Kymmen syytä lähteä reissuun!

LAUKKANEN MAURI 06.01.2011 16:46

Pakko ottaa kantaa tuohon otsikkoon minun,kun muut karaavamari vejet ei ota.

Montako syytä on olla kotona eikä lähteä?. Kun meillä suljetaan tehtaita ,työttömyys on korkealla ,kutn ennenkin ja tuloerot eri ihmisten välillä kasvat.

Rikkailla,lähtijöillä menee hyvin mutta on varmaan se KYMMENE syytä olla kotoana ,tai yksi syy on pakko olla kotona.

Mutta tällaista tämä elämä on ja tulee olemaan ,kun TV,stä tulee Donnerin tekemä ohjelma Marsalkka Mannerheimista joka on ns,dokumentti,niin se kertoo tämän yhteiskunnan hierarkiasta mitä se oli silloin 1800/1900 luvun vaihteessa ja sitä se on on vielä 2000 luvullakin.

SILMUNEN HANNU 06.01.2011 16:57

Jokainen niitä syitä voi varmaan keksiä puoleen jos toiseen niin monta kuin itse haluaa :) Silloin kun minun kukkarossani ei ole ollut kuin kolikoita, olen syönyt puuroa ja perunoita ja lähtenyt reissuun fillarilla ja teltalla , ja syönyt sielläkin puuroa ja perunoita. Ja niin aion vastakin tehdä, jos tarve niin vaatii:) Mutta jokainen tekee niin kuin itse parhaakseen näkee!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 06.01.2011 17:18

Pakko vielä puuttua siihen että lähtijät olisivat rikkaita. Varmaan henkisesti monesti ovatkin, mutta muuten keinot lähteä ovat useimmiten lähtijän viitseliäisyydestä kiinni. Meilläkin nuoripari joka omistaa rahaa vain hitusen, on paraikaa Intiassa, ja elelevät bambunlehdistä punotussa majassa mikä maksaa 1,5 e yöltä. Ruoka mitä he syövät paikallisten kanssa samoissa kuppiloissa maksaa 20 senttiä per napa, ja kalleimmissa paikoissa 1-2 e per ateria. Lennot sinne maksoivat menopaluuna 400e ja Intiassa kulkevat buseilla ja junilla. Tekivät kaikenlaisia töitä mitä ikinä saivat, ja antoivat vuokrakämpän pois jotta rahaa ei kulu täällä vuokraan. Seuraava lapsi lähtee helmikuussa kun matkakassa on koossa, perään.

Eihän tuo nyt liity varsinaisesti karavaanimatkailuun, mutta lähtemiseen kuitenkin, ja siihen, täytyykö olla rikas va ei lähteäkseen :)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 06.01.2011 17:27

Justaan näin näen minäkin ja arvostan Kaarinan kuvailemien kaltaisia nuoria ihmisiä ja heidän asennettaan. Ei kai lie epäselvää mistä se asenne ainakin suurelta osin on peräisin ..

LAUKKANEN MAURI 06.01.2011 17:42

Minä ja monet muut ovat varmaan hekisesti köyhiä kun ei ole mahdollisuuksia tai rahaa lähteä reissuun.

Mutta ei tämä minun komentti kohdistunut tähän Karavanlehden arttikeliin henkilökohtaisesti,se oli komentti siitä mitä me enenmistö ,luultavasti ajatelee;kyllä se on rahasta kiinni,ei tahdosta.

Onhan niitä ihmisiä jotka lähtevät vaikka sinne Intiaan melkein rahattomana,mutta siitäkin voi ajatella onko siiinä järkee vai ei,nuorena sitä tekee kaikkia tymyyksiä tai viisauksia,kuinka sen meistä kukin tulkitsee.

Sen ymmärän kun Karavaanareilla ,taitaa olla kaikki eläkeläisiä on leirit siellä Euroopassa,ei se eläminen maksa siellä varmaan sen enenpää kuin täällä koto Suomessa.

Mutta vielä kerran jos on ns.normaali kansalainen ja vielä normaali työelämässä ,niin eipä sitä vaan karata sinne Euroopaan taikka vain Lappiin lomailemaan,toisaalta onhan niitä monenlaisia työnkuvia(titteleitä/virkoja)ja se palkka juoksee vaikka olisi missä päin maailmaa tahansa. Kateus on kansan tauti-ko tuumasi m laukkanen

SILMUNEN HANNU 06.01.2011 18:49

Jos enemmistö haluaa ajatella niin, että "se on rahasta kiinni", niin en aio olla esteenä sille, mutta tulen aina silti hehkuttamaan omaa ajatustani ja näkemystäni siitä, että suurin osa asioista on tahdosta ja omista valinnoista kiinni. Ja loput sitten siitä asenteesta.

