Venetsia => Punta Sabbioni

LINDEMAN HENRY 14.10.2010 20:36

Hellou. Ensilumi on maassa ja matkasuunnitelmat ensikesälle hahmottuu. Viisaammilta kyselen, että onko olemassa otsikon "satamien" välistä autolautta-liikennettä ja jos on, niin mistä löytyisi tietoa. 2009 kesällä seilasimme tuon välin pienehköllä vesibussilla, mutta nyt olisi ajatus viedä auto+vaunu samaisen vesistön yli. Samalla vosi kysyä vinkit heiltä, jotka on ajanut välin Innsbrück Fussen, Reutten "kautta". On kaiketi vielä ajettava reitti?

Kyselee, Henkka.

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 12:10

Hei, en usko, että sellaista lauttaa on. Ymmärtääkseni autolautta laguunissa palvelee vain Lidolla asuvia. Pääset Punta Sabbioneen ajamalla Jesolon kautta, helppo reitti. Lautta ei varmaan palvelisi loppupeleissä ketään, sillä jonot siihen kestäisivät kauemmin kuin laguunin ympäri ajaminen.

Reutten kautta olemme monesti ajaneet asuntoautolla, en muista onko reitillä rajoituksia/hankaluuksia vaunulle, tuskin?

t.Kaarina

NYMAN MATTI 15.10.2010 12:59

Navigaattorihan antaa ajo/lauttareitiksi tuon kysytyn, mutta en ole nähnyt tuota autolauttaa vielä Punta Sabbionessa. Vois olla ihan mukava vaihtoehto. Pitää muistaa, että Kaarinan reitti Venetsian kohdalta moottoritieltä Punta Sabbioneen Jesolon kautta, niin ajomatka on vain tunnin, jos ei ole sikaruuhkia. t. Matti

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 13:12

Noinko ilmoittaa navigaattorit?:) Sillä laillakin vielä harhaanjohtava neuvo, jos tarkkoja ollaan, että Mestrestähän semmoinen lautta lähtisi, jos kulkisi, eikä Venetsiasta.

Mutta miettikää, miten tukkeentuisi koko laguuni, kun ne kaikki miljoona matkailukulkinetta kuljetettaisiin vesitse Jesolon niemelle! Ei varmaan hyväksi loppupeleissä kellekään eikä millekään..

t.Kaarina

LINDEMAN HENRY 15.10.2010 13:16

Juu, tuttu reitti kiertää tuo laguuni. Edelliskerralla tuli missattua Venezian liittymä ja kierrettyä melkoinen lenkki. Tulimme silloin Gardan suunnalta. Nyt tarkoitus tulla Koratian puolelta ja jatkaa Lidosta kohti luodetta (Garda->Brennerin sola->Innsbrück->fussen). Mutta luulisi tuolla "laivareitillä" olevan paikallis-liikennettäkin. Eihän tuo laguunin kiertäminen mikään ongelma ole, mutta aina tekis mieli kokeilla jotain uutta. -Henkka-

NYMAN MATTI 15.10.2010 14:01

No, lähteekö se Venetsiasta vai Mestrestä, ei siinä nyt taida olla iso ero, vai onko? Navigaattorin laaja kuva nyt ei kerro kummalta puolelta jorpakkoa lautta lähtee. t. Matti

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 14:26

Onhan siinä aika iso ero, ajaako vaunun kanssa turhan päiten 4km kapean kannaksen Venetsian autottoman kaupungin nurkalle tajutakseen siinä ruuhkassa, ettei täällä ole syytä olla vaunun kanssa, ja ajaa takaisin mantereelle Mestreen..:) Voi siellä ruuhka lisääntyä entisestään, kun porukat käy varmuuden vuoksi kurkistamassa, pääsiskä autolla kuitenkin jonnekin...kun ei pääse, muuta kuin pikkuautot parkkihalliin..

t.Kaarina

LINDEMAN HENRY 15.10.2010 14:47

Vaikka vaunu+auto ottaakin enemmän tilaa kuin mökkiauto, niin eipä ne ruuhkat siitä sen ihmeellisemmäksi muutu. Molemmissa vaihtoehdoissa kun onneksi etupyörät kääntyy. Jos vaunun vetoa pitää ongelmana tai vaikeana, niin onhan tuo ajoharjoittelu mökkiautolla vaihtoehto ;) Mutta asiaan... saattaapi olla fiksuin (tylsin) vaihtoehto ajaa taas Jesolon kautta.

NYMAN MATTI 15.10.2010 14:51

No kun siihen navigaattoriin kirjoittaa sen lauttasataman osoitteen niin sieltähän ittensä löytää. Toisaalta siellä 4 km:n päässä saa sen vaununkin pyöräytettyä ympäri. Ja taas jos on ajanut 1350 km, niin yks 4 km ei siinä paljonkaan tunnu, ja sitä ruuhkaa nyt on turha pelätä, sitä sieltä kyllä löytyy ihan riittäväsäti muutenkin. Matkailuhan avartaa ja seikkailumieltä pitää olla, aina näkee uusia asioita. t. Matti

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 15:11

Ollaan kyllä aikamme vedetty sitä pitkää vaunua ympäri Eurooppaa, ja siellä kannaksen päässäkin kerran käyty pyörähtämässä sen vaunun kanssa, onneksi oli keskiyö... Eikä me olla Ventsiaan ikinä noin vähillä kilometreillä päästy, että en niitä kilometrejä pelkää...

Tarkoitin vain nyt ihan ihan yleisellä tasolla Venetsian, maantieteellisistä syistä hankalaa sijaintia autoille...ihan tosissaan jos sinne menee satakin vaunu-yhdistelmää peräjälkeen etsimään lauttarantaa, niin onhan siinä koko seutu tukossa, minkä tietää jokainen siellä käynyt...eikä tämä ollut vaunuilijoita kohtaan osoitettu, niin kuin jotkut tuntuivat sen ottavan...

