autolla puolaan - slovakia - itävalta

KUPIAS PETRI 10.04.2011 16:57

tarkoitus on ajaa henkilöautolla ja ehkä asuntovaunulla VIA balticaa puolaan Zakopaneen ja sieltä slovakiaan - Itävaltaan Oberzaltsbergiin josta Saksan ja ehkä Tsekin kautta takaisin. Kysymys kuuluukin onko Slovakiassa ,itävallassa sekä Tsekissä jotain joka pitäisi ottaa huomioon?

Balttia, Puola ja Saksa ovat tuttuja maita.

HALINEN HARRI 10.04.2011 17:10

Muista ainakin Tsekin, Slovakian ja Itävallan moottoritiemaksut.

RANTALA SEPPO 10.04.2011 17:16

Hei, Slovakiassa oltu kahtena kesänä, hienoja nähtävyyksiä oli, mutta isoja koiria pidetään liian ahtaissa häkeissä talojen/firmojen/campingien pihoilla, se teki tosi pahaa. Slovakia ei ole mielimaani. Tsekissä on yövytty pari kertaa, jäi parempi mieli kuin Slovakiasta. Itävallassa on käyty Innsbruckissa kerran ja Wienissä kaksi kertaa kertakaikkisen ihania kohteita.

Ei mitää ihmeellistä kommentoitavaa, kaikki sujui hyvin reissuilla,liikenne yms. ihan ok

terv Marjo-Riitta

KUJANPÄÄ MARKKU 10.04.2011 19:14

Kirjaudu karavaanitunnuksilla ja lue. Sivuilla paljon hyödyllistä tietoa muun muassa maksullisista nai..eikun teistä, Autoliiton suosittamista nähtävyyksistä ynnä muusta. Muutenkin netin selaaminen ennakkoon kohdemaiden moninaisista kuvioista kannattaa.

KUPIAS PETRI 10.04.2011 19:26

näistä moottoritiemaksuista.....miten ne maksetaan...omko teillä kopit jossa ne kerätään vaiko jonkinlainen lippusysteemi tai automaattirahastus....ovatko kuinka kalliita? ja miten on esimerkiksi majatalojen tilanne? ja jos matkaan on lähtenyt kesäkuussa Juhannuksen jälkeen niin onko kohdemaassa silloin loma-aika? tämäntyyppisiä kysymyksiä.

VIRTANEN JUKKA 10.04.2011 19:35

Slovakiassa on ainakin Bratislava näkemisen arvoinen. Camping Zlate Piesky on aika lähellä keskustaa ja sieltä pääsee raitiovaunulla kaupungille. Slovakiassa pitää olla moottoritietarra, vaikka moottoriteitä on tosi vähän. Itävallassa on moottoriteillä oltava myös tarra ja yli 3500 kg yhdistelmillä vielä joku maksuboksi. Sakot ovat ihan hirveitä. Autoliiton kirja "Autoillen Euroopassa" on hyvä opas.

HALINEN HARRI 10.04.2011 19:50

Petrille: Jos olet Autoliiton jäsen niin mene liiton kotisivuille, -Matkalla ja liikenteessä -Matkustusopas -Maksulliset tiet Myös esim. Googlesta hakusanoilla löytyy luetteloja. Maksaminen voi tapahtua usein jo rajalla joten ole tarkkana ajaessa, maksupaikkoja ei useinkaan selvästi merkitä. Jollei rajalla ko paikka ole auki eka huoltamo rajan jälkeen yleensä myy. Maasta riippuen lupia myydään eri pituisina 1 pv - 1 vuosi. (esim viikko, 10 vrk, kk jne). Viikon Vignette esim Itävallassa maksoi viime vuonna muistaakseni 7-8 euroa. Myös hakusana "moottoritiemaksut".

KUJANPÄÄ MARKKU 10.04.2011 19:53

Moottoritiemaksuissa ja niiden rahastuskäytännöissä miljoonia vaihtoehtoja, eikä niitä ekikään jaksa kaikkia muistaa, mutta eurot luultavasti käyvät kaikilla miehitetyillä kopeilla. Rajoilla on mahdollisuus hankkia pakollisia vinjettejä. Laita kulkine hyvään kuntoon ja tilaa vihree kortti, varusta lompakkosi kunnolla ja pidä siitä muutenkin hyvä huoli. Muista pussata puoliskoa silloin tällöin. Mukavaa matkaa.

