Mistä mielenkiintoisimmat kohteet ?

HUTTUNEN SAULI 11.12.2010 10:09

Hyvät ystävät! Kesän matkaa suunnitellessa harmittaa jo etukäteen kun ajaa niin monen mielenkiintoisen kohteen ohi. Autoroutella on helppo suunnitella ajomatkat ja eurocampingiltä löytyy leirintäalueet. Uskoisin että joka kunta, kylä ja kaupunki haluaa meidät vieraakseen ja tarjota meille sen parhaan mitä heillä on tarjolla. Onko netissä joku foorumi josta voisi etukäteen tutkiskella kohteita...vai onko kysyttävä kämppärin respasta.

HAAPANEN TIMO 11.12.2010 11:03

Joka paikkakunnalla on omat nettisivut, niitä minä kaivelen. Googlemapsilla voi kurkkia katunäkymiä aika monesta maasta.

Teen asian toisinpäin, ensin paikka, sitten kämppäri tms. paikan läheltä. Kämppärin tasolla ei ole meille niin väliä. @timppa

JANHONEN MATTI 11.12.2010 14:56

Kun kysymys on ulkomaan palstalla niin oletan, että tarkoitat ulkomaanmatkoja. Autoroute on hyvä ohjeellisen reitin suunnittelussa ja kun se tehty niin Googletus on hyvä tapa etsiä kohteita/kohteista lisätietoa. Myös matka-aiheiset keskustelupalstat on usein hyviä, siellä kun on suhtkoht vähän hörhöjä kirjoittamassa. Minulle Timon tavoin camping-alueen hyvä sijainti ohittaa luokituksen ja keskeistä on se, että camping-alueelta pääsee julkisella helposti kohteen keskustaan ja takaisin. Yleensä se yhteystieto löytyy campingalueen sivuilta. Huoleton on hevoseton poika sanotaan ja se pitää paikkansa, kun ei tarvitse kaupungilla murehtia mitä autolle tapahtuu.

Kun kohteet on valittu niin googlen lisäksi esim. wsoy:n kaupunkikirjasarjaan kuuluvaa kirja kannattaa hankkia, vaikkei ne ihan ilmaisia olekaan. Kirja on hyvä matkalla ja ennen matkaa "kotiläksyn" teossa. Kotiläksyt tehnyt saa matkastaan enempi irti kun se joka menee kohteeseen vain "töllistelemään".

Tuo respasta kysely on ihan ok ja esim. liikenyhteyksien suhteen se on paras. Siinä on vain se ongelma, että usein siinä on joku selän takana odottamassa vuoroaan, eikä kaikki virkailijatkaan pidä liian laajasta infopalvelusta.

Timon mainitsema Googlemaps on ihan hyvä väline kohteiden ennakkotarkastelussa vaikka aluksi vierastinkin sitä. Ei se googlemapsista ennalta katsominen vähennä siitä paikallaolon riemua vaikka niin luulinkin.

Googlemaps on myös hyvä väline selvittää ennakkoon joitakin pahoja liikennepaikkoja. Syksyn reissulla yövyin Pariisissa Camping du bois de Boulognella Pariisin lounaispuolella eli Reimsistä tultaessa lähes Pariisin takana. "Ajoin" jo kotona Googlemapsilla A4-tien ja Pariisin kehätien risteyksen ja yhden toisen Hippodromin luona olevan risteyksen ja meno campingille sujui kun olisin ajanut reitin jo aiemminkin.

TOIVONEN MARTTI 11.12.2010 15:39

Edellä kaverit ovat jo tyhjentäneet ison osan pajatsosta. Yksi aika vanhanaikaiselta tuntuva mutta edelleen tehokas tapa on pyytää infoa kyseisen maan matkailutoimistolta. Helsingistä tai Tukholmasta löytyvät aika monen maan matkailutoimistot jotka ovat olemassa vain yrittääkseen houkutella turisteja maahansa. Email tai soitto sinne ja kohta saat postissa ison kasan hyödyllistä luettavaa tai emailin jossa linkkejä erilaisiin kohteisiin.

Ja vaikka netti onkin ehtymätön tiedon aarreaitta ovat nuo vanhanaikaiset kirjamatkaoppaat minunkin mielestäni erittäin käyttökelpoisia. Muutama kymmenen euroa kohdemaiden matkaoppaisiin voi olla hyvä sijoitus matkan onnistumisen kannalta. mot

KUNNOLA AIMO 11.12.2010 17:10

Näiden edellisten lisäksi kannattaa hyödyntää jokatalvista Helsingin matkailumessujen antia. Sieltä löytää ehtymättömän määrän materiaalia ja kohdetietoutta kun aktiivisesti tiedustelee.

