Talvirengaspakko matkalla Eurooppaan?

KNAAPI JUHA 10.03.2011 12:39

Enpä löytänyt tuolta haultakaan ajankohtaisia tietoja talvirengaispakosta muualla Euroopassa. Jos esim Via Balticaa lähtee etelään, mikä mahtaa olla tilanne?

Kaarina muistaakseni kertoi Liettuan (vai oliko Latvia) osalta, että pakko päättyy vasta 1.4. Jos näin on, ei kesärenkain ole asiaa Via Balticalle ennen tätä päivää.

Muistaako joku tai löytääkö tiedon, miten muissa maissa.?

SILMUNEN HANNU 10.03.2011 14:17

Moi! Autoliton sivuilta varmaan löytyy tietoja asiasta, sillä Autoliiton Autoillen Euroopasta kirjasta tässä katselen, että se juurikin on Liettua, missä talvirengaspakko loppuu vasta 1.4. Latviassa 1.3 Virossa myös 1.3. joiden kulutuspinnan syvyys on oltava väh 3mm. Mutta hommahan hoituu kitkoilla!

t.Kaarina

KNAAPI JUHA 10.03.2011 17:21

Tosiapa puhut Kaarina. Mutta mutta...

Tarttis sitten ostaa ne kitkarenkaat vanteineen. Lienee tonnin pieti jos riittääkään. Olen pitänyt tapanani itse vaihtaa kesä- ja talvipyöriä ja silloin pitää olla ne valmiina vanteilla.

Ei taida lyödä leiville yhtä Itävallan matkaa varten.

HAARAKANGAS ALLAN 10.03.2011 17:26

Petroveli Juha

Tietääkseni Puolassa ja Saksassa ei ole talvirengaspakkoa. Saksassa tosin vaaditaan M+S renkaat, jos tie on lumen tai jään peittämä. Mitä taas Liettuaan tulee niin sen läpiajo on muutaman tunnin " läpihuutojuttu." Tien ollessa sulana, heilauttaisin iloisesti lapaa vastaantulijoille......

Allu vaari

SILMUNEN HANNU 10.03.2011 17:52

Niin, Saksassa vaaditaan keliin soveltuvat renkaat...olemme maaliskuun lopulla ja huhtikuun alussa ajaneet paksussa rännässä ja uudessa lumessa niin Baijerissa kuin Pohjois-Saksassakin. Itse en lähtisi maaliskuussa ilman kitkoja, ja Ruotsissa näköjään on myös maaliskuun loppuun asti talvirengaspakko.

Se on totta että ne maksaa, se vaan on talvimatkailun ainoa vaihtoehto Euroopassa...

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.