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 15:44

Ps Hyvää vaihtelua, jos siis semmoista kaipaa, saa ajamalla Europan poikki vaihteeksi fillareilla, ja saapumalla siis polkupyörällä Venetsiaan, se oli aika kivaa se :) Fillareita se Punta Sabbioneen menevä lautta kyllä huolii:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 15.10.2010 16:00

Ps.Totuuden nimissä on sanottava, että kaikkien niiden kymmenien venetsian siltojen yli kulkeminen täyspakkauksissa olevien fillareien kanssa EI ollut ihan herkkua, se oli oikeasti vaikeaa, mutta muuten oli huikeaa, polkea 1400km Venetsiaan!!!

t.Kaarina

NYMAN MATTI 15.10.2010 21:46

Hei Hauskoja ja hienoja kuvia. N. 15 kertaa Venetsiassa käyneenä en muista vielä kertaakaan nähneeni tuossa kohtaa polkupyörien kanssa ketään. Noi on upeita nuo teidän perheen matkat. t. Matti

HÄNNINEN JUKKA 16.10.2010 16:11

Kaarina, olikos teillä joku telttailupaikka vai mikä päämääränä kun siltoja kapuilitte ?

SILMUNEN HANNU 16.10.2010 16:40

Matille, Kiitos!:)

Jukalla, määränpäämme tuolla pyöräretkellä oli nimenomaan Markuksen tori Venetsiassa.

Hieman haasteellista sinne oli viimeisen ehkä 2kymmenen kilmetrin pyöräily, ensin teollisuusalueiden läpi aika raskaan liikenteen seassa, sitten moottoritien kaltaista tietä kannaksen tyvelle asti, mistä lopulta löytyi hyvin kapoinen kevyen liikenteen väylä, minkä pyörätie-osuus, hupsista vain loppui yllättäen keskellä merta, kun kumpaankin suuntaan, mantereelle ja venetsiaan oli matkaa n 2km...No, siitä sujuteltiin entistä kapeampaa väylää venetsian tyvelle, missä poliisi sanoi tsot tsot, eipäs pyöräillä täällä...Eli talutimme fillarit sitten maaliin, läpi koko kaupungin, mistä lautalla ajelimme Punta Sabbioneen ja jatkoimme pyöräilyä eräälle leirintäalueelle telttailemaan muutamaksi päiväksi...ennen kuin palasimme junalla kotiin. Että semmoinen tarina se, suosittelen koittamaan. On aika kiva huomata, että kaiken sen Euroopan läpi pääsee ihan oikeasti myös lihasvoimalla, aukenee ihan toisenlainen maailma!

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 16.10.2010 19:29

Piazza San Marco lieneekin niitä harvoja aukioita, joissa Venetsiassa yleensä, tungoksesta johtuen, voipi polkupyörällä kurvailla. Onkos Sulla Kaarina koko reissusta juttua tulossa jossain muodossa ? Tahi kuvakertomusta ?

NOVA KAI 17.10.2010 11:14

Ainakin viimme kesänä Punta Sabbionin rannasta lähti lossin kokoisia lauttoja henkilö ja jakeluautoja kyydissään. Ei tietoa minne kulkevat, ehkä saarille tai venetsian taakse. Aika harvakseen kulkivat. Terv Kaitsu.

KULMALA JUKKA 17.10.2010 13:12

Heips

Me tultiin 2009 kesällä venetsiasta fusseniin juuri noita mainitsemisia teitä pitkin, tosin alkumatka kulki cortinan kautta mutta sieltä insbrukiin ja reutten kautta, itse ajeltiin tosin matkailuautolla mutta reitti sopii minun mielestäni hyvin vaununkin kanssa liikkuvalle. Tie oli mutkainen mutta maisemat mahtavat, nyt alkaa tuleen matkakuumetta itsellekin kun muistelee sitäkin matkaa, pakko päästä takaisin.....

Jukka

SILMUNEN HANNU 17.10.2010 15:57

Ne menee Lidolle ne autolautat!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 17.10.2010 16:02

http://www.innvenice.com/en.Transportation.htm

t.Kaarina

LINDEMAN HENRY 17.10.2010 16:52

Kiitokset kysymykseeni vastanneille. Tuo lauttayhteys taitaa jäädä kokeilematta. Eli ajellaan Jesolon kautta. Jukalle kiitos "uskon vahvistuksesta" ajella tuo Reutten reitti. Joskus keväällä -98 ajoimme Pyreneiden yli Jacasta Cauteretsiin. Aika sykkyrä ja jyrkkä, mutta ajettava tie sekin ja maisemat oli komiat. Füssenin nurkilta ajellaan sitten Neuschwanstainin linnalle ja jätetään "koti" Hopfensee cämppärille.

KOIVISTO ARI 17.10.2010 20:15

Jos tähän vielä pienen kommentin laittaisin. Eli jos se Jesolon läpi ajaminen tullessa ja mennessä ei innosta niin vaihtoehto on myös pyyhkäistä Chioggiaan josta kulkee myös lautat Venetsiaan. Matka vähän pidempi ja hinnoista ei ole tietoa, mutta hyvä vaihtoehto sekin. Varsinkin jos on tulossa tai menossa yhtään etelämmäksi Italiaa. Sinne muuten saattaa päästä Punta Sabbionista auton kanssa kun menee Lidon kautta, mutta en usko ainakaan ajassa voittavan jos tuota kautta lähtee seikkailemaan. Tosin aikahan ei ole useinkaan se tärkein tekijä kun karavaanarit ovat reittejä valitsemassa.

Ari

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.