NIEMI ROLF 12.12.2010 00:02

Minä yhdyn täysin edellisten kirjoittajien näkemyksiin. Itse toimimme aina kerrotulla tavalla matkustaessamme vaimoni kanssa joko kaksistaan tai kun meillä on useampia autokuntia mukana matkalla. Paljon käyttökelpoista tietoa löytyy myös VOP-kerhon kotisivuilta, www.voppari.com

HAAPANEN TIMO 12.12.2010 09:10

Taskukokoinen Berlitz on erinomainen opas, kirjoja on kaikista isoimmsta kaupungeista ja muutamia maakohtaisia. Reilun kympin makselee. @timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.12.2010 10:31

Vaikka moni on kertonut hyviä ohjeita, lisään tähän vielä oman vinkkisivustoni: http://www.saunalahti.fi/hamal0

Mikäli on navi käytössä niin ne paikat saa ladattua siihen POI pisteinä tarvittaessa sivulla annetut Tomtom POI:t voi muuntaa POIEdit ohjelmalla itselle sopivaksi.

Omista mielenkiintoisista paikoista voi tehdä POI tiedoston helposti Tyre ohjelmalla. http://www.janboersma.nl/gett/ Tyrellä voi tiedostoon lisätä paikkoja karttaa käyttäen.

Tyrellä voi suunnitella reittejä, tallentaa ne Tomtomin muotoon tai eri navigaattoreiden POI tiedostojen formaattiin.

ITN Covertterilla voi muuntaa tiedoston vielä useampaan formaattiin. http://www.benichou-software.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=2&lang=en

Kaiken edellä olevan lisäksi on vielä mahdollisuus käyttää paperikattoja :=)

Lisäksi kannatta laittaa tämän matkailu ulkomailla osioon hakusanaksi "vinkkejä", niin sieltä tulee paljon tietoa.

Tänne etutelttaan tulisi saada maakohtaiset sivut, jossa voisi kertoa mielenkiintoisista paikoista ja kokemuksistaan eri maissa, jolloin asiat eivät hukkuisi niin helposti massaan.

HUTTUNEN SAULI 12.12.2010 10:35

Kiitos hyvät ystävät! Näinhän se usein on että vanhassa vara parempi. Olishan se kuitenkin hienoa jos meillä olisi ainakin pohjoismaiden paras kohdegalleria. Onkohan muiden maiden järjestöillä vastaavanlaisia, esim. saksalaisella täsmällisyydellä tehtyä. Hyvää joulun odotusta! Sauli H. 36885

SILMUNEN HANNU 15.12.2010 20:23

Markku, ehdotin viime tammikuussa VOP-kerholle, että heidän sivuilleen tulisi maakohtaiset vinkkisivut, ja lupauduin silloin vaikka itse olemaan yksi sivujen kokoajista/ylläpitäjistä. He sanoivat harkitsevansa asiaa seuraavassa kokuksessaan maaliskuussa. Se taisi mennä eikä mitään kuulunut sen tiimoilta. Kenties olin väärä henkilö, mene ja tiedä. Mutta siine ne hukkuivat vinkit tällä sivulla ja minullakin jäi ainakin puolet omista vinkeistäni kirjoittamatta, kun ei se ajatuksestani huolimatta oikein toiminut, tällä sivulla, valitettavasti.

Meillä matkojen suunnittelu aloitetaan euroopan kartan levittämisellä olohuoneen lattialle. Matkakirjoista, lehtijutuista ja muista satunnaisiat lähteistä saatuja ideoita lätkitään kartalle ja katsotaan miten ne toisiinsa suhtautuvat. Tehdään karkea reittisuunnitelma, joka muotoutuu siellä luonnossa sitten ja/tai vaihtuu kokonaan/osittain, sillä eihän sitä kotona tiedä, miltä siellä maailmalla juuri siinä kohdassa näyttää, ja mikä tie alkaa vetää puoleensa. Leirintäalueet ja muut yöpaikat sitten löytyvät joskus iltasella sieltä, missä alkaa väsyttää.

