Espanja kaasutus

LEHTONEN TIMO 17.03.2011 19:41

Kuulin äsken että Espanjassa oltaisiin kaasutettu nukkunut perhe. Aamulla herätessä olivat ihmetelleet kun perheen koira oli niin vaisu eikä lähtenyt heti lenkille. Hetken päästä huomasivat että kaikki rahat oli viety. Minkäänlaista häiriötä perhe ei ollut huomannut yön aikana Mahtaako taas olla niitä tarinoita kaasutuksesta. Mikäli jollain on asiasta tietoa, voisi kertoa asiasta tarkemmin nimien kera ettei taas se JOKU tai KUULLUT.

Terveisin Timo

AHONEN KAI 18.03.2011 03:32

Näitä tapahtuu ihan päivittäin, ovat jo ihan riesana nuo kaasuttajat,

Fangyroola nimisessä kylässä nämä Senegalianialaiset römpötit ovat lopettamaisillaan tuottoisan aurinkolasikauppansa ja kulkevat nykyään öiseen aikaan kaasupullot seljässänsä ruikkimassa kulkumiesten autoihin 3:n kilon koirien nenuliin sellaisia mömmöjä että satakiloiset ukotkin on ihan quutamolla aamulla koiraansa kusettaessa.

Rutujuttu tämäkin ;)

SEPPÄLÄ MARTTI 24.03.2011 18:57

Ahonen se vastailee kaikkiin kommentteihin ihan asiallisesti.

LIIMATAINEN HANNU 24.03.2011 20:31

Kaikkien Alojen Asiantuntija, Jokapaikan Dosentti, Herra Tohtori Ahonen Kai tietää kaikki nämä 'rutujutut' ja tarinat laaja-alaisten ja pitkäaikaisten empiiristen tutkimuksiensa perusteella täysin perättömiksi. Luottakaamme vain kritiikittömästi Herra Ahosen näkemyksiin ja tietoon asioista, myöskin näistä naurettavista väitteistä kaasutuksista. Nehän ovat vastoin luonnonlakeja ja ihmisen fysiologiaa, joten ovat siten mahdottomia. Hysteeristen ihmisten ennakkoluuloja ja tietämättömyyttä, hyväuskoisuutta kuulemiinsa urbaanilegendoihin.

Sekä ketkä nyt viattomia leirintämatkailijoita kehtaisi edes kaasuttaakaan, sehän on ihan kauheeta pahantekoa! Herran varjelusta ja siunausta matkailijoille! Jos silti esiintyy joskus jollakin aamupahoinvointia ja päänsärkyä, kääntykää luottamuksella Herra Tohtori Ahosen puoleen. Hän parantaa vaivat kertomalla että pelkkää mielikuvitusta ovat mokomat riesat!

VALKAMA MARKKU 25.03.2011 08:09

"Jos silti esiintyy joskus jollakin aamupahoinvointia ja päänsärkyä, kääntykää luottamuksella ...."

Tuommonen olotila on käsittääkseni melko yleinen leirintäalueilla.....

M Arkku

LIIMATAINEN HANNU 25.03.2011 08:30

Silloinhan ihminen on selvästi tullut 'kaasutetuksi', ollut 'kaasussa'! Selevä pyy!

MERIKALLIO VELI-PEKKA 25.03.2011 10:57

Hei tuosta kaasuhommasta voisi läväyttää faktat pöytään. Olen itse aikoinaan lukenut jostakin, että on enämpi vilkasta mielikuvitusta kuin todellisuutta: mitä se kaasu on, kuinka sitä voi annostella turvallisesti, m-auton täyttäminen kaasulla vaatii melkoisen pullon (10 kuutiota), kuka sitä kanniskelee repussaan, onko löytynyt reikiä autosta kaasun johtamiseen, onko kukaan koskaan missään nähnyt tällaista tapahtuvan yms.

Niinpä, keskustelun alkajaisiksi olisi varmaan eduksi todentaa jollakin tasolla perusasiat, ja vasta sitten alkaa miettiä jatkoa.

Jos jollakulla on varmat näytöt ja faktat asioista (jotkut suositukset eivät ole faktoja), esitelkööt ne nyt. Keskustellaan sen jälkeen suojautumistoimista.

KNAAPI JUHA 25.03.2011 13:52

Näistä on aiemminkin täällä keskusteltu kiivaasti ja vaadittu faktoja ja näyttöjä. On tainnut jäädä sille asteelle, että varmana tiedän, koska kälyn serkun naapurin avomies oli kuullut jossain leirintäalueella, että joku vapaaparkkilainen oli jossain Ranskan ja Espanjan rajalla herännyt aamulla pää raskaana ja auto tyhjennettynä. Siitäs saavat puskaparkkilaiset ja kyllä kunnon karavaanarin on käytettävä leirintäaluetta, vaikka nukkuisikin vain neljä tuntia kiireissään.

