Miten venäjän tulli suhtautuu asuntoautoon?

KALAJAINEN PASI 01.04.2011 13:52

Tervehdys Onko kellään kokemusta / tietoa miten venäjän tulli tarkistelee asuntoautoja? Lähinnä itselläni olisi tarkoitus käydä autolla tankilla venäjällä. Sen takia kiinnostaa purkaako tulli koko auton vai riittääkö sama tarkistelu kun henkilöautoille.

// pasi

LUKKARINEN RAIMO 01.04.2011 17:05

Moro, Venäjän tulli suhtautuu as.autoon aivan samoin kuin henkilöautoihin.Olen useamman kerran mennyt as.autolla Pietariin ja sieltä Narvan kautta Viru-maalle.Narvan rajalla tullimiehet keskenään juttelivat, että olisipa mukava vehje kalareissulle.Kurkkasivat wc:n puolelle ja siinä kaikki.

Turvallista matkaa

LUKKARINEN RAIMO 01.04.2011 17:07

jäi sanomatta, että tietenkin autositoumukset ja muut paperit (maahantulokortti) tehdään kuten henkilöautoillakin

PELTONEN HEIMO 01.04.2011 18:50

Olen käynyt asuntoautollani Venäjällä viimeisen viidentoistavuoden aikana noin kahdeksankymmentä kertaa ja kokenut tullin suhtautumisen asuntoautoon aivan samana kuin henkilöautoonkin,auto itsessään ei vaikuta tullin toimintaan.Tullimiehet tarkastavat auton sisältä ja tavaratilasta pikaisella silmäyksellä,jos ei ole huomautettavaa se on siinä.Vientirajoituksia noudattamalla rajanylitys on rutiinia,ei paha.Aivan toinen asia on sitten vastassa maanteillä ja varsinkin Pietarissa,kekseliäät miliisit.Pysäytyskynnys on matala ja syyt ihmeellisiä,ajoit raitiovaunukiskoilla,päin punaisia,ylinopeutta,ym.nämä kaikki on koettu jonossa ajattuna enkä ole ollut jonon ensimmäisenä mutta ainoana joka on pysäytetty.Näistä seuraa erilaisten peloittelujen jälkeen sakko joka on maksettava miliisille"käteen".Sakon määrä on euroina noin parikymppiä,jos maksat heti pääset jatkamaan heti jos et hyväksy tätä seisot ilman passia ja ajokorttia niin kauan kunnes olet valmis maksamaan,muita vaihtoehtoja en tiedä.Tämän olen kokenut yli kymmenen kertaa,valitettavaa mutta totta,maassa on korruptiota ja matkailuauto on silmiinpistävä kohde.

JALONEN KARI 01.04.2011 21:32

Kerran olen käynyt Vaalimaan kautta dieseliä hakemassa. Tarkkaan tutkivat naapurin puolella ja vielä pääsin läpivalaisuunkin. Aikaa paloi..... Olisin ymmärtänyt, jos olisi ollut kaksoispohja-auto.

KALAJAINEN PASI 04.04.2011 14:08

Kiitokset tiedoista. Pitää lähtee käymään kopilla rajan takana tankilla jahka kelit paranee. Näillä polttoaineen hinnoilla pienikin säästö on tervetullutta. Saapahan kuoletettua sitä korotettua käyttövoimaveroakin pois siinä samalla. Viimeksi kun kävin henkilöauton tankkaamassa tuntui dieselin hinta olevan siinä 65-70 senttiä litralta.

KOSKINEN OLLI 06.04.2011 18:31

Tuon hinnan lisäksi on se hyöty ettei tuo dielsel saastuta ollenkaan. Samoin kuin rajan takaa tuotu alkoholi, on haitoista vapaata.

LAAKKONEN MAURI 08.04.2011 21:57

Hei vaan, käyn ao. maassa as-autolla vuosittain yhteensä 20-30 kertaa käyttäen monia eri rajanylityspaikkoja, eikä ongelmia ole ollut -tullimääräyksiä noudattaen . Autosta kannattaa ottaa kaikki ylimääräinen tavara pois, eli sitä tullimiehelle mielenkiintoista pengottavaa pitää välttää. Kokemukseni mukaan elintarvikkeiden tullimääräykset kannattaa ottaa todesta, pohjoisen tulliasemilta on minut käännytetty takaisin hedelmien ja maitotaloustuotteiden (jääkaapissa jogurttia ja maitoa) vuoksi, ne tullimääräykset...(oma vika). Kokonaisuudessaan Venäjän tulli on tänäpäivänä asiallinen ja oikeudenmukainen. Ja ne mahdolliset Venäjällä saadut liikennerikkomusmaksut: ne maksetaan nykyään pankkiin, ei miliisille käteen.
Miliisi Venäjällä on nykyään ok-virkamies, ei niinkuin joskus menneinä vuosina, ei tarvitse pelätä.

Ei kun mukavaa matkaa ja matkailu avartaa !

MÄKELÄ EERO 09.04.2011 09:53

Laakkosta uskoo ken tahtoo ja entäs jos pankki on jossain hevon kuusessa tai viikonloppu, viisumin aika loppuu ennenkuin pääsee pankkiin. Kuissi tehrä?

JANHONEN MATTI 09.04.2011 13:09

Siinä ei sitten auta kun toimia luovasti. Sain kerran sakon Riikassa - en tiedä mistä - ja kun oli vappuaatto niin mihis maksat. Ensin sanottiin, että vapun jälkeisenä arkipäivä voit maksaa sakon pankkiin ja sitten voit jatkaa matkaa. Eihän siinä auttanut kun vaihtaa pimeästi rahaa miliisin kanssa poliisiautossa ja maksaa sakko kaksinkertaisena (ilmeisesti vappulisä) miliisikapteenille kello yksi vappuyönä.Sakon maksettuani sain ajokorttini ja passini takaisin ja matka jatkui heti aamusta.

MÄKELÄ EERO 09.04.2011 16:24

Juu ja Janhosen maksama sakko tilitettiin varmaan heti Latvian valtionkassaan. Tai sitten ei.

KUURASUO ULLA 12.04.2011 11:06

Tervehdys kaikille.

Sain viimekesänä ylinopeussakon Aunukseen tultaessa ( 100 ruplaa ). Milisi ei rahastanut paikan päällä, vaan antoi sakkolapun mukaan ja viikon maksuaika. Tapahtuma oli perjantai iltana ja kävin maksamassa sakon maanantaina Viipurissa, pankin komissio oli 20 ruplaa. Miliisin käytös oli aivan asiallista.

Vaimon tunnuksilla Jysky

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.