Olhao vaiko RioFormosa?

MERIKALLIO VELI-PEKKA 29.09.2010 13:09

Matka lähestyy, vääjäämättä?

Hei te, joilla on henk.kohtaista kokemusta yo. paikoista, jaksaisittenko mulle selvittää preferenssejänne, miksi juuri valintanne on jompi kumpi noista, hintaeroahan ei paljoa ole ja toinen on uusi komea alue, missä osataan tehdä hienot nettisivutkin.

Miksi esim. Janhosen Matti ja Nyyssösen Kaj, olette päätyneet Olhaoon, mutta ette RioFormosaan.

Tackar och bockar!

NYYSSÖNEN KAJ 29.09.2010 13:41

Ria Formosaan olen käynnyt vain tutustumassa ja minulle se on kaksi kertaa kalliimpi kuin Olhao. Tämä johtuu että Ria Formosassa maksan 12m asuntoautosta kun Olhaossa 6m + autosta. Olhaussa on satumaisen mukava naapurusto Engelsmannit Belgialaiset Hollantilaiset Norjalaiset j.n.e.

Saniteettitilat ovat tiheässä ja niitä on rittävästi. Unohtamatta meittiin huippuedullista ja ystävällinen ravintola, jossa sekä syöminen ja illan=päivänvietto on edulista. 6A on rajoitus sähkönkulutuksessa muttä sillä on pärjätty. Saa sitä ostaa toisenkin 6A liitännän jos siltä tuntuu a' 1,8€/vrk.

Maisemallisesti myöskin Olhaon alue mielyttää minua enemmän mäkineen teineen ja Pinjamäntyineen sekä kumpareinen maasto.

Hinta: auto+sähkö+2 aikuista kun on alueella vähintään 31 vrk 7,82€/vrk jos välillä on poissa ja tulee uudelleen samana kautena niin hinta jatkuu suoraan alennettuna. Kuvia Olhaosta tänä keväänä: http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/Portugal0910Kevat#5423564234112482402 Toissa talvi Olhaissa: http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/KajPortugal0809#5279296609274693442

PS! kyllä siellä vierailee muitakin suomalaisia silloin tällöin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 29.09.2010 14:14

Kiitos Kaj, ymmärränkaj valintasi, nettihän pelaa kaiketi molemmissa?, nimimerkillä täydellisen nettiriippuvainen, vieroituksesta huolimatta.

NYYSSÖNEN KAJ 29.09.2010 14:41

Molemmissa on kämppärin oma wlan mutta on hinnakas käyttää. Minä ostan "Prepayd SIM-kortin" lykkään sen mokkulaan ja surffaan. Viime talvena myivät aikaa tai bittejä. Aikaa ostaa se koka haluaa netissä videoita tai TV:tä katsella muille kannatta ostaa bittejä.

10€ = 10 tuntia internetisssä TAI 300 MB datasiirtoa 3G käyttö MB Tammikuu 51 h 683 Helmikuu 177h 1090 Maaliskuu 119h 592 Huhtikuu 3h 1min 28

Tämä käyttö maksoi Vodafone + Skype Out + Skype lankapuhelimet yhteensä 151€

JANHONEN MATTI 29.09.2010 15:32

Tein viime syksynä tutustumismatkan noihin Algarven alueen camping-alueisiin "maailmanlopusta" Ria Formosaan. Monte Gordo jäi käymättä. Muutama tunnetumpi vapaaparkkikin siinä tuli sekattua.

Olhaon ja Ria Formosan ovat perusluonteeltaan erilaisia. Kumpikin näistä on ns. kuivanmaan alue, mutta toki meri näkyy molemmilta alueilta. Ja molemmilla alueilla on hyvä uima-allas. Olhao on jo vanha alue, suojapuustona mäntyjä joita on runsaasti - ja tietenkin myös neulasia, pinta hiekkaa ja ajoväylät väljiä. Saniteettitiloja on varsin tihessä samoin vesipisteitä. Alueella on kauppa joka toisin on noin kilometrin päässä olevaan ostariin nähden vaatimaton ja hintataso kallis. Alueen sisällä on myös hyvä ravintola kuten Caj jo kertoikin. Olhaon campingin eduksi laskisin myös tuon Olahaon läheisyyden josta löytyy ravintolaa moneen makuun ja hyvä kalahalli niille jotka tykkää laittaa kalaruokia.