HALINEN HARRI 10.04.2011 20:11

Vielä vihje: Osassa maita tuo mainittu ikkunaan liimattava (esim. Itävalta). Ne kuvaavat autoja moottoritien ylle laitetuilla kameroilla ja lähettävät kai sitten postia koto-Suomeen. Osassa maista saat lämpöpaperille tulostetun kuitin. Sen kun unohtaa ikkunalle muutamaksi päiväksi niin se ei ole lukukelpoinen joten se hanskalokeroon. Viikossa teksti hävisi viime kesänä. Onneksi oli vain viikon lupa olikohan Unkarissa (matriq - jotain).

PASANEN MIKKO 10.04.2011 20:16

Terve. ......onkin jo hyviä ohjeita noista tiemaksuista; Tsekin tasavallassa muutama vuosi sitten ajellessani (2008) maksutarroja sai huoltoasemilta, mutta niihin ei kelvannut maksuvälineeksi, kuin Tsekin kruunu. Onneksi olin Wienissä vaihtanut niitä parinkymmenen € edestä. Muistaakseni maksu samaa luokkaa, kuin Itävallassa.

JANHONEN MATTI 10.04.2011 21:07

Autoliiton sivuille pääsee täällä käytössä olevilla tunnuksilla.

JANHONEN MATTI 10.04.2011 21:20

Itävallan tietulleista saa tietoa alla olevasta linkistä. http://www.asfinag.at/index.php?idtopic=132 Ja on syytä ottaa totena hattuun. Voi käydä niin, että maasta et poistu ennen kun olet maksanut kovat sakot. Kannattaa huomata, että systeemi osaa tunnistaa sekä maksaneet esim. tarra tuulilasissa tai go-box ja tietenkin myös maksamattomat. Mutta osaa se senkin, että järjestelmä hälyttää eteenpäin ja jonkun matkan jälkeen siellä onkin tiepoliisin käsi pystyssä.

Wien ei muuten ei ole kovin ihmellinen kaupunki, ellei ei ole linnafani. Salzburg on ihmisen kokoinen ja mielestäni paljon mielenkiintoisempi.

Tässä toinen linkki jossa tietulliasiaa vähän laajemmin http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp

MANNINEN JUHA 11.04.2011 11:45

puolassa on joillakin teillä tiemaksu maksu tapahtuu puomilla kuten ranskassa.slovakiassa ostetaan tuulilasiin tarra.unkarissa joillakin tieosuuksilla on maksu mutta ostaessasi tiemaksulappua autoon ei liimata mitään vaan rek.kilpi.num.mainitaan ostohetkellä ja maksuteiden yläpuolella on lukulaite mistä seurataan maksuja.yöpymis paikkoja on kyllä riittävästi.itse en koskaan edes viitsi etukäteen niitä haeskella ,zakopaanen kautta on hieno vuoristo .puolan joissakin rajojen tuntumassa on toritapahtumia pelloilla sieltä voi tehdä hyviäkin löytöjä joskus.slovakia on halpa ja aivan hyvä paikka matkustella .en näe tsekkeihin mitään kummallista eroa näin turistin kannalta katsottuna.heinäkuussa lähdemme perheen kanssa taas jonnekkin päin eurooppaa ajelemaan.ei muutakun hyvää matkaa .

KUPIAS PETRI 11.04.2011 19:45

kiitoksia kaikille tiedoista näillä on hyvä jatkaa

IPATTI VEIKKO 11.04.2011 19:57

Sivustoa www.koti.mbnet.fi/pes1tol päivitetty tänään idän puolelta

RANTALA SEPPO 12.04.2011 20:47

Hei, moottoritiemaksuja on tosiaan joka lähtöön, hyvin kaikista selviää, no hätä. Tarroissa on selkeät ohjeet ja vinjetin myyjät selostavat miten homma toimii.

Bratislavassa on hauskoja patsaita, etsi ne :-D Slovakiasta löytyy myös mielenkiintoisia romanileirejä.... Zlate Pieskystä huonoja kokemuksia:suihkut kiinni usean tunnin ajan päivällä, sikahinnat baarissa, poliisiauto päivysti 24h alueella, suihkun vesi tuli kuin pyssyn suusta, huh hu, karsea paikka, aitoa DDR-tyyliä,puiset auringonottopedit vastamaalatut - yritystä siis oli vuonna 2009....

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.