Viron saariston kierros

AUTIO EERO 13.12.2010 17:19

Onko kellä kokemusta Viron saariston matkailusta,olis tarkoitus lähteä ensi kesänä matkaan koiran kanssa.Kiitos vastauksista etukäteen

RÄSÄNEN TARJA 13.12.2010 18:06

Ei se sen kummempaa ollut..meillä iso koira mukaa viron kierroksella.saarenmaalla myös.. koiria on paljon ihmisten pihoilla..tartossa jätettiin koira autoon kaupunki kävelyn ajaksi..vahti siinä etupenkillä..koira sai olla mukana joka leiripaikalla..ei ongelmia..laivamatkan oli autossa tai siis kotonaan..loikoili sängyllä.. sinne vaan..

PASANEN MIKKO 13.12.2010 18:46

Terve! Millä laivalla Räsäset seilasitte viroon, katamarillako? Isommilla laivoilla ainakin koiran jättäminen autoon on ollut vastoin varustamon asettamia ohjeita.

RÄSÄNEN TARJA 13.12.2010 19:02

Norrlandialla mentiin ja ei mitään ongelmaa koiraa jättää autoon..

PASANEN MIKKO 13.12.2010 19:10

Saattaahan se onnistua, pummillahan koira on mennyt. Eckerö line kuitenkin hinnoittelee lemmikkieläimet. Vaatii jopa hytin.

RÄSÄNEN TARJA 13.12.2010 19:17

Hei.. laita viestihakusanaksi koira viro.. siitä avautuu edellinen viestiketju jossa myös vähän tietoja...

PASANEN MIKKO 13.12.2010 19:37

Kun kerroit matkustaneenne Norlandialla, joka on Eckerö linen laiva. Joten Eckerö varustamo vaatii lemmikkieläimistä maksun. Ja kun eläintä ei saa jättää autoon, on otettava hytti. Näillä nopeilla expres aluksilla ilmeisesti lemmikin voi jättää autoon. Lukekaapa Eckerön sivuilta faktaa!

PASANEN MIKKO 13.12.2010 19:43

Piti vielä laittaa linkkiä Eckerön sivuille. http://www.eckeroline.fi/fi/document-Hyv%C3%A4-tiet%C3%A4%C3%A4.aspx?docID=1440

AHONEN KAI 13.12.2010 19:45

"pummillahan koira on mennyt."

Juu, perkele, ostetaan sadantonnin autoja ja sitten ei voida retuuttaa koiraa kotiautostaan johonkin hyttiin, maksaa siitä tyhjästä vielä yhden ihmisen hintaa, perkele kun ottasuonta pullistaa ;))

Täällä Volcan de Tijarafella ei ole kyllä koiran mukavaa kulkea, ne on suljettu jokainen omaan häkkiinsä autokannen peräosaan, ulkotiloihin tosin, mutta melu on melkoinen potkuriäänien, ilmastointien ja kimppahaukkumisen johdosta.

23 tuntia kulunut ja aamun puoli kymmeneen vielä matkaa, jos Funchalista Las Palmasiin matka käy.

Saaristossa suvikelit ;)

RÄSÄNEN TARJA 13.12.2010 20:05

Ei meillä ihan noin mennyt..etukäteen kyllä soitin varustamoon ja omalla vastuulla saimme koiran jättää autoon.. jo varatessa ilmoitimme koiran mukanaolosta ja en kyllä muista edes jos siitä maksu meni. emme laista maksuista. ja sain käydä matkan aikana moikkaa koiraa kun nätisti luvan kysyin. myös takaisin tullessa.. näin meillä...

HAAPANEN TIMO 13.12.2010 20:29

Missäs Mikko se hinta näkyy?

Tuollainen pätkä oli sun linkissäsi:

"M/s Nordlandialla on rajoitettu määrä lemmikkieläinpaikkoja (koirat, kissat). Hotellit veloittavat erikseen lemmikkieläimistä. Maksu suoraan hotelliin."

Tallinkilla on eläinhyttejä, en tiedä maksavatko.

Viime talvena varailin kotimatkaa Travesta päin. Virkailija kertoi puhelimessa ettei ole vapaita hyttejä. On vain miespaikkoja hyteissä (Olin yksin liikkellä) tai eläinhytti. Vastasin: mielummin minä eläinten kanssa, minkälaisia siellä on? @timppa

PASANEN MIKKO 13.12.2010 23:07

No voi per.... kahdesti olemme Nordlandialla seilanneet, molemmat suunnat. Viimeksi toissa kesänä, molemmilla kerroilla on jouduttu ottamaan koiran takia hytti. Sitä nyt en muista paljonko koirasta joutui maksammaan. Autoon heidän ohjeistuksen mukaan ei lemmikkiä saanut jättää. Aikoinaan Finlinesin Naantali-Kapellskär laivoilla kyllä koira sai jäädä autoon. Autokannella jopa pääsi välillä pistäytymään. Tarkoitus ei ole alkaa asiasta väittelemään, kuvittelin vain antavani oikealaista informaatiota kysyjille.

RAUTIAINEN KARI 14.12.2010 17:49

Nordlandialla kun on menty ja jätetty koira autoon, niin ovat opastaneet ohi jonon niin että pääsee ajamaan ihan keulapaikalle. On kuulemma hiljasempaa ja rauhallisempaa koiralle. Pari kertaa näinkin on käyny.

