Unkari

KUJANPÄÄ MARKKU 11.03.2011 22:21

Toukokuun alusta heti. Mites, olisko kellään mainita mieluisia paikkoja Unkarissa jossa käväistä. Romaniaa alaspäin ajattelin sompailla siitä Unkarin yläpinnasta alaspäin, kannattaisko ajella, onko siellä muuta kun monttuja tiessä.

PULKKI MARTTI 12.03.2011 18:45

Moi. Kannattaa ainakin käydä katsomassa noi paikat mistä viimesessä lehdessä oli juttua. Bukk on hieno kansallispuisto. Kuoppiin saa kyllä varautua, sekä sorastamattomiin asfaltinreunoihin.

VIRTANEN JUKKA 12.03.2011 21:41

No ainakin Tokajin pieni viinikaupunki koillis-Unkarissa. Kiva pieni kaupunki, jossa voi tehdä ekskursioita vanhoihin viiniluoliin ja maistiaisiin. Tiet ovat tyypillisen pieniä, kapeita ja useimmiten kuoppaisia, joten vauhtia ei kannata pitää, kuten ei lomalla tarvitsekaan. Kerropa sitten kokemuksia Romaniasta. Ollaan kerran ajettu Oradeasta, Cluj Nabokan ja Bukarestin kautta Mustalle merelle eli vuonna 2006. Nyt tekisi taas mieli mennä sinnepäin. Lomat on vasta loppukesästä, joten kommentit ehtivät.

SILMUNEN HANNU 14.03.2011 16:03

Lillafüred siinä Miskolckin ja Bükkivuoriston välissä oli meistä hauska paikka; pikkuinen kylä rehevällä vuorella, järvi misä soudella, harvinainen ja hieno tippukikiviluola mitä tutkia, vesiputous, pienoisjuna luikertelemassa vuoren rinteitä, pieni kiva pihacämppäri ummistaa silmänsä tähtitaivaan alla ja ihania ravintoloita herkutella sen pienen järven rannalla. Semmoinen unkarilaisten oma lomapaikka.

Ajele sitä Romaniaa ennemmin pätkä siellä pohjoisessa, Maramuresissa, Ukrainan rajan tuntumassa, niin näet jotain oikeesti erilaista...paikalleen pysähtynyttä maaseutua, hevoskärryjä, upeaa puurakentamista, hevosilla tehtyjä tukkityömaita, pehmeästi kumpuilevaa vuoristoa, hyvin erikoisen "Iloisen hautausmaan" värikkäine kuvallisine hautakilpineen, maalattuja luostareita.....ja sitten Karpaattien vuoristo, Tonavan laakso (sinne suistoalueelle haluan joskus)...

Muistaakseni olen kirjoitellut Romaniasta tänne sivuille, haulla varmaan löytyy.

t.Kaarina

ANTIKAINEN ESKO 14.03.2011 20:02

Katso Tarvikkeet-palstalta

ANTIKAINEN ESKO 14.03.2011 20:04

Anteeksi, piti ohjata Tavaratorille eikä Tarvikkeet-palstalle!

KUJANPÄÄ MARKKU 15.03.2011 12:52

Kiitos kommenteista, kaikki pannaan korvan taakse. Taidan jättää Romanian koukkauksen väliin ja ajaa Unkarista Zagrebin kautta suoraan Adrialle ja siellä jollekin saarelle. Hvarilla olin muutama vuosi sitten ja siellä oli aivan mahtavat maisemat. Sinnepäin tekee mieli mennä taas verestämään 'vanhoja silmiä'.

Muuten. Tulihan aika nivaska suomenkielistä esitettä ja karttaa Unkarin matkatoimistosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.