Itse kyllä luotan Ruåtsin lehdistä lukemaani tietoon, että Goteborgin ja Norjan rajan välisen valtatien levähdypaikalla oli joku ulkomaalaissyntyinen jengi tyhjennellyt yöpyneitä matkakulkimia ja vetoautoja. Tekijät oli vangittu ja sittemmin tuomittu. Sen sijaan minulle ei niistä välittynyt mitään varmaa tietoa mistään kaasujen käyttämisestä. Tuttavani narkoosilääkäri pitää kyllä aivan mahdottomana minkäänlaisten narkoosikaasujen käyttöä.

LIIMATAINEN HANNU 25.03.2011 15:48

Justiisa nii ja joo! Joskus kirkko 'tiesi' että oleva kaikkeus oli maapallokeskeinen ja aurinko kiersi palloa. Kopernikus väitti että silloinen kaikkeus oli heliosentrinen, aurinkokeskeinen, pallo kiersi aurinkoa ja pyöri vielä itsensä ympäri. No, Paavin tuomioistuin kokoontui Puolassa ja kielsi Kopernikusta rovion uhalla paaaskaa puhumasta. Kopernikus taipui pakon edessä mutta tarinan mukaan jupisi vielä oikeudesta lähtiessään että "Se pyörii sittenkin"! Mitä opime tästä, tuskin mitään. Sitä mitä ei voi nähdä ei ole olemassakaan, se hyvä asenne! Paitsi ... paljon on asioita jotka ovat olemassa vaikka niitä ei voi aina 'todistaakaan'!

PS. Mikäs se kaasutusjuttu Vennäällä oli siinä teatterissa jonka terroristit valtasivat? Kaageepeen perillinen FSB kaasutti koko tilan ja suurin osa ihmisistä kuoli, vaikka monet olisi voitu pelastaa jos kaasun tiedot olisi annettu julki. Mutta urbaanilegendaahan sekin vain on? KJON!

HAAPANEN TIMO 25.03.2011 16:00

Kaasutus ei teknisesti olisi kovin vaikeaa. Kuvittelisin kahden kilon sammutinpullollisen nesteytettyä kaasua riittävän, siitä tulisi n.1000 litraa kaasumaista, eikä sen aineen??? tarvitse 100% seosta olla.

Ite kyllä lievästi näihin uskon kunnes toisin todistetaan.

@timppa

RATILAINEN JOUNI 25.03.2011 16:25

Kyllä noissa kaasutusjutuissa on perää. Koska ulkomaan ajoissa oleviin raskaisiin ajoneuvoihin asennetaan kaasuhälyttimiä jotka reagoivat narkoottisiin kaasuihin ja mitkä aiheuttavat tajuttomuutta. nämä hälyttimet maksavat kuitenkin aika paljon verrattuna nestekaasuun häkään tai paloon reagoiviin hälyttimiin. Kaasut ohjataan ohjaamon raitisilma-aukkojen kautta. Rosvothan eivät välitä herääkö kaveri sen jälkeen kun ovat vieneet lastin. Ne henkilöt jotka ovat tulleet "kaasutetuiksi" eivätkä ole enää heränneet eivät osallistu keskusteluun. Mutta eihän tämä ole vielä kovin yleistä mutta jos sattuu omalle kohdalle niin kirpaisee tai ei. Näitä jos rupeaa liikaa miettimään paras olla kotona. TÄMÄ ON VAIN MINUN NÄKEMYS ASIASTA. Että näillä mennään: JR Että näillä mennään

HAAPANEN TIMO 25.03.2011 17:15

Taitaisi ilokaasullakin ( Typpioksiduuli ) onnistua: http://www.medicina.fi/fato/20.pdf

@timppa

LIIMATAINEN HANNU 25.03.2011 17:33

No ei lie tajuttomaksi tarvitsekaan matkailijaa saada, kunhan syvennetään unta senverran ettei ihan pieniin ääniin herää. Se kai on rosvoilla tarkoituskin.

Ilokaasu sopivaa siihen tarkoitukseen. Sitä käytetään esim. synnytyksessä kivun poistoon, annokset pieniä, muutamia henkäyksiä silloin tällöin.

VALLIUS MARTTI 25.03.2011 18:07

Kyllä on vähän epäilytävää yleisesti koko kaasun käyttö ryöstön yhdeytessä.Misään maasa ei polisi ole löytänyt minkään laisia jäämiä kasuista ""oletetun kaasutuksen jälkeen"".Mutta polisin on virkansa puolesta varoitetava ryöstöistä noin muodon vuokksi että ei kukaan päse sanomaan että ei varoitettu.PASKAA VOI JAUHAA MONELLA TAVALLA.TV Kulkuri

AHJOS TIMO 25.03.2011 18:35

Martti Vallius kirjoitti: "Misään maasa ei polisi ole löytänyt minkään laisia jäämiä kasuista ""oletetun kaasutuksen jälkeen""."

