Kroatia kutsuu

RUOSTELA RAUNO 26.03.2011 13:43

Tämän hetken suunnitelmissa olisi käväistä Kroatiassa ensi kesänä (kesäkuu) ja hieman tietoa ja vinkkejä matkan suunnittelua varten olisin ottanut kiitollisuudella vastaan teiltä jotka olette sielläpäin lähivuosina käyneet.

Jos suunnitelmat nyt muuttuvat todeksi tämän kesän osalta niin matkaan lähdetään seuraavalla kokoonpanolla: As-auto, isä+äiti & 3 poikaa (2x8v + 10v) ja aikaa on reilu 3 viikkoa ja periaatteessa mm. kaikki ”ulkoilmakohteet” ja nähtävyydet kiinostavat.

Alla hieman hahmotelmaa asioista jotka ”pyörivät” mielessä.

Tiestön kunto, maksut, tarrat yms. Lapsiystävällisiä leirintäalueita (matala hieno hiekkaranta & kirkas veri), missä olette käyneet? Vinkkejä yleensä hyvistä uimarannoista (lapsille), missä päin Kroatiaa? Plitvickan kansallispuisto (tai muu vastaava kohde), mitä kannattaa ottaa etukäteen huomioon? Kaupungit, Zagreb, Dubrovnik, Pula....Mitä kommentoitavaa tulee mieleen? Esim kannattaako mennä omalla autolla vai pyrkiä jättämään se leirintä-alueelle ja mennä sieltä julkisilla? Onko jotain varsinaisia lapsikohteita? Miten noi suurimmat saaret (joihin pääsee autolla) Kroatian edustalla, vinkkejä ”mahtavista” (leirintä, ranta yms näköala) paikoista. Entä pienemmät saaret, mikä olisi hyvä ”tukikohta” autolle jos vierailee (laivalla) saarilla? Mitä teille on jäänyt päälimmäisenä Kroatiasta mieleen? Muuta Kroatiaan liittyvää?

Kiitokset etukäteen.

HAARAKANGAS ALLAN 26.03.2011 17:52

Rauno !

Katsopas tuolta aikaisemmista aiheista: Istrian niemi?

Siellä joitakin vastauksia kysymyksiisi.

Allu vaari

LINDEMAN HENRY 26.03.2011 20:54

Juu... vasta toista kertaa otetaan suunnaksi Kroatia, joten kaikenkattavaa infoa ei mulla ole antaa, mutta jotain kokemuksia ohessa. Kesäkuun lopulla ollaan kanssa lähdössä ja suuntana Plitvice ja Rovinj. Rostocista, Regensburgin, Welsin, Grazin ja Zagrebin kautta Plitviceen. Tiestö tuolllakin reitillä ihan mukavasti ajettavaa. Hyvä tie on tulla myös Münchenin kautta Itävaltaan ja sieltä Ljublijanan kautta kohti puistoaluetta tai Istriaa.Maksuja Itävalan vinjetti ja tunnelimaksut, samoin Slovenian ja Kroatian tiemaksut pääteillä. Istrian alueella on paljon mukavia perhealueita. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt mukava alue on Pijela Uvala. Iso alue, jossa on kaikki tarvittava. Rannat tosin on tyypillistä Kroatiaa, eli pientä pyöreää kiveä ja betonilaituria. Hiekkarannat korvaa mukavat uima-altaat. Hintataso on melkein kotimaista tasoa. Turvallista ja siistiä jokapuolella. Pijelasta pääsee bussilla ympäristöön ja esim. Pula on mukavan lähellä. Pijelasta (Porecista) pääsee vaikka Venetsiaan pikkulaivalla. Venetsian matkan voi ostaa cämppäriltä. Ainoa keksimäni miinus on se, että Koatia on "kaukana" täältä koti-Suomesta, mutta onneksi autossa ja vaunussa on pyörät alla! Mukavaa lomamatkan suunnittelua ja itse matkaa! T. Henkka

AHOLA JARI 26.03.2011 22:02

Kroatiaan tenavien ja koirien kera (m-autolla); Via B, Puola, Slovakia, Unkari..takaisin Tallinnaan ehkä hieman eri reittiä (Italia, Itävälta, Tsekki).

Otetaan "varaslähtö" vko ennen koulujen päätymistä ja Juhannuksen jälkeen kotiin..

Edellisestä Plitvice, Pula jne.. käynnistä on 21v - oli siinä sotakin välissä. Liekö tienoot muuttuneet.. Tuolloin Istralla oli työ löytää "normaali" kämppäri - hienoimmissa ei tarvinnut vaatteita..

Odotellaan kävijöiden vinkkejä..

IPATTI VEIKKO 27.03.2011 12:06

Jos sinullaon läppäri ja Autoroute niin leirintäalueet sijainnit saat www.koti.mbnet.fi/pes1tol sivulta. On siellä muistakin maista Eu :n alueelta hyvää tietoa.

JANHONEN MATTI 27.03.2011 12:54

Tässä noita Kroatian camping-tietoja. Löytyy minikämppäpäristä kolmen tuhannen (3000) paikan alueisiin. http://www.camping.hr/ Navia varten sivuilta läytyy aina osoite ja yhä useammin myös koordinaatit, ja tietenkin muut yhteystiedot. Kroatian alueilla on yksi yhteinen piirre, meri on ihan siinä rannassa. Silti monilla suuremmilla on myös omat uima-altaat.

RUOSTELA RAUNO 03.04.2011 23:27

Kiitoksia vaan tähän astisista kommenteista!

