Hki - Gdynia vai Hki - Tallinna

RUOSTELA RAUNO 13.03.2011 13:19

Onkos jollain omakohtaisia kokemuksia tuosta Gdynian reitistä? Tää vois olla yksi vaihtoehto seuraavalle Euroopan matkalle. Mites Puola noin yleensä (ei oo tullu koskaan käytyä) mm. tiet, liikenne, leirintä (vapaa-parkki)?

Entäs sitten toi Baltian reitti, kuinkas ”käyttökelpoinen” se on? Meinaan lähinnä, onko se turvallinen ajaa, entä yöpyminen (leirintä/vapaa-parkki)? Kauanko Tallinnasta käytännössä kestää ajaa ”yhtäsoittoa” Puolan rajalle (teiden kunto)?

Matkaan on tarkoitus lähteä kesäkuussa asunto-autolla, iskä & äiti ja kolme poikaa - Jos tää nyt jotain vaikuttaa "suosituksiin".

HAAPANEN TIMO 13.03.2011 14:20

Via Baltica reitti on erittäin hyvässä kunnossa Puolan rajalle asti. Olisikohan kahdeksan tunnin nakki. Rajalta Berliiniin n 13 tuntia, siis ajoaikoina, ilman pausseja.

Tuossa kartta jossa pysähdyspaikkoja. http://tinyurl.com/6cor2qb

Tuonne Daivan ja Keesin paikkaan on n.400km. Tallinnasta, eikös sitä jo siinä olisi. http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm

@timppa

HIETAVUORI JUHA 14.03.2011 07:56

Kävimme viime syksynä Krakovassa , käyttäen tätä Hki-Gdynia linjaa. Ei mitään moittimista,edullinen ja saapumisaika rantaan mukava. Teitähän siellä rakennetaan kaiken aikaa ja maksukoppeja vielä ahkerammin. Leirintä alueet alkoivat silloin jo olla kiinni, mutta aina avoinkin löytyi Snooperin muistista. Taso nyt oli vähän mitä sattuu ,mutta niin oli hinnatkin. Ja aika rauhallista olla yksin isolla alueella. Liikenne vähän sellaista itämaista ,syytä vähän normaalia enemmän varoa kanssakulkijoiden tekemisiä.Leirintäalueita löytyy kun Googlaat Polska Camping. Ruoka ym tarvikkeet löytyvät edullisesti isojen kauppaketjujen myymälöistä.Citti ym muut saksalaiset kaupat paljon kalliimpia. Suosittelemme ,lähdemme itsekin uudestaan tuossa toukokuun alussa , JH

PATJAS HANNU 14.03.2011 09:58

Kyllä Baltiassa on nykyisin turvallista matkailla. Pitää vain kulkea järki päässä samallalailla kuten täällä koto-suomessakin. Tiet on kohtalaisen hyvässä kunnossa ja netistä löytyy tasokkaitakin leirintäalueita. Jos kuitenkin haluatte "tyrkätä" vauhdilla läpi niin, aamulla yli Tallinnaan ja illalla olette hyvissä ajoin Puolassa. Kannattaa harkita aina matkoilla virallisten leirintäalueiden käyttämistä mieluiten kuin ilmaisia ns. matkaparkkeja. Leirintäalueet ovat vartioituja ja niissä on palvelut kohdillaan (suihkut + muut). Me ainakin nukumme rauhallisemmin kun ei tarvitse miettiä jokaista läheltä kuuluvaa ääntä.

SAVOLAINEN TOIVO 17.03.2011 10:43

Menimme vaimon kanssa vvime kesänä Eurooppaan H:ki-Gynia ja enkä enään koskaan aja autolla Tallinna-Puola ja niin edespäin. On todella hyvä reitti.Saa nukkua ja syödä hyvin ja kun laiva tulee Ghyniaan hyvään aikaan,siitä ehtii ajaa monta tuntia etelään. Me ajoimme noin 250km rantatietä etelään Mielno nimiseen pikkukaupungkiin,jossa campäri n:105 Rodzinny.Pieni pihacämpäri paikassa joka on Puolalaisten kesänvietto paikka.Koko se Puolan länsiranta on täynnä näitä kesäpaikkoja.Rannikko on Puolan Riviera.

Aamulla jatkoimme hyvää rantatietä etelään ja olimme seuraavana iltana Euroopan sydämmessä,eli Berliinissä. Olimme reissussa vajaa 7 viikkoa ja tulimme takaisin etelämpää Slovenian ja Unkarin kautta ja soitin Unkarista laivayhtiöön pääsiskö Ghyniasta takaisin Helsinkiin silloin ja silloin.Tytöt sanoivat että kun silloin olet rannassa niin pääset kyytiin ja asia sillä selvä Koska emme tienneet milloin tulemme takaisin,meillä ei ollut paluupaikkoja.Maksu kävi puhelimella ja kortilla.

