Teneriffa

ÖGÅRD PÄRRE 24.12.2010 21:05

Onko kokemusta matkailuauton vuokrauksesta Teneriffalla. Mistä löytyy ja onko siellä leirintäalueita ym. asiaan liittyvää. Hyvää Joulua

AHONEN KAI 24.12.2010 23:34

Siellä ole tainnut useakaan finski käydessään noita asioita miettiä.

Taitaa siellä olla vissiin yksi kämppäri talviaikaan avoinna.

Yks Jussi siellä on jonkun aikaa jo aikaansa viettänyt vapaaparkeissa, joten tuskin hänelläkään kaipaamiasi tietoja on.

Me mennään joskus ensi vuoden puolella sinne täältä Gran Kanarialta, kirjoitellaan kaikesta tietämisen arvoisesta kunhan sitä kertyy.

Noin omana mielipiteenäni sanoisin että jos tänne jonnekin putkella tulee, niin vuokraisin kivitalosta kämpän ja avoauton. Välimatkat on niin lyhyitä että aina kerkii illaksi kotiin.

On ihan toinen asia tulla tänne oman kotinsa kanssa, jossa muutenkin viettää 250vrk:ta/vuosi kuin vuokrata (jos niitä on) tyhjä auto, ja hommata sinne elämiseen tarvittavat vermeet ja mennä johonkin surkeaan häkkiin jossain ei missään.

Täällä Gran Kanarialla ainakin nuo kaksi netistä löytyvää häkkiä ovat todella ei missään tuolla jonkun matkaa rannasta ylämäessä, jossa näyttäisi olevan pilvistä joka hetki.

Se yksi (jota ei löydy netistä)jonka portilla kävimme tuossa Puerto Ricosta luoteeseen 3:sen kilsaa, täyttää nippanappa huonon vapaaparkin tunnusmerkit, on uuvahtaneemman oloinen kuin se Fugen moottoritien yläpuolella oleva joidenkin paratiisi.

Me vapaana kuin papukaijat, varjopuolena nuo fillareitamme taaveteista silloin tällöin öisin himoitsevat huumehörhöt ;)

BRUUN EERO 27.12.2010 21:20

Vuokraamoja ehkä löytyy Teneriffan Santa Cruzista ja Gran Canarialla Las Palmasista, mutta valitettavasti tarkempaa tietoa ei ole. Pari viikkoa sitten oltiin Gran Canarian Puerto Ricossa ja Arguineguinista Palmitos Parkiin johtavalla tiellä näkyi olevan kuivuneen joenuoman varrella jonkinlainen kämppäri. Eivät todellakaan ole kovin hääppöisiä. Keskemmällä Gran Canariaa jonkin patojärven rannalla käytiin pari vuotta sitten ja siellähän muutama kymmenen matkailuautoa oli grillaamassa ja viettämässä viikonloppua. Eli oikeaa hyvätasoista kämppäriä en ole vielä nähnyt. Tässä joitakin kuvia vuoden takaa, kun käytiin Lanzarotelta käsin Fuerteventuralla ja nähtiin tämä matkailuautolla liikkunut mies koiran kanssa, hyvä rekkari.

BRUUN EERO 27.12.2010 21:30

Sorry, olivat vähän liian isoja kuvia. Puolitin ne, ehkä nyt onnistuu.

BRUUN EERO 27.12.2010 21:34

Tässä oppii vain kantapään kautta.

BRUUN EERO 27.12.2010 21:58

Vielä korjaus tuohon edelliseen. Se tie Palmitos Parkiin lähtee Playa del Inglesistä ja se vaatimaton kämppäri oli Arguineguinista Soriaan johtavan tien vierellä. Suosittelen Sorian tietä kaikille, joiden aviosiippa rakastaa korkeita paikkoja. Tässä vielä kuvia siitä Gran Canarian järveltä.

NIEMINEN RAIMO 28.12.2010 00:16

Kokemusta vuokrauksesta ei Teneriffalla ole.Matkailuautoliikkeitä kyllä on,se että onko niissä vuokrausta ei ole tietoa.Taipuisin kanssa suosittelemaan Kaitsun tavoin tavallisen auton vuokrausta ja mitä pienempi sen parempi.Leirintäalueitakin on.Näyttäisi Nauta olevan ainakin auki ympäri vuoden.Joitakin muitakin on.Sitten on noita Piknik/makkaranpaistopaikkoja jota myös leirintäalueeksi kutsutaan,muutamalla on tullut käytyäkin,ihan vaan vettä hakemassa kun on sattunut henkilöauton perässä joku pänikkä olemaan.Vesi niissä paikoissa on hyvää.Laitoin Google Mapsiin muutaman paikan Teneriffalta.Makkaranpaistopaikkojen sijaintitiedot saattavat olla hyvinkin summittaisia,sinnepäin http://goo.gl/maps/F9hP @rami

AHONEN KAI 28.12.2010 23:59

Jostain netin syövereistä luin että Moganin nurkilla olisi joku kämppäri ja eilen päivällä kun kiersimme saaren, ei siellä mitään mainoksia kämppäristä ollut.

Illalla luin tuosta patojärvellä käynnistäsi ja löytyihän se virkistäytymisalue Googlella. Tie lähtee Moganista mäkeen ja melkoista serpoa tie melkein perille asti.

Torstaina käydään luuppaamassa se Temisasin kämppäri ja Guantanamo ja se patojuttu ensi vuonna.

Kiitos vinkeistä, kuin myös Raimolle noista Teneriffan paikoista.

ÖGÅRD PÄRRE 29.12.2010 20:42

Kiitos oikein paljon tiedoista, täytyy tehdä niin että unohtaa sen ja vuokraa henkilöauton. Nyt viellä kun tietäisi minne mennä. Lanzarote Puerto del Carmen olisi kiinnostava ja kuulema vaihtelevat maisemat luoline ym. Ei olla koskaan siellä käyty viime joulukuussa käytiin Teneriffalla Puerto de la Cruz, ei päästy Teiden huipulle kun tuuli liikaa. Tarkoitus olisi lähteä helmikuun alussa jos työt vaan sallii kun rakennushommat ja lumi ei oikein käy yhteen. Kumpi olisi fiksumpi Lanzarotte vai Gran Canaria.

BRUUN EERO 29.12.2010 23:10

Lanzaroten Puerto del Carmen on hyvä valinta. Hotellit ovat lähellä rantaa ja ihan hyviä. Saarella on paljon näkemistä ja vuokra-autolla pääsee ajamaan saarta pitkin ja poikin, koska korkeuseroaja ei ole niin paljon kuin Canarialla. Muutama kymmenen kilometriä Puerto del Carmenista länteen Playa Plancasta pääsee puolessa tunnissa Fuerteventuraan, hinta kyllä oli vähän tyly, jotain 80 euroa kaksi henkeä ja auto menopaluu. Gran Canaria on ehdottomasti varsinkin luontoihmisille hieno paikka, mutta korkean paikan kammoisille tiet lomapaikoista pohjoiseen ovat rasittavia.

NIEMINEN RAIMO 06.01.2011 11:43

Päivitin vähän tuota Tenerifen mappia http://goo.gl/maps/F9hP @rami

AHONEN KAI 06.01.2011 17:39

Valmiiseen pöytään on kiva mennä ;)

Armaksella Las Palmasista vajaa 170€ eestaas, mennään lähiviikkoina.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.