Pärnu

LÄHTEENMÄKI-JUNG KRISTA 01.11.2010 18:35

kesä 2011 haaveena olisi tehdä viikon reissu pärnuun. kertokaahan kokemuksia ja mielipiteitä. keskustassa näyttäisi olevan yksi leirintäalue, onko turvallinen ym? Ulkomaan matkailusta ei ole kokemusta mutta eiköhän sinne aika helposti ajelle. Mitä maksoitte laivamatkoista vaunu auto yhdistelmästä edullisin yhtiö? Tallinki ainakin netti hintojen mukaan. Tallinana keskustasta aika suora reitti kuitenkin.

LINDEMAN HENRY 01.11.2010 19:47

Jep, Konsen cämppäri on kävelymatkan päässä Pärnun "keskustasta", jos sillä tarkoitetaan isoja ostareita ja "vanhan kaupungin" kävelykatuja. Konse on ihan turvallinen, kuten koko kaupunki. Itse cämppis ehkä hiukan nuhjuinen ja alueen "ranta" aika onneton. Mutta Terviksen takaa pääsee hyvälle ja siistille rannalle, jossa ipanatkin viihtyy (loivasti syvenevä). Toki rannalle pääsee muualtakin. Tallinnasta Pärnuun (Konseen) on melkeinpä suora tie. Laivalippujen hintaan vaikuttaa moni asia, mutta eipä tuo montaa satasta ole. Mukavaa Pärnun matkaa kesälle 2011!

SALONEN MARKKU 02.11.2010 18:03

Joo, tunnen omistajan: tai hän tuntee minut.Kyllä se on ihan ok paikka.Ottakaa pyörät mukaan.

HYTÖNEN RAIMO 04.11.2010 01:27

Jep, Pärnu on ihan jees paikka. Lähistöltä löytyy muitakin leirintäalueita, joista saa lisätietoa esimerkiksi VOPparien nettisivuilta (=Karavaanimatkailu>matkailu ulkomailla>Vopparien sivut). Kesällä etenkin merenrantapaikat ovat miellyttävämpiä kuin jossakin kaupungin keskellä aitauksessa oleskelu.

MUSTONEN MATTI 06.11.2010 14:11

Hyvä paikka ,6 vuotta olen käynyt siellä rauhallinen ja turvallinen paikka se konse , nyt myös uusittu se niinsanottu uimastadionin leirintäalue joka on myös siinä keskustassa ja kuulemma halvempi kuin konse en osaa tasosta sanoa mutta vanha tuttu konse on ainakin siisti ja viihtyisä paikka.olisi itselläkin suunnitteilla käydä siellä taas ensi kesänä kun tämä kesä jäi väliin.

HYTÖNEN RAIMO 07.11.2010 12:04

Tarkempaa tietoa löytyy tuolta: http://www.turismiweb.ee/fi/category/Leirintäalueet/36/#filter

SUOMI SEPPO 07.11.2010 16:23

Onko jollain kokemusta tuosta "Green Kämping"istä? Minulle oli tieto paikasta uusi vaikka vuosittain Pärnussa yövytäänkin. Netissäkin tiedot minimissä. @seppo

HAAPANEN TIMO 07.11.2010 17:49

En ole aiemmin kuullutkaan koko paikasta. Muutama sata metriä Konsesta eteenpäin näkyy sijaitsevan.

@timppa

HYTÖNEN RAIMO 07.11.2010 19:59

Niitä näyttää tuollapäin pullahtelevan kuin sieniä sateella. Toinen uusi paikka näyttäisi olevan Karjamaa Camping, joka sijaitsee sen uuden kylpypähotellin (taitaa olla jokin Paratiisi) välittömässä läheisyydessä. Ei siitäkään viimeksi käydessäni ollut hajuakaan.

HALMEENMÄKI JUHANI 07.11.2010 20:21

Kyllä soutustadionin vieressä on ollut kämppäri jo kauan. Nykytilasta en osaa sanoa, koska ei olla oltu Pärnussa muutamaan vuoteen. Meille kyllä riitti silloin nopea vilaisu paikkaan, kovin oli vaatimaton. Mutta Eestissä maailma muuttuu nopeasti, eli tilanne voi olla nyt toinen.