Ria Formosa on uusi "viivottimella hyvin tehty" alue jolla veikkaan olevan hyvä tulevaisuus edessään kunhan alue siitä "emettyy". Viime syksynä vielä istuttelivat puiden ja pensaiden taimia joten suojapuustoa alueella ei vielä juurikaan ole.Alueen sanitettitilat on ensiluokkaiset, joskin paikkoja on vain yksi. Alueella on jopa palopostijärjestelmä jota harvoin alueilla tapaa. Aluen kaupassa ja ravintolassa oli toivomiseen varaa tai ainakin viime syksynä oli, mutta niin tuppaa olemaan monilla alueilla kun on sesongin ulkopuolella liikkeellä.

Se oli yhteistä, että molemmilla alueilla tapasin ystävällisiä suomalaisia.

Rautatieasemalle Olhaon alueelta on n. 2 km ja Ria Formosasta n. kilometri. Tällä seikalla on merkitystä, koska rautatie mahdollistaa päiväretkien teon Algarven alueen rannikkokaupunkeihin kuten Faroon, Albufeiraan tai Lagosiin. Faron kupeessa on erittäin suuri moderni kauppakeskus, josta löytyy tavaraa vaativampaankin makuun.

Olhao oli mielestäni kansainvälisempi paikka kun Ria Formosa. Tästähän saattaa seurata, että alueelle alkaa pikku hiljaa muodostumaan kansallisuuspohjaista leiriytymistä, joka ei useinkaan viihtyvyyttä paranna. Tämä ei kuitenkaan kummallaan alueella ollut häiritsevää. Itsekin asuin norjalaisryppään naapurissa.

HELLE RAUNO 29.09.2010 17:35

Tuohon Matin selostukseen ei liene lisättävää. Kävimme molemmissa paikoissa viime talvena. Helmikuussa kun kävimme Formosalla vain kyläilemässä, valittelivat että netti (maksullinen) ei oikein pelittänyt (paljon porukkaa). Ihan säälisiä paikkoja molemmat.

HÄNNINEN JUKKA 30.09.2010 07:59

Olhaon camping on poikkeuksellisen kansainvälis-lämminhenkinen. Sinne aion itsekin viimeistään uudella hyymerillä tammikuussa. Ehkä tulemme loppusyksystä joksikin aikaa pikkuautoropposella, jonka voisi jättää sinne kauppakassiksi ja pikkupyrähdyksille kapoisille kaupunkikujille. Sellainen halpa pikkukottero olisi muuten helppo hankkia jonkinmuotoisessa kimpassa, käyttöä riittäisi varmasti. Algarvesta löytyy sesongin ulkopuoleisaikana uskomattoman edullisia majoituksia. Quartoa, apartamentoa ja hotellihuonetta jopa parilla kympillä/vrk. Farosta pääsee varsin edullisesti piipahtamaan Ryanairilla Tampereelle. Toissatalvena kävimme kauppareissut kämppäriltä vuoroin kenenkin autolla ja kohtuumääräiset ostokset toimitettiin haluaville. Homma toimi ja henki oli hyvä.

Kajtsu ja Matti ovat kertoneet oleellisen ja olen just samaa mieltä.

