Automatka eurooppaan...missä majoittua?

PUUMALAINEN JARKKO 15.02.2011 14:23

Suunnittelemme kesälomamatkaa eurooppaan. Tällä kertaa lähdemme ilman vaunua, joten mietimme eri majoitusvaihtoehtoja. Oman perheemme (2 aik. ja 2 lasta) lisäksi matkaan lähtee myös ystäväpariskuntamme. Ajattelimme vuokrata mökin tai lomahuoneiston pohjois-italiasta gardajärven läheltä viikoksi. Olisiko kellään hyviä kokemuksia tai kohteita tiedossa? Matkaan lähdemme 6.6 ja paluu 3.7. Tarkoituksenamme on kierrellä myös muissa maissa kuten esim. saksa, itävalta jne. Tarvitseeko kesäkuussa varata majoitus etukäteen? Pyrimme majoittumaan mahdollisimman edullisesti, minkälainen hintataso esim. hotelleissa on kyseisissä maissa? Ideoita ja mahdollisia matkakohteita otetaan mielellään vastaan ;)

JANHONEN MATTI 15.02.2011 15:01

Noilla Italian camping-alueilla on myös mökkimajoitusta. Jotkut on jopa enemmän Bungalow -paikkoja kun perinteisiä camping-alueita Tässä pari osoitetta tuolta Gardan itärannalta. http://www.camping-serenella.it/ Löytyy mökkejä, hinnat nettisivuilta.

Tämän linkin takaa löytyy 8 campinping-alueen linkit Lazisen alueella. http://www.campinglazise.net/camping_lazise.html

Mikäli haluaa tehdä kaupunkiretkiä vaikkapa Veronaan ja Venetsiaan niin sinne on autolla lyhyt matka. Samoin laivamatkat Gardan eri kaupunkeihin, vaikkapa Sirmioneen, onnistuu hyvin sekä Gardasta että Bardolinosta.

Apartementoksista saa tietoa ihan googlettamalla esim. haulla Apartementos Bardolino Melko varmaa haaviin jää joku aluen varauskeskus, jonka nettisivuilta voi katsella ja varata huoneiston.

Kesäkuussa ei tarvita vielä ennakkovarausta. Tilaa kyllä on. Heinä-elokuu on eri juttu.

SILMUNEN HANNU 15.02.2011 15:17

Hei! Olemme vuokranneet monia taloja viikon pätkiksi mm Italiasta, ja itse olen toiminut niin, että kirjoitan googleen "holiday house/home italy" ja avot, silloin alkaa tulla taloja vuokraavia firmoja niin paljon että heikompaa hirvittää, Jos lisäät hakuusi vielä "italy, garda", saat heti kättelyssä myös jo tuolle alueelle yksilöityjä hakuja. Mutta kaikissa sivuissa on yleensä aluekohtaisia valintoja, kuin myös saatat voida valita etäisyyden rantaan, huoneluvun, uima-altan jne... Suomen kielellä palvelee Interhome mutta itse olen löytänyt yksityisten kautta mielenkiintoisempia ja hinta-laatusuhteeltaan parempia.

Se, täytyykö varata majoitus etukäteen, on makukysymys. Olemm tehneet viime kesinä kaksi n kuukauden pyöräretkeä eurooppaan, joista noin puolet öistä olemme nukkunet leirintäalueilla, ja toisen puolet hotelleissa, motelleissa, kotimajoituksessa yms, emmekä koskaan ole varanneet etukäteen mitään. Ja aina olemme katon päämme päälle saaneet, vaikka säde, jolta majoitusta hake, on aika lailla pienempi kuin autoilijalla. Toisaalta pyöräilijä voi sattua liikkumaan herkemmin oienten teiden ja pikkukylienkin alueella, mihin kaikki autoilijat eiväe eksy. Mutta pointti on minusta se, arvostaako varmuutta vai vapautta, ja onko valmis sietämään joskus epävarmuutta ja käyttämään hiuklan aikaa majapaikan hakemiseen. Kuin myös se, kuinka korkeat kriteerit ovat majapaikan suhteen.