Miksi olisi tyhmää lähteä lähes rahattomana reissuun tai miksei työssäkäyvä voisi lomailla, nauttia jopa vuoroteluvapaista ja mistä vain sen kaltaisista jutuista, olkoon jokaisen oman päätäntävallan alla, valintojen summa ja niin ees päin...

En henkilökohtaisesti tunne ketään jonka palkka juoksisi ilman sen teen tehtyä työtä, mutta kateellisisa tunnen kyllä...:)

t.Kaarina

ANTTILA MARKKU 07.01.2011 09:44

Kyllä minäkin olen vahvasti sitä mieltä että enemmistö ajattelee juuri niin.Muutos asioihin on tapahtunut tuossa -90 luvun laman jälkeisessä yhteisten asioiden hoitamisen sivu tuotteena.Ennen vuotta 2000 oli täysin mahdollista koheltaa pitkin maailmaa pers aukisena eikä sillä ollut rahallista vaikutusta loppuelämään.Riippuu vähän siitä millaiset optiot,lisäeläkkeet ja muut bonukset onnistut loppuelämässäsi hankkimaan.Muutenkin vaaditaan nopeampaa työelämään siirtymistä,jolloin omien unelmien toteuttaminen ilman ettei siitä synny verotettavaa jonka perusteella kerrytetään sitä tulevaa eläkettä.Sen lisäksi vielä pieni pelko sairastumisista,kun on poistuttu kotimaan sosiaali ja terveydenhoidon piiristä.Kyllä maailma on kuitenkin muuttunut,liekkö paremmaksi?Kukin kokee tahollaan.

YLINIEMI SEPPO 07.01.2011 10:51

Ei muutakuin eläkeikää nostamaan että nuoriso saa reissata.

LAUKKANEN MAURI 07.01.2011 18:10

Vielä tuosta lähtemisestä; Kun tuo meidän maailman kuulu kirjailija Mika Waltari kirjoitti se SINUHE egyptiläisen,hän ei ollut koskaan käynyt Egyptissä tai siellä päin!. Elikkä se helpotta minun tuskaa, kun en pääse sinne "parempiin maihin" vaan teen lumitöitä/pihatyöt ja tietysti työt sen jokapäiväisen leivän saamiseksi.

Mutta siellä voi olla ajatuksissa,haaveissa ja unissa; saatapi kokea parempia elämyksiä kuin siellä todellisuudessa!.

ALAPETERI HANNU 22.01.2011 23:00

Nautin suunnattomasti Kaarina Silmusen tarinoista ja toivon, että hän jaksaa vaan kirjoittaa! Kaikki omatkin tekemämme reissut ovat olleet ihania ja on mitä muistella vanhana. Tuula Alapeteri

JORVA OLLI 23.01.2011 11:14

Sama täällä Tuula, oikein pitää odotella uutta Caravan-lehteä ja juttuja lehdessä. Kaarinan jutut ovat kärkipäästä, hyvä ja erilainen tarina oli myös Risto Järvelinin elämäntapakaravaanarin hyinen seikkailu.

Mielestäni tarinoiden kirjoa voitaisiin lisätä, olisko nämä perinteiset vakiojutut jo aikansa eläneitä? Lehti kertoon juttuja tarjottavan enemmän kuin pystyvät ottamaan vastaan, joten karsinta on tiukka ja sen ymmärtää!

Lehdellä on omat tarinankertojansa, kolumninsa ja niiden tekijänsä, on vakiokirjoittajia ja toimittajia tekemässä kirjoitustyötä. Enpä tiedä, saatan olla väärässä, kaipaisiko lukijakunta tekstiä meiltä rivijäseniltä ja lukijoilta? Siis sellaisia "kotikutoisempia" juttuja.

VALTONEN MARTTI 23.01.2011 21:16

Täytyypä tähän väliin kehaista tuota lehteä kokonaisuudessaan, tuskin millään etu-ja harrastusjärjestöllä on lähellekään verrattavissa olevaa. Parempi kuin mikään aikakaus/juorulehti.

KINNUNEN ARVO 24.01.2011 14:23

"Ei ne suuret tulot, vaan pienet menot", kun muistaa jokapäiväisessä elämässä, silloin jää myös rahaa matkailuun.Ei kai kulkuneuvoa ole hankittu pihamaan koristeeksi????

HAARAKANGAS ALLAN 24.01.2011 15:22

Kuulemma jotkut äveriäät hankkivat koristeita ihan vaan naapureiden iloksi...

Allu vaari

VALTONEN MARTTI 24.01.2011 16:57

Sailasta....

HAARAKANGAS ALLAN 24.01.2011 18:00

...sailaksen syy, sanoi kanisteri Käteinen, kun veroja nosti!

Allu vaari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.