Dubrovnik, Kroatia

ZEUS TAPIO 26.01.2011 10:53

Hei. Onko joku käynnyt viime kesänä Dubrovnikissa? Mihin saakka moottoritie on? Ja miten sujuu rajan ylitys BIH kohdalla? Kartta ohjelmat laittavat reitin kulkemaan lautalla siitä ohi. Seudun leirintä-alueet kiinnostavat myös. Kroatian rannikko Splitiin saakka on tuttu. t.P.Z

VIHERÄ TIMO 26.01.2011 10:48

Varmaankin ihan hieno paikka. Itse en ole siellä käynyt.

HAIMILAHTI SIMO 26.01.2011 12:04

Menimme lokakuun alussa Sarajevosta ensin E762 ja sitten tie 20 vuorten yli Dubrovnikin itäpuolelle. Hienot maisemat, käy yli 1300 m. Yövyimme Kuparissa, siinäkin useampia kämppäreitä. Ei mihinkään lautalle, vaan rantatietä ajellen. Puolipäivää vietimme Dubrovinikis, olemme olleet siellä aikaisemminkin, kannattaa käydä useamminkin. Matka kulkimella parkkeeraaminen onnetonta, vaikka meidän retkiauto aika pieni ei meinannut saada parkkiin mihinkään, saati sitten vaunun kanssa, kannattaa jättää johonkin kauemmas. Siitä tulimme rantatietä Splitiin, välillä useita kämppäreitä joista valita. Moottoritielle olisi päässyt jo aiemmin, en muista millä kohtaa, nousimme Splitin kohdalta. Hyvännäköisiä paikkoja. Mostari on myös käymisen arvoinen, kävimme siellä edellisellä matkalla. Hyvää jatkoa alkaneelle matkailuvuodelle simo

HAIMILAHTI SIMO 26.01.2011 12:10

Jäi pois. Kaksitoista maata, vähän yli 7 tkm. Rajoilla ei mitään ongelmia sen jälkeen kun pääsimme Venäjältä Latviaan, sielläkin edistystä edellisestä, ei mennyt kuin pari tuntia.sh

JANHONEN MATTI 26.01.2011 15:43

Alla olevasta www.viamichelin.com linkistä näet mihin saakka moottoritie on jo tehty. Pää on Plocessa on 60 km Dubrovnikistä pohjoiseen. Mutta Croatian matkaajan pitää matkata ainakin toiseen suuntaan rantatietä. Muuten matka on suorastaan turha. Parhaiten rantatien pysähdyspaikat voi "noukkia" ajamalla rantatien pohjoisesta etelään. Eihän siltä moottoritieltä ajaen näe kun kuumaisemia Croatissa.

http://www.viamichelin.com/web/Cartes?layers=0001&strLocid=31NDIxYW0xMGNOREl1TmpReE9Eaz1jTVRndU1UQTJOVEk9

Tässä Dubrovnikin campingin linkki. On niitä muitakin, mutta liikenteellisesti tämä on hyvä. Läheltä alueen porttia pääsee bussilla aivan vanhan kaupunkin portille. http://www.camping-adriatic.com/solitudo-camp-dubrovnik/

JANHONEN MATTI 29.01.2011 15:52

Tässä Tapiolle vielä muutamia camping-linkkejä Ja löytyy linkeistä muutakin Kroatia-tietoa

Rajanylitys on läpihuutojuttu. Usein on pelkkä FIN rekkarissa riittänyt tarkastajan käden heilautukseen.

http://www.camping.hr/croatian-campsites http://www.topcamping.hr/ http://www.istracamping.com/

linkeistä löytyy aivan mini-campingista 3000 paikan jättialueisiin.

Alla linkki KRKA National Parkkiin joka sijaitsee aivan moottoritien lähellä hieman Sibenikin yläpuolella. Läheisen Skradinin kylästä pääsee pienellä laivalla putouksille. Näkemisen arvoinen paikka. http://www.npkrka.hr/#/pocetna/?lang=eng&p=

JANHONEN MATTI 30.01.2011 10:53

jatkuu sarja: Luontoretki Kroatian rannikolla. Vuorossa Dubrovnikin esittely.

STRÖMMER HEIKKI 30.01.2011 16:22

Jos oikein tarkkoja ollaan, tänään esitellään Dubrovnikin vedenalaista maailmaa. Vaunun kans varmaan niitä maisemia ei voi ihailla kuin kerran, sen kerran kun vaunu uppoaa mereen.