Hinnoista saat selvyyden googlettamalla "hotel germany/austria yms", pääset sitä kautta hakukoneisiin jotka hakevat sinulle halvimpia huonehintoja haluamissasi kaupungeissa. Saksassa on myös hyvin runsaasti kotimajoitusta "zimmer frei", mihin sisältyy huone ja aamiainen, mutta eivät ne aina ole halpoja hotelleja halvempia, persoonallisempia kyllä.

Talonvuokrausfirmojen kautta löytyy myös huoneistoja, keittiö ja huonetta, mikä voisi olla kätevä teidän porukallenne, ja niitä saa toisinaan vuokrata myös kolmeksi päiväksi (eikä vain koko viikoksi), mikä on minusta hyvä vaihtoehto tutustua seutuun.

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 15.02.2011 19:18

Jos ne muiden maiden kiertelyt tarkoitavat kaupunkikohteita, on mun mielestäni http://www.hotel.info/homepage.aspx?lng=FI&cpn=54 aika kätevä.
Itse olen rekisteröitynyt ko. systeemiin, silloin varattaessa ei tarvitse maksaa, ja perua voi maksutta tulopäivän iltaan asti. Mun kohdalla se on toiminut hyvin, paperit on tullessa respassa valmiina ja hotellit ovat olleet luvatun kaltaisia.

Nettisivulla paikkakuntakohtainen hintavertailu on helppoa ja muiden vieraiden kommenteista näkyy plussat/miinukset.

@timppa

HÄMÄLÄINEN BRITA 15.02.2011 21:32

Tervehdys.Olemme ajaneet h-autolla useinkin Espanjaan ja takaisin.Öitä olemme viettäneet monessakin eri paikassa,pääasiassa edullisissa.Länsi-Euroopassa on useita hotelliketjuja,joista tässä muutama esimerkki:www.hotelformule1.com , www.etaphotels.com , www.ibishotel.com ja www.accorhotels.com . Muutamalla kympillä koko huone.Formule1:ssä on WC käytävällä,muissa huoneessa.Lisäksi esim Saksasta löytyy edullisia Gasthauseja sekä kotimajoituspaikkoja:Zimmer frei,joihin on syytä mennä ajoissa iltapäivällä,ainakin varaamaan huone.Kun matkaa suunnittelet tutustu matkailukohteisiin ja onko lähellä ylläolevia hotelleja.Ovat yleensä lähellä moottoriteitä ja viikonloppuisin saattaa olla paikallisia matkailijoita paljon.Italiasta ja Itävallasta antakoot muut vinkkejä.Ne maat ajettu "tukka putkella" läpi,harvoin yövytty.Mukavaa matkan suunnittelua.Hämy

HAARAKANGAS ALLAN 16.02.2011 08:40

Huomenta Jarkko ja muut!

Hämyn antama vinkki toimii. Myös me olemme käyttäneet Formule 1 ketjun huoneita. Samoin Etap hotellia. Etap on hivenen hinnakkaampi. Edullinen toki sekin. Kannattaa katsoa Formule 1 karttaa. Tosi tiheässä, varsinkin Ranskassa. Jopa Ruotsista löytyy muistaakseni kolme. Jönköpingissä yksi. Sopivasti matkan varrella jos kulku Ruotsin kautta.
Rattoisaa matkasuunnittelua.

Allu vaari

TOIVONEN MARTTI 16.02.2011 09:24

Minä äänestäisin pikkukaupunkien ja -kylien vanhojen Gasthausien ja hotellien puolesta. Palvelu on hyvää ja hinnat edulliset. Itse hotellit on usein nostalgisia vanhoja rakennuksia.

