ADAC - CampCard

KNAAPI JUHA 21.03.2011 11:00

Ostin tuollaisen uuden Adacin Stellplatz Fûhrerin ja siinä on kylkiäisenä CampCard mainos, esittely ja tilaustajous. Sikäli kuin silmäilin, etuja on tarjolla silmänkantamattomiin. Pitäisikö tankata läpi koko epistola vai voisiko tietoa jakaa?

Onko käytännön kokemuksia koukkuun tarttuneilta? Yes or No?

JANHONEN MATTI 21.03.2011 11:39

En ole tuohon korttiin ja sen etuihin perehtynyt. ADAC on kuitenkin iso peluri (17 milj. jäsentä) erityisesti Välimeren maiden camping-alueilla. Voi olettaa, että saksalaisia karavaanareita ei noin vain voi alennuksitta jättä. Moni camping-alue haluaa ADAC:n vuositarran respan ikkunaan. Kuin laadun takeeksi.

Kirja on hyvä ja kuten varmaan huomasit, siinä on nyt koordinaatit lähes kaikista kaikista kirjaan otetuista stellplatzesta ja aluejaon pohjalta sopivan alueen etsimen on helppoa. Hyvä kirja jopa saksaa osaamattomalle - kuten minulle.

KNAAPI JUHA 21.03.2011 12:02

Joo, yritin tässä tolkutella itselleni sitä esitettä. Huomasin, ettei sitä korttia tarvitsekaan tilata mistään eikä kirjautua mihinkään. Kortin saa suoraan irroitettua siitä esitteestä ja se varustetaan omalla nimellä ja allekirjoituksella.

Alennuksia ja ilmaisetuja saa 230 Stellplatzilla ja 1300 Campingplatzilla kaikkialla Euroopassa. Suomikin kuuluu sille kartalle. Peräti kolme paikkaa oli nimettynä: Siipyyssä, Lappfjärdissä ja Raattamassa. Eipä silti, että ne Suomen paikat niitä tärkeitä olisi. Hyvät kartatakin oli liitteenä siinä kirjassa. Ihan mukava selailla matkallelähtöä odotellessa.

JANHONEN MATTI 21.03.2011 13:19

Kuten huomaat koko maa on jaettu kartassa alueisiin. Kun katsoo esim. aluetta Hamburg Luneburger Heide niin voi yhdellä silmäyksellä nähdä, että Hampurin keskustan stellplatz numerolla 165 löytyy kirjasta sivuilta 121 alkaen, jossa alueen stellplatzit on numerojärjestyksessä. Tämän jälkeen koordinaatit naviin ja ei kun menoksi. Helppoa kun heinänteko.

Ehdotin tätä samaa systeemiä tuohon meidän Leirintäoppaan aluekarttoihin, mutta ymmärränhän minä, että eihän siihen noin toimivaan systemiä voi luoda. Meillähän pitää samat asiat olla lueteltuna vähintään kolmeen kertaan.

Kuntajaotuksen muutoksen myötä oppaan luettelo leirintäalueet kunnittain on menettämässä merkityksensä tai on suorastaan harhaanjohtava. Esimerkkinä Jyväskylä, Nelospirtti luetaan Jyväskyllän, mutta alue sijaitsee Korpilahdella, tai Lintulahti joka luetaan Äänekoskeen, mutta alue sijaitsee Konginkankaalla. Mutta mitäs minä turhia, kaikkihan kuntarajat ja jo suoritetut kuntajaotuksen muutokset tietää ja etenkin tulevat muutokset.

REINI SEPPO 21.03.2011 19:14

Onkos tuo kallis ja vain kielimiehille sopiva "Yes or No?" t.se

KNAAPI JUHA 21.03.2011 20:59

Siinä kirjassa, minkä minä Autoliiton toimistosta toissapäivänä ostin, on pelekkää saksaa. Olisko hinta ollut päälle parikymppiä. Hyvälle papereille painetut sunnittelukartat tuli mukana.

LUOTO KARI 13.04.2011 20:15

Etsiskelin tänään netistä josko löytyisi noita ADAC Stellplatz Fuhrerin (2011) gps-koordinaatteja naviin ladattavaksi. Ja löytyihän ne sieltä: http://campingfuehrer.adac.de/campinglexikon/campingdaten-fuer-navis---downloads.php Pakatut paketit löytyy neljänä eri formaattina. Latasin ov2:set omaan Tomppaani ja hyvin pelittää. POIssa on nimen ja tunnuksen (esim. RR 220) lisäksi viittaus kirjan sivulle, josta voi sitten lukaista tarkemmat tiedot. Tai katsoa symbolit.