Mitä reittiä aiot V-P posotella Algarveen ? Jollet aja suorinta tietä, niin suosittelen Spagna Verden kierrosta. Bilbao-Santander-Gijon-Santiago de Compostela.Pohjoinen rannikkoa seuraava tie on kauneudessaan uniikki. Sielläpäin näkee ihan erilaista maisemaa kuin missään muualla Espanjassa. Vehreää, vihreää, metsäistä ja värikästäkin.Kivoja stoppipaikkoja ovat esim Altamiran luolat ja Santiago. Portugalin puolellakin pohjoisessa on kovin rehevää maisemaa.Kaunista rannikkoa, Coimbra, Evora, Alcacer do Sal jne. Tätä pidempää reittiä en ole kuullut monen ajaneen. Keskeltä Espanjaa läpiajo on maisemallisesti melkoisen yksitotista punnertamista, tiet ovat kyllä hyvät ja sujuvat,mutta kivat rastasplatsit ovat vähissä.

JANHONEN MATTI 30.09.2010 08:45

Jukka otti tuossa edellä esille tuon kauppakassijutun. Panin merkille, että monasti uusi autokunta tuli alueelle niin mies ajoi vaikkapa saksan rekisterissä olevaa matkailuautoa ja vaimo Portugalin rekisterissä olevaa pientä "kauppakassia".

Se jäi selvittämättä onko joku paikallinen autoliike haistanut tuossa pienen pisnesidean vai onko vain niin, että mennään paikallisen autoliikkeeseen ja ostetaan kauppakassiksi sopiva auto, joka on Portugalissa kesät säilytyksessä vai onko autot vuokralla tai jotain.

SUOMI SEPPO 30.09.2010 09:07

Tuo mainittu Altamiran luola oli minulle niitä suuria pettymyksiä. Eipä juolahtanut mieleenkään sellainen että oikea luola on suljettu (vuodesta 1977) yleisöltä ja me vierailimme maan päälisessä betonijäljennöksessä. Vähän sama olo tulisi jos menee Luovreen ja ihailee Mona Lisaa ja sitten kerrottaisiin että eikö olekin hieno jäljennös. Onneksi luulen (ja haluankin luulla) itse nähneeni aidon Monan. @seppo

HÄNNINEN JUKKA 30.09.2010 09:18

Olihan se meillekin aluksi pettymys, mutta kyllä jäljennöskin jokseenkin kiehtova oli. Myös hyvinkin monipuolinen museonäyttelyhalli oli antoisa. Tuskin missään muualla saa näin kattavaa koostetta ihmisen elämästä 14-18.000 vuotta sitten.

1970-luvulla saattoi Mona Lisaakin vielä hipaista, kun se roikkui eri paikassa ja kummemmin suojaamattomana...

SILMUNEN HANNU 30.09.2010 10:52

Tuossa on pari linkkiä kuviin tuolta Spagna Verdeltä. Altamiran kylää meidän opaskirjamme kehui ylimaallisen kauniiksi, harmi vain että huomasimme sen vasta sen päivän iltana kun olimme jo pääkatua pitkin fillaroineet sen ohi päätietä pitkin...Muistan kyllä nähneeni sisämaan puolella jotain pienen kylän tapaista, mutta lähinnä tuli mieleen vain turistirysä...Mitä olette nähneet, jotka siellä olette käyneet, olemmeko jotain menettäneet, enkä nyt tarkoita luolia?

Sillä tiellä on jossain vähän lännempänä ennen Gijoniakuitenkin toisetkin merkittävät luolat, missä pääsee aitoihin luoliin sisälle, mutta vuoden parin jonotuksen jälkeen, ei tartte seistä koko aikaa jonossa, pitää vain laittaa nimi listaan, ja sitten tulee kotiin joskus tieto että nyt...kuulosti meistä hiukan hankalalta:)

t.Kaarina

http://www.facebook.com/album.php?aid=2061922&id=1420514119&l=103e201cbd

http://www.facebook.com/album.php?aid=2062091&id=1420514119&l=031a1b4f8e

NYYSSÖNEN KAJ 30.09.2010 10:57

"Se jäi selvittämättä onko joku paikallinen autoliike haistanut tuossa pienen pisnesidean vai onko vain niin, että mennään paikallisen autoliikkeeseen ja ostetaan kauppakassiksi sopiva auto, joka on Portugalissa kesät säilytyksessä vai onko autot vuokralla tai jotain."

tehtäväksi saaneena selvittelin tuota pari vuotta sitten Portugalin osalta. Auton omistajalla pitää olla residencia Portugalissa ja Portugalilainen pankkitili. Haatattelin muutamaa turistia joilla oli tuollainen Portugalin rekisterrissä oleva kauppakassi. Olivat ostanee toisen maanmiehen nimiin jolla on residencia. Vuokraaminen on aina vaihtoehto autoliikkeeltä.