HAAPANEN TIMO 14.12.2010 18:02

Mun piti tuolla ylempänä vitsi kertoa. Kirjoitin nopsaan kun meinasin telkkarin avata puoliysiltä. Nyt tänään ei toi aukene edes mulle. Olkoon. @timppa

PASANEN MIKKO 14.12.2010 19:06

Terve! En nyt haluaisi kuulostaa "jankuttajalta", koska tyyli ei oikein luonteelleni sovi. Karilta ja Räsäseltä olisin kysynyt, että koska teitä on Norlandialla koirien kanssa kertomallanne tavalla kohdeltu? Tuolla aikaisemmin kerroin omasta matkasta toissa kesänä. Tarkentaakseni ajankohdan, se oli 2008 kesällä. Matkaa varatessani ihmettelin juuri tätä, etteikö koiramme voisi 4 tuntia olla autossa, siltikin, kun olimme aikaisemmin monta kertaa seilanneet Finlinesin laivoilla Suomi-Ruotsi väliä, niin, koiramme on ollut matkan ajan autossa. No, kuitenkin meidän kohtelu oli aikaisemmin kertomani kaltainen, maksu hytistä ja koirastakin! Hinnastossa kuitenkin on hinnat lemmikkieläimille. http://www.eckeroline.fi/fi/document-Hinnat-Hinnasto-16.8.-30.12.10.aspx?docID=2560

AHOLA JARI 15.12.2010 12:33

Voinen vahvistaa tuon Mikon kertoman..

Minullekin Eckerön varaamosta kerrottiin puhelimitse, että vuoden 2008 alusta yhtiö on ottanut uuden linjan, että koiria ei saa jättää matkanajaksi m-autoon/vaunuun, vaan on tuotava ylös, jolloin ottivat muistaakseni 10€/koira/suunta ja hyttipakko, koska yleisissätiloissa ei koiraa saa pitää. Lemmikkieläinhyttejä rajallisesti.

Kasvatti hintaa se verta reilusti kun hyttiä muuten ei otettaisi, että vaihdettiin Vikingille (Xprss nopeampi, halvempi ja koirat saa olla autossa, mikä niille mieluisampaa)..

"Se on vaan tyhmää maksaa liikaa.." kuulemma ;)

HAAPANEN TIMO 16.12.2010 19:19

Eeron Viron saarikierros meinaa nytkähtää jo Helsingin satamaan. Tarkenna Eero vähän, liian laaja kysymys. Kun nyt päästäs edes Viron puolelle...

@timppa

VIRTANEN JUKKA 19.12.2010 15:13

Kierreltiin viime kesänä heinäkuussa kahden koiran kanssa Saarenmaata ja Hiidenmaata muutama päivä. Mantereen puolelta Virtsusta yli Kuresaareen. Kuresaaressa oltiin yötä satamassa hotellin pihalla, mutta ihan keskustassa. Mukava kaupunki. Saarenmaalta taas laivalla Hiidenmaalle. Siellä saarta ympäri ja mantereelle Heltermaasta Haapsaluun. Laivoille päästiin ilman mitään varauksia vain jonoon ajamalla. Koirat oli kannella meidän mukana kaikilla kolmella laivalla. Ei mitään vaikeuksia. Laivoja kulkee koko ajan. Joku sanoi, että viikoloppuisin voi olla ruuhkaa ja paikalliset pääsee ensin laivaan. Helsinki-Tallinna välillä meillä on ollut aina hytti koiria varten, mentiin sitten Tallinkilta tai Eckeröllä. Kun ne koirat kuolivat silloin ruotsinlaivalla, niin eipähän tarvitse vastaavaa pelätä. Ei se montaa kymppiä ole. Haapsalussa on mukava leirintäalue, jolla on suomalainen isäntä, Camping Pikseke.

KOSKINEN MATTI 26.12.2010 18:48

Tarkennuksia Saarenmaan lauttayhteyksiin: Saarelaisilla ei ole miää etuajo-oikeuksia. Ainoastaan hälytysajoneuvoilla. Etuajo-oikeuden voi kuka tahansa ostaa valitsemaansa lauttaan ja valitsemalleen reitille osoitteesta: www.tuulelaevad.ee ja se maksetaan varausta tehdessä maksukorteilla. Lisähinta ylimenosta on 50,- eek ja enintään 40 % lautan kapasiteetista myydään näin. Rannassa täytyy olla 20 min ennen lautan lähtöä ja tämän etuajo-oikeuden voi peruuttaa ainoastaan kovat myrskyt, jolloin lauttaliikenne on ollut pysähdyksissä. Terveisin Matti (kesäisin Saarenmaalla asuva)

HAARAKANGAS ALLAN 02.01.2011 09:49

Kymmenen Euroa koirasta laivalla on kohtuullinen hinta.

Finnlinesin laivalla H:ki- Lyypekki maksoi kissan kuljetus 80 € !

Vaikka katti ei roiku baaritiskillä tai käytä poreammetta....

Italialaisten varustamokummisetien rahastusta!

Allu vaari

AUTIO EERO 03.02.2011 14:44

Niin tarkoitin Saarenmaata ja Hiidenmaata,mutta koiran kanssa on hankalaa kun täytyy antaa koiralle se ekinokokki tabletti eläinlääkärin valvonnassa. Että tämmöstä

VIRTANEN JUKKA 03.02.2011 16:37

Ei se hankalaa ole. Virossa on joka kaupungissa ainakin yksi Loomakliinik, Pärnusakin kaksi ihan Komsen lähellä. Haapsalustakin löytyy, ei tarvitse Tallinnassa seikkailla. Eikä tarvitse aikoja varailla. Voi ostaa lääkkeen jo Suomesta etukäteen, ja antaa niiden pistää se koiran suuhun. Aikaa menee 5 min eikä maksa paljon.

HAAPANEN TIMO 03.02.2011 17:55

Kyllä se asia on syytä tehdä ohjeiden mukaan. Infektio on ihmiselle hengenvaarallinen ja eläinten loishäätö pitää tehdä täsmäiskuna. http://www.orionvet.fi/heisimadot

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.