Noviisi lähdössä Ruotsiin

LEHTINEN JUSSI 05.03.2011 20:37

Kyselin jo neuvoja toisella keskustelupalstalla, ja sieltä minut ohjattiin tänne. Siispä: pari vuotta vaunuillut noviisi pienellä vaunulla ja isolla numerolla kyselee teidän konkarien vinkkejä Ruotsin matkaa varten. Tarkoituksena on ensi kesänä mennä Turusta yli ja ajella kohti Göteborgia. Olemme reilut 15 vuotta sitten ajelleet paljonkin Ruotsissa, mutta silloin mukana ei ollut vaunua. Eli nyt on kaikenlaiset vinkit tervetulleita! Onko esim. laivamatkaa varten jotain eritystä tiedettävää? Onko Göteborgissa joku tietty hyvä alue vaunulle? Kuten huomaatte, kesä on jo mielessä...

HYTÖNEN RAIMO 06.03.2011 08:32

Eipä tuonne länsinaapuriin matkaava tarvitse juuri sen kummempia tietoja kuin kotimaassakaan. Tietyt asiat on kuitenkin syytä huomioida, kuten esimerkiksi: 1) laivamatkan hinta ja aikataulut kannattaa tarkistaa useammasta yhtiöstä. Tätä nykyä edullisin taitaa olla Naantali - Kapelskär laivayhteys. Varaa matkasi ajoissa. 2) Jos Sinulla on Navigonin navigaattori, lataa siihen Navigon Fresh -palvelusta Ruotsin leirintäalueet (=ilmainen) 3) Ruotsissa ei ole yhtä tiheää huolto-/liikenneasemaverkostoa kuin Suomessa eli kahvi- tai välipalapaikan haeskelu voi viedä aikaa (ei sinänsä ongelma matkailuajoneuvolla liikuttaessa) 4) Vaihda täydet kaasupukkot ennen matkaa, niiden vaihto/täyttäminen voi tuottaa ongelmia (kesäkaudella kaksi täyttä kaasupulloa riittää pitkänkin matkan ajaksi) 5) Ainoa hankalahko paikka tuolla reitillä on Tukholman läpiajo matkailuajoneuvoyhdistelmällä. Ei mitenkään ylipääsemätön, mutta ruuhka-aikoja kannattaa välttää.

Siinäpä näin aluksi. Tietysti niillä on valuuttana om kruununsa, mutta varsin monessa paikassa voi maksaa myös euroilla. Kansainväliset luottokortit toimivat hyvin ja niillä voi maksaa huoltoasemien ja kauppojen ohella myös lautta- ja siltamaksuja (jos sattuu käymään Tanskan tai Manner-Euroopan puolella.

HYTÖNEN RAIMO 06.03.2011 08:34

Painovirhepaholainen iski: kirjoitin näköjään kaasupukkot, kun piti olla kaasupullot.

ÖGÅRD PÄRRE 06.03.2011 18:45

Laivamatkalta on kokemusta viime kesältä. Meno Helsinki - Tukholma as.auto 3 henk hinta 250€ paluu Tukholma - Turku 500€.

BRUUN EERO 06.03.2011 21:13

Kärralund on Göteborgissa suosittu alue. Ollaan oltu siellä huhtikuussa ja syyskuussa ja silloinkin on ollut melkein täynnä. Kannattaa mennä kesällä ajoissa iltapäivällä, että mahtuu.

BRUUN EERO 06.03.2011 21:18

Yritin laittaa kuvia mukaan äskeiseen Kärralundin viestiin, tässä uusi yritys.

BRUUN EERO 06.03.2011 21:36

Tässä vielä viimeinen yritys, ehkä nyt onnistuu?

VOLANEN RISTO 10.03.2011 08:24

Ajettiin viime kesänä Ruotsin kautta autolla ja vaunulla, kun olimme menossa Italiaaan, ajoimme Tukholmasta Malmööseen ja siitä sillan yli Köpenhaminaan. Ruotsin osuudesta voin sanoa sen verran, että Tukholman läpiajo sujui hyvin navigaatorin opastamana, eikä ollut mitään ruuhkaa, koska laivamme tuli sunnuntai aamuna satamaan, eikä sunnuntai aamuna ole mitään arkipäivän ruuhkaa. Tukholman ruuhkamaksut ei koske ulkolaisia autoja, joten siitä vaan. Ajoimme päivässä Tukholmasta Malmööseen ja olimme Malmöön campingilla yötä. Se oli yllätys, että Kansainvälinen leirikortti ei kelvannut Ruotsin campingilla, vaan meidän piti lunastaa ( ostaa ) pohjoismainen campingi kortti muuten ei olisi päästy alueelle sisään Kortti oli nimeltään CAMPING CARD SCANDINAVIA. Että tämmöinen huomio Ruotsista viime kesältä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.