Jääkö narkoottisista kaasuista yleensäkään mitään jäämiä muualle kuin ehkä siihen kuolleen ihmisen vereen?

LIIMATAINEN HANNU 25.03.2011 19:00

Poliisi varoittaa 'virkansa puolesta' hyvin usein meitä ajamasta ylinopeutta, esimerkiksi! Silti me vain ajamme, sitä ylinopeutta.

Itse en kylläkään voi enkä edes halua sanoa että olisi mahdottomia tapauksia nuo kaasutusjutut, 'Ei savua ilman tulta'!

LAUKKANEN MAURI 25.03.2011 19:11

No johan se Aatu kaasutti noin miljoona ihmistä;ei tämä mikään uusi idea ole. Pakko uskoa asiaan ,rosvot,ryövärit ovat aina edelllä poliisia tai tahoja jotka niitä asioita tutkii!.

Mutta jos et mene Suomea kauemmas niin se kaasutus on hyvin epätodennäköistä!.

SUOMI SEPPO 25.03.2011 19:22

Eiköhän nuo leirintäalueyrittäjät ole Suomessakin kuulleet semmoista että kyllä täälläkin on kaasutettu ( jopa l-alueen ohi ). Aatun systeemin lopputulos oli tarkoitettu ihan muuksi. Uhrit oli jo ryöstetty ihan totaalisesti ennen kaasutusta. @seppo

VALLIUS MARTTI 25.03.2011 20:54

Hyvä timo ei vielä ole kukaan kuolut niihin kasuihi joten vainajista ei jäämiä voikaan löytyä,mutta saksan polisi on tutkinut lähemmin kahta eri "oletettua" kaasutus tapausta ja kummasakaan tapauksessa ei verestä löytynyt minkään laisia humavia aineita eikä mutenkaan epätavalista,joten tämä tästä uskoo ken tahtoo. TV Kulkuri

HALME MARTTI 25.03.2011 22:17

Pankaas pläjäyttäen viestinhakuun kirjoittajan kohdalla nimi Vuori Arno. Sitten kun saatte varmaa tietoa kaasutuksesta kertokaa myös hänelle. Nääs lääketiedekin olisi ylen kiinnostunut siitä, kuka osaa annostella nukutuskaasuja näin taitavasti. Anestesialääkärit eivät siihen pysty.

AHONEN KAI 26.03.2011 04:44

"Itse en kylläkään voi enkä edes halua sanoa että olisi mahdottomia tapauksia nuo kaasutusjutut, 'Ei savua ilman tulta'!"

Sängyn, tietokoneen ruudun, vessan, tietokoneen ruudun, sohvan, tietokoneen ruudun, ja ruokapöydän väliä rampatessa, ulkomaailman meno alkaakin hämärtymään ja ajatukset alkavat elämään omaa vilkasta elämäänsä.

Terveiset ulkomaailmasta ja ulkomailta, täällä sitä lukuisa joukko karavaanareita joutuu kohtaamaan nämä kaikki kauheudet jokapäiväisessä elämässään.

Toiset ne vaan raahustaa raappahousuissaan ja laamapaidoissaan kuukaudesta toiseen risahduksia ja rasahduksia intternetissä havainnoidessaan vailla kaasumiesten hyökkäysten aiheuttamaa turvattomuuden tunnetta ;))

LIIMATAINEN HANNU 26.03.2011 07:15

Kah, Jokapaikan Dosentti, Herra Tohtori itse on herännyt tapansa mukaan aamuyöstä ja raahustanut raappahousuissaan sekä laamapaidassaan läppärinsä ääreen ihmettelemään mitä pitikään tehdä?

Hetken kuluttua muistuukin mieleen että jotakin piti vastustaa, jotakin haukkua, jotakin muutakin vielä mutta unohtui jo ajatellessa ensimmäisiä.

Vielä pitäisi lukea mitä toiset ovat kirjoitelleet, jospa löytyisi taas jokin aihe, inehmo, juttu johon takertua ja aloittaa nokertelu. Taas on yksi yö ja päiväkin pelastettu, saa vuodattaa 'viisauksiaan' kaikkien naurettaviksi!

Yksinkertaista mutta turvallista elämää maailmalla, puskaparkissa!

Matkailu avartaa, aivan! :-)))

NYYSSÖNEN KAJ 26.03.2011 10:58

Dyyni parkista huiskutan lumiukolle. Täällä saa tänään raikasta ilmaa suoraan Atlantilta etelätuulen ansiosta ja ilman kaasuja, mites on tilanne siellä starttikuopassa?

Hollannissa kaasutetaan säännöllisesti torstaisin metaanikaasulla mutta pitoisuudet on kohtuulliset. Ilmiön nimi on "Dutch oven" googlella enemmän tietoa.

