Kesällä a-autolla Norjaan

PUSKALA RAUNO 30.03.2011 18:54

Heippatirallaa karavaanarit:)

Tänä vuonna olisi sit Norjan vuoro, ollaan lähdössä kesäkuussa Norjaa katsastamaan (viimevuonna oltiin Saksassa:)))sinne joskus uudestaan)...Lofootille..ym.....:) mistä kannattaa ajaa Norjaan?...ajattelimme, ympäri Luleån asti ja siitä sit E10 tietä Norjan puolelle tai onko parempia ehdotuksia...tiet onko millaisia...varmaan mäkisiä...toivottavasti meitin Dettani -05 turbo...jaksaa ne mäet:) mieheni on kova kalastelemaan, mites sen osuus...suosituksia... mäkäräisiä ym pikkuitikoita on varmaan sielläki:(...mitähän maksaisi Lofootilta mantereelle takas merenyli...kait siitä lautta/laiva menee?. entä leirintäalueet...ja uskaltaakohan yöpyä levähdys- ym paikoissa?Hurjan paljon kiitoksia etukäteen vastaneille:)

PUSKALA RAUNO 30.03.2011 18:56

viitaten viestiin...hups vaimo täs kirjoittelee...

TERVO JARI 30.03.2011 19:15

http://karavaanari.info/index.php?board=3.0

Tuosta edellisestä löytyy pääosin pohjoisen Norjan kalapaikoista tietoo (kirjautumalla voit käyttää hakuria jolla löytyy "juttua"), jos kirjaudut sivuille, niin voit kirjoitella "perhoukon" kanssa Norjan kalapaikoista, Pokkinenkin on "kuusalla" kalapaikoista . . .

Ja tältä saitilta linkkejä:

https://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailu-ulkomailla/?x26399=Search&Order=-submit_date&N=100&q=Norja&nickMid=

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=Search&Order=-submit_date&N=100&q=Norja&nickMid=

Tuossa pari omaa reissua:

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=72408848

https://karavaanarit-fi.directo.fi/jasensivut/jasenpalvelut/jasenkeskustelu/?x26564=56035965

TERVO JARI 30.03.2011 19:30

viestejä joissa sana Norja ilmenee, joten joudut hieman "plraamaan" jotta löytäisit "jyvät akanoista" . . .

Jonninaikaa kun plaraa, tulee sellanen näppituntuma jotta tärkeimmät löytää äkkiä . . .

Joten "sinniä" vaan . . .

HELIN JUHA 30.03.2011 21:20

Itse olen mennyt matkailuautolla (ja henkilöautolla) Luulajan alapuolelta tunturiylängön poikki Arvidsjaurin kautta Fauskeen (94-95 tiet) ja siitä "pakollisen" Saltstraumenin vuorovesivirralla käynnin jälkeen Bodöhön josta edelleen Lofooteille. Bodöstä pääsee lautalla Lofooteille, Å:ssä poikkeamisen jälkeen voi matkata hiljaksiin pohjoista kohti. Lauttamatkan hintoja ja aikatauluja löytyy esim http://ruteinfo.thn.no/no/default.aspx?rnr=86

Takaisin voi sitten vaikka tulla Narvikista 10-tietä Kiirunan kautta. Matkailuautolla pärjää käytännössä joka paikassa, pitkissä alamäissä kannattaa jarruttaa moottorilla ettei jarrut lämpiä liikaa. Yöpyä uskaltaa niin leirialueilla kuin levikkeilläkin.

Kalastaminen vapavälinein on vapaata suolaisessa vedessä, ei muuta kuin rantaan linkoamaan raskaita kuvia veteen. Kun etsii syviä rantoja niin pikkuseitiä ja turskaa ainakin pitäisi saada pannulle. Rannikon lähellä ei sääskiä ja mäkäräisiä häiriöksi asti ole, sisämaassa niitä sitten riittää senkin edestä.