HAAPANEN TIMO 07.11.2010 20:23

Hyvä se vain on. Kyllä niitä siellä tarvitaan.

@timppa

PUTTO TUULA 08.11.2010 21:28

Käytiin kauppareissulla viime kesällä katsomassa tuota Green Camping:iä. Kaksi vaunua oli siirtynyt Konsesta sinne. Ranta-alue oli kyllä parempi tai ainakin viihtyisämpi kuin Konsen rantakivetys,,,,,mutta alueella ei ole keittiötä tarjolla. (Juttelimme alueenhoitajan kanssa). Kyllä silti Konsen palvelut ovat olleet rantapaikkoineen meidän mieleen ja ovat tulevaisuudessakin; kiitos Raivo ja Janno. Terv:Timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 08.11.2010 22:12

Stefanissa maailman parasta pitsaa. Muutenkin Pränu on kiva pikkukaupunki jonka kyllä päivässä on katsonu. Konsen turvallisuus on kuin sen ottaa. Pientä konnaa käy poimimassa yöllä ulos jätettyä tavaraa, koska alue ei ole rantakaistoiltaan suljettu. Yöpymispaikaksi ok, mutta ei Konsen takia kaupunkiin tulla vaan päinvastoin.

HAAPANEN TIMO 09.11.2010 19:04

Noin kuusi vuotta sitten kesällä -oli muuten 35° lämmintä siellä silloin- kämppärin kaveri hermostui rantapolkua kulkeviin: veti pitkän piuhan respasta yläjuoksun rautaportille ja hitsasi portin kiinni. Liikenne rauhoittui heti.

@timppa

KUJANPÄÄ MARKKU 09.11.2010 20:59

Oli se viimekesänä auki. Joku kertoi, että joku laki ei salli sen kokonaan sulkemista.

VIRTANEN JUKKA 10.11.2010 15:28

Oltiin mekin viime kesänä taas muutama päivä Konsessa, ja ihan roskiksen vieressä. Kyllä niitä roskiksen kaivajia riitti, mutta ei ne mitään konnia olleet, kun ei meiltä hävinnyt mitään. Pulloja ja purkkeja ne etsii, kun tietävät etteivät suomalaiset viitsi kantaa tyhjiä takaisin kauppaan muutaman kruunun takia. Ja suomalaisiltahan niitä tyhjiä purkkeja ja pulloja syntyy. Muuten Konse on minusta hyvä paikka ja paranee vuosi vuodelta.

SUOMI SEPPO 10.11.2010 17:12

Ei liity välttmättä Pärnuun. Enpä tiedä onko meidän tapamme oikea mutta laitamme roskiksen taakse puoliksi näkyvälle paikalle palautuspullot/tölkit. Itse emme viitsi lähteä sähläämään niiden kanssa. Onhan se jonkunlaista "kehitysapua" ja varmasti menee tarvitseville. @seppo

RAINETSALO KARI 10.11.2010 22:10

Green on ollut olemassa tosi kauan. Olin ensimmäistä kertaa alueella 1997. Voi olla että nimi ei silloin vielä ollut Kämping green. Paikalla toimi "Kalev Sõudebaas" Alue oli täynnä kilpasoutua harrastavia nuoria. Sosiaalitilat hienhajuisia urheiluvaatteita täynnä ja alueen vesi ei ollut peräisin kaupungin vesijohtoverkosta, vaan tuoksui (haisi) mädältä munalta. Tuo soutuklubi toimii alueella edelleen, veden laadusta ei nykyään ole tarkempaa tietoa. Green oli auki viime kesänä ja alueella oli pari asuntoautoa. Tarkempaa tietoa nukytilanteesta ei minulla ole. Onneksi lähistölle perustettiin Hannuksen perheen toimesta "Konse Puhkeküla". Puhutaan Konsesta mitä hyvänsä, alueen vahvuus on siistit sosiaalitilat, joista ei esim. lämmin vesi lopu milloinkaan. Olemme matkailleet Virossa vaunulla joka kesä vuodesta 1995 alkaen. Konse kuuluu ehdottomasti Viron parhaiden alueiden kapeaan huippuun. Meitä karavaanareita on moneen lähtöön. Itse väitän kuuluvani siihen urbaanien ihmisten joukkoon joka ei halua alueille jotka ovat metsässä. (Keskellä ei mitään). Konsesta kaupungin keskustaan on matkaa noin kaksi kilometriä.