Minä käytän taasen Olhaossa kauppaverkkokassia

SILMUNEN HANNU 30.09.2010 11:07

Ps Ensimmäinen kuvasarja alkaa Bayonnesta Ranskan puolelta ja jatkuu rannikkoa Bilbaon kautta Gastro Urdialesiin, missä on temppeliherojen linna.

Kakkososa jatkuu Gastro Uroalesista Santaerin kautta Villaviciosaan, mistä lähdimme sisämaahan. Sieltäkin on kuvia jatkuen SAntiago de Compostelan kautta merelle Fisterraan, laitan jos joku haluaa. On muuten taas aivan toisen nälöistä Espanjaa siellä Fisterrassa päin, todella hienoa rannikkoa!

t.Kaarina

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.09.2010 11:23

Tarkoitatko Kaarina Fisterralla aivan toisennäköistä Portugalia? Laita ihmeessä sieltä kuvia, olen Jukan ja muiden innoittamana nyt harkitsemassa tuota Espanjan-Portugalin rannikkovaihtoehtoa, sillä eihän minulla mihinkään kiire ole, pitkä talvi edessä ja jotkut viisaat ovat sanoneet, että kiire on vain huonoa organisointia.

Tuo kimpparopponen kämppärillä on hyvä idea, ikäänkuin sellainen osuuskunta, osuusmaksu ja käyttökulut kimpassa.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.09.2010 11:28

Otetaanpas tässä vaiheessa par laakia pakkia ja korjataan epätarkkuuksia. Fisterra on toki Epsanjan puolella, ettekö Kaarina kulkeneet enää Portugalin puolella rannikkoa? Ja otsikossa tulisi olla Ria Formosa, kuten Matti J jo oikaisi.

SILMUNEN HANNU 30.09.2010 11:32

No tässä nämä loputkin, ensin on Villaviciosasta Santiago de Comostelaan ja sitten sieltä Fisterraan. Kyllä mä Veli-Pekka tarkoitin erilaista Espanjan rannikkoa siellä Fisterrassa päin, Fisterra on siis vielä piiru länteen Compostelasta, sanovat sitä maan ääreksi ja kuulema tappelevat portugalilaisten kanssa Euroopan läntisemmästä kolkasta. Anakin joskus tuhat vuotta sitten ihmiset luulivat että maailma loppuu sinne, enkä ihmettele. On edelleen sen verran upea paikka.

t.Kaarina

http://www.facebook.com/album.php?aid=2062478&id=1420514119&l=db5b2ff25b

http://www.facebook.com/album.php?aid=2062481&id=1420514119&l=0bbdc43743

SILMUNEN HANNU 30.09.2010 11:35

Juu eli ei:) Tuolla reissulla ei enää ennätetty Portugalin puolelle, 17 pvää meni polkiessa se todella mäkinen reitti Bayonnesta Fisterraan. Toivon mukaan joskus päästään polkemaan tai kävelemään Portugalin rannikko etelästä alkaen Compostelaan saakka, laitan kyllä sitten siitä kuvia myös:):)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 30.09.2010 11:37

Ja jos sen aluen nimi onkin Ria eikä Rio niin ovatko Riat Portugalissakin vuonomaisia meren lahtia jotka työntyvät syvälle sisämaahan, niin kuin opin tuolla pohjoisessa Espanjassa, kun taas Riot pelkkiä jokia?

