Hylätty kertomus

VIRTANEN JUKKA 27.04.2011 22:21

Tarjosin Caravan-lehteen pari kuukautta sitten pientä matkakertomusta viime kesältä Englannista. Siis minä vaimoni ja kahden koiran kanssa asuntoautomatkalla. Laitoin mukaan valokuvia ja ehdotuksen, että tekstiä voi kyllä parannella. Mitään ei ole kuulunut. Minulla ei ole juurikaan kokemusta lehtikirjoittelusta. Muutaman jutun olen saanut Kauppalehteen, kun on ollut asiaa. Luen tarkkaan Caravan-lehdet, ja siellä on aika usein samojen ihmisten juttuja. Garda-järvikin on kierretty viime vuosina moneen kertaan. Ulkopuoliselle jää kuva, että jutuista ja kirjoittajista on pulaa. Oman kokemukseni mukaan Englanti on kiinnostava maa caravaanareille, koska se on siellä erittäin suosittu harrastus. Kuvittelin sen kiinnostavan lukijoita. Joku varmaan osaa kertoa mistä lienee kysymys? Tuleeko tarina-aihioita niin paljon, ettei kirjoittajille tarvitse vastata? Minä olisin tyytynyt vastaukseen: "Kiitos mielenkiinnostanne lehteämme kohtaan, mutta... ".

MOILANEN JAANA 28.04.2011 12:50

Hei Jukka!

Toivotaan että sinun kertomus kaivetaan esiin. Täällä ainakin on odotettu matkakertomuksia Englannista. Tänä kesänä sinne ei lähdetä,mut on ollut mielessä monta kertaa. 3 viikkoa sitten tulin Lontoosta ja tarkoitus oli siellä vähän katsella alan kirjalllisuutta, no kaupunki vei mukanaan ja asia unohtui täysin.

PS: Jos ei muuta niin laita tänne jatkokertomuksena, niinhän muutkin on tehnyt.

Hyvää Vappua kaikille!

PAANANEN PAULI 28.04.2011 12:59

No voi vitsit ! jos annoit luvan muokata tekstiä, niin mikä mahtoi olla hylkäämisen syynä ? Oletan, että lehden toimitus lähettää jutun kirjoittaneelle sen tarkastettavaksi, ennen julkaisua, meinaan jos toimituksen tekstin muokkauksen seurauksena tulisi jotain virheitä ??

Minä ainakin olisin halunnut lukea jutun matkailu-autolla Englannissa ! Itse katson aina ihan ensimmäisenä, ennen kuin alan lukea itse kertomusta, kuka Caravan-lehden jutun on kirjoittanut.

Totta puhut, usein on samoja, entuudestaan tuttuja nimiä, iso kiitos niille jotka jaksavat ja ehtivät juttuja lehteen kirjoittaa ! ( itse en ehtisi eikä olisi taitoakaan )

Luen Kauppista joka päivä, ja jos kirjoituksesi on siellä julkaistu, niin et kai sentään ihan huono kirjoittaja voi olla ? ::))
( Tänään ilmestyneessä KL:n Optiossa oli taas 3 x 3 palstalla erinomaisen hyvätja tuoreet vinkit Budapestistä, repäisenkin yleensä 3 x 3 palstan sivut mukaan reissuun )

Terveisin : Arja

SILMUNEN HANNU 28.04.2011 13:35

Hei Jukka, suosittelen sinun ottavan asian tiimoilta yhteyttä lehteen eikä tänne!

Yleensä lehtien toimintatapoihin kuuluu se, että henkilö joka haluaisi lehteen juttunsa julkaistavaksi, ottaa yhteyttä lehden toimitukseen ja kysyy olisko heillä kiinnostusta sen ja sen tapaista juttua kohtaan. Jos toimitus vastaa myöntävästi, sen kanssa yhdessä sovitaan toimintalinjoista, mm minkälaista juttua asiasta halutaa, minkä mittainen jutun sopii olla, paljonko ja millaisia kuvia...Samalla sovitaan julkaisuaikataulusta esim että" joo, viitos-lehteen sopisi tilan ja aiheen puolesta, aineistopäivä on silloion ja silloin tai että lähetä vain mutta joutuu nyt hyllyyn odottelemaan sopivaa tilaisuutta kun juttuja on sisällä jo niin paljon". Ja saadaan yleisiä ohjeita koskien juttujen ulkoasun niitä piirteitä, josta kirjoittajan tulee huolehtia.

Ainakaan minä en saanut viestistäsi sellaista vaikutelmaa, että olisit ottanut ensin lehteen yhteyttä ja sitten vasta lähettänyt juttua?

t.Kaarina

VIRTANEN JUKKA 28.04.2011 18:41

Homma taisi mennä niin, että ensimmäinen meilini katosi bittiavaruuteen, koska kuvatiedostot olivat aika suuria. Toiseen meiliin en saanut vastausta, koska päätoimittaja Heinonen oli lomalla. Kun on työelämässä vielä täysillä mukana, ei tätä kirjoittelua voi tehdä liian monimutkaiseksi. Joko kelpaa tai ei. Jäähän ne jutut kuitenkin itselle talteen. Minä vaan odottelin jotain kommenttia. Tämä sähköinen viestitys ei aina toimi halutulla tavalla. Olisinhan minä voinut soittaa puhelimella, niin asia olisi selvinnyt heti. Aina oppii... Pyydän anteeksi kiukutteluani.

SILMUNEN HANNU 28.04.2011 19:19

Niin, siis en minä mitenkään liity siihen mitä lehdessä julkaistaan, kirjoittelin vain omista kokemuksistani, niistä, mitä siis olen opinut kun juttujani olen tarjonnut lehteen ja joskus myös lehtiin..

Muualta minäkin elantoni ansaitsen, mutta jos juttuja haluaa lehtiin, on toimittava lehtien säännöillä enkä minä ainakaan sitä monimutkaiseksi ole kokenut. Ei kai yksikään lehti toimi niin, että sinne vain ihmiset lähettelevät juttujaan ilman että niistä on lehden toimituksen kanssa sovittu. ja kuvatiedostojen lähettämisestä on ihan omat ohjeensa, kuin siitäkin missä muodossa lähetettävän tekstin tulee olla jotta juttu aukeaa siellä toimituksen päässä.

Ei muutakuin yhteyttä ottamaan:)

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.