Etelä-Albania/Serbia/Kreikka

RANTALA SEPPO 10.04.2011 16:18

Hei, mitä kokemuksia teillä on Albanian eteläosien teiden kunnosta?
Entäpä Serbian ja Pohjois Kreikan camping-alueista?
Miten onnistuu rajanylitys Kreikasta Albaniaan, ovatko yli-innokkaita?

Matkaamme (auto+vaunu)Serbian läpi kohti Skopjea ja sieltä Kreikan kautta Albaniaan ja sen jälkeen muut Balkanin maat.

Mahtaako eteläisessä Albaniassa olla campingalueita? Tosi upea camping on Durresin lähella, Paemer, suosittelen kaikille. Pari muutakin löytyi, mutta samalla suunnalla kaikki,ei etelässä.

keväisin terveisin Marjo-Riitta ja Seppo

VIRTANEN JUKKA 10.04.2011 20:34

2006 ajoimme asuntovaunun kanssa Kreikasta Bulgariaan ja edelleen Serbian läpi Unkariin. Päätie Serbian läpi on tylsä, pelkkää maissipeltoa. Mutta Belgrad on hieno kaupunki. Belgradin luoteispuolella Tonavan rannalla on leirintäalue Dunav-Camping Zemum, josta pääsee bussilla keskustaan. Paikkaa pitää vanha pariskunta. Ollaan vietetty heidän kanssaan kaksi mukavaa iltaa. Rouva on lukenut joskus koulussa venäjää, jota minunkin vaimoni vähän osaa. Mutta yhteistä kieltä ei ole, mutta mukavaa on ollut. Serbialaiset ovat kovasta maineestaan huolimatta erittäin ystävällisiä turisteja kohtaan. Toisen kerran menimme 2007 samaa reittiä toisinpäin, mutta Skopjen kohdalta Kreikkaan ja asuntoautolla. Skopjessa emme käyneet. Pohjois-Kreikassa on hieno paikka Thassoksen saari, jonne pääsen pienellä lautalla. Ei tarvitse varata etukäteen. Saaren eteläpuolella on mukava, pieni leirintäalue Pefkari. Sitä pitävät saksalainen pariskunta. Siksi siellä on iltaisin vähän rauhallisempaa kuin normaalisti Kreikan alueilla. Kävelymatkan päässä on Potosin kaupunki, jossa sitten yöelämääkin on ihan riittävästi. Hieno paikka on myös Camping Castello Neos Marmariksen lähellä Sithonian niemellä (keskimmäinen "kolmesta sormesta"). Upea oma ranta. Aika ahdas, mutta siisti ja männyt on leikattu hienosti varjoiksi. Ei muita turisteja kuin paikallisia ja makedonialaisia. Pohjois-Kreikassa pitää myös ehdottomasti käydä katsomassa Meteoran luostareita. Meteorasta lähdimme Makedoniaan ja siellä Ohridin järvelle. Camping-alueet olivat aika surkeita, mutta maisemat mahtavia. Ajoimme sieltä edelleen Albanian läpi Montenegroon. Albaniassa emme olleet yötä, koska emme löytäneet camping-alueita. Kiersimme Tiranan Durresin kautta, koska makedonialainen tuttumme kertoi teiden olevan siellä niin huonoja. Muuten teiden kunto oli hyvä joka paikassa, ehkä jossain taajamissa oli erikoisen isoja kuoppia. Tulleissa ei ollut mitään vaikeuksia. Albanian ja Montenegron välissä piti maksaa jotain erikoisveroa 5 euroa, joka pistettiin pieneen lasipurkkiin, eikä kuittia. Muuten tosi asiallista joka rajalla. Mekin suunnittelemme ensi kesäksi taas menoa "itäpuolelle". Ehkä Mustalle merelle Bulgariaan ja Romaniaan, sekä myös Sarajevoon ja muualle Bosniaan. Olisi kiva kuulla lisää kommentteja sieltä suunnalta.