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 30.09.2010 12:30

Ria Formosan camping-alueen nimi lienee kopsattu tuolla Algarvessa sijaitsevalta 18.400 ha luonnonpuistolta Parque Natural Da Ria Formosalta, joka muodostuu suo, suola- ja laguunialueista. Osa luonnonpuistosta on Olhaon campingin ja meren välissä. Itäisen Algarven rannan alavuudesta (Algarven hiekkavyöhykettä)johtuen noita Kaarinan mainitsemia lahtiakin löytyy, ei toisin kovin pitkiä.

HÄNNINEN JUKKA 30.09.2010 14:13

Portugalissa isot joet ovat Rioja (Rio), pienet Ribeiroja (Ribeira).

Algarvea varten on hyvä hankkia Michelinin kartta numero 593 Regional, Portugal Sul Algarve. Mittakaava 1/300 000 ,1 sentti = 3 km. Siinä on kolmannes Portugalista, noin Lissabonista alaspäin, kaikkine kinttupolkuineen. Varmaan joku tietää miten noita saisi netistä tilattua, siis tiettyjen alueiden karttoja pienemmässä mittakaavassa.

Jos aiot V-P harrastaa myös vapaaparkkeja, niin utele Raimo Laineelta tai Kai Ahoselta, joilta ystävällisiltä jumalien ja muiden toteemien siunaamilta äijiltä itse olen saanut koordinaatit ja kuvaukset pitkälti toistasadasta vapaaparkista. Hakurillakin löydät Kai Ahosen 28.9.2009 kirjoituksen "Portugalilaisia vapaaparkkeja, ym vanhan kertausta". Suosittelen.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 30.09.2010 15:50

Kiitos, Kaarina tosi hienoista kuvista, hengästyin jo katsellessani noita nousuja ja laskuja, toisinpaikoin aika mitättömiä nuo pientareet, mutta eipä tuota liikennettäkään näy ruuhkiksi asti olevan. Mutta yllättävän mäkistä on maisemat, jopa autollekin?

Jukka hei, mulla on ne Ahosen Kaitsun listat kovalevyllä, Google Maps ei kylläkään ymmärrä niitä "rutu-koordinaatteja", kylläkin pelkät numerot ilman asteita minuutteja ja sekunteja.

SILMUNEN HANNU 01.10.2010 11:57

Kiitos V-P, kiva jos niistä oli iloa!:) Mäkiä toella riiti kaikille, ja toisinaan liikennettäkin, silloin vain ei hirvinnyt ottaa kameraa esiin, piti vain kielikeskellä suuta keskittyä omaan ajamiseen. Hurjin kokemus taisi olla se, kun laskeuuttiin alas Bilbaoon, se nimittäin on todella montussa, eikä sinne pääse kuin vuoren yli tai vuoren läpi, mutta läpi on vain moottoritie. Vuoren ylikin jouduttiin polkemaan nelikaistaista tietä, mikä oli pitkä, jyrkkä ja RUNSAASTI liikennöity, huh huh... Mutta alasmenossa halusi meitä opastaa paikallinen mies autollaan, ja kerrankin pyöräilijä ei hiastanut autoilijan vauhtia, kuuttakymppiä lasketeltiin Bilbaoon, ja saavuttiin suoraan vanhan ja uuden keskustan rajalle, ja lähes törmättiin juuri alkavaan pääsiäiskulkueeseen:)

t.Kaarina

PATOJA PEKKA 01.10.2010 23:44

Onko tämä se "uusi" camping vain joitakin kilometrejä Espanjan rajasta? Jos on niin, osaisiko joku antaa koordinaatit / nettisivut/tai muuta vinkkiä miten alueelle löytää ja millainen se on paikkana. Thanks

AHONEN KAI 02.10.2010 03:24

"Google Maps ei kylläkään ymmärrä niitä "rutu-koordinaatteja", kylläkin pelkät numerot ilman asteita minuutteja ja sekunteja. "

Tuosta on moni muukin valitellut, kunhan taas alan "etelän vetelehtimisen" lisään niihin normaalit paikannustiedot.

