Hyvät vinkit huhtikuun 2011 loppuun keskiseen eurooppaan

VIRTA URPO 30.10.2010 23:05

Tämän kevään 2010 talviloma meni Hollannissa ym. http://www.keukenhof.nl/ tämän kaltainen mies suomestakin totesi olevan mainio paikka. Rauhoittavaa katsella jotain kaunista tässä kiireisessä maailmassa. Onko Caravan kavereilla hyviä kohteita, vinkkejä esimerkiksi Saksaan luontoon liittyen. Paikka jossa olisi kaunista ja voisi pyöräillä polkupyörällä. Alpit konepyöräilty jo moneen moneen kertaan kuin myös autoiltu. Saksa mennyt usein ns. läpiajaen sekä motaria, että ns. kaksi-kolme numeroisia teitä. Odottelen vinkkejänne.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.10.2010 10:35

Luontokohteita tuolla minun listalla ei ole, mutta katso löytyisikö sieltä jotain muuta kiinnostavaa:

http://www.saunalahti.fi/hamal0

PITKÄAHO JUKKA 31.10.2010 11:26

kylläpä olet hienon listan tehnyt ja paljon myös itse matkannut,kiitos.

HALINEN HARRI 31.10.2010 11:34

Tutkipa Reinin rantaa jostain noin Lorelain kohdalta, esim viinikylä Baccarath (en ole varma muistanko kirjoituksen oikein.) Siellä oli usempia hyviä alueita aivan Reinin rannalla.

NIEMI ROLF 31.10.2010 11:57

RÜGEN - Saksan suurin saari Itämeressä, on erittäin kaunis saari jossa on pitkiä hiekkarantoja ja pittoreskiä kyliä kylpylöineen. Saari on yksi Saksan suosituimpia lomakohteita. Saarella on myös suuri määrä pyöräilyreittejä. Leirintäalueita on Rügenin saarella runsaasti. Saarelle pääsee kätevästi lautalla Ruotsista Sassnitzin kaupunkiin. Vaihtoehtoisesti mantereelta sillan yli Strahlsundin kaupungista, joka on myös noteerattu UNESCOn maailmanperintö listalla. Lisätietoja tästä vallan mainiosta lomakohteesta löytyy runsaasti Googlesta / Rügen.

VIRTA URPO 04.11.2010 21:59

Kiitoksia vinkeistä. Rugenissä tuli käytyä viime kesänä kuten myös peenemundessä V2 :ia katsomassa yms. Moselit on kierretty, satulinnat Fussenissä käyty. Paras mitä tähän mennessä tekniikan ihminen löytänyt on Munchenin tekniikan museo. Siellä on kaikille vauvasta vaariin http://www.deutsches-museum.de/index.php?id=1&L=1 Voin suositella. Ne muut museot vaatimattomia. Onhan siellä myös BMW museo ja kauppa. Pitänee alkaa taas kokoon noita kohteita.

SILMUNEN HANNU 04.11.2010 23:04

Moi Urpo, vinkkejä lisää täälläkin päin, mutta just nyt äitini kuoleman kielissä, etten paljoa jaksa, mutta Saksa on pyöräilijän toivemaa...Viime kesänä fillaroimme tyttöjen kanssa koko Saksan itäisen reunan mereltä tsekkeihin ja tsekkien läpi ja taas edelleen saksaa. Saksassa pyöräteitä kymmeniä tuhansia kilometrejä ja eri teemaisi areittejä, hakeudu saksan valtion matkailusivuille. Kirjoitin myös pari lehteä taaksepäin karavaan-lehteen jutun aiheesta. Lyneburgin nummet ja Spreewald sekä Elbe esimerkiksi mielnkiintoisia alueita fillaroida. Sori nyt ei irtoa hehkeää tekstiä, mutta hanki myös kirja , kompass sarjasta "Radtouren in Deutschland".siinä on 180 kpl 10-70km pituisia reittejä ympäri ämpäri saksan maata, kartat, reitin profiilikuvat ja valokuvat sekä saks.kielinen selostus.

t.Kaarina

ps Myös Brennoron solassa kulkee pyörätie, gardan pohjoisosat mielettömän hienot yms

PAANANEN PAULI 05.11.2010 10:58

" Paras mitä tähän mennessä tekniikan ihminen on löytänyt... jne " Kysynkin oletko jo käynyt Tekniikan museossa Speyerissa ja Auto & Tekniikan museossa Sinsheimissa ?? Sijaitsevat lähekkäin helppo käydä molemmissa.

Vaikka naisihmisenä tätä kirjoitan, niin myös meillä kuskissa samaa vikaa: kaikki vimpaimet ja hilavitkuttimet kiinnostaa. Pakko sanoa, että oli aika vaikuttavaa kävellä maailman suurimman lentokoneen siivellä, ahtautua sukellusvene U 2:n, ja istua maailman suurimman rahtikoneen sisuksissa, ja kiskoa itseään nousukiitoasennossa olevan Concorden nokkaa kohti. Meillä meni kolme päivää ja hyvä että riitti.