LÄHTEENMÄKI-JUNG KRISTA 12.11.2010 19:07

kiitokset vastauksista, lähinnä haetaan siinä leirintäpaikassa sitä että on lyhyt matka keskustaan ja jonkin moinen turvallisuus ja hiekkarannoille. Kylpylöissä olemme Pärnussa käyneet ja olemme ihastuksissa paikkaan, haemme lomalta löhöilyä rannalla ja hyvää edullista ruokaa, ja mahdollisuutta spa hoitoihin, mukavia terasseja eri kulttuureista tulleita ihmisiä kiinnostaviin keskusteluihin.
Vaunun omistajina viime talvena putkahti mieleen että jospa tulisimme kesällä vaunulla tänne. Ajaminen kuumalla kesä säällä... plääh.. senkin ajan voi nauttia merisäästä. Tutustuin Konseen nettisivuilla ja paikka vaikuttaa hyvälle Saiko Konsessa pystyttää etuteltaa tai katosta? varmistukset tällä palstalla vielä lisäävät sitä päätöstä että ensi kesänä emme lomaile vaunun kanssa suomessa. Jo hinta vertailu on mielen kiintoinen kokemus. Itse emme ole ajaneet Tallinnan keskustassa mutta eiköhän se tie jotenkin sinne Pärnuun löydy. Meillä on perässä pieni 4m vaunu varusteltuna hyvällä joustin patjalla ilmastoinnilla sekä matkalle mukaan tietysti polkupyörät. Kahdestaan jo kun reissataan ei niitä keitto mahdollisuuksia tarvitse kuin aamukahvin keitto omassa vaunussa ja keskustaan sitten Steffaniin pitsalle ja muutamalle punaviini lasilliselle Nautitaan vaunuilusta ja sen tuomista mahdollisuuksita tehdä myös edullisia lomaviikkoja upeilla rannoilla

MUSTONEN MATTI 12.11.2010 20:10

Telttoja en muista nähneeni siellä ,mutta katoksia kylläkin varmaankin sen teltankin voi pystyttää kunhan kysyy respasta ja 7 vrk ja yli leiriytyjät saavat sähköstä alennusta(ainakin minä sain),niin ja jos ei jaksa pyöräillä keskustaan niin taksikaan ei montaa euroa maksa(viimeksi 3€ 2009)

MANNINEN RISTO 13.11.2010 12:55

Oli siellä ainakin viime kesänä telttojakin.

MANNINEN JUHA 15.11.2010 12:23

jos se konsen lähellä oleva leirialue on vanha kalevin soutukeskus niin eipä ole häävi paikka .tiedä sitten jos ovat parannelleet sitä mutta konse on aivan hyvä paikka reissaajalle.eckeröline on ollut halvin tapa mennä yli jos on viellä s-etukortti ja caravaani alennukset myös.kesä 2010 tehtiin kolme edestakaista matkaa viron puolelle ja eckerö osoittautui kaikista edullisimmaksimatkat tehtiin matkailuautolla joka menee kolmanteen luokkaan.jos on intoa ajella eteen päin latvian puolelle .niin ennen riikaa vasemmalla puolella päätietä on kiva leirialue .periaatteessa vaikka ajaa miten pitkälle tahansa niin hyviä paikkoja on paljon maailmalla .ei muuta kuin reippaasti matkaan ilman ennakkoluuloja itse en omista edes navikointi vehkeitä ja aina on maailmalla kartan kera pärjätty.ensikesänä uudet kujeet ja lähdetään perheen kanssa taas ties minne päin maailmaa sit ajellaankaan.

PASANEN MIKKO 15.11.2010 21:30

Terve! No tuossa Juhan asenteessa matkailuun on kyllä "osviittaa" kai- kille. Konse on kyllä tuttu paikka, ja ihan kelpo kelle vain.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.