Kesällä Kroatiaan

TOLK AIGAR 27.03.2011 18:58

Olemme suunnitelemassa kesäreissua.Mielessä on Kroatia Koska lomamme on heinä.elokuussa ja se on ruuhkaisinta aikaa, olisivat hyvät vinkit kohdallaan.

MÄNTYLÄ HEIKKI 01.04.2011 10:19

Hei!

Kerro vähän tarkemmin, mitä haluatte ja onko kyse pohjois- vai eteläosasta. Me olemme pääosin olleet saaristossa ja Istrialla, koska emme kaipaa ruuhkia, turistirysiä ymv.

Kokemus on, että heinäkuun toisen viikon jälkeen alkaa ruuhka: Siisteys huonompi, hyvät leiripaikat on varattava etukäteen. Paikan toki pystyy hyvin varaamaan ennakkoon. Ajomatkalla kannattaa varautua ruuhkiin. Näistä syistä meillä on yleensä nokka kohti pohjoista heinäkuun puolenvälin aikoihin.

Päivi

TOLK AIGAR 01.04.2011 21:36

Meillä vaan loma silloin. Ajattelimme juuri Istria niemimaata ja niitä saaria. Elikkä pohjoista osaa.mutta ei kyllä ruuhkissa viitsisi viettää lomaa. Jospa Puola,Unkari,Slovakkia olisi rauhallisempaa? Meillä ei vielä ole lyyöty mitään lukkoon.

MÄNTYLÄ HEIKKI 03.04.2011 14:57

Hei!

Nuo seudut menettelee vielä lomanne alussa, kun varsinainen manner on jo aika ruuhkainen. Istria on ihan ok paikka. Mm. Porec ja etenkin Pula ovat mielenkiintoisia. Leirintäalue kannattaa varata etukäteen ja katsoa leirintäaluekartasta mukava paikka meren tuntumassa. Uimamahdollisuudetkin ovat erinomaiset. Kummassakin paikassa on kaupungin läheisyydessä leirintäalueet, joista on hyvät kulkuyhteydet. Cresin ja Losinjin saaret ovat hyvä mahdollisuus kuten Krk myös. Niihin pääsee Istrian tai mantereen kautta. Pidämme enemmän reitistä, joka lähtee mantereelta. Kuitenkin kummatkin ovat ok. Ne ovat lauttojen takana ja siksi ei niin tungoksellisia. Jos em. paikat kiinnostaa, niin katson ne leirintäalueet, jotka mielestämme ovat olleet hyvät. Ne ovat joko pinjakankaalla tai oliivipuustoisessa maastossa. Muitakin vinkkejä voin antaa.

Yksi maa on mahtava alppimaa ja muutenkin, joka ei ole luettelossanne; Slovenia. Se olisi matkalla Kroatiaan ja esim. Bled on erinomainen paikka leiriytyä matkan varrella. Kiva kaupunki, hyvä uimaranta... Eniten pidämme camping Bledistä. Sloveniassa jo yksistään saa loman hienosti menemään.

Mitä tuumitte, mikä kiinnostaa?

Me suuntaamme varmaan jälleen Kroatian saarille.

Kerron sitten lisää.

Päivi

VIRTANEN JUKKA 05.04.2011 17:29

Mekin olemme olleet Kroatiassa juuri heinä-elokuussa jo monena kesänä. Töitä kun ei saa järjestettyä pois ennen sitä. Kroatian moottoritiet ovat melkein tyhjiä, koska paikalliset eivät niitä käytä. Upealla rantatiellä on liikennettä, mutta kyllä sinne mahtuu. Itäeuroopassa on enemmän tilaa, kuin jossain Italiassa ta Espanjassa. Isoille alueille kuten Porecin Lanternaan tai Zadarin Zatoniin mahtuu aina. Hyvä sääntö on kuitenkin se, että menee uudelle alueella heti puolenpäivän jälkeen. Ja viikonloppuisin perjantaina tai lauantaina ei kannata paikkaa vaihtaa. Jos menee illan suussa alueelle, kannattaa respassa sopia, että on ensimmäisen yön jollain väliaikaisella paikalla, ja sitten vaihtaa vapautuvaan, parempaan paikkaan. Viime kesänä Bledissä Sloveniassa oli elokuussa valtavasti väkeä. Leirintäalueelle kyllä mahtui, mutta kaupunki oli aivan tukossa. Postoinan tippukiviluolia kannattaa käydä katsomassa ja ottaa paksu takki päälle, vaikka olisi kuinka kuuma päivä. Luolissa on aina kylmä. Lähellä on myös pieni leirintäalue, mutta siellä oli tilaa.