Venäjällä oli panttivankikaappaus teatterissa, jossa Venäjän turvallisuus joukot käytti kaasua vankien vapauttamiseen, 250 kuoli ja muutama jäi henkiin. Helppoa tuo on kun sen osaa.

Monte Gordo Palmun alla nautitaan vapaudesta ja lämmöstä

MERIKALLIO VELI-PEKKA 26.03.2011 12:46

Luin koko pötkön, kovasti näyttää olevan tosiuskovaisia porukassa.

Se nyt vaan on niin, että väkevinkään usko ei tässä kaasu-asiassa mitään auta.

Missä ne faktat ovat, kertokaa edes yksi esimerkki karavaanaria kohdanneesta kaasutusryöstöstä (ei tarvitse maailmankaikkeutta, natseja tai venäläistä esimerkkiä), ihan vain yksi pikkuinen karavaanari ja perinpohjin selvitetty kaasutusjuttu. Missä se viipyy vai eikö sitä ole olemassakaan? Pelkkä linkki riittää, ei tarvitse itse satuilla.

KUJANPÄÄ MARKKU 26.03.2011 13:28

Niin, niistä kaasuista. Mikäli niitä käytetään niin ne ei varmaan ole mitään puhtaita anestesiakaasuja joita sairaaloissa käytetään, mistä konnat niitä saisikaan, siksi niiden annostelua ei myöskään tarvitse kummemmin huomioida.

Jos käyttävät muita tajunnan rajamaille vieviä 'paskakaasuja' olisi myös niistä jo aikaa sitten kuultu ja varoitettu.

Että semmonen juttu! Kiva seurata kuinka uskiksia kusetetaan.

HAAPANEN TIMO 26.03.2011 13:52

Tottakai kaasuja saa hankittua, ei siinä mitään. Varmaan helpommin kuin esim. elinsiirrännäisiä tai konepistooleja.

Onko jollain aivan varmaa tietoa ettei mitään kaasutuksia ole tapahtunut. @timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 26.03.2011 14:01

Onko jollain varmaa tietoa, että luomisoppi on se oikea oppi niissä kuvioissa. Hymyssä suin ja iloista viikonloppua.

LIIMATAINEN HANNU 26.03.2011 14:56

No itselläni on varmaa tietoa kaasutuksesta ja sen epäonnistumisesta. Anno Domini 1972 toukokuussa jouduin umpisuolileikkaukseen silloisessa Töölön sairaalassa. Oli ennestään kokemusta että pitäisi saada melkein tupla-annokset mömmöä jotta nukkuisin. Fiksu anestesialääkäri, nainen, oikein suuttui kun yritin kertoa tätä hänelle, tiuskaisi että "kumpikos meistä onkaan lääkäri". Kaasun määrä annosteltiin painon mukaan. Taisin silloin painaa n. 70 kilokrammia. No, leikkaus alkoi, ja kun kirunki sai mahan auki minä heräsin ja oksensin mahan tyhjäksi, olin tukehtumassa omaan oksennukseen. Kirurgi karjui että 'perkele, imua ja äkkiä', imivät paikat puhtaaksi ja lopun leikkauksen olin sitten hereillä. Ei riittänyt annos minulle, nukkumiseen. Eli päinvastainen tapaus, tietysti moni ei usko tätäkään. Minäpä uskon eli tiedän. Pikkasen tuntui ilkeältä kun mahaa kaiveltiin ja hereillä olin. Jumala rangaisi?

MURTO JUHA 26.03.2011 17:20

Tässä faktaa ja omalla nimellä. Olin nuorena miehenä (n 15 kg sitten) hommissa erään maan armeijassa ulkomailla. Ryhmä sotilaita oli majoittunut hotellin toiseen kerrokseen. Parvekkeen kautta oli tullut rosmo sisään ja putsannut kaiken rahanarvoisen+passit, eräältä oli viety lompakko vaikka se oli patjan alla keskellä sänkyä. Siinä oli pitänyt rosvon kaveria yöllä aika lailla kääntää että oli päästy patjan alle kurkkaamaan. Normaalisti kyllä heräät jos joku sua yöllä pyörittää. Kaikilla oli aamulla pää aivan seetanan kipeä, sellaista krapulaakaan ei pysty itse hankkimaan. Poliisiasemalla kertoi poliisi että paikallinen mafia oli ryöstänyt armeijan varastosta tainnutuskaasuja, joita oli käytetty siellä sun täällä. Ei ollut heille ensimmäinen ilmoitus. Ei ne rosmot tutki uhrin elopainoa että minkä verran tarvitsisi "suhauttaa", sen verran tulee että taju on varmasti kankaalla. Että on niitä kaasuja vaan ei kioskimyynnissä, että pääsisi etikettejä lukemaan.