Norjanlomasta 2009 löytyy juttua ja joitain kuviakin matkapäiväkirjasta http://matka.helin.org/

LILJEROOS JOUKO 31.03.2011 13:36

Viime kesänä maksoi Moskenes-Bodø vähän yli 700 norjankruunua, eli alle 100 euroa. Varaus toimii menemällä jonoon, ainakin kesäkuussa. Samaten ei tarvita Norjan kruunuja, rahastajalla on kortinlukija.

NIITTYARO TAPANI 31.03.2011 14:53

Olen jakanut Norjan kahteen osaan matkailun kannalta. Toinen on etelä ja vuono Norja ja toinen pohjoinen osa ko maasta.

Eteläiseen osaan olen mennyt Finnlinkillä Naantali - Kappelskär ja siitä Osloon hieman etelästä koukaten, sen jälkeen matka on jatkunut Atlannin rantaan ja sitä myöden pohjoiseen. Takaisin kotomaahan napapiirin ylityksen jälkeen. Tosin tuohon kannattaa varata aikaa jonkun verran jos ei ole F1 lisenssiä. Tornion kautta olen noilta matkoilta palaillut.

Pohjoiseen olen mennyt pohjoisesta, viimeksi Näätämön kautta, ensin Varangin vuonoa kierrellen ja sen jälkeen kohti länttä Lofooteille. Menihän siinä kuukausi joten vähemmänkin riittää jos tykkää löhöillä.

Tuolla pohjoisessa olen vieraillut 4 - 5 kertaa mutta tuon Vuono-Norjan ajanut vain pari kertaa. Molemmissa "Norjissa" on paljon nähtävää jota meillä ei näe, suosittelen!

Muutama kuva eräältä retkeltä Norjaan löytyy:

https://picasaweb.google.com/Tapani.Niittyaro/Norway2006#

Muista kansioista löytyy lisää niin Norjasta kuin muualtakin.

HALINEN HARRI 31.03.2011 15:01

Tuo Juhan reitti kertoo paljon Norjasta. Olikohan se Arvidsjaur Ruotsin puolella jossa on vaalean punainen kirkko. Siellä hauska kanttori. Kun kuuli että ollaan Suomesta alkoivat urut soida kesäisiä suomivalsseja. Aika oli arkipäivä iltapäivällä ei siis kirkonmenot. Myös siellä hyvä leirialue uima-altaineen ja museo kaivannaisteollisuudesta. Kaivan kartan ja korjaan jos puhun väärästä paikkakunnasta, kuitenkin saman tien varrella ja lähistöllä.

JANHONEN MATTI 31.03.2011 15:09

Nostampa tähän nämäkin sivut. Varsin ansiokas paketti Norja-tietoutta. Olin humaavinani, että sivut päivitetty viimeksi 2010 http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html

AHOKAS VIRPI 31.03.2011 18:15

viime kesänä olimme ekan kerran ja syksyllä toisen.siis narvikissa ja harstadissa.syksyllä menimme alempaa saltstraumenin kautta koukaten eli tornio luulaja,saltsraumen ja sieltä tunnin lauttamatkan kera narvikiin.aemmin kesällä tornio kiiruna narvik.tiet oli hienoja ja vaikka mäkeä löytyi meiän 2,8jtd jaksoi hyvin kiskoa ja alamäkiä mentiin sitten 4 ja3 vaihteella.autolla on painoa 3,5tonnia tai kenties oli jo vähän ylikin kun sukellusreissulla oltiin ja pullot painaa aika lailla.auto oli 01 deffless ja olin tyytyväinen juuri vaihdetun auton tekniseen puoleen.tossa joku jo vihjaskin että kalastaa saa meressä ilman lupia ja muualla tarvitaan lupa.ite ollaan lähdössä 2viikon reissuun kesäkuun lopussa eka viikoksi narvikiin ja toiseksi sit lofooteille muttaen usko että se jää ainoaksi kesän norjan reisuksi vaan tarkoitus ois tuolla olla enemmänkin.T:virpin mies Eppu,

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.