Esimerkki: olin muutama vuosi sitten yhden yön Westerwaldissa yhdessä pikkukylän hotellissa ja aamiaisella pyysin toisen pienen kannullisen kahvia kun me suomalaiset olemme kovia kahvinjuojia. Muutaman päivän kuluttua tarvitsin taas yöpaikkaa ja menin samaan hotelliin. Aamiaisella isäntä tarkkaili että oli valmiina tuomaan toisen kahvikannullisen kun olin saanut ensimmäisen juotua. Sellainen tuntui mukavalta, henkilökohtainen palvelu.

Olin ollut käymässä Essenissä jossa autoliikkeen omistaja kertoi että hänellä on suhteita läheiseen hotelliin ja että voisin yöpyä siellä halvalla, hinta oli kuulemma vain 90 ekua per yö. Pikkuhotellissa kahden hengen huone maksoi 35 ekua ja näköala vuorenrinteen niitylle oli aivan toista kuin Essenin syrjäkadulle olisi ollut.

Jos kiinnostaa niin http://www.zur-untermuehle.de/ mot

TOIVONEN MARTTI 16.02.2011 09:30

Anteeksi, nappasin edellä olevaan viestiin väärän untermühlen, oikea on tässä:http://www.zur-untermuehle-willmenrod.de/

Ei tuo vääräkään varmaan paha olisi.... mot

HÄMÄLÄINEN BRITA 16.02.2011 12:48

Hei.Lisäisin vielä,että kun menee Formula1- tai etaphotelliin,on sisäpihan P-paikka aidattu ja lukittu öisin.Itse pääsee sinne illalla omalla ovikoodinumerolla,kun tulee yöpymään "kyliltä"!Laitan sinulle "mietintämyssyn" alle yhden vaihtoehdon:Bad Hersfeldin lähellä www.web.cylex.de/firma-homepage/http%3A//www.glimmesmuehle.de-2237514.html .Olimme pihalla pari vuotta sitten as.autolla yötä=ilmainen Stellplatz.Hotelli ihan siisti.Siitä ei olekaan pitkä matka Moseliin, josta löytyy yöpaikkoja joka "kylästä"!Kannattaa tutustua Moselin jokilaaksoon, jos ei ole ennen siellä käynyt.Kun tietäisi "noin" matkareittinne, voisit saada usealta ehdotuksia yöpymispaikoista?Hyvin suunniteltu matka on puoliksi tehty!Hämy

PUUMALAINEN JARKKO 16.02.2011 13:01

Kiitoksia tähän astisista vinkeistä! Matkareittimme alkaa Rostockista josta menemme esimmäiseksi Berliiniin. Sen jälkeen matka jatkuu Tropical Islandsiin (mahtava paikka, kävimme viime kesänä). Sitten olisi suunta kohti Kotkanpesää jonka jälkeen ajattelimme mennä Itävaltaan ja sieltä Italiaan. Takaisin päin lähdemme Saksan länsipuolta, Moselin laakso kiinnostaa kovasti ja varsinkin ne viinit. Laittakaa rohkeasti ideoitanne ja mielenkiintoisia käyntikohteita tänne.
Matkustus aikaa on neljä viikkoa, joten eiköhän siinä ajassa kerkeä kiertämään eri paikkoja.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.02.2011 13:07

Täytynee taas aloittaa tuon linkkilistan mainostus

http://www.saunalahti.fi/hamal0

JANHONEN MATTI 16.02.2011 15:05

Tästä linkintä saat vähän lisätietoa Moselin tarjonnasta. http://www.mosel-reisefuehrer.de/

HAAPANEN TIMO 16.02.2011 17:31

Hotelli/motellimajoituksessa on melko ratkaisevaa haluaako vain yöpyä motarin varrella (halvin) tai majoittaudutaanko lähelle kohdetta, johon sitten jalkapelillä (kallein) tutustutaan. Vai siirrytäänkö kohteeseen julkisilla (keskiväliltä) .

Laitoin tuohon esille Berliinin tarjontaa Hotelli-infon sivulta: http://tinyurl.com/6gvfkyv

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.