Kenelle kuuluisi ylläpitää?

HALINEN HARRI 03.04.2011 20:11

Mielestäni on hassua kun me jokainen joudumme ylläpitämään rekisterejä tai etsimään kukin omalla tavallamme eri asioita.

Esimerkki: Leiripaikka Tartossa HAAPANEN TIMO Hän viestitti yllämainitun asian. HYVÄ!

Miksei meillä voisi olla vain ylläpidettyä rekisteriä vaikka näistä yöpymispaikoista? Jotkin jäsenet ansiokkaasti jakavat omia rekisterejään.

Kun vuonna 2012 tarvitsen tuota tietoa Tartosta on kova homma kaivaa tieto esille. Tietenkään ei voida olla varmoja että ko. paikka on pystyssä v -12, mutta eihän tässä maailmassa mikään ole pysyvää. Jos majoitusparkki siellä loppuu niin tieto rekisterinpitäjälle seuraavalta "portin taakse jääneeltä" ja rekisterinpitäjä päivittää tiedon poistamalla sen. Myös yksinkertaiset tiedot peruspalveluista ja yhteystiedot sekä millä kielillä palvellaan. Tien päällä harvoin pelkät nettiosoitteet riittävät. Monia muitakin asioita joita saamme keskitetysti, ei pelkästään suomalaiset leiri- ym sopimusalueet. On korjaus-, huolto-, auto- ja vaunu ym vihjetarpeita joita harrastuksessamme tarvitaan vaikkakin käytän esimerkkinä pelkkiä yön yli paikkoja. Auton/vaunun merkin taakse, eri maiden hakusanojen jne taakse voisi saada nopeasti paljon tietoa.
Haukkumiset ja epäasiallisuudet voisi edelleen olla jossain muualla. Jos käytössämme on jo hyviä tiedostohakemistoja - muita kuin hakusanoilla viestien kautta, julkistetaan se näkyville jotta vaikka kerran vuodessa kun sen tulostaisi olisi perustaulukko esim edellä mainituista paikoista mukana. Tottakai on olemassa kirjoja ja CD:tä aiheesta mutta kun suomalainen kertoo tiedot niin onhan se selvempää ja luotettavampaa - meidän omaa tietoa. Tietenkin on nettiyhteyksiä mutta tien päällä ja nykymokkulahinnoilla se ei ole järkevää ulkomailla. Minä en ainakaan osaa päättää matkatessa aamulla missä seuraavan yön nukun. Itse olen käyttänyt vaikka sun mitä tietoja, milloin netistä tilattuja ja milloin AL:sta haettuja ja monia muitakin tapoja, mutta yhtään hyvää esim yli yön luetteloa en ole löytänyt. Toivottavasti ymmärrätte mitä koetan esittää. Hyvää kevään jatkoa!

NIEMELÄ TAISTO 03.04.2011 20:16

Hyvä idea,kannattaisi viedä eteenpäin,eli pyrkiä toteuttamaan.

PERKKIÖ PAULUS 03.04.2011 20:45

Joku perustaa systeemin GoogleMapsiin! Ei maksa mitään ja tekniikka on jo valmiina.

PERKKIÖ PAULUS 03.04.2011 20:47

lisäys edelliseen. Tekisin tyyliin Hämeenlinnan virtuaalipolku:

http://maps.google.fi/maps/ms?hl=fi&ie=UTF8&source=embed&msa=0&msid=103245906476109541024.0004899770d6fbaf21d4b&ll=60.999251,24.463634&spn=0.06142,0.222988&z=13

ANTTILA MARKKU 03.04.2011 21:10

Tänne on yritetty muodostaa eri otsikoiden alle keskustelu aiheita,esim.Norja. Siinä vaan on semmonen vaikeus ettei päättynyttä keskustelu aihetta osata siirtää otsikon esim.Norja alle.Tarkoittaa niitä matkakertomuksia tai muita vaunuiluun tai autoiluun liittyviä keskusteluja jotka käsittelevät aihetta kohteena norja.Kenen pitäisi nämä järjestely toimenpiteet sitten ottaa tehtäväkseen?Vaikeaa on päättää kuuluuko kaasupullon vaihto norjassa otsikon norja alle vai kaasupullon vaihto otsikon alle.Vaikeeta on myös,ellei mahdotonta alkaa keskustelu suoraan otsikon norja alla ja siirtää se aikaisempien keskustelujen jatkeeksi omalla otsikollaan.

HALINEN HARRI 03.04.2011 22:16

Paulus! Vaatiiko sen hetkisen yhteyden nettiin? Meillä kaikilla alkaa olla esim. GPS. Paikanhaku osoitehaulla tai sijainnilla listasta haku Gps:llä. Lista maaotsikolla, tienvarsi ja tienumero, paikkakunta?

Jos kaikki saa omalle koneelle = kartan ja listat paikoista niin ei tarvittane nettiyhteyttä kun etsitään "sitä soveltuvinta".

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.