"Huomenna jos Luoja suo" niin

JANHONEN MATTI 13.04.2011 23:31

tämä poikaa lähtee Vuosaaresta klo 17.30 kohti Travea. Sieltä matka jatkuu Fussenin ja Innsbruckin kautta kohti Gardan maisemia, Gardan ja Bardolinon välimaastoon. Tuleva Persulandia vaihtuu väliaikaisesti Perluskollilandiaksi. Se tässä vähän askarruttaa, että kun tuossa toukokuun alkupuolella palaan niin mihinkähän maahan sitä oikein palaa?. Ollanko silloin jo erossa EU:sta, euro on vaihtunut markkaan, työttömyyttä ei enää ole, eläkkeet on sidottu 100 %:sti palkkkaindeksiiin, muiden maiden velkoja ei taata eikä makseta, maahanmuuttajia köijätään kolmessa vuorossa sinne mistä ovat tulleetkin ja tietenkin matkailuautojen päästöverosta ja Maurista on luovuttu. "Mauri on tehnyt tehtävänsä Mauri saa mennä".

Mitä vaaleihin tulee niin näissäkin vaaleissa käy niin, että ennemmin tai myöhemmin totuuden puhuja joutuu vastaamaan sanoistaan.

VALTONEN MARTTI 14.04.2011 00:08

Eläpä Janhonen unta näe, samanlaiseen palaat mistä lähdet. Muuten turvallista ja mukavaa matkantekkoo...

LIIMATAINEN HANNU 14.04.2011 10:16

Joo Matti, palaat tänne ihannevaltioon, kaikki ongelmat ovat hoidettu kuntoon, täystyöllisyys vallitsee, eläkkeet ja indeksit tolallaan, reessä istujat, siis tänne muualta tulleet latettu paluurekeen ja matkaan. Kaksipuoluejärjestelmä voimassa, eli persut ja sitten tomppelit, jotka onneksi ovat vähemmistönä opposiittiossa.

Nuorten työprikaatit marssivat iloisina hoitelemassa tekemättömiä töitä, eläkeläiset tyytyväisinä hyrisevät uusissa matkailuautoissaan! Larsen ilmaista eläkeläisille.

HAARAKANGAS ALLAN 14.04.2011 12:53

Hyvää matkaa Konsuli Matti !

Jos tapaat sen silvio-simpanssin niin arvuuttele sitä vähäisen pizza-asioilla!

Esimerkiksi kysymällä, että tietääkö pikkumies miksi Berlusconi-pizza on Härmlandiassa multo bene ?

Allu vaari

KNAAPI JUHA 14.04.2011 14:10

Tervemenoa, Matti! Itse pääsen matkaan vasta toukokuun toisella viikolla. Toivottavasti.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 14.04.2011 16:09

Matti, juuri noista luettelemistasi syistä en uskalla vielä lähteä Kroatiaan, on katseltava se vallankumous ja mahdollisesti realisoitava omaisuus tuonne Portugalin puolelle, siellä on kohta pakko kaiken olla edullista, kun koko kansa on sossun luukulla ja velkasaneerauksessa.

Minnekäpäin olet Juha lähdössä kesää vastaanottamaan, mielestäni nyt on paras aika reissuta etelä-Euroopassa, kesällä on kiva kierrellä Suomessa erilaisissa musiikkitapahtumissa: Himoksen iskelmäfestivaali, Pori Jazz, Kuhmon kamarijutska, Seinäjoen tangot, Baltic Jazz, Kaustinen yms. noitahan riittää joka viikoksi, varmaan uusiakin tulossa.

Matille hyvää matkaa!

ERIKSSON HARRI 14.04.2011 16:27

Matka suuntautuu samoille seuduille. Bardolinon lähellä Camping Cisano. Vakio paikka ja aika viidettä vuotta putkeen. Lähtö 5.5.11 Hki-Rostock. Aikaisemmin Hki-Travemunde. Tälläkertaa kokeillaan tätä reittiä, aikataulut tuntuvat sopivimmilta. Toukokuun lopulla takaisin viettämään Suomen kesää. Onko hyviä vinkkejä Camping Chegue paikoista Saksan itäreunalla? Turvallista matkaa kaikille!

KNAAPI JUHA 14.04.2011 16:32

Hei V&P ! Minäpä olen elätellyt ajatusta Via Baltikasta Puolaan. Ehkä Wigryn monasteri, Auschwich ja Wolfschantze Krakowan vierellä. Alaspäin Tsekin ja Itävallan läpi Ljubljanaan ja sieltä Istrian niemimäälle. Sitten "Maailman toiseksi kaunein saaristo" alas Dubrownikiin ja sitten jotain kautta takaisin. Kaikki uusia maisemia.

Kesä on ollut tapana viettää siinä kaikkein kauneimmassa saaristossa ja Itämeren piirissä purjehtien.