JANHONEN MATTI 02.10.2010 09:41

Tässä Pekalle Ria Formosan kotisivujen osite. Ajoohje koordinaatit löytyy kun klikkaat kohdasta Localization

http://www.campingriaformosa.com/en/inicio/default.asp

Aluesta on kerrottu joitan yleistietoja tuossa edellä ja nettisivuilla olevasta tekstistä ja kuvista voit muodostaa kuvaa alueesta.

KORPPI SEPPO 02.10.2010 09:41

http://www.campingriaformosa.com/en/inicio/default.asp

Luonnikasta reissua.

HAAPANEN TIMO 02.10.2010 09:48

Ymmärtäähän se. Ja ° ' " on mun mielestäni selkein muoto käyttää. Tuossa malli, aivan suoraa hakukenttään näpyteltynä: http://tinyurl.com/2e6a7fb

Asteen merkki syntyy ehkä helpoiten painamalla Alt ja samanaikaisesti 0176

@timppa

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 10:20

N°11´`11" Kerrohan Timppa vielä mistä toi minuutti löytyy näppiksellä, kiitos.

HAAPANEN TIMO 02.10.2010 10:45

Ä:n oikealta puolelta suora painallus'. Ainakin mun näppäimistössä. Sekunniksi kelpaa lainausmerkki ylärivin kakkosesta, siitä missä on myös @-merkki.
@timppa

AHONEN KAI 02.10.2010 11:53

Lisää merkkejä löytyy merkistöstä: Käynnistä->Kaikki ohjelmat->Apuohjelmat->Järjestelmätyökalut->Merkistö

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 12:19

N°11'11" . "Etsivä tiedon löytää"

NYYSSÖNEN KAJ 05.10.2010 15:24

Vaimo pääsi tänään kotiin sairaalasta joten toivoa on että lähdemme loka/marraskuun vaihteessa etelää kohti. Kylmin aika ja vähä aurinkoinen joulu ja tammikuu Olhaon kämppärillä.

Trumaticin käyntiongelmat johtuivat viallisesta 30 mbar säätimestä joka on nyt vaihdettu. Eipä ne Wilhtomilla sitä kaasukatsastuksessa huomanneet. Säädin antoi lian pienen virtaaman että Trumatic 2400E toimisi. muuta kuin ainoana kaasulaitteena.

SILMUNEN HANNU 05.10.2010 15:46

Hieno homma, matkavalmistelun iloja teille!

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 05.10.2010 16:13

Nähdään Olhaossa, terveiset Tupulle!

KUJANPÄÄ MARKKU 06.10.2010 10:18

Tota tota. Kuinka on, te etelän talvimatkaajat, onko sellaista viihtyisää paikkaa olemassa jossa voisi muutaman kuukauden vetelehtiä. Anteeksi vain, mutta kaikista näkemistäni kuvista päätellen en yhdelläkään paikalla viihtyisi yhtä yötä pitempään. Rahallako vasta saa viihtyisän paikan ja paljonko sellainen sitten maksaa ja miksi niin paljon.

Juu ei ole känkkäränkkäpäivä, kunhan joutavia utelen.

NYYSSÖNEN KAJ 06.10.2010 10:59

Markku Työelämässä ollessani oli harvinaista jos samassa paikassa oli enemmän kuin yksi yö peräkkäin. Vasta eläkkeelle sirtymisen jälken alkoi näitä paikallaanolo ennätyksiä rapisemaan.

Nytkin Olhaossa pitempi pysähdys liitty ympäristön tarjoamiin kuntoutumismahdollisuuksien käyttöön. Olemme lähdössä rollator-cruisingmatkalle.

PS! Viihtymistä ei pitkänpäälle mitata rahassa;-))

KUJANPÄÄ MARKKU 06.10.2010 11:29

No juu, mutta ymmärsit kai kuiteskin mun yskän?