HAARAKANGAS ALLAN 26.03.2011 17:28

Joulukuussa 1999 saapui Rosaledan kämppärille Fugiin vanhempi pariskunta, joka oli joutunut "putsauksen" kohteeksi.

Rouva oli ottanut etelän reissulle kultaiset ja muut korunsa mukaan ja oli m-autossa piilottanut ne patjan alle. Pariskunta oli tehnyt matkaa yhdessä muiden suomalaisten kanssa. Matkalaiset olivat yöpyneet moottoritien taukopaikalla. ( säästäneet..? latojan huom. )

Yöllä eräs herännyt matkalainen oli ihmetellyt , että miksi naapuriauton ovi oli auki. Siinä samassa ovesta tuli ulos tuntemattomia tyyppejä, jotka häipyivät odottavaan henkilöautoon.... Hereillä ollut naapuri löysi pariskunnan nukkumasta. Syvässä unessa ollut pari saatiin vaivoin hereille ja tolkkuun.....

Rahat ja arvotavarat oli kaikki viety. Myös rouvan patjan alla ollut korupussi! Alkoholilla ei ollut osuutta "syvään uneen." Tapauksesta tehtiin ilmoitukset viranomaisille ja Suomeen vakuutusyhtiölle.

Tapahtumapaikka: Etelä-Ranska, Nimesin kaupungista 20 km pohjoiseen.

Henkinen järkytys oli ryöstetyillä rouvalla varsin suuri. Helpotusta ahdistukseen toi vakuutusyhtiön suorittamat korvaukset.

Minulta ei kannata kysyä, että liittyikö ryöstöön kenties silmänkääntötemppu vaiko hypnoosi?

Fugissa suoraan uhrilta kuulleena ja muistiin merkinneenä....

Allu vaari

ANTTILA MARKKU 26.03.2011 23:22

Ufoja on ollut aikaisemminkin jopa suomessa ja jokunen kansalainen on näköjään kaapattukin.Jos armeijoilla olisi käytössä kaasuja jotka lamauttavat uhrinsa edes muutamaksi sekunniksi niitä olisi käytetty monessa kaappaus tilanteessa.Uskokoot ketkä haluavat noihin kaasutus juttuihin,mutta ulkomaan ajossa olleena usein jopa useiden satojentuhansien eurojen lastia seläntakana kuljetaneena en oikein jaksa uskoa ufoihin.Ei jollakin kioski kääntäjällä ole sellaisia mömmöjä joita ei ole edes kunnon rosvoilla.Hysterisiä juttuja voi olla useallakin mutta älkää väittäkö tosiksi.

AHONEN KAI 27.03.2011 04:30

"Kah, Jokapaikan Dosentti, Herra Tohtori itse on herännyt tapansa mukaan aamuyöstä ja raahustanut raappahousuissaan sekä laamapaidassaan läppärinsä ääreen ihmettelemään mitä pitikään tehdä?"

Sinulta Hannu on alkanut tulemaan vanhemmiten aika lapsellista tekstiä aina verenpaineen noustessa ;)

Jaksamista

Sen verran ihan asiaakin että viimeksi kun tätä kaasuasiaa puitiin puolin ja toisin, joku selvitti oliko nyt poliiseilta vaiko vakuutusyhtiöiltä vai molemmista näitä kaasuryöstöjuttuja, ja tulos taisi olla nolla.

Anestesialääkäreiltäkin on asiaa joku kysellyt ja tulos nolla, mutta täällä muutamat to.......... ÄÄÄÄÄhhhhh, olkoon;))

LIIMATAINEN HANNU 27.03.2011 11:41

Niinhän se on Kai että me kaikki tulemme 'lapsiksi jällen', kun tätä elettyä elämää on riittävästi jo takana. Minkäs teet, teksitkin muuttuvat 'lapsellisiksi', mutta haetanneeko tuo mittään?

Vaipoissa aloitimme ja vaipoissa monet joutuvat lopettamaan, elämän! ;-)))

'Don't worry, be happy' Kai! Se helepottaa olemista ja elämistä.

KNAAPI JUHA 27.03.2011 11:59

Hiukkasen vielä tuota argumentaatiopuolta, jos lukijoiden hermot kestää...

Nämä Venäjän turvallisuusviranomaisten lamauttavan kaasut, joita FSB käytti siellä Beslanissa ja Nord-Ost teatterissa useiden kuolemantapausten hinnalla. Ei liene realistista kuvitella, että jollain etelän katurosvolla olisi käytössään sellaisia aineita. Silloinhan Välimeren rannoilla viruisi kuolleita karavaanareita kuin Raatteen tiellä. uutiset kyllä leviäisivät jopa yksittäistapauksistakin.

Anestesiakaasujen käytöstä edellä kerrottiin, että sillä ei liene väliä, jos annostus on väärä, ja vainajia tulee. Onkohan se nyt ihan noinkaan.