Ehdottomasti hyvä reitti Eurooppaan ja ei tule juuri kalliimmaksi kuin ajaminen varsinkin näillä polttoaine hinnoilla.Ja kuinka helppoa. Sitä paitsi Puolan Ghynia,Sopotti ja Gdanski,jotka ovat kasvaneet yhteen ovat tutustumisen arvoisia paikkoja.

KATEISTO EERO 17.03.2011 13:31

Mitä reittiä ajoit Puolan läpi takaisin Gdyniaan ja teiden kunto lähinnä kiinnostaa.

SAVOLAINEN TOIVO 23.03.2011 13:50

Krakovasta lähdimme vinosti kohti pohjoista,siis ei idän kautta,eikä Varsovan kautta,vaanKrakovasta-Czestochova-Lodz-Torun-Ghynia. Tie aivan ajettava,eikä rekkaliikennettä juuri lainkaan.Gämpäri Torussa Visla joen varressa,aivan Gdansin tien varressa.

AHOLA JARI 23.03.2011 21:40

Laskinpa huvikseen (menikö oikein?); yhteen suuntaan;

HkiGdynia; (paluusta saa -20%) 2x 62€/hlö + 130€/AB3-hytti + 121,5€(sis. -50% SFC-ale)/max 8m, >2.1m kork. Yhteensä 375,5 €

Vertailun vuoksi hkitall (Viking Xpsss) 102€ ja ajamalla Puolaan n. 700km (1.2€/l ja kulutus 10l/100km) 84€, tekevät yhteensä 186€. Eläkeläiseltä vielä vähemmän.

Tuolla hinnanerolla kustantaa polttoaineet (vajaat 1600km) melkein Slovenian rannikolle. Tallinnasta on reilut 700km pidempi matka Sloveniaan kuin Gdyniasta. Sitten kun kyytiläisiä on enempi, esim, meillä (vielä 2 lasta ja 3 koiraa), tulee jo laivamatkasta kallista.. aikaakin säästyy.

SAVOLAINEN TOIVO 25.03.2011 16:07

Vielä tuosta H:ki-Ghynia hinnasta. Sinne on n.1000km ja pitää kai syödäkin ja ainakin kerran yöpyä kun H.stä lähtee. Ja mikä vaiva.Laivassa saa syödä ja nukkua lakanoiden välissä.Ja ei tuolla hinnalla saa polttoainetta. Minä ainakin matkustan,enkä aja rallia.

HAAPANEN TIMO 25.03.2011 16:47

No, riippuuhan se siitä mihin on menossa. Esim. Bialystok- Budabest on n.1100km. Gdynia- Budabest 1150 km. Tallinnasta Bialystokiin mene reilun satasen nafta. Ja autossa lakanat mukana.

@timppa

KORHONEN ELISA 27.03.2011 19:19

Kerran aikaisemmin olemme ottaneet meno-paluun Hki-Gdynia ja matka-aika oli sopiva. Nyt kesäkuun alussa olemme lähdössä 2 murkkuikäisen kanssa reissuun kohti Italiaa. Olemme varanneet laivan Hki-Gdynia, mutta paluu on tarkoitus tehdä Tallinnan kautta. On totta, että 4 hlöä + as.auto tulee laivalla Gdyniaan kalliimmaksi kuin ajaa Tallinnasta Puolaan. Viime kesänä meitä oli vielä 5 hlöä reissussa ja ajoimme mennen tullen Tallinnan kautta Kroatiassa käydessä ja säästimme kyllä ajamalla enemmän kuin olisimme menneet laivalla. Nyt suunnitelmissa on mennä Puolasta Berliiniin, sitten Prahaan ja sieltä Italiaan. Lähinnä ajamisurakkaa vähentääksemme otimme nyt tuon laivan. Nuorisokin välillä kyllästyy pitkiin ajopäiviin. Toisaalta heistä on tylsää olla laivallakin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 28.03.2011 11:26

Niin ja ei kaikki leirintämatkailu ole pelkkää ajankäyttöä ja finanssipolitiikka.

Laivalla on aika köyhät maisemat, tuolla via balticallakin on paljon mielenkiintoista nähtävää, esim. neljän valtion pääkaupungit.

Jotta makuasia, sano koira, kun.....mennäkö tukka putkella a:sta b:hen vaiko naatiskella itse matkanteosta.

SAIKKONEN ERKKI 31.03.2011 20:09

No näin olen minäkin laskeskellut!!!, 7 kertaa Via Baltikaa ja kerran laivalla Rostickiin matkustanut. Tosin meitä on moneksi, jotkut ovat mielissään viettää aikaa laivalla, joittenkin taas mielekästä istua ratin takana katsoa maisemia, siitä väsymättä. Via Baltica ehdottomasti, hyvä tie, no problems. Toisaalta on niin, että jos on aikomus läntiseen Eurooppaan, voi kilometriä tulla turhan paljon.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.