Romania, Bulgaria, Mustameri...

VIRTANEN JUKKA 25.03.2011 21:25

Olisiko kellään tuoreita kokemuksia Unkarista Romanian kautta Mustalle merelle ja edelleen Bulgarian kautta Kreikkaan? Itse mentiin sieltä kesällä 2006, mutta noissa maissa asiat muuttuvat niin nopeasti. Erityisesti kiinnostavat hyvät leirintäpaikat, samoin mukavat ajoreitit. Burgasin pohjoispuolella Pomoriessa oli mukana, pieni leirintäalue, jossa oltiin toista viikkoa. Googlen ilmakuvien perusteella alue on hävinnyt hotellien alle. Myös nettiosoitteet ovat tervetulleita. Ensi kesä alkaa jo polttaa mielessä. Me päästään töiden takia aina niin myöhään liikkeelle. Länsi-Euroopassa on joka paikassa kauheasti ihmisiä heinäkuun puolen välin jälkeen. Idässä on ollut rauhallisempaa. Kreikassakin on aika vähän läntisiä karavaanereita. Hienoja paikkoja ovat Thassoksen saari, Meteoran luostarit, "kolme sormea" Kasandra, Sithonia ja Athos (jonne eivät tosin naiset pääse). Miksei se kesä jo tule?

VILLANEN HEIKKI 01.04.2011 09:20

Olimme 2009 Pomoriessa pienessä Camping Europe Vili Dianassa, joka on kahden ison hotellin välissä puristuksissa. Se näkyy vieläkin Googlessa. Olemme olleet siellä useasti ja joka kerta alueen isäntä tuo naisille ruusut ja tarjoaa viinit ja kahvit. Siksi kutsumme häntä ruusu-pojaksi. Alueelle mahtuu n. 4-5 autoa.

VIRTANEN JUKKA 05.04.2011 20:47

Olisiko se sama Diana, missä me oltiin 2006 10 päivää? Laitan tähän pari kuvaa. Näyttääkö tutulta? Silloin rakennettiin paljon hotelleja, ja alueen isäntäpariskunta oli peloissaan tulevaisuudestaan. Rouva oli joku erikoisopettaja, ja osasi vähän englantia. Olisi tosi mukava juttu, jos alue olisi vielä olemassa. Alue on tosi pieni ja toisesta päästä on lyhyt matka rannalle.

IPATTI VEIKKO 06.04.2011 11:20

Käys sivulla www.koti.mbnet.fi/pes1tol siellä on paljon tietoa itäpuolen maiden lerintäalueista-matkaparkeista-liikennekameroista ymym. Palautetta voi laittaa pes1tol@mbnet.fi ja vastaan tarvittaessa.

VILLANEN HEIKKI 06.04.2011 15:44

Samalla alueella olimme viimeksi kaksi vuotta sitten

RANTALA SEPPO 13.04.2011 00:27

Hei, viime kesänä ajoimme Romanian halki Mustallemerelle Bulgariaan, sieltä Sofian kautta Makedoniaan. Unkarin ja Romanian rajalla yövyimme Oradeassa, alkeellinen alue, tien toisella puolella oli kylpylä. En muista alueen nimeä, enkä löytänyt sitä nyt netistäkään. Kylpylän parkkialueen pojat toimivat campingin vastaanottajina :-D Seuraava alue,Camping Eldorado oli tosi ihana, Gilaussa, Cluj -Napocan lähellä,täältä käsin teimme autolla retkiä nähtävyyksiin. http://www.campingeldorado.com/ Veliko Tarnovon camping on aivan uskomattoman ihana, uusi alue, jota englantilainen nuoripari pitää, keskellä eimitään, ihanaa maaseutua. http://www.campingvelikotarnovo.com/ Paljon nähtävää lähistöllä. Piti yöpyä enemmänkin Romanian puolella,Mustanmeren rannalla, alueita ei vaan löytynyt tai olivat surkeita. Olimmekin ykskaks Bulgarian puolella, ilta hämärtyi eikä ainuttakaan camping-aluetta löydy, konkkaan moni mennyt kuulemma. Onneksi oli tien vierellä pikkukyltti Laguna camping, se oli meren rannalla, jossa tosin haisi tosi pahasti, yök. Ravintola oli alueella ja ystävällinen palvelu. Alue on juuri ennen Varnan turistirysä-aluetta. Alkeellinen suihku & wc, mutta menetteli. Sofian läheltä ei löytynyt yhtäkään aluetta, pakko jatkaa Makedoniaan samantein! Romaniassa jäi paljon näkemättä,koska ajonopeus niin alhainen nopeusrajoitusten takia, kylä kylän perään poliisiasemineen, ja tiet surkeita. Toiste en lähde Romaniaan enkä Bulgariaan. Tielle liiskaantuneet koirat Romaniassa olivat liikaa. Liikenne hevos- ja aasikärryineen ei ollut paha,siihen äkkiä tottui. Ja olihan hulppea seistä Ceausescun palatsin parvekkeella http://www.ts.fi/teemat/matkailu/153758.html Siellä kiertokäynnillä pitää olla passit mukana, valokopio ei kelpaa, lyhyt kiertokäynti osassa palatsia oli mielenkiintoinen ja ajaminen Bukarestissa ikimuistoinen kokemus,hulppeita liikenneympyröitä,eikä niin väliä miten ajelee. Casa alba-camping oli ok, lähellä olevassa ravintolassa oli hieno kansantanssiesitys. http://www.casaalba.ro/subdomains/en/en_home.php

Tulipahan käytyä, mutta nyt odottaa taas Skopje,Albania ja aina yhtä ihanat Montenegro ja Kroatia.

Hyvää lomaa!

terv Marjo-Riitta ja Seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.