JANHONEN MATTI 30.01.2011 16:44

Ei olla niin tarkkoja niin saatetaan nähdä muutakin.

KUULA HEIKKI 08.02.2011 12:09

Meillä samankaltainen reitti Sarajevosta Dubrovnikiin ja tiet hyvässä kunnossa. Ajellut useita eri reittejä ko kohdealueella. Viime heinäkuussa ajelimme Dubrovnikista rantaapitkin pohjoiseen ja lähdimme heti ensimmäisen moottoritielle opastavan kyltin mukaan suunnistamaan motarille. Se oli vikatikki olis vaan pitänyt mennä rantamaisemia ihaillen, mutta kun... Moottoritien pään löytyminen onkin sitten ihan oma lukunsa. Tie välillä hyvä ja ajottain jopa olematon. Rajapaikoilla ei mitään ongelmaa oltiin sitten menossa CRO - BiH tai Unkari- Bih tai ihan miten päin vaan. Käyttämämme leirintäalueet hyviä. Itse olin käynyt Sarajevossa useasti, mutta vaimo ensimmäistä kertaa ja tykästyi kaupunkiin. Tulevana kesänä kenties suuntana Portugal mene ja tiedä. Vinkkejä otetaan vastaan.

IPATTI VEIKKO 08.02.2011 13:51

Kaipailit tietoja leirintäalueista, liitteessä aikalailla viimeisimmät.

VIRTANEN JUKKA 08.02.2011 15:14

Meitä kiinnostaisi kovasti käydä Bosniassa ensi kesänä. Miten on Heikki, onko Sarajevossa sellaista leirintäaluetta, että pääsisi helposti julkisilla keskustaan? Entä muualla Bosniassa leirintäalueet? Ollaan muuten kierrelty ent. Jugoslaviassa, mutta Bosnia ja Kosovo on jäänyt vielä väliin. Muitakin hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan.

SILMUNEN HANNU 08.02.2011 15:57

Hei, onpa hyvinkin, kilometri kävelyä ja sitten raitsikalla suoraan vanhaan kaupunkiin! Olen tälle palstalle siitä sekä Tunneli.museosta ja Bosne-joen alkulähteistä, mitkä on siellä leirintäalueen suunnalla, tänne kirjoitellut. OOtapa hetki niin yritän hakea tarkemmat tiedot, ihan just nyt en kerkiä!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 08.02.2011 15:59

"-Sarajevon sotamuseo "Tunneli", Ratki Sarajevski tunel-muzej, sijaitsee aivan lentokentän länsireunassa, Ilidzan kaupunginosassa, omakotitalokadulla. Ei opasteita, taksin käyttö hyvä vaihtoehto löytää perille. Museo sijaitsee Kolarin perheen kodissa ja kellarissa, sillä heidän pihalleen päättyi Sarajevon piirityksen aikana, v1993 valmistunut salainen 800m pitkä tunneli, mitä pitkin piirityksen vuosina hoidetiin kaupunkilaisten ruoka, lääke, sairas ym huolto. Perhe itse pitää museota, myös pieni pätkä tunnelia kuljettavana. Mykistävä kokemus.

-Bosne-joen alkulähteet, Vrelo Bosne, sijaitsevat Ingmanin vuoren juurella, Ilidzan alueella. Hyvin kaunis sarajevolaisten suosima ulkoilualue. Virtaavaa vettä siellä ja täällä, puusiltoja, vanhoja lehtipuita, kävelypolkuja. Kuumana kesäpäivänä varsinainen paratiisi."

Tämä löytyikin näin helposti, vielä etsin sen cämppärin:)

t.Kaarina

KUULA HEIKKI 08.02.2011 19:22

Niin kuin Kaarina kirjoitti Sarajevosta löytyy kohtuu hyvä cämppäri. Ko paikasta kilometrinverran ratikalle, johon liput lähi kioskista ja ei kun menoksi. Cämppärin nimi on Auto-Camp Oaza. Muualla BiH alueella ei paljonkaan leirintäpaikkoja, tosin Mostarissa kyltti leiritäalueelle muttei lähdetty etsimään. Vanhemmassa karttaversiossa oli Sarajevossa toinenkin cämppäri muttei navikaatorikaan tunnistanut paikkaa.

Heikki

IPATTI VEIKKO 09.02.2011 15:27

Näyttääs Bosniasta löytyvän leirintäalueita ja liikennekameroitakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.