Samalla sivulla on muuten vastaavat tiedot opukselle "ADAC Camping & Caravaning-Führer 2011".

PAANANEN PAULI 14.04.2011 20:22

Ihan pakko kertoa tämä : Olimme vuonna 2004 Ranskan Normandiassa ( seuraamassa maihinnousun 60 vuotisjuhlaa ) Paikka oli Veules les Roses.

Juhlavuodesta johtuen kämppäri oli aika täynnä, jouduimme etsimään paikkaa. Lopulta löysimme hyvän paikan , pienen vaalean retkimatkailu-auton vierestä. Jostain syystä kukaan ei ollut mennyt heidän viereensä vaikka tilaa oli ihan mukavasti. Me tietenkin parkkeerattiin siihen viereen tyytyväisenä. Ihmeteltiin miksi tämä paikka ei ollut kelvannut kenelläkään muulle, varsinkin kun kämppärillä oli niin täyttä. Auton edessä istuskeli hyvin ruskettunut partainen pieni vanha mies ja vähän vähemmän ruskettunut ja ei niin pieni rouva.

Ans olla kun astuin ulos autosta niin pieni partainen ukon käpsä oli kärppänä kimpussani. Hänellä oli kansio täynnä lomakkeita. Alkoi oikea revolverihaastattelu, ja sitä kesti, ja kesti. Kysymyksiä toisensa perään !
Kuumakin oli ja nälkäkin vaivasi, mutta noch einmal.. kyssäri seurasi juuri kun luulin että nyt ne loppuivat ja yritin lähteä tilanteesta. !

Nopeasti meille siinä selvisi, että hän oli herra iso herra ADAC:sta !! Campingaluetarkastaja vaimoinensa, joka kierteli " tähdittämässä " kämppäreitä !
Tarkastajaherran auto olikin täynnä vaikuttavia tarroja, kunniamerkkejä, ja viirejä joita hän ilmeisesti sitten jakeli respoihin. Huomasimme, että kämppärin henkilökunta oli nk. varpaillaan, ja esim. roskiksia tyhjennettiin ahkerasti, vessoja siivottiin koko ajan, vaunujen ja autojen välejä tutkittiin, paloämpäreitä täytettiin vedellä & hiekalla, jne.

Mutta ei tässä vielä kaikki ! sanois kunnon kaupparatsu ! Loppukesästä menimme Loviisaan camping alueelle. APUA ja kääk tämä sama todella hyvin muistiini jäänyt pieni retkimatkailu-auto oli siellä !! - ja eikös sama herra tarkastaja ponkaissut ulos kun näki meidän peruuttavan viereiselle paikalle ! Varmaan arvaatte, että vain renkaan jäljet jäi nurmikolle niin kiire tuli vaihtaa paikkaa ::))

Terveisin : Arja

SAIKKONEN ERKKI 22.04.2011 10:14

Eiköhän se ole parasta, että otat sen epistolan mukaasi reissulle ja muodostat tankkaamalla oman kuvasi mestoista, varsinkin kun niitä on tarjolla silmänkantamattimiin. Omasta mielestäni paras alue on se, jonka itse valitsen, toisaalta jos se ei itseäni miellytä, syyllinen löytyy läheltä.

TARKKIO VEIKKO 03.05.2011 21:40

Netistä löytyy sellainenkin kuin ACSI jossa on euroopan leirintäalueet koordinaatteineen ja suomenkielisin selostuksin. Itse olen sitä käyttänyt ja toistaiseksi selvinnyt reissaamisesta kunnialla tai ainakin melkein. Jäseneksi ei tarvitse liittyä, vaan käyttää netissä olevia tiedostoja ja tietoja. AutoRoutessa pitää ottaa huomioon koordinaattien esittämismuoto, muuten voi mennä suunnistus pieleen (nm. kokemusta on) t. Veikko

KÄRKKÄINEN ESKO 13.06.2011 13:21

Olimme vaimon kanssa viiden viikon matkalla Italia, Slovenia, Unkari, Itävalta, Saksa. Ennen matkaa ostin uuden Stellplatzfyhrerin, jonka mukana tuli ko. kortti. Matkan aikana ADAC:n kortilla sain alennuksia maksuista ainakin sen mitä kirja maksoi. Kirja on helppokäyttöinen, mutta löytyy siitä virheitäkin. Paria aluetta, joille yritimme, ei enää ollutkaan. Pääosin olen kuitenkin kirjaan ja korttiin tyytyväinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.