Istrian niemimaa?

KNAAPI JUHA 12.03.2011 18:28

Onko hyviä ajatuksia, kannattaako Istrian niemimaata kierrellä jos tulee Ljbljanasta vai pitäisikö rajalliset resurssit keskittää Rijekasta alaspäin rannikolle? Ihan kartasta katsellen voisi ajatella, että Istrian niemimaata kiertävällä tiellä ei ainakaam merinäköaloilla herkutella.

Onko joku käynyt autolla noilla saarilla Krk, Cres, Pag ym.

HAARAKANGAS ALLAN 12.03.2011 19:10

Petroveli Juha

On tullut käytyä niissä maisemissa kolme kertaa. Keskittäisin matkan suoraan alaspäin. Eli jättäisin Istrian vähemmälle. M-autolla olemme reissanneet saarilla Krk, Cres, Mali Losinj ja Murter. Kahdella viime mainitulla oltu kämppärillä.

Kaupungeista jäänyt mieleen Sibenik, Trogir, Split ja Dubrovnik. Dubrovnikin lähellä kämppäri ja bussi kulkee vierestä kaupunkiin.... Rantatien varrella kämppäreitä kiitettävästi.

Allu vaari

JANHONEN MATTI 12.03.2011 20:21

Samat sanat Arvarin kanssa. Kolmesti minäkin sillä olen poikennut, joista kahdella kerralla Istrian niemimaan Pulasta ylöspäin rantapaikkoja koluten. Kerran poikkesin myös KRK:lla, joka on vehreämpi paikka kun tuo rannikko yleensä.

Tässä muuten tuon Dubrovnikin camping-alueen nettiosoite http://www.camping-adriatic.com/solitudo-camp-dubrovnik/

Ja tällainekin käyntipaikka KRKA:n national parkista löytyy. http://www.npkrka.hr/

VIRTANEN JUKKA 12.03.2011 21:26

Minun mielestäni Istria on ehdottomasti hienointa Kroatiaa (kuten koko maakin on melkein parasta Euroopassa). Vaikka upeaa rantatietä ei olekaan kuten etelässä, niin pienet kaupungit ovat todella käymisen arvoisia. Porec, Rovinj ja Pula esim. Hyviä leirintäalueita kävelymatkan päässä kaupungeista. Istriassa on vielä loppukesälläkin vihreää. Porecin lähellä isosta lomakylästä Lanternasta pääsee monta kertaa päivässä pienellä laivalla suoraan keskustaan. Rovinjissa 1 km päässä vanhasta keskustasta voi suositella cämppäriä Porton Biondi, joka ei ole kaikissa luetteloissa. Leirintäalueilla käy kauppamiehiä, jotka myyvät laivamatkoja lähivesille. Näille kannattaa ehdottomasti osallistua. Hinta ei ole kova ja sisältää ruuan sekä ilmaisen juoman (joka on viiniä tai limua). Ruoka ei kyllä ole kovin erikoista, kuten ei muuallakaan Kroatiassa. Mutta maisemat mereltä päin ovat upeita. Matkoilla käydään vielä pienillä saarilla ja vaikka aavalla merellä uimassa, jos sää sallii. Matkat tehdään pienillä laivoilla, joten merisairaat älkööt lähtekö. Rannikon myötäisesti on rakenteilla melkein valmis, maksullinen moottoritie. Paikalliset eivät sitä käytä, joten saa ajella rauhassa. Viime kesänä Tomppa oli sekaisin uusien teiden kanssa, joten paperikarttaa vielä tarvitaan. Mutta : Älkää ihmeessä ohittako Istriaa!

JANHONEN MATTI 12.03.2011 21:42

Jos kuitenkin menet Istrialle niin tässä camping-osoitteita.

http://www.camping.hr/croatian-campsites

KNAAPI JUHA 12.03.2011 22:44

Joo, kiitos Matille linkeistä. Kuvat KRk:stä olivat kauniita, mutta tuo kieli tuottaa lieviä vaikeuksia. En ymmärtänyt viidestä lukemastani sivusta yhtään sanaa.

Erikoista on, että eivät sikäläiset juurikaan harrasta karttoja eikä edes karttapiirroksia noilla esittelysivuilla. En kyllä oikein löytänyt katuosoitteitakaan.

