Mikä on mukavin reitti Turkkiin (ei lauttoja Italiasta) ?.

MANNER TAPANI 05.12.2010 13:18

Terve,

Viimeinen Turkin reissuni oli v 1985 Jugoslavian ja Kreikan kautta. Paluu Bulgarian läpi. Vieläkö ajoneuvo leimataan passiin, jne. Odottelen kiitollisena neuvoja...

Vastavuoroisesti neuvon mielelläni miten ajellaan Arikan sarvesta Victorian putousten kautta vaikkapa Namibia'an...

SILMUNEN HANNU 05.12.2010 13:37

Hei! Mikä on mukavin, sitä en tiedä, mutta edellis kesänä menimme Istanbulissa käymään ajaen pitkin Albanian rannikkoa ja sen eteläpäästä Kreikkaan Kakavien raja-asemalta, Meteoran luostareiden ja Kavalan kautta sitten Turkkiin.

Paluu Bulgarian vuoristoiden (Rila) ja Serbian kautta Unkariin jne. Helppoa kuin heinänteko, rajoilla ei mitään erityiskommervenkkejä.

Vaihtoehtojahan on niiiin paljon, että heikottaa, ja kaikki kai kiinni siitä, kauanko on aikaa käytössä, mihin haluaa panostaa, mikä kiinnostaa, keitä matkaan lähtee jne...

Uutta, varsinaista Turkin matkaa odotellen, ja Afrikan seikkailuistasi kiinnostuneena, t.Kaarina

MANNER TAPANI 05.12.2010 14:42

Terve, Sepä tuli ripeästi. Varmasti upea matka Albanian kautta. Olen 70-80-luvuilla monet kerrat körötellyt Salonikin ja Kavalan kautta Istanbuliin ja siitä Intiaan.

Mitenkähän Unkari,Romania toimii tammikuussa ? Ja eikö enään kärryä passiin merkata ???

Afrikasta lisää "any time". V:na 85-97 telttailtiin prätkällä ja autolla pitkin-poikin... pat.rennam@yahoo.com

SAIKKONEN ERKKI 25.12.2010 12:41

Kysympä nyt kuitenkin, vaikka vstauksen luulisin tietäväni; m-autolla, vai m-vaunulla, Turkkiin. Autolla on lienee helpompi löytää yöpaikkoja, mutta mitkä puitteet rajoittaa vaunun käyttöä matkalla Istanbuliin??

MANNER TAPANI 30.12.2010 20:23

Kiitos vietistä.

Oikein arvasit. M-autolla mennään.70-80-luvuilla ajelin useina vuosina Turkkiin, välillä Thessasalonikin ja joskus Bulgarian kautta. Ajoin viimeksi -85 Canakkalen salmen ja Alanyan kautta Göremeen (Cappadokkia). Nyt olisi tarkoitus tehdä sama homma tammikuussa. Romania jäi silloin väliin, johtuen huonoista teistä ja max 50 km nopeudesta.

Kreikassa ja Turkissa leimattiin auto aina passiin. Tiedätkö kenties onko tämä edelleen käytäntö.

Kämpperille löytyi niihin aikoihin aina parkki Sultan Ahmetilta, Sinisen Moskeijan ja Puding Shopin tuntumassa. Mehmetille lippis päähän (kaikilla vartijoilla oli arvomerkkinä lippis), paketti Bafraa (mustaa kessua)kouraan ja naapurin kebab-taiteilijalle pysyvä tilaus pitää Mehmet apulaisineen pöperöissä. Sama toimi siitä eteenpäin Intiaa ja Nepalia myöten... Ja edelleenkin on tapana kehitysmassa ja tietenkin Porissa.

Koskaan ei kadonnut mitään. Naapurin pihiltä Helmutilta tai vielä pihimmältä hollantilaiselta serkultaan Joopilta vietiin joskus keskellä päïvää pyörät kärrystä, kun ei viitsinyt muutamaa liiraa uhrata...

Ei taida enään olla asiaa Blue Mosque'n parkkiin. Mutta ei se mitään. Jätämme menomatkalla Istanbulin väliin ja kurvailemme etelä rannikolle... Vapaaparkkejakin löytynee vaikka hurumykky. Näín kertoi eilen hollantilainen Jaap.

Ja voihan olla niinkin, ettemme suuntaa ollenkaan Turkkiin vaan lintsaamme helpomman kautta ja painumme Portugaliin Portolle. Who Knows ! Jonnekin mennään kuitenkin...

Lähti kai hieman rönsyilemään. Mutta ei kai sekään haittaa... Jaa, että pulinat pois,,, No, katsotaan,,,

JA MUISTAKAA PITÄÄ KÄRRYVAHTI MEHMET PÖPERÖISSÄ. PIPO KORVANNEE MAINIOSTI LIPPIKSEN...

Parahinta vuotta kaikille, tm

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.