RANTALA SEPPO 11.04.2011 09:45

Hei, kiitos tiedoista. Dunav-campingin olen netistä bongannut, kiva kuulla, että se on kiva paikka. Skopjeen kannattaa poiketa, ihastuin kovin siihen kaupunkiin, basaarialue ihan uskomaton, siellä kannattaa shoppailla, Skopjessa yövyimme Best Western-ketjun Bellevue-hotellin pihalla, tai ei voi sanoa pihalla, se oli ihan kunnollinen campingalue. http://www.bestwestern.at/hotels/index_hotel.php?id=995 Me kuulimme myös,että tie Elbasanin kautta Tiranaan on vaunulle hankala, siksi ajoimme Durresin kautta. Ja ennen Durresia,Kavajan kylästä löytyi ihana campingalue,Pamer, joka oli vielä keskeneräinen. Pienet kyltit oli laitettu tien vierille, niitä seuraamalla,kinttupolkuitie :-D, löyti tämä ihana paikka, joka nyt on viimeisen päälle laitettu. Vaikka se oli silloin pahasti keskeneräinen, oli palvelu sitäkin parempaa. Kavajassa on pari muutakin aluetta, niillä emme ole käyneet. Nyt Paemer näyttää ihan superluxusalueelta! http://www.kampingpaemer.com/home/ Durresin lähellä on upein näkemäni ostoskeskus! Krujan kaupunki on hieno nähtävyys, tie kehnohko.

Bosniassa olemme käyneet vain Mostarissa päiväkeikalla, hieno kokemus. Hyvät tiet, mahtavat ruoat (superhalvat). Bosnia on toiveuusintana listallamme.

Viime kesänä olimme Romaniassa ja Bulgariassa, toiste emme mene. Ajonopeus Romaniassa on hädintuskin 50km tunnissa, nopeusrajoituksia, huonot!!! tiet, joka kylässä poliisiasema, kaahata ei kannata. Upeita nähtävyyksiä oli, suurin osa jäi tosin näkemättä,koska matkanopeus niin hidas. Matkan aikataulu heitti teiden kehnon kunnon takia. Lisäksi irtokoirat olivat tosi surullinen näky. Paljon kuolleita koiria maanteillä, kukaan ei korjaa pois, niin surullista niin surullista. Camping-alueiden kulkukorat olivat rauhallisia, sääli tuli niitäkin. Olimme yötä rajalla Oradeassa, sitten camping Eldoradossa,joka on hieno paikka. Oradea tosi rähjäinen http://www.campingeldorado.com/ Bulgariasta oli todella vaikea löytää campingalueita, moni tehnyt kuulemma konkan. Ihan sattumalta löytyi pieni alue ennen Kultahiekka-turistirysä-aluetta. Alueella oli pieni ravintolakin, hiekkarannalla haisi pahasti levä, yäk. Muutoin oli ok alue.Laguna camping oli alueen nimi. Mutta löytyi Bulgariasta yksi upea alue,jota pitää englantilaispari, aivan ehdoton paikka, upouusi, keksellä maaseutua, uima-allas ehkä jo valmistunut. http://www.campingvelikotarnovo.com/ Hienoja nähtävyyksiä campingin lähialueella. Sofiasta emme löytäneet yhtään aluetta. Toista kertaa en lähde Romaniaan enkä Bulgariaan, sensijaan Bosnia ja Makedonia ovat mahtavia kohteita.

Tältä sivulta löytyy muutamia matkakuvia http://seppojrantala.nettisivu.org/

terv Marjo-Riitta ja Seppo

MERIKALLIO VELI-PEKKA 11.04.2011 10:54

Eipä näytä ainakaan mulle matkakuvia, kivoja otsikoita olisi useita.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.04.2011 11:10

Tosi hienoja matkakuvia. Kaasujalkaa kutittaa jo. Reissulle lähtö loppukuusta, osin noille kuvissa oleville maisemille.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 11.04.2011 15:22

Löytyhän niitä mielenkiintoisia kuvia, aamulla kun kiireessä aloitin lähialueilta, Baltiasta ja Puolasta, kuvittelin etten saa niitä näkyviin (kun niitä ei juuri ollut), etelämpänä olikin sitten runsas sato. Kiitos.

VIRTANEN JUKKA 13.04.2011 15:47

Hienoja kuvia! Ja hyviä vinkkejä! Tulisipa kesä nopeasti.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.