Jos ajatellaan, että se on koko lailla vaikeaa työntää kaasua sinne matkakulkimeen sisälle ja arvioida tuloksia ja huolehtia siitä, että asianomaiset nukahtavat sikeästi mutta eivät kuole. Näin voisi kuvitella, että yksi kolmasosa ei nuku riittävän tahokkaasti. Eipä ole kuultu uutisia niistä, jotka olisivat heränneet kesken murtautumisen liian laihan kaasuseoksen takia.

Yksi kolmannes saattaisi kuolla yliannostukseen. Viranomaistiedot kyllä aivan varmaan kertoisivat jopa täällä Pohjan perilläkin tällaisista tapahtumista, joita pitäisi olla vuosittain varmaan kymmeniä. Onko joku kuullut? Kertovat nuo iltapäivälehdet paljon pienemmistäkin turistikohteiden tapahtumista isoin otsikoin.

Näin ollen jutuilla on se sama kaava aina ja ikuisesti. Herättyä todettiin, että pää on raskas, omaisuus viety ja varmaan kaasua on käytetty. Arvattavaksi jää, oliko oltu muutoin kaasussa. Myös täytyy ottaa huomioon tilanne, jossa nukkuvien kulkimeen päästään sisälle ja nukkuvat huomaavat, että on terveellisempää nukkua sikeästi, eikä alkaa mölytä, jolloin turvallisuus voisi olla paljon vakavammassa vaarassa. Aamulla voipi sitten arvella, että oli käytetty nukuttavia aineita, kun mitään ei oltu havaittu.

En minä kaasunkäyttöä mahdottomaksi väitä, mutta todennöisyyksistä nyt tuon verran.

HAARAKANGAS ALLAN 27.03.2011 12:07

Lapsellisen sinisilmäistä kuvittelua aikuisilta ihmisiltä, että Espanjan tai Ranskan viranomaiset laajasti tiedottavat:

"Täällä ryöstetään turisteja häikäilemättömästi. Ryöstöissä käytetään mitä mielikuvituksellisimpia keinoja joihin kuuluu myöskin tainnuttavien aineiden käyttö. Erityisessä vaaravyöhykkeessä ovat iäkkäät karavaanarituristit...! "

Oletteko nähneet tällaista Lapin matkailumainosta? : "Säät usein epävakaita, moskiittoja saatanallisesti, myös hirvikärpäsiä saattaa etelässää esiintyä, alkoholi kallista ja hirvikolareissa kuolee ja vammautuu myös turisteja...."

Todella ahtaan kapeakatseinen ajattelutapa on sillä "asiantuntijalla" joka kuvittelee, että eteläisen Euroopan vilkkaimmissa turistimaissa viranomaiset peloittelisivat turisteja ryöstöriskeillä...."

Ruotsin poliisi on painattanut monikielisiä varoituslehtisiä narkoosiryöstöjen uhasta joka kohdistuu erityisesti karavaanareihin.

Ei kannata lyödä omia näkemyksiään kiviseinän kestäväksi ja kaiken kattavaksi totuudeksi..... Vaikka niitä seinän nappeja osaisi painella. Iberian niemimaa on iso alue. Se, että nojaa seinään Andaluciassa tai Algarvessa ei tee tyypistä asiantuntijaa Katalonian tai Ranskan rikollisuudesta!

Allu vaari

HAARAKANGAS ALLAN 27.03.2011 12:15

Konsuli Juha !

Venäjän tapahtumissa uloskannetut "pelastetut" panttivangit kuolivat tukehtumalla omaan oksennukseensa.! Hommaa ei suunniltu loppuun asti. Ensiapuhenkilöstöä ei ollut riittävästi paikalla. Putinilla oli niin kiire hoitaa terroristit, että kansalaisten turvallisuus unohtui. Suuri maa, suuret toleranssit...

Allu vaari

MERIKALLIO VELI-PEKKA 27.03.2011 13:24

Pistäpä Allu-vaari linkki tuohon Ruotsin poliisin varoitustekstiin, ei tarvitse olla edes usealla kielellä, riittää ihan millä kielellä hyvänsä. Kiitos!

KNAAPI JUHA 27.03.2011 13:34

Soh, soh, Allu-Faari! Äläs nys semmottos pillastu!

Ei kai ne turistirannikon viranomaiset välttämättä turisteja pelottelemaan rupeakaan. Jonkun verran satun olemaan perillä näistä Interpol, Europol ja ja Eurojust viranomaissysteemeistä. Kyllä niitä viranomaistiedotteita viranomaisille sieltä etelästä sinkoilee, sikäli kun aihetta on ja sikäli kun meidän kansalaisiamme koskee.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 27.03.2011 13:44

Enemmän minä luotan tuohon reunimmaiseen valtiomahtiin, mediaan, kuin etanaviranomaisiin (tuumataan, tutkitaan, naatitaan, ei laakasta) näissä tiedotusasioissa.