RAUTAVUORI JORMA 06.10.2010 12:11

Mites olis Atlantica Parc vähän Agadirin pohjoispuolella Marokossa? Voittaa lämpötiloissa selvästi eteläisen Euroopan, onhan se lähes Kanarian saarten tasolla. Monet viihtyvät siellä kuukausikaupalla. www.atlanticaparc.com

HÄNNINEN JUKKA 06.10.2010 12:25

Kröhm kröhm Kujis, yskittää jo nyt kun ajattelee tulevia loskakelejä, liukkautta, lumenluontia, pimeyttä ja kylmyyttä joka taas pian alkaa puoleksi vuodeksi. Miten ihmeessä te vapaaehtoisesti kotiin jäävät kestätte kaiken tuon ?

KUJANPÄÄ MARKKU 06.10.2010 12:38

Tuossa se voisi olla. Päivälämpötilat talvella kohdillaan. Alueella lekuri, kauppoja ja kapakoita. Mopo mukaan takaseinään ja sinnepäin, ehkä.

Vesipuistoja ja melskettä en kaipaa, mutta muutama kuukausi perämettässä oloakin alkais ahistaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 06.10.2010 12:43

Jotenkin Jukka sen sietää, mutta jos vaihtoehtoina on löysän mulberon oloinen kesä tuulineen ja sateineen, ei parempi sekään.

Hyviä olosuhteita tässä peräilen. Olen saanut Espanjan ja Portugalin talvista vähän nihkeen epämääräisen kuvan. Marokkoonko pitäisi, vai minne.

HÄNNINEN JUKKA 06.10.2010 13:23

Aika paljon on siitä kiinni millaiset säät sattuvat missäkin olemaan suotuisat. Olen viettänyt kaksi talvea Espanja/Portugalissa ja jokusen lyhyemmän jakson. Viime talven veroista sateisuutta ja kylmyyttä ei ole aikoihin ollut etelässä. Ihan kuten viime talveen verrattavaa Suomessa. Marokko on aika takuukuiva ja lämmin paikka, mutta toinen juttu on miten itse kukin siellä viihtyy. Itse olin Agadirissa 2 viikon seuramatkalla, enkä viihtynyt siinä kaupungissa silloin 80-luvulla. Mutta paikan vaihtohan ei meille liikkuvaisille (mobilis in mobili) ole mikään ongelma.

SILMUNEN HANNU 06.10.2010 13:32

Itse koen niin, ettei Agadir olekaan niinkään Marokkoa, kunhan on vain yksi turistirysä muiden turistirysien joukossa, ja vieläpä hiljan koko kaupunkikin maanjäristysten jälkeen uudelleen rakennettu, joten alkuperäistä rakennuskantakaan ei ole.

t.Kaarina

KUJANPÄÄ MARKKU 06.10.2010 14:28

No tuohon kertomasi, että:

Viime talven veroista sateisuutta ja kylmyyttä ei ole aikoihin ollut etelässä. Ihan kuten viime talveen verrattavaa Suomessa.

Suomessa oli kunnon talvi. Jos ja kerran talvi on pakko olla, olkoon se sitten luminen ja päättyköön ja alkakoon nopeasti. Siis kunnon erektion talvi pitkästä aikaa. Siitä tulikin mieleeni löysän hepin kesät jossain hiekkaparkissa.

HÄNNINEN JUKKA 07.10.2010 09:13

Tällaista keliä, mitä nyt viikon on Suomessa Hanko-Oulu välillä pidellyt, voisi luonnehtia aikalailla keskiarvoiseksi Espanjan/Portugalin talveksi. On siellä useimmiten korkeammat päivälämpötilat.

NYYSSÖNEN KAJ 11.10.2010 13:23

Kun ja kerran Viime talvi oli huono Iberiassa niin annampa tarkempaa tietoa Olhaon kämppäriltä siellä vallitsevasta säästä. Olhao on merenpinnan tasossa tasangolla ja usein tuuli mereltä (koste ja lämmin ilma) ja meren lämpötila joulu-tammikuussa +18 helmikuussa +16 alimmillaan. Sade tuli alas vasta kohdtessaan vuoret n. 5 km sisämaahan.

Linkin takana säähistoria per päivä Faron kentältä 8 km Olhaosta länteen. http://picasaweb.google.fi/KajNyy1/Portugal0910Kevat#5439564743091248802

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.