Sienan ja Lago Trasimenon alueen campingit

INTONEN VEIJO 11.02.2011 18:29

Suunnittelemme reissua mmatkailuvaunuyhdistelmällä Toscanaan keväällä. Olisiko jollakin kokemuksia näiden alueiden leirinnästä. Pääseekö kohtuudella vaunun kanssa ja tietoa leiripaikoista yleensäkin.

KUNNOLA AIMO 12.02.2011 15:07

Alueen paikoista sinällään ei kokemuksia mutta campingalueita siellä näyttää nettisivustojen mukaan olevan runsaastikin

http://www.campingmap.net/map.aspx?q=magione&o=&d= http://www.campingmap.net/map.aspx?q=siena&o=&d=

PÖLLÄNEN JUHA 12.02.2011 15:58

Moro!

Siinä Arezzon yläpuolella löytyy hieno leirintäalue: http://www.booking.com/hotel/it/norcenni-girasole.fi.html? Lyhyt matka Sienaan ja Firenzeen.

NIEMI ROLF 12.02.2011 18:59

Vuonna 2008 Sienan leirintäalue Colleverde meni remonttiin pari viikkoa aikaisemmin kuin meille oli vahvistettu. Nyt alue on uudelleen avattu. Jos sisäänajo on samalla paikalla kuin v. 2008, vaunun kanssa sinne on hieman hankala mennä.

Vuonna 2008 valitsimme leirintäpaikaksi Camping La Montagnola Sovicillen kylässä n 12 km Sienasta lounaaseen. Korkeatasoinen leirintäalue josta pääsi bussilla suoraan Sienan keskustaan. Camping La Montagnola osoittautui hyväksi ratkaisuksi.

SILMUNEN HANNU 12.02.2011 20:04

Olemme noilla main yöpyneet vain matkaparkeissa, sellainen on Sienassakin, mutta muuten tuolta seudulta ,Viterboon ja Maremman rannoille asti minulla on kyllä monta jännää luontoretkikohdeta ja kuumaa lähdettä, mutta en ala niitä nyt erittelemään ellei ketään kiinnosta, jos niin sitten kyllä kerron..:) ...

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 12.02.2011 20:40

Jos olet Toscanaan menossa niin poikkea ihmeessä myös Firenzessä. Tässä sijainniltaan erittäin hyvä campig, josta lyhyt alamäki keskustaan. Ja busillakin pääsee aivan portilta. Alue sopii myös vaunuille. http://www.camping.it/english/toscana/michelangelo/ Kuvat kertokoon paikasta lisää.

Toscanalla on muuten monet kasvot, eikä se meillä markkinoitu kuva Toscanasta ole kun yksi niistä. Itäinen Toscana on ihan eri asia kun merellinen ja eteläinen erilainen kun pohjoinen. Pisa ei mielestäni ole mikään erikoinen paikka huonosokkelista tornia lukuunottamatta.

TOIVONEN MARTTI 13.02.2011 11:32

Yksi tärkeä asia Toscanassa on että se on etruskien asuma-alue ja heidän jälkiään kannattaa katsella.

Etruskien hautakaupungit on maagisia paikkoja. Cerveterin (Caere Vetus eli Vanha Caere) hautakaupunki on mielieenpainuvinta mitä Italiassa olen nähnyt. Tumulukset, pyöreät hautakammiot korkeine suippoine kattoineen on olleet mallina mm. Hadrianuksen hautamuistomerkille Roomassa, siis sille jonka me nykyään tunnemme nimellä Castel San Angelo. En tiedä miten avoin tuo Cerveteri nykyään on, voi olla ettei sinne turisti enää pääse niin helposti kuin ennen mutta kannattaa tsekata http://www.italyheaven.co.uk/cerveteri.html

Etruskit rakensivat kaupunkinsa korkeiden kukkuloiden huipuille. Malliesimerkki on vaikkapa Volterra, joka aivan fantastinen paikka vaikka roomalaiset ja heidän jälkipolvensa ovatkin runnoneet paikkaa aika pahasti. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jossa etruskien perintö on vielä nähtävissä. http://www.comune.volterra.pi.it/english/

Miksi käydä katsomassa huonosti perustettua tornia kun voi nähdä jotain joka kertoo paljon enemmän! mot

SILMUNEN HANNU 13.02.2011 13:43

Jo vain, etruskien perässä olemme kulkeneet mekin monen monta viikkoa pitkin poikin Toscanaa!

Olemme löytäneet kolme italiankielistä kirjaa, Escursionismo d ´Autore nella Terra degli Etruschi, mitkä on alaotsikoitu Viaggio nella Tuscia, Viaggio nella Maremma toscana ja Viaggio nella Maremma laziale alueiden mukaan.

Vaikka ovatkin pelkästään italiankielisiä, niistä hyötyy kieltä taitamatonkin sillä ne esittelevät kuvin ja kartoin, tekstin lisäksi, lukuisan määrän erilaisia etruskikohteita noilta seuduin. Kaupunkeja, kylpylöitä, hautoja, luolia, linnoituksia, kävelyreittejä metsissä ja vuorilla, joiden varsilta löytyy etruskien ja myöhempienkin ihmisten jälkeensä jättämiä rakennelmia, museoita jne. Etruskikohteiden lisäksi siis mutakin erikoisia retkikohteita.

Voisin yrittää koota kuvasarjan ja vinkkilistan niistä erikoisemmista Toscanan kohteista missä itse olemme käyneet, jos kiinnostusta aiheeseen esiintyy, mutta nyt lähden hiihtämään:) Sanon siksi, että jos kiinnostusta löytyy, sillä siinä on työtä, koska ne kohteet ovat monen vuoden matkoilta ja koosteen tekeminen ei ole niin nopeaa. Mutta jänniä paikkoja löytyy, niin kuin tänä talvenakin eräs luola ylhäällä pienen umpilaakson seinämässä, missä etruskien hauta, johon jäkeenpäin tehty kristittyjen kirkko ja molempien aikakausien maalaukset jäljellä. Kävelymatkaa tietä vajaa 3km pellon laitaa ja metsäpolkuja pitkin ja sortuneita siltoja...näitä paikkoja mitkä eivät ole mitenkään museoitu, on siellä metsät täynnä, ja mikä loistavaa, teiden varsille on , niin kuin ympäri Italiaa on tapana, retkireittien oaskarttoja, tosin hyvin suurpiirteisiä, mutta onpa kuitenkin.

t.Kaarina

NYMAN MATTI 13.02.2011 20:49

Hei Kaarina!

Toi olis todella upea kädenojennus. Mekin pyörittiin siellä siellä 3 viikkoa, mutta ei osattu kunnolla tutkia alueita juuri tuolla tasolla, joka nyt jälkeenpäin harmittaa. Paljon nähtiin, mutta paljon jäi näkemättä. Uskon, että tuo kuvakertomus helpottaisi monen, myös meidän tulevia Toscanan matkoja.

t. Matti

INTONEN VEIJO 21.02.2011 14:54

Olemme kierrelleet 2006 vuonna Viareggiosta Firenzeen tutustuen myös niiden ympäristöön. Siitä syntyikin kipinä nähdä Toscanaa syvemmin. Kiitos kaikkille hyvistä vinkeistä ja antoisia reissuja tulevalle kesälle. t. Veijo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.