Leiritä alueita sun muita paikkoja löytyy kyllä netistä "pilvin pimein" mutta ongelma tässä on se että nehän ovat samalla ko. paikkojen mainoksia ja kuten tiedetään niin se mitä mainoksessa sanotaan ja/tai näytetään niin ei sitten aina kuitenkaan ole todellisuuden kanssa 1:1:een.

Eli olisin kaivannut vinkkejä mm. paikoista (leirintä alue, uima ranta, nähtävyys yms.) joissa olette itse käyneet ja viihtyneet (lapsiystävällinen, siisti, rauhallinen...). Tarkoitus olisi viipyä jollain "hyvällä" alueella 4-5 vrk:tta ja olisi ihan kiva kun olisi jotain suosituksia myös netin lisäksi! Lisäksi tarkoituksena olisi kierrellä Kroatïassa viikon päivät enemmän tai vähemmän tilanteen ja fiiliksen mukaan.

Mitä reittiä muuten olette Kroatiaan ajaneet ja sieltä pois? Oma reitti on vielä hieman auki, mennäkkö laivalla Hki-Gdynia vai Tallinna?

JANHONEN MATTI 04.04.2011 09:08

Tässä sinulle kolme aluetta, jotka tyydyttää varsin vaativankin tarpeita, mitä ne sitten aina onkaan.

http://www.arenacamps.com/Camps/Stoja Alue sijaitsee Pulassa Isrian nimen eteläkärjesssä tai paremminkin saaressa joka on yhdistetty lyhyellä penkeretiellä mantereeseen. Aluen portilta bussiyhteys läheiseen Pulan keskustaan. Sillä voitte olla Pulassa olematta pulassa. Soveltuu sekä oleiluun, että kaupunkikohteen tutustumispaikaksi. Pulassa matkailuauton saat hyvin parkkiin aivan Colosseumin vieressä (käynti rantakadulta) olevalle maksulliselle ja vartioidulle parkkipaikkalle. Paikalla vartija joka myy parkkiaikaa ja vahtii aluetta.

http://www.camping-adriatic.com/solitudo-camp-dubrovnikhttp://www.camping- Alue sijaitsee Dubronikin kaupungissa, sen pohjoislaidalla. Hyvät bussiyhteyden lähes portilta mm. vanhaan kaupunkiin. Soveltuvuus sama kun edellä

adriatic.com/lanterna-camp-porec Alue sijaitsee Istrian niemellä Porecin vieressä. Alueella on jokseenkin kaikkea. mitä camping-alueelta voi vaatia. Aluella on jopa oma kaasuasema jossa täytetään myös suomalaisia pulloja. Soveltuu erittäin hyvin oleiluun. Alueen palvelutaso on sellainen, että alueelta ei tarvitse poistua, jos muuten ei sitä halua.

Ja kaikki edellä kuvattu perustuu tietenkin omaan subjektiiviseen näkemykseen, mutta myös omakohtaiseen kokemukseen.

JANHONEN MATTI 04.04.2011 09:31

Onkin näköjään niin, että on linkkiilistani ei kaikilta osin toiminutkaan, kun ovat ryökäleet luvatta linkittäneet uudelleen. Mutta kaikien em. alueiden linkit kyllä löytyy aiemmin lähettämistäni tiedoista. Varmemmaksi vakuudeksi voit käydä vilkaisemassa alueiden luonnetta Yoy Tuben kautta. Kaikista edellä mainitusta alueista on filmiä You Tubessa.

HELIN JUHA 04.04.2011 20:27

Omia kokemuksia (tosin muutaman vuoden takaa) on Porecin läheltä Bijela Uvalasta http://www.plavalaguna.hr/Camping/Bijela_Uvala/About_camp Ainakin 2007 paikka ja palvelut oli loistavat, respan kupeelta pääsi bussilla Poreciin eikä matka fillareillakaan mahdoton olisi. Kroatian puolella vesi on kirkasta ja rannat on kivisiä ja kallioisia eli laseita+snorkkelista ja uimakengistä on iloa.

Joitain kommentteja löytyy matkapäiväkirjasta vuodelta 2007 http://matka.helin.org/

VIRTANEN JUKKA 05.04.2011 17:02

Yksi hieno ja iso lomakylä on Zadarin lähellä keski-Kroatiassa. Nimi on Zaton. Alueeseen kuuluu ison leirintäalueen lisäksi paljon loma-asuntoja. Alueelta löytyy kaupat, ravintolat, pankkiautomaatit sekä kesäaikaan joka ilta jotain ohjelmaa, tanssia,esityksiä yms. Täällä on myös iso hiekkaranta lapsille. Zadarin kaupunkiin pääsee helposti bussilla. Zatonista järjestetään risteilyjä pienillä laivoilla upeaan Kornatin saaristoon. Kävelymatkan päässä on Ninin pieni, idyllinen kaupunki. Uimakengät ovat aivan välttämättömiä Kroatiassa. Kivien lisäksi pohjassa on paljon merisiilejä, ja se kyllä sattuu, kun niiden päälle astuu. Uimakenkiä myydään siellä joka paikassa. Samoin kannattaa muistaa, että Kroatiassa on todella kuuma iltapäivisin. Leiripaikka kannattaa valita varjosta, jos vain on mahdollista. Hienommillakin alueilla vessat ovat usein ns. italialaisia reikävessoja, eli kolo vain lattiassa. Nekin pidetään siistinä, mutta asento voi olla aluksi vähän outo.

KUJANPÄÄ MARKKU 05.04.2011 20:07

Pikkusen Splitin yläpuolella on aivan pittoreski pikku kaupunki Trogir ja sopivasti kävelyetäisyydellä Rozac kämppäri. N 43° 30' 18,7" E 16° 15' 29,7" Kämppärissä ei liukumäkiä eikä pomppulinnoja, mutta muuten ihan asiallinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.