Espaniaan

VALTONEN TAPIO 30.09.2010 19:35

Hei! Olemme lähdössä lokakuun lopussa Espanian Almeriaan asuntoautolla. Laivalla Rostockiin...mutta mikähän mahtaisi olla nopein, ja vaivattomin reitti perille Almeriaan,jos jollakin olisi koordinaateja ja esim. yöpymispaikkojen vinkkejä niin helpoitaisi matkan suunnittelua kovasti,muutkin vinkit tervetulleita (ensikertalaiset).

HÄNNINEN JUKKA 30.09.2010 19:48

Googletappa viamichelin, laita lähtöpaikaksi Rostock ja määränpääksi Almeria, niin saat nopeimman reitin tarkkoine ohjeineen. Tiemaksut ja jopa bensakustannuksetkin löytyvät. Yövytte sitten autobaanojen tankkaus- ja ruokapaikoissa. Mahdollisimman lähellä sisäänkäyntiä, valoisassa paikassa, turvalukot ovissa ja turvaketju näkyvissä ovien välissä ratin läpi pujotettuna.

AHONEN KAI 30.09.2010 21:31

Me taas menemme mieluummin pikku kylään stellplatsille.

Ovenvääntäjät viettävät aikaansa siellä missä heidän asiakkaansakin, eli rastplatseilla.

Näkyvä lukitus on perusedellytys.

Näin meillä taas ensi viikolla.

IPATTI VEIKKO 01.10.2010 09:04

Käys kattoon www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Siellä on Eu-maiden koordinaatteja leirintäaluiesta-vapaaparkeista-liikennekameroista ym ym. Haettavissa läppäriin Autorouteen ja suoiraan moniin navigaattoreihin. Voin helposti muuntaa ne siihen muotoon mihin tarvitseva haluaa. Vain viesti pes1tol@mbnet.fi

Päivitän tietoja parhaillaan.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.10.2010 11:23

Hei Ahosen Kai, kokenut Pirkka-matkailija, raota vähän verhoa, minne olette menossa ja mitä reittejä, sun kokemuksestasi on varmasti hyötyä meille vähemmän Eurooppaa cruisailleille. Meilläkin lähtö Vuosaaresta ensi viikolla. Pienetkin vihjeet voivat olla ratkaisevia (lainaus polliisilta), esim. ne pikkukylien stellplatsit! Danke schön!

SILMUNEN HANNU 01.10.2010 11:47

(Ainakin) kaksi hyvää kirjaa kertoo tuhansia matkaparkkeja ympäri Eurooppaa, ADAC Stellplatzführer ja ReiseMobil International Bord Atlas. Ne esittelevät sijainnin lisäksi kaikki palvelut alueella ja lähistöllä, mahdolliset hinnat ja mahdolliset aukioloajat yms yms.

Ainakin ADACin kirjaa saa Autoliitosta, Bord Atlasin olen tilannut netistä www.bordatlas.de mutta saattaa olla Autoliitossakin. Ja Saksassa kirjakaupoissa, huoltoasemilla jne...

t.Kaarina

IPATTI VEIKKO 01.10.2010 13:56

Näet myös Autoroutessa leirintä aluekohtaisesti sellaisella hakusäteellä ja sellaisilla valinnoilla kuin itse haluat,haettava paikka näyttää myös pisteen koordinaatit tarvittaessa kolmessa muodossa. Testaa itse

LUKKARINEN RAIMO 01.10.2010 21:52

Tervehdys lajitoverit, Mites Autorouteen saa oma sijainnin pysymään näytön keskikohdassa, vaikka itse on liikkeessä. En ole onnistunut asetuksissa.(Paitsi veneen kanssa

AHONEN KAI 01.10.2010 22:52

"Mites Autorouteen saa oma sijainnin pysymään näytön keskikohdassa"

GPS-panel ja ruksaat "keep position centered"

Juu, eipä kestä ;))

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 08:29

Noista pikkupaikkojen stellplatseista. Sellaisiksi sopivia ovat monien taajamien ympärillä olevat "Industriegebiet" (niille on muitakin poligono ja industrianimiä) teollisuusalueet, joilla on runsaasti vapaata tilaa ja joilla myös kiertelee teollisuusvartijoita. Samoin uima- ja urheiluhallien ja urheilukenttien parkkipaikat ovat yhtä turvallisia kuin kirkkojen lähellä olevat hautuu- hää- ja herranpalvelijaväelle tarkoitetut parkkipaikat. Näihin yleensä törmää väistämättä alle puolessa tunnissa, tosin ei ihan sadan savun kylissä, joissa autonsa voi pysäköidä sivukadun varrelle minne tahansa, ja kuvitella olevansa kutsuttu kylään lähimpään taloon..

AHONEN KAI 02.10.2010 11:40

VP, sen verran verhoja voi heiluttaa että rallia katellaan Kataloniassa, kaljalla Reflassa ja Krissen baarissa, mutka Algarvessa, Ad Dakhlassakin vois käydä.

Millaussa näköjään pysähdellään usein:44,09581 / 3,08598 tai 44°5'44"N / 3°5'9"E Mahtuu 20 autoa, kannattaa mennä iltapäivällä, illalla usein täyttä.

Clermont Ferrandista rantaan saakka ilmaista nelikaistaista pikitietä lukuun ottamatta Millaun siltaa http://fi.wikipedia.org/wiki/Millaun_maasilta jonka ylitys maksaa alle kympin.

Me ei käytetä sekunttaria, eikä trippimittaria, museot ja kirkot luuppaillaan ulkoa, pubit sisältä. ;)

SILMUNEN HANNU 02.10.2010 12:31

Sen takia noista kirjoista on hyötyö, (vaikka siis monia yöpymiseen kelpo paikkoja löytää muutenkin) kun niissä on kerrottu paikat, missä voi tyhjentää vessan ja vedet ja tankata puhdasta vettä.

t.Kaarina

HAUTANIEMI ERKKI 04.10.2010 17:13

http://www.fincalamolineta.com/

Tässä on meno/tulo matkalle paikka. Olen lukenut vain sivuja, tuntuu mielenkiintoiselta.

TENHO TIMO 04.10.2010 19:54

Erkille ja muillekin tiedoksi Finca la Molinetasta. Satun kuulumaan poppooseen joka omistaa ko. tilan. Tervetuloa paikan päälle, mutta suosittelen yhteyden ottoa ennen sinne saapumista.Numero löytyy netti sivulta. Sieltä löytyy täysipalvelu saunaa myöten. Tähän aikaan vuodesta tila on melkoisen miehitetty osakkaiden toimesta, sillä on vedimia eli sadonkorjuunaika. Itse olemme siellä n. kahden viikon kuluttua, aikataulu riippu keskieuroopan sää tilasta. Torstaina on tarkoitus lähteä. Vastailen kysymyksiin mielelläni, mutta sähköposti vaikenee siihen asti kunnes satun wlanin piiriin tai saan vodafonen kortin mokkulaan. Kännykkä on taas +358400601628

timotee

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.