Mutta tärkeimpiä ovat hyvät kuvalliset matkakirjat ja paperikartat, meidän perheelle siis. Toki kotona googleakin käytetään.

t.Kaarina

SINKKONEN JARNO-SAKARI 16.12.2010 08:47

Kerro Matti Lisää Pariisin kämppäristä ja miten sieltä pääsi ihmeitä katsomaan julkisilla?

JANHONEN MATTI 16.12.2010 12:16

Pariisin campingin virallinen nimi Camping du Bois de Boulogne Sijainti Pariisin lounaspuolella suurella puistoalueella n 4 km Eiffeliltä, Seinen rannalla vuoksi. Avoinna ympäri vuoden.

www-osoite: http://www.campingparis.fr Osoite: 2, allee du Bord de I´eau, 75016 Paris Navin koordinaatit: 48,86830 N 2,23483 E

Leirialueen portilta pääsee bussilla puolen tunnin välein aamupäivisin 8,30 alkaen 12.30 saakka (välillä tauko) 18.15 alkaen Porte Maillot´n metroasemalle josta taas metrolinja 1. keskustaan, vaikka Louvren asemalle, josta voi aloittaa tutustumisen Pariisiin. Porte Maillotin mertoasema sijaitsee n. 1 km Riemukaarelta La Defensen suuntaan.

Paluu camping-alueelle: Samaiselta metroasemalta pääsee camping-aluelle bussilla 244. Bussin pysäkki on n. 500 m päässä camping-alueen portilta kadulla Route de Suresnes (puistoa).

Lippuja kertalipuista kaikenlaisiin Pariisi-paketteihin voi ostaa leirialueen vastaanotosta. Bussiaikataulut myös sieltä.

Leirialueelta on myös hyvät pyörätiet (n.4 km) Pariisin keskustaan.

Itse menin camping-aluelle Reimsin suunnasta A4-tietä Peripheriquen = Pariisin kehätien risteykseen, josta lähdin kehätietä länteen ts. kiertämään Pariisia myötäpäivään. Ajoin kehätietä niin kauan kunnes tuli vastaan ramppi PTE DE PASSY (tunnelissa) josta ulos. Rampista katuverkkoon tultaessa on liikennevalot ja myös camping-alueen merkki. Liikennevaloista ei voi kääntyä suoraan camping-alueen suntaan vaan on ajettava 200 m eteenpäin ja toisella poikkikadulla oikealla voi tehdä hyvin u-käännöksen (hiljainen 15 m leveä katu) jonka jälkeen Av de Hippodromea pitkin leirialuetta kohti. Viitoitus alueelle on hyvä.

Navi ei loppupäätä neuvo ajamaan edellä kuvatulla tavalla, mutta se ei huomioi sitä, että tätä samaa reittiä on helppo käyttää Pariisista poistuttaessa lähtipä sitten kehätietä mihin suuntaan tahansa.

SILMUNEN HANNU 16.12.2010 12:26

Kannattaa huomioida, että tuo bussi, samoin kuin kaikki Pariisin metrolinjat lopettavat liikennöinnin suhteellisen aikaisin, ennen puolta yötä. Sen jälkeen taksi on ainoa vaihtoehto.

Jos tuolta leirintäalueelta haluaa Seinen-ranta-tontin, ainakin sesonkina paikan varaaminen olisi järkevää.

t.Kaarina

SINKKONEN JARNO-SAKARI 16.12.2010 12:34

Kiitos Matti ja Kaarina tiedoista. Miten sitä sais talven kulumaan ellei lukis etuteltan puheita?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 19.12.2010 13:25

Kaarina, Tuo VOP toiminta on hiukan hiljentynyt Vesantojen pantua lusikat jakoon. En tiedä mikä olisi oikea paikka pitää noita vinkkejä, sen takia minä anna nuo sivut olla tuollaisina, vakka ei niihin paljoa tule päivityksiä. Jos joku/jotkut lähetteleisivät omia vinkkejään, saattaisin lisätä niitä sinne.

http://www.saunalahti.fi/hamal0

ANTTILA MARKKU 19.12.2010 13:56

Eikös tänne yritetty koota matkakertomuksia esim.Norjasta.Mielestäni Tervolla oli ansiokas kertomus matkastaan ja yöpymispaikoista.Olisko sitten yritettävä saada optinetiltä,vai mikä se nyt on joka tätä sivustoa ylläpitää,maittain osiot etuteltan puheet otsikon alle?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.