Nuo latitudt ja longitudit on jääneet minulta tuonne merelliseen navigeeraamiseen ja nämä Tomtom -koordinaatit näyttävät niin hemmetin vierailta. Täytynee opetella niitäkin. Merellähän ne menevät asteina, minuutteina ja minuutin osina. Leveysminuuttia aina tarvitaan,koska se on yksi merimaili. Onpa hyvä, etteivät nämä maakravut ole keksineet ruveta käyttämään tykistöpiiruja!

KNAAPI JUHA 12.03.2011 22:47

No voi hitto, täytyy ottaa par laakii pakkii... Tuo viimeisin linkki olikin tosi hyvä ja arvokas. Tein sen tyhmyyden, että vastailin ensin ja rupesin lukemaan sitä uutta vasta sitten. Kiitos!

JANHONEN MATTI 13.03.2011 10:18

Niin arvelinkin. Tuolla Istrian niemimaalla on paljon noita naturist kämppäreitä.

PAANANEN PAULI 14.03.2011 15:06

Kannatta ehdottomasti ! Voi kun pääsisi tänä kesänä lähtemään, ja varsinkin Pagin saarelle ! Ollaan käyty kaikilla noilla mainitsemillasi saarilla ( + useilla muillakin ) ja Istrian niemimaalla esim. Umagissa, ei kuitenkaan treffeillä viime kesänä, varmaan he jotka osallistuivat siihen osaavat kertoa tuoreimmat tiedot, meidän ovat muutaman kesän takaa.

Cresillä, Krk:llä, Hvarilla, Rabilla, ja Bracilla ollaan oltu ekan kerran 70-luvun lopulla, saaret ovat muuttuneet todella paljon siitä, ja turistien määrä !! - no PUUH !

Telkkarista tuli lauantaina Jaakko & Maailmanvalloittajat ja se oli just Murtenilta, siis sekin tarttis vielä käydä, vaikka näytti aika hiljaiselta ?? ( me ei osata sukeltaa )

Pagin saari koukutti & jäi kaivelemaan, varsinkin kun valittiin " IKEA-kämppäri " sinällään ihan OK = ihana Simuni, mutta menomestat olikin ihan muualla. Turisti valitsi vähän ( vain vähän, heh ) väärin, mutta saarelta pois lähtiessä kierreltiin paikkausreissua varten saarta, ja katseltiin mestat valmiiksi uutta reissua varten.

Olemme ajelleet Rijekasta rannikkoa alaspäin, muistaakseni oli hienoja kämppäreitä, välillä Rijeka - Trogir ja paljon aktiviteetteja. Olen kirjoitellut matkapäiväkirjoihini niistä, pitänee tarkistaa... Heinäkuusta eteenpäin saaret ovat aika täynnä, rannikolla on tilaa paremmin, tämmöinen käsitys ja kokemus meille on tullut.

PAANANEN PAULI 15.03.2011 13:18

Katselin matkapäiväkirjaa reissusta jonka teimme Kroatiaan : Tallinna - Trogir - Tallinna. Kilometrejä 6356 9 maata ja 8 valuuttaa, ajalla 3.6 - 28.6 siis 26 päivää.

Kysyit Istria tai Rijekasta rannikkoa alaspäin, rajalliset mahdollisuudet ?
Tähän meni meiltä, matkailu-auto + kaksi aikuista, 26 päivää :

Aloitan tuosta mainitsemastasi Ljubljanasta. Ljubljanasta ( Camping Ljubljana Resort Hotel *** ) alaspäin siis Rijeka - Senj - Pagin saari ( Camping Village Simuni Kolan ) - Biograd Na Moru ( Camping Soline ) - Vodice - Primosten ( Camping Adriatic ) Trogir ( Camping Rozac ) ja Trogirista takaisin. Ajoimme paluumatkalla Tsekkien kautta, jossa meni Juhannus, ja siitä sitten Puolan kautta kohti Via Balticaa ja Tallinnaan.

Krk:n kohdalla piti jo päättää Pag vai Krk valitsimme Pagin. ( olimme jo Krk:lla olleet muutaman kerran ) Yhtenä kesänä teimme reissun Istria ja Krk, siihen meni reipas kolme viikkoa.

Anyway ! - Kroatia on niin hieno paikka, että välillä tuntuu , että menee siellä minne tahansa niin aina siitä tykkää !

Terveisin : Arja ( ei todellakaan Pauli )

SAIKKONEN ERKKI 20.03.2011 11:03

Olimmepa tuolla mekin, av 2004, tykästyttiin. Mukava saada uutta tietoa, tuntuu sille, että reissu uusitaan ensi syssynä. Kiitoksia valaistavista tiedoista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.