Syyskuussa taas voisi poiketa jollain lyhyemmällä automatkalla, kun nuo arv. saksalaiset ovat poistuneet koteihinsa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2011 12:12

Sama on suunta Juha, mutta eri reittiä. Olen alkanut kyllääntyä tuohon via balticaan, ei jaksa körötellä, vaikka paljonhan sillä reitillä on nähtävää ja mukavia ihmisiä. Itse paatilla traveen ja sieltä suorinta motaria alas, pari päivää Istriaan. Siellä Kroatian rantatiellä voikin sitten viipyillä, leppoistaa elämänmenoa.

PASANEN MIKKO 15.04.2011 13:15

Terve. No,kas; samankaltaisia matkasuunnitemia, paitsi että taidan ja ajella via baltikaa vaihteeksi. Ei nuo aavan meren näkymätkään kovin kummosia ole. Auschwitz on tullut myös käydyksi. Uskaltaisko kysyä, milloin olette menossa matkalle, Knaapi ja Merikallio? Itse aikomus joskus Vapun jälkeen.

KNAAPI JUHA 15.04.2011 13:56

Knaapit lähtevät, kun paatti on meressä ja perunat maassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2011 16:30

Met lähemmä vaimon kanssa kunhan vappumarrsilta ehdimmä.

Sit pitäisi vielä yksi autokauppa saada käsistä pois, tuosta Fiatin kanssa asioimisesta on koitunut niin paljon turhaa sählinkiä, että Detsku lähtee maailmalle ja alla on taas vihdoin laatua (VW).

Muutoin olen kyllä sitä mieltä, että kevät on parasta aikaa matkailla Euroopassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2011 16:46

Kokeillaanpa löytyykö täältä matkailuauton mallia........................

MERIKALLIO VELI-PEKKA 15.04.2011 16:49

Karmeesti kaikkea kamaa, mutta ei sitä mitä meinasin. No You tubesta löytyy tolla Karmann Colorado RS:llä useampikin pätkä hyvästä m-autosta.

NIEMINEN RAIMO 15.04.2011 18:30

VP tarkoitit varmaan tätä. http://www.youtube.com/watch?v=Z3xNl8JV2x0 Vähän täytyy ihmetellä tuota kypäränkäyttöä matkailuajoneuvokäytössä. @rami

NYMAN MATTI 15.04.2011 20:39

Toi täti oli Top Gearissa. On tuon radan expertti. Ei ihan peruskaravaanari pärjäis rata-ajossa. Kypärä kai on lähinnä kosmetiikkaa...

TUHKANEN JUKKA 15.04.2011 23:33

17.6 on varattu tiketit Finnlinesille Travemündeen ja siitä ajellan aikalailla suoraa reittiä Italiaan. Siellä kohteet vielä avoimena. Meillä on pieni kina aina siitä kuinka kovaa ajellaan johtuen siitä että emäntä tykkää Italiasta yli kaiken ja mulle kelpaa Saksa tosi hyvin. Toisaalta, meidän reissu kestää tulevana kesänä noin 3 viikkoa+ laivamatkat niin molemmat on ihan tyytyväisiä. Tänään olen viettänyt useamman tunnin Google mapsin ja EEC-Campingführerin parissa, ilman sen kummempia sitoumuksia. Kiva on suunitella, loma tuntuu lähenevän! Äänestämässä käydään sunnuntaina ja ei tää meno tästä miksikään muutu, ei ennen lähtöä eikä sen jälkeenkään. Vaikka Persut sais sen haluamansa "jytkyn".

MERIKALLIO VELI-PEKKA 16.04.2011 11:23

Kiitos Raimo avusta, tuo mimmi on musta mainio, autosta nyt puhumattakaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 16.04.2011 11:53

Mimmin kanssa vois lähtee viivalle, siis lähtöviivalle, miksei varsinaiselle viivallekin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 16.04.2011 14:57

Qujis vei jalat suustani.

VIITALA RISTO 19.04.2011 18:43

Kesäkuun alussa, kun koulut loppuu olis tarkoitus suunnata Gardalle. Varmaan taas Camping Maroadiin Torbolessa.

Nyt ajateltiin käydä menomatkalla kollaamassa Neuschwansteinin linna, vaimo on sinne halunnu jo monta vuotta. Eikä meillä muillakaan mitään sitä vastaan ole... Sehän olis sitten meidänkin kätevin ajaa tuolta Fussenin ja Innsbrukin kautta. Vai olisko, vaunu perässä? Saakohan sieltä kärryn kanssa mennä?

Onko kellä tiedossa suositeltavaa leirintäaluetta siinä Neuschwansteinin tuntumassa?

LINDBLOM ALF 20.04.2011 09:22

Lähellä linnaa on Brunnenin leirintäalue (http://www.camping-brunnen.de). Sieltä kannattaa varata paikka etukäteen, aika suosittu. Toinen laadukas alue on Hopfensee (http://www.camping-hopfensee.de/), myöskin etukäteenvaraus suositeltava. Kesäkuussa yleensä tilaa löytyy.

Terveisin Alf

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.