Pariisin maksulliset tiet?

SINKKONEN JARNO-SAKARI 20.02.2011 15:14

Katselin googlen kautta reittiohjeita ajella Pariisin keskustan läpi ja tietysti kuuluisan riemukaaren ympäri. Google ilmoitti jostain maksullisista kaduista. Mitäköhän tarkoitti?

JANHONEN MATTI 20.02.2011 17:01

Tarkoitti varmaan pysäköintimaksuja, tuskin muuta. Matkailuautolla Pariisin läpi ajo kyllä onnistuu, mutta suosittelisin kuitenkin kehätietä. Riemukaarelle tulee muistaakseni 13 säteen suuntaista katua, joten siinä on vähän silmän vilskettä sitä kiertäessä. Se siinä on hyvä puoli, että kaistamääräyksiä ei tule rikottua kun niitä ei ole.

SINKKONEN JARNO-SAKARI 20.02.2011 17:56

Niin Matti arvelinkin. Tarkoitus on tulla sunnuntai aamuna pariisiin joten liikenne on hieman rauhallisempaa. Ja riemukaaren liikenneympyrä on aivan pakko ajaa jo pelkän kokemuksen takia.

JANHONEN MATTI 20.02.2011 20:14

Sullahan on samat aatokset kun minulla ensimmäisellä kerralla kun olin liikkeellä h-autolla. Majoituimme Versaillesissa ja sieltä ajoimme Pariisin keskustaan heinäkuisena sunnuntaiaamuna. Hyvin oli tilaa ajella, jopa parkkeerata. Kävin viime syksynä arkipäivänä kävellen riemukaarella ja niin oli ympyrä tännä kun Turusen pyssy ettei sopinut laukeamaan. Kulkeehan siellä suuret bussitkin niin miksei sitten matkailuautot.

HIETAVUORI JUHA 20.02.2011 21:16

Sunnuntai aamuna ei mitään ihmeempää ruuhkaa. Sinne vaan köröttelemään muiden mukaan. Pariisin liikennettä on turha pelätä ,ei se niin kamalaa ole mitä siellä käymättömät pelottelevat. Paikkakuntalaiset ajelevat aika rauhallisesti. Onhan siellä viikolla aika paljon liikennettä .mutta kyllä sinne sekaan mahtuu. Terv. Jussi.

SINKKONEN JARNO-SAKARI 20.02.2011 22:25

Juu,olen laittanut merkille kun on muutama maa käyty katsomassa että jos osaa ajaa meidän "liikennekulttuurissa" pärjää aivan hyvin missä muualla tahansa.

GUSTAVSON PETER 25.02.2011 12:13

Moi, ilman muuta kannattaa ajella Riemukaaren ympäri, vaikkapa kolmekin kertaa. Ja nimenomaan sunnuntai-aamuna, kun on rauhallista. Saapahan kaaren kuvattua monesta suunnasta... ;) Riemukaarelta lähteviä avenuita on 12. Muistuupa mieleen kun itse eka kertaa ajelin sen ympäri. Olin kolme päivää aiemmin tullut laivalla perheineni (vaimo ja 2½ poikaa ja kissa, siis vaimo viimeisillään raskaana) Rouenin (140 km Pariisista Seinejoen varrella) merimieskirkolle töihin. Ajankohta oli kesäkuun alku 1978. Viikonloppuna oli Effoan pikinokkia parikin kappaletta satamassa ja miehistö halusi retkelle Pariisiin. En ollut ikinä ajanut Ranskan saati Pariisin liikenteessä, mutta rohkeasti vain lähdettiin. Kirkon emäntä toimi kokeneena oppaana ja takana 7 hengen Peugeot 504 Familialessa istui 5 raavasta suomalaista merimiestä. Onneksi oli sunnuntai... Hengissä selvittiin vaikka ajeltiinkin sen kolme kierrosta Riemukaaren ympäri, että ehdittiin katsoa, että minne seuraavaksi... Kuuden vuoden työhuki Rouenissa antoi rutkasti lisäkokemusta Ranskan liikenteestä ja nykyään ajetaan vaimon kanssa joka kesä etelämpään lomailemaan eikä pelota liikenne yhtään. Nykyisellään liikutaan Adria Winillä, varasin juuri laivat ensi kesän reissua varten. Taitaa olla nyt jo 27. kerta kun suunnistamme Ranskaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.