T. Arja

VIRTA URPO 05.11.2010 23:11

Kiitos Arja vinkeistä tässä muille tekniikka caravaanareille jatkoa http://speyer.technik-museum.de/en/caravanpark

ja jatkoa http://sinsheim.technik-museum.de/en/how-reach-auto-technik-museum-sinsheim t:Upi

VIRTA URPO 05.11.2010 23:13

Vastata unohdin, ettei noissa ole tullut käytyä, mutta arvaas jatkossa hallitus joutuu nuokin "kärsiin"

PAANANEN PAULI 07.11.2010 01:06

nimittäin Speyerin vieressä on aivan ihan Der Wilhemsbau ! Museo täynnä vanhoja soittopelejä, muotia, upeita pukuja, vanhoja koruja, nukkeja, leikkikaluja,1900 -luvulta 50-luvun rockenrolliin ym. ym tykkäsin tosi paljon ! olisin viettänyt museossa vaikka kokonaisen päivän !

Se sukellusvene oli sitten U-9 ( ei U 2 )Minun edelläni kulki nuorimies joka sai paniikkikohtauksen tässä U -9 sukellusveneessä !!! Kone jonka siivelle pääsee kävelemään on Lufthansan Boeing 747 Jumbo Jet, ja kuljetuskone on Antonov 22, sen uumenissa tuntee itsensä todella pieneksi ! ja se Concorde oli tosi haastava !! saa kiskoa tosissaan kaiteista päästäkseen ohjaamoon asti siis ylämäkeä mennään !

Speyerissa on hotelli, jonka vieressä on 90 stellplatz paikkaa siinä on hyvä yöpyä. Hotellin respassa käydään maksamassa paikka ja tilataan aamun sämpylät !

Sinsheimissa on mm. hieno Maybach ja Mersu kokoelma, + sota-ajan kulkupelejä, panssarivaunuja, Panther, ym. ym. ja formula-kärryjä. Kun heittää euron lippaaseen voi " käynnistää Ferrarin " !!ja kuunnella infernaalista ärjyntää ::)))

Olimme Sinsheimissa myös stellplatzilla maauimalan vieressä olevassa isossa puistossa jossa oli matkailu-autoparkki ja obligaatorit josta sai puhdasta vettä + että voi tyhjentää harmaan veden ! T: Arja

KATAJISTO VESA 07.11.2010 17:22

Saksahan on täynnä mielenkiintoisia kohteita ja osassa monet meistä ovat jo käyneetkin. Tässä kuitenkin muistin virkistykseksi joitain hyviksi koettuja:

Hannoverin pohjoispuolella Walsrodessa on suuri lintupuisto, jonka iso parkkipaikka on samalla ilmainen Stellplatz (aamiaissämpylät ja aamun lehden voi tilata lintupuiston hotellin repasta) - on auki jo huhtikuussa. Tämä matkaparkki on ollut usein välietappinamme matkalla etelään/pohjoiseen. Nettiosoite: http://www.weltvogelpark.de/

Etelämpänä Saksassa alkaa Saksan vanhin matkailureitti Romantische Strasse, jota seuraillen on mukava poiketa esim. keskiaikaisissa muurien ympäröimissä pikkukaupungeissa. Näillä on usein hyvä Stellplatz (tai useampi) ihan muurien vierellä, jolloin kävely keskustaan kestää viitisen minuuttia. Tekniikasta kiinnostunut voi käydä vaikka Nördlingenissä (http://www.noerdlingen.de), jossa on Baijerin rautatiemuseo (http://www.bayerisches-eisenbahnmuseum.de/). Teimme hauskan nostalgiamatkan ison höyryveturin kyydittämällä junalla. Sopivana toimintapäivänä höyryn paineet on useammassa veturissa museon veturitalleilla.

Etelässä Bodensee-järvellä Friedrichshafenissa tekniikan harrastaja käy Zeppelin-museossa (http://www.zeppelin-museum.de), jonka sisätiloihin on rakennettu mm. luonnollista kokoa oleva osamalli ilmalaiva LZ129 "Hindenburgista". Museon edessä aallonmurtajan päässä on näköalatorni (ilmainen) ja Bodenseen laivat lähtevät eri kohteisiin, vaikkapa Mainaun puutarhasaarelle (http://www.mainau.de).

Etelä-Saksassa kannattaa Ludvig II:n linnojen lisäksi käydä tutustumassa esim. Berchtesgadenin alueeseen ja tehdä risteily Königssee-järvellä (http://www.koenigssee.com, vesibusseista: http://www.seenschifffahrt.de/). Näköaloja kannattaa käydä katsomassa Jennerin huipulla (http://www.jennerbahn.de). Berchtesgadenissa on mm. Hitlerin Kotkanpesä (http://www.kehlsteinhaus.de) ja jännittävä suolakaivos (http://www.salzzeitreise.de).

Berchtesgadenista ei olekaan kuin kivenheitto Itävallan puolelle Salzburgiin, joka lähiympäristöineen on täynnä nähtävää. Mutta alkuperäinen kysymyshän ei koskenut Itävaltaa...

LINDBLOM ALF 12.11.2010 00:19

Terve Urpo Soitttele, olemme 20 viikon saksassaolon aikana keränneet hieman kokemusta. T. Alf

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.