tutulle virkailijalle, joka varmasti tuntee ääneni ja tiesi asian hän suorittaa rahan siirtämisen. Näin tehtiin ja maksu lähetettiin Saksaan pikana. Ennen puoltapäivää tehtynä rahat olivat seuraavana päivänä saksalaisen kauppiaan tilillä. Kaikki sujui ongelmitta. Tämän jälkeen EU:n myötä rahan siirtäminen on tiettävästi nopeutunut ja helpottunut. Vakuutusyhtiöstäni sain mukaan vakuutuspaperit, joihin Saksassa merkittiin auton tiedot ja kasko oli heti voimassa.

KÄMÄ JUHA 30.04.2011 23:43

Nyt kun olemme yhtenäisessä euromaksualueessa (SEPA) niin tilisiirtojen tekeminen ja laskujen maksaminen eu -alueen sisällä maasta toiseen on helpompaa ja maksutonta (ainakin sampo-pankissa) ja hoituu nettipankissa helposti kun käytössä on kansainvälisessä muodossa oleva tilinumero (IBAN)

http://www.suomenpankki.fi/fi/rahoitusjarjestelman_vakaus/kehityshankkeet/Pages/sepa.aspx

HAAPANEN TIMO 01.05.2011 09:19

Pari päivää menee SEPA-maksulla vieläkin. Talvella siirsin pari kertaa Belgialaisen firman tilille, kaksi päivää otti. Käteinen on kova sana autokaupassa.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.