Iltapäivälehdet vetäisevät kissankokoiset otsikot heti, jos on todennäköinenkään mahdollisuus pukata näin raflaava uutinen maailmalle.

Älkääkä vetäkö nyt näitä maailmoja syleileviä kaasutuksia, voitaisko pysyä vain näissä yksittäisten karavaanareiden tapauksissa, pysyisi homma jotenkin hanskassa.

Olisi niin hauska lukea näitä aikuisten satuja,kun tuo viidenkympin hiihtokin sujuu niin hitaasti.

LIIMATAINEN HANNU 27.03.2011 15:16

No minua ei ole kaasutettu mutta m-autoon murtauduttiin Etelä-Ranskassa, Välimeren rannalla, Seten kaupungin lähistöllä. Aamulla kävin ehkä 15min. pesulla ja pissillä, kun palasin niin oli kuskin oven lukko väännetty auki ja kahmittu kiireessä mitä mukaan saivat, likapyykitkin. Luottokortit menivät, Shellin kortti jätetty. passi oli jätetty, erilaisia tavaroita nussittu. Vakuutus tietysti korvasi mutta se itutus, olo kuin olisi 'raiskattu'! Maailmalla sattuu ja tapahtuu.

HJELM ARTO-VEIKKO 27.03.2011 17:35

Barceloonasta noin 70 km Ranskaan yö huoltoaseman pihalla meidät ryöstettiin viime kesänä. "Kaasutuksemme" alkoi pitkällä ajopäivällä helteessä,rekkoja,asuntoautoja ja henkilöautoja oli parkissa kun otimme autolle paikan,väsymys oli kova. Kävin ulkona piipulla ja oluella katsellen porukan touhua,ja sitten nukkumaan. Yöllä heräsin kovaan meteliin, ajattelin Espanjalaisten olevan samaa mieltä jostain ja uni maistui. Aamulla etuosa oli tyhjennetty, vanha Magella ja autoradio eivät kelvanneet. Yöllinen meteli oli vissiin testi että herääkö ne mistään,olis kannattanut vilasta. Harmi että molemmat olimme väsyneitä emmekä muistaneet tyhjentää etuosaa nukkumaan mennessä. Seuraava yö taas tienvarressa ja aamulla kaikki hyvin. t jelmi

AHONEN KAI 28.03.2011 03:43

"Ei kannata lyödä omia näkemyksiään kiviseinän kestäväksi ja kaiken kattavaksi totuudeksi..... Vaikka niitä seinän nappeja osaisi painella. Iberian niemimaa on iso alue. Se, että nojaa seinään Andaluciassa tai Algarvessa ei tee tyypistä asiantuntijaa Katalonian tai Ranskan rikollisuudesta!"

Ilmeisesti Allan tarkoitat minua tällä viittauksellasi ja närkästyit kun en oikein lähtenyt tähän rouvashenkilön patjan alta kulta-aarteen viemiseen.

Jos nyt itsekin ajattelet (itse tarkistin kantani mm. vaimolta ja muutamalta skypeystävältäni kiviseinän kestävyyden) miten mielikuvituksellinen se ystäviesi keissi oli, ensin tuupataan kämppä täyteen hyvää yötä kamaa, sitten tullaan jälkiä jättämättä sisälle ja aletaan tuuppimaan rouvaa sivummalle että saadaan patjan alta kullat föliin, muuta ei vissiin vietykään. Säkkipimeästä kämpästä, yleensähän ihmisillä on kaikki foliot kiinni.

Nukkuvalla herralla oli varmaan tai ehkä Nokian osakesalkku tyynynään, mutta penkoivat epähuomiossa vain patjan alta.

Kaikki tämä sen "kaasutuksen" jälkeen, tuulettivat varmaan vartin ennen sisäänmenoa.

Näitä tositarinoita on niin paljon kuin näiden kertojiakin.

Itseltä kerran pöllitty lompakko ja kerran vehossa korjattu murrettu kuskin puolen lukko, vapaa vetelehtiminen sekin vaatii veronsa, mutta vakuutusmaksuja maksetaan näiden vuoksi, vitutusta ei nekään korvaa.

HAARAKANGAS ALLAN 28.03.2011 07:52

Niimpä niin hyvä Kai

Enpä ole rouvan perijä enkä asianajaja. Kerroin vain tapauksen enkä vaadi tai pyydä keneltäkään tapauksen hyväksymistä. Voit aivan kernaasti pitää käsityksesi asioista. Jokaisella pitää ja saa olla omat vankat mielipiteensä...... "Elvis elää..!" "Kuussa ei ole käyty, se on jenkkien höpöä..."