JANHONEN MATTI 05.04.2011 17:52

Noilla suurilla tuhansien paikkojen alueilla kannattaa tosiaan kiinnittää huomiota tuohon sisään- ja uloskirjautumisaikaan. Vaikka alueen porukoista vain muutama prosentti tulee jä lähtee päivittäin niin niin se johtaa respassa helposti aamuin-illoin jonoon. Tilannetta vielä pahentaa sisääkirjautumistaivastelijat, jotka vasta tiskillä alkaa kysellä, että mihin me nyt oikein tultiinkaan ja mitäs kaikkea täällä onkaan ja mitäs lähiseudulla on ja ja .... Tosi paskamaista porukkaa niin vastaanottovirkailijoille kun väsyneille jonossa olijoille. Tekisivät kotiläksynsä jossain muualla.

TOLK AIGAR 05.04.2011 20:20

Kiitos teille paljon hyvistä vinkeistä! :) Meillä aikaa vaan 17 päivää, niin, että vähän pelottaa,etei tulee buukattua yli nähtävyyksiä. Halusimme menomatkalla käydä Wigry - Wieliczka-Krakow-Zakopane-Eger -Lillafüred-Kroatia rannalle. Ja sieltä takaisin. Olisiko sitä liikaa?

JANHONEN MATTI 05.04.2011 20:49

Jos tuo Krakova sattuu yöpymispaikaksi niin tässä yksi varteenotettava paikka. Lähes alueen portilla bussipysäkki josta pääsee bussilla keskustaan tai ratikkaterminaaliin josta voi jatkaa raitiovaunulla keskustaan . Palatessa ratikalla terminaalin josta bussilla leirialueelle . http://www.smok.krakow.pl/

HAAPANEN TIMO 06.04.2011 16:24

Jos on 17 päivää niin minä tekisin Zakopanessa uukkarin. Tai sitten ajaisin kolmessa päivässä sinne ja aloittaisin olemisen vasta siellä.

Kroatia pysyy siellä odottamassa, mutta pysyvät ne välille jäävät paikatkin.

@timppa

IPATTI VEIKKO 06.04.2011 16:53

Pystyakselin Puola - Kreikka majoitustietoa on sivull www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Palaute pes1tol@mbnet.fi

RANTALA SEPPO 12.04.2011 21:00

Hei, Krakovan Smok ihana paikka, ovelasti piilossa puskien takana, älä aja ohi :-D Katowicessä kiva alue, puiston reunassa, suljettu puomi hämää ensin, http://en.infocamping.com/campings-Katowice/Nr.-215-Katowice

Zakopane ei innostanut, valtavat määrät isoja mainoskylttejä tien molemmin puolin.

Wieliczkan suolakaivos mahtava paikka, http://fi.wikipedia.org/wiki/Wieliczkan_suolakaivos

Kroatiassa olemme olleet kolme kesää, Sloveniassa vain yhden kerran, Kroatia jotenkin kutsuvampi,persoonallisempi. Lomailtu aina kesäkuussa, paluumatkalla heinäkuun puolessa välissä on vastaantulevaa liikennettä aika paljon. Split, Omis, saaret,luonnonpuistot - oi voi, siellä on vaikka mitä, Zagrebin lähellä ihana camping joen rannalla, Slapic Duga Resassa http://www.inet.hr/~autocamp/indexE.htm

Teille on tulossa mahtava loma! Nauttikaa!

terv Marjo-Riitta ja Seppo

TOLK AIGAR 13.04.2011 13:11

Kiitos paljon niistä hyvistä vinkkeistä! :)

KUPIAS PETRI 13.04.2011 13:57

olimme vuonna 2009 Krakovassa muutaman päivän leirintäalue Smokilla, oli erittäin hyvä leirintäalue....löytäminen ei ollut kuitenkaan ihan helppoa....navissa vanhat tiedot. Käytiin Wielitzkan suolakaivoksilla...tulipahan syötyä lounas ravintolassa 125m syvyydessä...mutta kuitenkin ylempänä kuin Hollanti. Myös ex keskitysleiri Auscwitsissa tuli käytyä sekun on vain n.40km päässä.

Ajomatka Krakovan tasalle kesti 4 päivää...päivätaipaleet eivät olleet kovin pitkiä...oli suunnitelmissa mennä vielä Zakopaneen mutta suunnitelmia ei toteutettu....silloin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.