Huomasitko muuten melkein selvittäneesi sen rouvan ryöstön? Miten ihmeessä tiesit Ranskassa tapahtuneen keikan tekijän olevan portugalilaisen ?

Miten päättelet ryöstettyjen olevan ystäviäni? Tiesit vielä senkin että rosvoilla ei ollut taskulamppua.....!

Kumpi kuulostaisi sopivammalta : Holmes vaiko Pinkerton ?

Allu vaari

VALTONEN MARTTI 28.03.2011 09:04

Se on sillai pojat ja tytöt että kukaan ei ole täällä eikä muissakaan yhteyksissä onnistunut todistamaan "kaasutusta" todeksi eikä humpuukiksi. Narkoosihälyttimiä kuitenkin koko ajan myydään joten siihen uskovia tai ainakin mahdollisena pitäviä on paljon. Vara ei venettä kaada.

TUOVINEN PENTTI 28.03.2011 10:53

Auttaisiko yöllä tehtyihin murtautumisiin, kun jättää jonkin valon palamaan.Rosvot luulevat että autossa valvotaan!Tietenkin verhot suljettu.(Nythän on vähän virtaa kuluttavia led-valoja) Mitä mieltä viisaat?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 28.03.2011 11:15

Martti, sitä myydään kaiken maailman magneettiranneketta ja kuparilevyä sängyn alle, lähdevettä, jopa puhdasta ilmaa soneralle, miksei sitten näitä narkoosihälyttimiä, joukkosuggestio ja joukkohysteria on markkinamiesten parhaita myyntivaltteja.

Itse asiaan liittyen, ainoa varteenotettava johtolanka on edelleen kateissa, eli Allu-vaari,pistä siitä Ruotsin poliisin tiedotteesta linkki, niin pääsen tutkimaan sen sanamuotoja. Ettei vain olisi tullut käännösvirheitä tai väärintulkintoja.

LATVALA MARKO 28.03.2011 11:38

Empä ole kuullut karavaanareihin kohdistuvista kaasutuksista , mutta ruotsissa raskaaseen liikenteeseen kohdistuvia kaasutuksia on vaikka kuinka paljon. Tosin nyt viimeaikoina ollut vähän rauhallisempaa, ilmeisesti se maahanmuuttajaporukka Göteborgin lähistöltä istuu jossain ruotsin valtion ylläpitämässä laitoksessa. Henk kohtaisesti tiedän kaksikin Ahola transportin kaasutettua kuskia, Yksi, muistaakseni puolalainen kuski ei koskaan enää herännyt kaasutuksesta, koska oli nukkumaan mennessä laittanut sidontaliinan ovesta toiseen, eikä kaasuttajat saanut ovia auki sen takia. Rahtarit lehdessa oli muutama kuukausi sitten juttuja näistä kaasutetuista kuskeista. Ja kuormiahan on keikattu vaikka kuinka paljon ilman kaasutuksiakin. Meidänkin fitman autoissa ollu kahdesti takaovet aamulla auki, kun kuski on herännyt. Jotkut Tanskalaiset tavarantoimittajat vaativat ajamaan tukholmaan asti, siis välillä nukkuminen on kiellettyä.

VALLIUS MARTTI 28.03.2011 11:48

kyllä tämä uutisointi joistakin tapauksista paisuu ja muttuu ""elikä muunetua totuuta"".Tässä markon esitämässä jutussa rekka kuski joka sitoi ovet yhteen linalla ei kuolut kaasuihi vaan sydän kotaukseen sydän kohtaus tapauksia on muutama viime vuosilta.Joten ei pidä suurenella ja väritää tapauksia oman mielikuvituksen perusteela.Tämä on varmaa tietoa.TV Kulkuri

VALLIUS MARTTI 28.03.2011 11:52

sen verran että kyllä raskaseen kuljetuksiin on ihan oikeasti uhkia ja ryöstöjö mutta suurimaksi osin ne vie lastista taikka koko lastin ja joskus kuskinkin.

LATVALA MARKO 28.03.2011 11:59

Kyllä sen vielä jotenkin ymmärtää, että kuormasta varastetaan jotain arvokkaampaa, mutta syksyllä meidän firman kuormaan murtauduttiin ja vietiin noin 20 laatikkoa pakastettuja kalapuikkoja. Tais olla nälkäistä porukaa.

HJELM ARTO-VEIKKO 28.03.2011 12:54

Kuulemasi tapahtuma voi olla totta tai tarua, siitä en mitään tiedä, mutta. Kahta asiaa ihmettelen,miksi vain heidän auto?oliko menty suoraan patjan alta etsimään? On tullut sen verran dekkareita luettua että syyllisiä voisivat olla itse pariskunta "vaakuutuspetos" tai joku toinen porukasta joka tiesi korujen olemassa olon. Voihan se olla myös niinkuin kerroit

t jelmi melkein Agentti Maxvel Smart

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.